X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek moja koleżanka ma 35-36 myślałam, że to najmniejsza stopka jaka znam :) a tu szok :) faktycznie pewnie problem z butami

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W bytach 35 to ja sie topie :p marze o tym, zeby miec chociaz 35 :p raczej marzenie nie do spelnienia :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terko oj Terko - miałaś racje, żelazo mam ponad norme , tzn nie wiem jaka jest norma dla ciężarnych...
    W lab widelki są od 37-145, a ja mam 165... i cóż tu teraz począć?? :p

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelku ja mam 230 żelaza :p więc dalej jedziemy na jednym wózku :D

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja juz nie wiem o co tutaj chodzi :p kwas foliowy bralam juz dawno przed ciaza, nie przestalam go brac. Teraz po prostu nie biore folika a femibion bo tam jest kwas foliowy. Czytam, ze anemia od niedoboru wit b12 jest najrzadsza- tzn ze obie Puszek mamy najrzadszy typ?:p Nie rozumiem dlaczego hemoglobina i czerwone krwinki spadaja... Jestem w kropce :p chyba sama nic nie wymysle, ciekawe co wymysli gin

W pon jeszcze dla samej siebie zrobie poziom b12 i kwasu foliowego, zeby miec na wizyte. Kurde, spodziewalam sie niskiego żelaza a nie podwyzszonego;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 20:01

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ale zrobiłam głupotę- obzarlam się pierogami z serem i jagodami z biedronki i teraz mi niedobrze :( Kurczę ale tak mi ich się chciało że nie mogłam się powstrzymać

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Aloes Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej Aloes :) Co u ciebie ciekawego? :)
    HSG to dobra opcja, ale wtedy musisz mieć wszystko na dole wyleczone. Ja miałam mieć HSG w styczniu 2018, ale miałam wtedy III stopień czystości (robią badanie na miejscu w szpitalu) i musiałam przełożyć na przyszły miesiąc. W lutym już miałam I stopień i prawie rok temu miałam. Kurcze, jak ten czas leci :)

Dziewczyny ja chyba nie moge tu pisac - napisalam tyle i zamiast wyslij kliknelam w numer strony i wszystko sie skasowalo. Wrrrr... Poorzednio tez tak z 2 razy zrobilam...

U mnie Alex nic ciekawego wlansie ale duzo sie dzieje poza staraniami - ciagle jakies urodziny czy wyjscia do znajomych ale przynamniej tyle o ciazy nie mysle. Kiedys robilam tak ze konsekwetnie strona za storna czytalam i mi to z 2 tyg zajmowalo zanim sie wyrownalam z Wami ale teraz to ze 120 stron mam zaleglosci to nie ma opcni - za pol roku bym sie odezwala :D
    Ja posiew sobie sama zlecilam bo tak czulam ze cos sie dzieje przed poprzednim okresem. Wynik mialam po tyg ale mialam zrobic na konkretne bakterie jeszcze ale tam czysto a czas zlecial na czekanie na wynik i dopiero chwile przed okresem wzielam globulki i 3 zdazylam wiec 3 po przejda. Nie mozna w trakcie. Wiex nie wiem czy zadziala. Ryzykowalam a dostalam 2 dni szybciej niz myslalam wiex jeszcze mniej wzielam niz szacowalam. No ale trudno.

Lelek przypomnialas mi ze Andii robila sobie przerwe, faktycznie. Isia tez sie nie odzywa tak? Ja mam nadzieje ze zaskoczyla bo sie tego hsg uczepilam i przynajmniej ten czas leci bo mysle ze bez tego to jednak nic nie wyjdzie. Potem znajde cos innego i tak do nie wiem kiedy ale w koncu chyba sie uda. Ja w sumie nic nie mam tak naprawde - owu jest, maz tego nasienia nie ma zlego, moroflogie ma 3 % wiec mogloby nyc lepiej ale tyle pelnikow i ruchliwych ze jak to pomnoze to lepiej niz by mial 4 % morfologii w normie i reszte przy granicy. Wiec czekam na hsg a jak hsg nic nie da to chyba na cud potem bo nie mamy zbytnio co leczyc. Owu potwerdzone mam, hormony w normie, wykresy idealne :( no wiec chyba jeszcze na nas czas nie przyszedl. Ale przez te prawie 1.5 roku to przynamniej do Boga sie troche przyblizylam wiec moze taki tego cel ;) maz zreszta tez ;) jak komus sie o mnie przypomni to tez prosze o modlitwe ;)

Ciesze sie ze u Was wszystko dobrze i ze wiecej juz ciezarnych niz staraczek ;) Alex, Kasia i Miss - co chwile jakas dobra wiadomosc byla ostatnio a Was najbardziej pamietam i tak na duchu podnosi to ze sie udaje ;)

Terka niedlugo pewnie zaczniesz kolejne starania a pierwszy raz na watek weszlam jeszcze jak bylas w ciazy choc wtedy to regularnie nie czytalam ;) a Andrzejej juz taki duzy! Fajne wszystkie macie te dzieciaczki Wasze ;) az serce rosnie jak sie patrzy na takie szczesliwe maluchy ;)

Postaram sie czesciej zagladac i cos pisac ale czasami naprawde nie mam jak ;( milego wieczoru i niedzieli wszystkim! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 20:58

11 cs
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aloes, trzymam kciuki za Ciebie!

Aloes lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aloes, wiadomo że wchodzisz kiedy będziesz miała czas ;)
    Co do klikania w numer stron zamiast "wyślij" to jestem mistrzynią bo jrstem na telefonie najczęściej. I tu działa tak, że jak cofne się to wraca strona na której pisałam i się to nie kasuje :)

Co do starań to chwilowo nie :) znaczy jakby coś było to płakać nie będziemy, bo chcemy rodzeństwo dla małego :P ale specjalnych starań u nas nie ma (specjalnej wstrzemiezliwosci też nie :P) :)
    Zresztą płodność mi nie wróciła, więc już całkiem nie ma o czym mówić bo bez tego ciężko :P
    I masz rację, mały rośnie, czas leci. Bardzo leci. Śmiejemy się z mężem że za chwilę roczek będzie bo przecież do lipca wcale tak dużo czasu nie ma :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 06:01

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aloes i Tobie uda się zajść. Wierzę to :-)
    Również miłej niedzieli życzę :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w niedzielę :)
    My właśnie wróciliśmy z kościoła, mąż idzie spać po nocce a ja zaraz sobie zapodam jakiś filmik :)
    Chciałam iść na pierwszą mszę bo mam takie dziwne myśli od samego rana, rycze bez przerwy, całą mszę się wycieralam ale teraz już lepiej :) akurat los chciał że dziś mszę na 7 odprawial mój ulubiony ojciec i takie piękne kazanie było że trochę się uspokoilam <3 co będzie to będzie ale trzeba wierzyć że będzie dobrze :)

Po południu jedziemy znowu do moich rodziców bo mama zapraszała na pączki bo wczoraj robiła :)

Życzę Wam udanej niedzieli :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss ja w takie przypadki nie wierzę że ciągnęło Cię na Mszę na której "Twój" ksiądz był :D

My dzisiaj mamy gości - przyjeżdżają do nas mama chrzestny Andrzejka z chłopakiem :) niedługo powinni być ;) więc pewnie mnie dzisiaj nie będzie tutaj :D

MissKathy92 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Terka ale fajnie. U nas wczoraj byli dziadkowie.:) było fajnie i mała w nocy ładnie spała. W sumie tylko 4 razy miala pobudkę.:D

My już po śniadaniu. :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) my zabieramy się za śniadanko. Wczoraj u teściów siedzieliśmy, ale przed 23 już padłam. Katar mnie męczy nadal, ale w nocy jakoś mniej to się dobrze spało.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ale mnie zmoglo i dospalam do teraz :) Kurczę jak ja bym chciała zasnąć i obudzić się za tydzień

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też zrobilysmy sobie drzemke z Laurką. Miss szybciutko Ci zleci nie zasypiaj nam na tydzień:D

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, mi z początku też tak wolno zleciało :) A teraz od wizyty co wizyty, co prawda wypadają co 2 tygodnie, ale leci szybciej. Mam nadzieję, że w środę dzieć zrobi prezent rodzicom na walentynki i się pięknie pokaże, jak urósł :)
    Ja sobie pomalowałam paznokcie, przy otwartym oknie bo mimo kataru czuję smrodek lakieru :D

Lelek faktycznie masz maciupeńką nóżkę! Gdzie ty buty kupujesz? Na dziecinnym? Czy wysyłkowo gdzieś można taki rozmiar dostać?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Karola też ładnie spała, od 21 do 9:45, z krótką przerwa po 6,ale ja uspalam znowu :)
    Ma trochę zatkany nosek :( nie wiem czy od M sie zaraziła, czy jak, zakrapiamy solą fizjologiczna i używamy katarka. I tak wychodzą same "kozy", ale jakby słychać że jeszcze zatkany. A we wtorek szczepienia :( nie wiem czy to tylko dużo wydzieliny czy już katar..

Miss, głowa do góry :) dostałaś powołanie do bycia Mama i nią będziesz :) :*

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku obiecuje sobie że jak już zobaczę serduszko na usg to zacznę się cieszyć tą ciążą bo narazie nie mogę w to uwierzyć że się udało i będzie dobrze :( próbuje się nie stresować i nie myśleć o tym ale same wiecie jak to jest- no się nie da :/ Jejku tak bardzo modlilam się o tą ciąże a teraz jeszcze bardziej żeby wszystko było dobrze <3

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, Zara Kids jest mi wierna :p no i ryłko, tam sa dostepne takie buty ;) a poza tym wszystkie conversy, adidasy to z dzieciecych po prostu ;) tylko szukam takich butow, zeby nie bylo widac ze to dzieciece :p

Ja dzisiaj umieram ... tak mnie boli nad lewym biodrem z boku i samo biodro, ze nie dam rady... nie mam zadnej wygodnej pozycji:( jak stoje boli, jak siedze boli, jak leze boli ...

I mam do Was pytanie... kiedy u Was pojawila sie siara? Ja dzisiaj sie przerazilam- nacisnelam na prawa piers, a tam wyleciala zolta wydzielina tymi kanalikami... taka drobniusia, malo ale sie przestraszylam, ze hohohooh

‹‹ 2224 2225 2226 2227 2228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ