X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi caly czas wychodzily leukocyty w moczu, mialam antybiotyki na pecherz itd. i nie przechodzilo... mialam nawet usg ukladu moczowego robione bo nikt nie wiedzial co mi jest :p Dopiero pozniej jak powiedzialam jednej internistce, ktora sie w koncu mna powaznie zainteresowala w tym medicoverze, ze moze to chodzi o druga dziurke i ze mialam robiona cytologie (przez troche malo rozgarnieta polozna) i robila mi ja z 10 minut gmerajac w srodku bo nie udawalo jej sie pobrac (wrrr) i od tej pory mam leukocyty w moczy to skumala, ze chodzi jednak o uklad rozrodczy a nie moczowy :p Ogolnie po tej cytologii cackalam sie chyba 3 miesiace zeby wyleczyc infekcje ktora dopiero sie zaczynala rozwijac... :/ Nie poszlam juz nigdy wiecej na cytologie do medi, robilam ja juz pozniej zawsze u swojej gin - nie wiem co mi wpadlo do glowy, zeby w ogole wtedy zrobic ja gdzies indziej ... :p

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, mamaginekolog pisała chyba o prawidłowym pobieraniu moczu :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś się nigdy nad tym nie zastanawiałam czy dobrze pobieram. Zawsze się podmywalam i dopiero siku do pudełka. I zawsze ten mocz spoko.
    Kurczę ja mam taki katar że aż mi z oczu łzy lecą. Ale dobrze że wycieka a nie zostaje w zatokach. Jesteśmy już u rodziców, pies mnie grzeje ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Aloes Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam opozniony zaplon, bo dlugo mnie nie bylo, ale GRATULACJE Miss! Bardzo sie ciesze ;)

Kurcze, teraz zostala Andi, Isia, ja, Butterfly, Anionka, Bisia, Babel i moze ktos nowy o kim nie wiem (nie uda mi sie przeczytac tylu stron co przez te 3 tyg napisalyscie ;p). Jak kogos pominelam albo ktos jest w ciazy to przepraszam :)

U mnie bez hsg jeszcze i w tym widze ostatnia nadzieje. A bez bo mam infekcje i niestety okres nastal szybciej wiec nie skoncze kuracji i nie wiem czy zadziala i kolejny cykl nam nie zleci bez hsg i w sumie staran :( pech to pech ale sie nie poddaje ;)
    Fajnie ten rok sie rozpoczal to moze i mi sie niedlugo uda ale bez hsg juz watpie ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 13:52

11 cs
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Aloes :) Co u ciebie ciekawego? :)
    HSG to dobra opcja, ale wtedy musisz mieć wszystko na dole wyleczone. Ja miałam mieć HSG w styczniu 2018, ale miałam wtedy III stopień czystości (robią badanie na miejscu w szpitalu) i musiałam przełożyć na przyszły miesiąc. W lutym już miałam I stopień i prawie rok temu miałam. Kurcze, jak ten czas leci :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dzięki za info- zaraz sobie poszukam i poczytam :)

Dziękuję Aloes :* ja czuje że to będzie NASZ szczęśliwy rok :) super że się nie poddajecie a jak nie w tym cyklu to w następnym się uda zrobić to hsg :) Najważniejsze by się nie poddawać i działać :)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Aloes miło, że do nas zajżałaś :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Aloes! Dawno Cie tu nie bylo :) ale widze, ze planujesz zawziecie :)
    Ciekawe jak tam Paulins - tez dawno sie nie odzywala.
    Andii pisala, ze robi sobie przerwe od ovu.
    Ciekawe jak Isia po zabiegu- nie dawala nic znac...
    A Ani0nka widzialam na watku walentynkowym pracowala zawziecie caly miesiac nad bejbikiem :) halooo gdzie Panienka sie podziewa, dlaczego sie nie odzywa?!!:p

Jak sobota mija? Ja mam wrazenie, ze to niedziela jest :p Powiesilismy z mezem nasze fotoobrazy, ktore ostatnio zamowilam i powoli klatka schodowa zapelnia sie zdjeciami :) zostawilismy specjalne miejca na specjalne zdjecia w przyszlosci :D a teraz leze sobie na kanapie i mysle co by tu podzialac :p

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lezakuję. Wieczorem będziemy siedzieć u teściów ale na razie się grzeje w łóżku. Ten katar mnie wyczerpuje. Oczami też mi Leci, łzy płyną, to aż dziwne.
    Też mi się wydaje że dzisiaj niedziela. Jakiś taki dziwny ten dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 16:20

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek fotoobrazki super sprawa :-)
    Lelek odpocznij sobie

Ja ogareła dom, zrobiłam obiadek i kluski na jutro :-)

A okazało się, że Markowi na wardze zrobiła się pleśniawka. Smarujemy. Mam nadzieję, że mu zejdzie :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio myślałam u Paulins- ciekawo jak u niej się ułożyło i jak dzidzia rośnie :)

My siedzimy u teściów i oglądamy skoki :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dzisiaj z koleżanką w galerii w zarze są fajne ceny kurtek zimowych kupiłam płaszczyk dla małej:) że 180na 60
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/003ef316ff10.jpg
    Były też piękne kurteczki po 40zl :) musiałam się powstrzymać. Potem byliśmy na obiedzie z moją mamą, bo ma urodziny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 17:21

MissKathy92, Lelek, Mari92, Magdaa21 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, jak ja dawno nie bylam na shoppingu ubraniowym- az mi sie zachcialo ;) ale czekam zawziecie i zbieram kasiorw :p
    Powoli zaczynam sie rozgladac za jakimis sandalami, takimi wygodnymi na lato do spacerowania :) mam malutka stope qiec nie mam wyboru duzego - ale znalazlam cos takiego i chyba sobie zrobie zakup :D bo w rylko wieje nuda, a zazwyczaj tam kupuje buty bo maja male rozmoary, no albo w zara baby :p haha

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2fac543094fd.jpg

puszek369, Mari92, MissKathy92 lubią tę wiadomość

• Paulinye Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 dni przed @ i zaczęło się... płacz, depresja, rozdrażnienie, spałam pół dnia... czyli podejrzewam, że miesiączka przyjdzie niebawem :(
    Teraz to mi jeszcze smutniej

nzjd9jcg6z6mqaqf.png
    klz9tv73mh4koy9p.png
    x7g1u6bdz9fwpu62.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek mała stopka to problem, ale wielka też. Ja mam dużą stopę i tylko buty z deichmana mają odpowiedni dla mnie rozmiar :-)

Paulins spokojnie. Będzie dobrze :-)

Marek💙
    Marta 💓
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to mam wąską stopę i dla mnie w sandalkach wiecznie noga leci do przodu :/ nie umiem kupić dobrych... Tak samo jak wysokich kozaków kupić nie umiem bo wszystkie za wąskie w lydce :(

Paulinye musisz troszkę na spokojniej do tego podchodzić :/ bo można się wykończyć nerwowo :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam malutka i niestety, zeby kupic buty na obcasie musze sie nameczyc :( najbardziej zawsze smucili mnie to, ze nie moge sobie kupic takich butow, jakie mi sie wymarzyly, podobaja - tylko zawsze musze miec te, ktore maja w rozmiarowce 33... a marza mi sie takie sandaly na słupku wysokim ❤️

Paulinye, spokojnie :) bo sie wykonczysz nerwowo - tak jak mowi Iza. Zawsze na tydzien przed @ jest nerwowkac bo czeka sie na rezultaty staran - a nie da sie niczego przyspieszyc. Wiec wyluzuj ! Bo w koncu pekniesz!

• terka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek Ty masz rozmiar 33??? O jasny gwint to naprawdę na dziecięcym trzeba Ci butów :P
    Ja myślałam że moja siostra z 36 ma mała stopę a tu proszę... :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak - mam wlasnie ten przeklety rozmiar :p zatrzymal sie w 4 klasie podstawowki i od tej pory nie urosl ani centymentr :p moglabym buty z 4 klasy podstawowki zalozyc teraz :D

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek jaka mała stópka :o

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 2223 2224 2225 2226 2227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ