Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny Poczytałam sobie to co wypociłyście dzisiaj Ja o 14 pracę skończyłam i poleciałam do endo, oczywiście wpadłam spóźniona bo jechałam MZK i mega korki były, nie wiem co się dzieje na mieście dzisiaj.
Terka, ja trzymam kciuki mocno mocno, nawet w stopach za ten twój wykresik, żeby tak pięknie wyglądał jak dotychczas Będzie nam bardzo przykro jak nas opuścisz na fiolet Ale będziemy cię gonić
Ja po wizycie u endo trochę spokojniejsza jestem. Mam niedoczynność tarczycy, ale to już wiedziałam jak tylko wyniki dostałam Co do tego mojego antyTPO i antyTG to nie jest w 100% powiedziane, że to Hashimoto. Tarczyca czysta, bez jakichś guzków itd.
Dostałam Euthyrox 25 (nie wiem czy to nie za mała dawka? TSH 5,49) jak na razie i mam brać Selen na te przeciwciała. Zobaczymy co to się z tego wykluje... Za nieco ponad miesiąc do kontroli idę, przed wizytą mam znowu TSH zrobić.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
dawkę Euthyroxu zwiększa się stopniowo i oczywiście jeśli jest taka potrzeba. Ja też zaczynałam od 25 i w dodatku na początku brałam pół tabletki, bo inaczej miałam problemy żółądkowe :> jak organizm się przyzwyczaił to już spokojnie można zwiększyć. Mi endo dała najpierw 25, później 50, nastęnym razem 75, a później 88 i na ostatniej wizycie powiedziała, że nie trzeba zwiększać. Tylko przepisała mi jedno opakowanie 100 w razie jakbym była w ciąży, bo wtedy jest większe zapotrzebowanie. Teraz idę w październiku, a w tym tygodniu będę robić TSH.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 18:00
26 l. / euthyrox 88
-
A jakie miałaś początkowe TSH? I jak długo zbijałaś?
Ja dopiero zaczynam od jutra brać, do tego ten Selen niby na przeciwciała antyTPO i TG. Na razie będę brała te 25 i 8 listopada mam kontrolę. Ważne chyba, że na tej tarczycy nic się nie zrobiło, żadne guzki...Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Wow, to wysoko. Ale teraz wykres masz za to ładny i tempka wysoka, więc trzymam kciuki za fasolkę
Ja zaczynam brać od jutra, mam nadzieję że się nie nabawię dolegliwości żołądkowych jak mówisz Bo mi zalecił od razu całą tabletkę...
Chciałabym mężowi chociaż na pierwszą rocznicę ślubu w kwietniu powiedzieć, że będzie tatusiem Już nie liczę na ciążę do końca tego roku, ale byłoby cudownie chociaż unormować wszystkie wyniki do tego czasuLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
my dopiero parę dni po pierwszej rocznicy stwierdziliśmy, że czas i pora ale nie rozmawiamy o tym, bo nie chcę z tego robić jakichś wielkich starań, on nawet nie wie, że ja prowadzę jakieś wykresy gadam tylko z Wami, bo nikomu nie powiedzieliśmy, że planujemy powiększyć rodzinę26 l. / euthyrox 88
-
My też nie mówiliśmy nikomu. Tylko z przyjaciółką o tym rozmawiałam, ale ona teraz w drugiej ciąży, pierwszy synek ma roczek... i tak jakoś ciężko się rozmawia teraz Ale odkąd mogę tutaj sobie pogadać z wami i wylać wszystkie smutki to jakoś człowiekowi lżej
Chyba rzeczywiście mam owulację w tym cyklu Jajnik mnie kłuje tak, że wczoraj zasnąć nie mogłam, a dzisiaj też go odczuwam. I szyjka też taka "owulacyjna". Także może nie jest tak źle
Eel, skąd jesteś? reszta dziewczyn śpi dzisiajLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ej ja tez nie śpię! Ja tu bardzo mocne życie prowadzę od kiedy mąż myśli razem ze mną że mogło sie udać, to pakuje we mnie wszystkie zdrowe rzeczy (dzięki Bogu lubię ryby ) a jakbym wspomniała o chipsach czy czymś takim to by mnie chyba po uszach zdzielił tak wiec bylo pytanie-na co masz ochotę? I za chwile-ale zdrowego! kochany...
Dzięki za wszelkie kciuki juz niedługo cos będzie wiadomo
My tez nie mówimy nikomu (w sumie tylko 1 siostrze wspomniałam ze o tym myślimy ale ona zaufana bardzo wiec trzyma za ząbkami wszystko-mam nadzieję )
Alex-selen ogólnie pomaga pracować tarczycy, może dlatego Ci dał. Byc moze tez zwalcza przeciwciała tego juz nie wiedziałam Jakby co orzechy brazylijskie pod tym względem mega-maja go najwięcej i to naturalne źródłohttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
ja też nie śpię! aktywiejsza byłam może w godzinach pracy, bo teraz oglądam bajkę Coralina. Taka sobie, ale nie mam co robić to dla zabicia czasu chociaż coś obejrzę. A może Wy znacie jakieś fajne bajki bądź filmy?1cs z CLO
dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
12cs - ciąża biochemiczna
-
Ja też się oficjalnie obżarłam aż mi niedobrze mam gastro odkąd wróciłam bo dzisiaj nic do 16 nie jadłam nie zdążyłam rano zjeść śniadania, a w pracy zanim dzieci usnęły to ja już wychodzić musiałam do lekarza.
Gość nawet w porządku, wypytał o wszystko, przestudiował wyniki, USG zrobił. A niby najlepszych opinii na necie nie ma. Że mruk... no kurcze, jak co chwila wałkuje to samo to jak ma być zaciekawiony pracą Dobrze, że wiedziałam o co pytać to wyciągnęłam z niego wszystko
Kupiłam sobie dzisiaj termometr owulacyjny w końcu bo mój obecny, zwykły elektroniczny, chyba odmawia posłuszeństwa - dziwnie pika, jakby baterie miał słabe albo coś. A jest taka mikrośrubka że nie odkręcę jej
Alegzi, ja ogólnie bajkowa jestem, ale oglądam zwykle klasyki - Disneya itd Sekretne życie zwierzaków domowych jest fajne z tych nowych Teraz w najbliższym czasie chcę Vaianę obejrzeć bo tam śpiewa Sylwia Banasik z AccantusaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 20:16
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Poradnik pozytywnego myślenia- oglądałam ostatnio. Myślę, że nie każdemu spodoba sie ten film, ale dla mnie bomba
alex0806, chyba obejrzę Vaianę.
Dziewczyny, czy macie czasem albo i często tak, że jak NIE jesteście głodne to i tak coś jecie? Nie jestem gruba, nie mam nadwagi, ale ostatnio chyba za dużo jem pustych kalorii. Oglądam film i MUSZĘ coś jeść.1cs z CLO
-
haha, Alegzi, już myślałam że jestem z tym sama Zjadłam obiad - a pochłonę jeszcze pół paczki chipsów i pocisnę kilkoma żelkami, bo przecież oglądam film/serial
Jak z mężem coś oglądamy to też to samo - piwko, albo jakieś chipsy
Eel - czy po lekach na tarczycę trzeba coś zjeść? Bo wiem że brać godzinę przed posiłkiem:D Może głupie pytanie, ale ja nie zawsze jem śniadanie i nie wiem czy to ogarnę.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806, trochę mi ulżyło Ale dziś poszłam level wyżej. No tyle co zjadłam słodyczy to chyba nikt tyle nie zjadł. Dlatego z wyrzutami sumienia napisałam do P., że od jutra ograniczamy słodycze i zamiast kupować drożdżóweczki sama będę piekła. W Polsce często to robiłam, a tu mi się nie chce. W tyg. pójdę po blachę do ciasta i zakasam rękawy. Domowe to na pewno zdrowsze niż te kupne Tak się łudzę1cs z CLO