Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • czajka Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. My 5 miesiąc starań, drugi z progesteronem. Plamienia co miesiąc tydzień przed @ się zaczynają. Ale nie poddajemy się.:-)
    jakie plany na sylwestra dziewczyny? My pewnie domóweczka jak co roku u znajomych a potem sylwester pod chmurką ;-)

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć czajka. Ja tez 2 miesiąc z progesteronem tylko juz rok nam stuknął starań. My idziemy na domówkę.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej czajka :)

U mnie rozpoczął się 4... Ale jakoś nie mam ochoty chodzić po lekarzach i się badać :P Zobaczę jak będę mieć siły po wizycie u gina bo może po prostu sobie odpuścimy na jakiś czas.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • czajka Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli odpuszczenie podobno najlepszy sposób żeby się udało ☺️ ja z kolei mam taki głupi charakter że muszę wiedzieć co jest i działać. Bardziej chora jestem od niewiedzy

• czajka Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa rok to dobra pora na dwie kreseczki ☺️ domówki zawsze najlepsze. Bal raz fajny raz tylko wydane pieniądze a taka imprezka zawsze się udaje

• Seli Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam jajnika, nie mam też chyba w ogóle owulacji, więc niewiele mi odpuszczenie da :) potrzebne mi leczenie, ale to ciężkie jest. Ja się nakręcam zaraz na wszystko, doszukuje się problemów i panikuje. Z każdym kolejnym lekarzem i lekami.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Czajka, my z mężem staramy się ponad rok o dziecko.
    A na sylwka idziemy do koleżanki na domówkę :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • czajka Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli Najtrudniej znaleźć dobrego lekarza, który przeprowadzi przez wszystko. Niby jest ich mnóstwo a jak potrzeba to żaden się nie przejmuje. Kto by pomyślał że zrobić dziecko jest tak trudno. Jak wujek męża dowiedział się swego czasu że ślub mamy zaplanowany za dwa lata to się nasluchalismy że przez taki czas to piątkę dzieci można zrobić. Teraz będę się cieszyć jak w dwa lata po ślubie jedno zrobimy ☺️

Mari92 ja tu widzę że najkrótsza stażem jestem a mam wrażenie że to już wieczność.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 20:53

• Seli Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czajka, chyba ja :) Ty 5 cs a ja dopiero 4 zaczynam :D

Ehh... Ja miałam lekarza, ale mam do niego daleko, ostatnio niby wizytę miałam umówioną ale nie dotarłam... To fura oszczędności już pochłonęła nasze badania i lekarzy. W tamtym miesiącu 1500 zł... Jak sobie pomyślę, że w tym wcale pewnie mniej nie wyjdzie to mnie skręca. Bo można w te miejsce coś innego kupić, choćby mogłoby być dla dziecka... Albo na wakacje moglibyśmy odłożyć.

My jesteśmy dwa lata po ślubie :)

dZhdp1.png

• czajka Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za takie pieniądze to w środku zimy można lato sobie załatwić :-) ale maleństwo warte wyrzeczeń. Z drugiej strony jak patrzę na swoją rodzinę większość dużo starsza od nas a o dzieciach nie myślą wcale. Jeżdżą na wczasy dwa razy w roku cieszą się życiem. A ja codziennie z rana za termometr i liczę czy w dobrym terminie przytulnie było czy już pora na progesteron.

• Seli Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nie myśleliśmy jakoś za bardzo o dziecku, ale dlatego, że dwa razy poroniłam, po operacji nie chciałam myśleć o tym. Za bardzo bolało, za wiele to było. Egoistycznie fajnie było żyć przez pewien czas. Teraz już tak nie jest fajnie. Choć ja na wakacjach ostatni raz jakieś 5 lat temu byłam :P

I może warte wyrzeczeń ale jak piszą dziewczyny, że starają się rok, dwa lata, a nawet i 15 widziałam to mam ciarki, to ciągłe pilnowanie, ciągłe badanie, ciągła kasa na leki, lekarzy, suplementy... My dopiero zaczynamy więc nigdy nic nie wiadomo, ale czuję, że się prędko nie uda. Ale jak odpuszczę i oleję to też stracę czas...

dZhdp1.png

• czajka Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Latka lecą jak to mówią ale.. Więcej niż możemy nie uniesiemy. Jakbym miała starać się więcej niż 3-5 lat to pewnie myślałabym o adopcji. Ale póki co zaczęłam biegać na rozładowanie myśli. Chodzi mi po głowie i fitness ale znając siebie i tak bym nie chodziła :-) szukam sobie zajęć wieczorami albo jakąś książkę czytam. Czas łatwiej leci i spokojniej

• Seli Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro na siłownie idę :)

Ja myślę o adopcji, rozmawiamy, nie daliśmy sobie jakiejś granicy, ale zobaczymy.

Ja zazwyczaj pracuje to nie myślę, ostatnio olałam totalnie wszystko, ale jak widzę zdjęcia dzieci i rodzinek to coś tam kuje w serduchu.

dZhdp1.png

• czajka Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja potrafię puścić parę łez nawet jak w filmie kobieta rodzi. Może to przez też progesteron albo już całkiem miękka się robię. Najbardziej lubię dni jak przychodzę do domu tak zmęczona, że przytulam się do męża i już o niczym nie myślę :-) a jeszcze ze dwa cykle na tym d*pku to na dietę trzeba będzie przejść bo tyłek rośnie nie wiadomo dlaczego

• Seli Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo... Ja na szczęscie nie tyje, nawet trochę mi spada waga :) ale biorę tylko na tarczycę lek i IO.
    Ja mam chyba niski progesteron... I jak jestem wredna i niemiła a nawet co poniektóre dzieci bym... No "poskromiła" to znaczy, że mam niski ? :D:D:D:D czy po prostu jestem wredna? hahahaha :D Mąż dziś mi powiedział, że na 8 lat naszego związku tylko 6 sekund byłam miła jak zliczył wszystko razem ;D

dZhdp1.png

• czajka Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 sekund to i tak dużo :-D u nas jak rykne to pies nawet udaje że go nie ma. co zrobić taki urok :-D w końcu kobiety dwójki nie robią całe g*wno idzie nam w charakter :-D

• Seli Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AHahhahahaha :D

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj czajka, miło powitać kogoś nowego kto rozrusza towarzystwo :D Ja to się dzisiaj znowu napiłam u znajomych, a co :D Jak szaleć to szaleć, najwyżej sama sobie terapię zrobię :D Byliśmy z mężem od popołudnia u znajomych, mają 7 miesięczne dziecko to się pobawiłam i kilka patentów na usypianie/uspokajanie im sprzedałam. Mała się taka cudowna robi, że tylko schrupać. Obrobiła ciotkę siku/kupą, bo ząbki idą. Aż mi po spodniach pociekło. Ale powiem wam, ze to chyba na szczęście, bo od tamtej pory to najlepsza przyjaciółka, szczerzyła się do mnie jak szalona :D Przed chwilą przyszliśmy do domu, zaraz kąpiel i może trochę posiedzę. Mąż zaniemógł.
    Co do ryknięcia, my z mężem też się czasem tak kłócimy, że pies się chowa, albo na nas szczeka. A później jak głupki sami nie wiemy, o co nam poszło i się godzimy jeszcze intensywniej :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja nie pamiętam kiedy ostatnio się na męża wydzierałam - a było to nagminne i on w sumie to za każdą moją złością się już śmieje :D ale ogólnie podobno mam wyraz twarzy wiecznie niezadowolonej i wkurzonej nawet jak jestem szczęśliwa :D tak mnie mąż ładnie ocenia :P

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, za pewną część ciała i do łóżka go, że tak żonę ocenia! :D Mój mąż czasem mówi, że jestem jędzą, więc coś chyba w tym jest :D Ale ostatnio jakoś się mniej denerwuję, jestem bardziej zadowolona z życia, że tak powiem :) I dzięki temu mamy bardziej urozmaicony <3 tak szczerze mówiąc, taki bez spiny :) Coś czuję, że po prostu leki na tarczycę zaczęły działać prawidłowo, wszystko się zregenerowało i wróciło do normy, więc i wnerw przeszedł.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ