X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Judit Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 11:02

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mii super że jesteś;) fajnie że Natanek się super rozwija ;) co do diety to nie pomogę bo to jeszcze przede mną, ale chyba zalecane jest stopniowe rozszerzanie od 6 msc? I to tak tylko dawać do spróbowania?
    Magda jak Cię ten szew boli to może lekarz to szybciej usunie? To na pewno komfortowe nie jest dla Was obojga. A skoro już możecie to lepiej w dobrych warunkach ;)
    Lelek ja też jestem panikara. Na wrzesniowki już nie wchodzę bo stamtąd się wzięła moja schiza. Naprawdę się boję czy ten brak bólu piersi to nie zły objaw. Bo rwały mocno a teraz jak mocno ścianę dopiero coś zakłuje. Chociaż wczoraj cały dzień mdłości miałam a dzisiaj tak lekko

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, mnie piersi w ogole nie boly- przez chwile w 6 tygodniu rwaly mnie sutki, tak ze nie moglam dotknac. Ale to tylko kilka dni i po kilku dniach przeszlo... Nie martw sie - powrocilo ze zdwojona sila w 13 tygodniu chyba, piersi zaczely rosnac bolec, brodawki tez zrobily sie duuuuze. Wiec z tymi piersiami i mdlosciami to nie jest regula :p Mnie najgorzej mdlilo po mlecznyvh produktach, mialam taki czas , ze jak tylko wypilam kefir to nie minelo 5 minut i caly ladowal w wc ...

• bąbel922 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly to co było kiedyś musisz zostawić za sobą... Zapomnieć. Każdy popełniał jakieś błędy w młodości i ma swoje za uszami. Ważne jest to jaka jesteś teraz, że masz męża i planujesz z nim przyszłość. On Cię taką wybrał i napewno akceptuje Cię taką jaką jesteś.

Alex przestań czytać takie złe i przygnębiające wiadomości... Skup się na czymś miłym i zajmij się sobą i odpoczynkiem ;)

Dzięki dzieczyny za polecenie tego żelu. Chyba zamówie go przez internet, tak czy siak się przyda, jak nie do zajścia (bo może się udało) to do nawilżenia, o ile można stosować go w ciąży, muszę poczytać.

Lelek musisz się powstrzymać i nie wkladać tam paluchów :P

Butterfly92 lubi tę wiadomość

Aniołek... 11 tydzień :(
    3jgxxzdvbdybw5ra.png

2 cs po rocznej przerwie.
  • bąbel922 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wam mija dzionek dziewczyny ? Ja dzisiaj od rana na relaksie, wkońcu mam wolne ;)
    Rano śniadanko z mężem, pożniej kąpiel, posprzątalam sobie mieszkanko a za niedłigo jadę do teściowej na obiad ;)

3jgxxzdvbdybw5ra.png

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dzieci na piersi to często są one bardziej pulpetowate niż te na mm (karmienie na żądanie itp), jednak to nie ma wpływu na nadwagę i otyłość w przyszłości. Oczywiście zależy od mm, bo np bebiko ma dużo białka, część ma syrop glukozowo-fruktozowy, czy olei palmowy (teraz dopiero beblion profutura i chyba ten nan optiproplus,czy te mleka kozie są bez tego).

Co do gmerania tak jak Terka napisała, przy niezagrożonej ciąży nie ma pwskazań do współżyć, zresztą jak sprawdzisz ilość bakterii na ciele to najwięcej jest na dłoni ;)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel jakby coś to ja tez polecam żel:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Co do dzieci na piersi to często są one bardziej pulpetowate niż te na mm (karmienie na żądanie itp), jednak to nie ma wpływu na nadwagę i otyłość w przyszłości. Oczywiście zależy od mm, bo np bebiko ma dużo białka, część ma syrop glukozowo-fruktozowy, czy olei palmowy (teraz dopiero beblion profutura i chyba ten nan optiproplus,czy te mleka kozie są bez tego).

Co do gmerania tak jak Terka napisała, przy niezagrożonej ciąży nie ma pwskazań do współżyć, zresztą jak sprawdzisz ilość bakterii na ciele to najwięcej jest na dłoni ;)

Właśnie puszek odpowiedz mi proszę. Po kiego grzyba w mm jest olej palmowy? Albo syrop glukozowo-fruktozowy... Przecież jak mój to zobaczył myślałam że padnie na zawał.. To my dorośli unikamy tego a oni to niemowlakom dają :/
    Maly jest bez mm (chyba że dostał w szpitalu w 1 noc po urodzeniu ale mam nadzieję że nie bo mi nikt nic nie mówił na ten temat) i cieszę się. W najbliższym czasie będziemy próbować dawać my inne jedzenie. Zobaczymy co on na to :P
    Póki co od urodzenia jest dłuższy niż szerszy (ok 7.5kg i jakieś 70cm długości :P) ale lekarz mówił że wszystko w porządku (widział męża i jego budowę ciała :P)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 12:03

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedziałam że w mm są takie cuda na kiju..

3i49krhm19wid3ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, w kazdym MM to jest czy tylko jakies firmy uzywaja ?

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babel, my uzywalismy tego żelu też w ciąży :)

No boli mnie tam w środku w jednym miejscu, podejrzewam, że to właśnie ten szew.. Następna wizyta dopiero w kwietniu :P a jak jest potrzeba żeby był szew to lepiej żeby był, przeżyje jakoś.. M nie przeszkadza :P

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Terka, w kazdym MM to jest czy tylko jakies firmy uzywaja ?

Wiesz co nie wiem. My nie kupowalismy tylko mąż kiedyś zerknął w sklepie raz. I powiedzial że jak nie będzie musiał to z własnej woli tego nie poda małemu :P

• terka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Babel, my uzywalismy tego żelu też w ciąży :)

No boli mnie tam w środku w jednym miejscu, podejrzewam, że to właśnie ten szew.. Następna wizyta dopiero w kwietniu :P a jak jest potrzeba żeby był szew to lepiej żeby był, przeżyje jakoś.. M nie przeszkadza :P

Jemu nie :P
    Ale fakt, jak został to znaczy że cos trzyma jeszcze i jest potrzebny

• bąbel922 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super, w takim razie zamówię;) o ile cena mnie nie odstraszy;p

3jgxxzdvbdybw5ra.png

• Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny :D
    Zrobiłam online test ze słuchania oraz czytania po niemiecku i w obydwóch testach uzyskałam 15 na 20 punktów! :D
    Kurde tak się cieszę, bo moja nauka nie idzie na marnie, wręcz przeciwnie - idzie w coraz lepszym kierunku :*
    W przeliczeniu na procenty wychodzi to 75 % więc dla mnie świetnie :)
    Tak szczerze mówiąc to słuchanie oraz czytanie ze zrozumieniem jest dla mnie najgorsze, więc i tak się cieszę z takiego wyniku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 12:53

puszek369, terka, MissKathy92 lubią tę wiadomość

4 CS - ciąża pozamaciczna

Walka z endometriozą.
    21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy.
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka niestety to jest najtańsze i wrzucają, dzięki świadomości ludzi, zaczęli dobre mleka wprowadzac, bez tych stropów i olejów palmowych.
    To są bebilon profutura, nam optipro plus-chyba mleko kozie Capri care. Najgorszy składowo, a cena kosmos to chyba enfamil...

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jak doskwiera to poproś, żeby usunęli, bo one różnie się rozpuszczaja, a po takim czasie on nie jest Ci do niczego już potrzebny :)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • bąbel922 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly super że tak dobrze Ci testy poszły;) efekty zawsze cieszą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 13:18

Butterfly92 lubi tę wiadomość

3jgxxzdvbdybw5ra.png

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek dobrze wiedzieć.:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć na przyszłość bo nawet się nie wczytywałam nigdy w skład tego mleka. Chcę karmić piersią ale różnie bywa i może będzie konieczne mm. Moja koleżanka od początku nie miała pokarmu i mała jest na mm.
    Ja już mam ochotę się zdrzemnąć. Miałam dzisiaj znowu akcję że pan chciał się w pracy zabijać i w ogóle, rozmawiałam z pracodawcą, zwolnili go za te akcje. Nam kłamał że nie dali mu umowy, ponoć dali wg pracodawcy i czekam aż mi prześle. Masakra jakoś mnie to zdenerwowało

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 2130 2131 2132 2133 2134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ