Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz sie skrecam bo najpierw byl cien nadziei, ze okres sie nie pojawi a teraz... prawie znikl. A to 3 dzien i mam same plamki. Przez noc zero... Sama nie wiem co myslec.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex współczuje... Takie teksty do białej gorączki potrafią doprowadzić... My przez czas świąteczny ciągle w drodze, mam dość, od dzisiaj się zbuntowałam i niech ludzie przyjeżdżają do nas :D jak w drugi dzień swiat wychodziliśmy przed 7.00 tak wróciliśmy wczoraj po 22.00. Szaleństwo :D
    U mnie siostra tez sie na święta nasłuchała (jak sie rodzina dowiedziała o mojej ciąży) a kiedy ona bo mała (jej córeczka) ma juz 6 lat i czas najwyższy na następne... Jeju jakby to ich życie bylo a nie siostry. Ich sprawa przecież... No ale puściła to przez uszy i nara :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka to aktywnie u Was.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wnerwiłam niedawno bo nam się chyba auto zepsuło dzisiaj :/ Mąż pojechał właśnie do mechanika, a ja sprzątam, bo mamy dzisiaj w domach rodzinnych kolędę.
    Co do komentarzy - myślałam, że mnie to nie będzie ruszało. Ale jak teść stwierdził, że mąż się chyba nie stara, to mnie krew zalała ;/ Ciotki tylko "daj Boże dzidziusia" , a ja sobie w duchu myślałam, "daj mi Boże spokój"...
    Już teraz wnerw na to mi trochę zszedł, bo skończyliśmy świąteczną turę po rodzince. Siedzimy u moich rodziców głównie. Jak @ nie przyjdzie to pewnie zrobię ten zakichany test po 6 stycznia. Chociaż temperatura nisko, więc pewnie nic z tego.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kolezanka napislala, ze nie ma dzieci to moze jutro dyzuru nie bede miec ;) bo na godzinke mialam isc do pracy.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Wysłany: 28 grudnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex u mnie tez nisko więc u mnie nic z tego niestety. Seli no i fajnie posiedzisz sobie i odpoczniesz.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojde z kolezanka na kawke ;)

Czy jest mozliwe, ze z kazdym cyklem mam coraz nizszy progesteron?

dZhdp1.png

Wysłany: 28 grudnia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mierzysz progesteron?

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No raz w 26 dc i nastepnego dostalam okres. Byl 0.9... bo mialam jasna plamke krwi. Potem 2 dni nic. Potem brazowego troche sluzu. Dzien takiego mocnego krwawienia, drugi dzien byl taki sobie. W nocy juz nic... i dzis takie plamienia. I sa takie jasne czerwone nie jak zawsze troche ciemnego i na koniec ciemne. Nigdy tak nie mialam :/ zawsze okres to tak 4 dni krwawienia i troche plamek kolejnego dnia.... Zastanawiam sie czy sie rozjechalo mi wszystko :(

dZhdp1.png

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej co do progesteronu jeden wynik za wiele Ci nie powie, przed okresem progesteron opada praktycznie do zera,
    Ja chciałam powtórzyć wynik progesteronu i prolaktyna ale w tym cyklu miałam dziwny wykres i się pogubiłem wogle ten cykl mnie zaskoczył i nie wiem czy brać go u jako pozytyw czy wręcz przeciwnie. @ przyszła szybko zero odczuć takich jak tkliwosc piersi zmęczenie ( a zawsze było) krwawienie powiedzmy w normie.

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie wiem. Mialam zrobic progesteron i prolaktyne ale myslalam, ze dostane wczesniej a dostalam pozniej...

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyszłam z masażu, polecam dziewczyny :) czuje sie jak młoda bogini normalnie, teraz czekam na męża w poczekalni bo też się masuje :) będę tu chyba stałym bywalcem. Każdy bolący mięsień i kręg rozmasowany: )

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 28 grudnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex nigdy nie bylam na masażu na pewno był czad.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdraszczam. Ja gniote sie dalej w pociagu i mamy 40 min opoznienia....

dZhdp1.png

Wysłany: 28 grudnia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zakupy właśnie robie. Jeszcze dzisiaj mamy zamiar pojechać i kupić drzwi.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My niepotrzebnie z drzwiami zwlekalismy. W ogole do ikei musimy jechac i zwrocic plyte od szafek kuchennych bo zostala.
    Powiem wam, ze mega sie ciesze, ze wracam do siebie.

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Alex nigdy nie bylam na masażu na pewno był czad.☺

Noo, polecam bardzo :) Relaks pełną parą. Muzyczka, świeczki, pachnąca oliwka :D Mąż też zadowolony. Mówiłam mu, żeby się uczył, to mi w domu taki zaserwuje :D Ogólnie ja to mam bardzo wrażliwe okolice szyi, pleców. I uwielbiam jak mnie mąż tam delikatnie mizia. A tu miałam masaż wszystkich mięśni, kręgosłupa. Aż kostki chrupały niekiedy, tak mam wszystko obolałe.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podobnie. Szyja, ramiona, lopatki ;) Maz mnie masuje i wtedy cale nerwy przechodza ;)

dZhdp1.png

Wysłany: 28 grudnia 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masaż męża dobry na wszystko.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mi musi taki dzis zrobic ;p i kapiel mila wezme dzis ;)

dZhdp1.png

‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ