Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo tak masaż dobra rzecz! Ja przed ślubem w ramach panieńskiego miałam zorganizowane SPA :D kosmetyczka miała co robić przy nas a pozniej do tego masaż miałam... Ah ah :D :D to było piękne :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja panieńskiego nie miałam, bo moja przyjaciółka miała wtedy malutkie dziecko i ciężko jej się było wyrwać z domu, druga koleżanka wtedy w ciąży zagrożonej leżała w domu (na wesele przez to nie dotarła), a siostra/świadkowa dopiero z Londynu przed ślubem kilka dni przyleciała :/
    Dzisiaj już się na męża wnerwiłam, bo mieliśmy spędzić wieczór razem, a on się z kolegami umówił. I będę siedzieć sama jak głupia. No nic, obejrzę film i z rodzicami posiedzę. Ale liczyłam na jakieś <3 dzisiaj, może jego rodzice z domu wyjdą wieczorem. A tak to mi się odechciało wszystkiego.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo alex no to faktycznie. Ja tez nie lubie jak moj mąż w ostatniej chwili cos wymysli i siedze w domu sama. No ale cóż czasami im sie zdarza. Mężczyźni.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero wróciłam, padam na ryjek. Nawet nie bedę męczyć już męża tylko po prostu pójdę spać.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez panieński czyli ten wypad byl dopiero w sobotę a dzień pozniej juz ślub :P wszystko na wariata :D
    Oj alex współczuje. Faktycznie umówić sie a potem nagle coś zmieniać to niefajne zagranie...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) mi panieński zorganizowała kuzynka i była to w sumie bardzo spokojna impreza. Ale wspominam ją super :)

A ja teraz czekam na wizytę u gina 2 stycznia i się stresuję trochę. Poczytałam o badaniu drożnosci jajowodów. Podobno jest to bolesne badanie. Ale czego nie robi się dla wymarzonego dziecka :)

Pozdrawiam dziewczyny :) śpicie dobrze.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam wcale pańskiego :P Ba... Na ślub był na wariata :D planowaliśmy na rok później a zorganizowaliśmy się w 3 miesiące :)

Ja mam do gina na 4.01, jestem ciekawa co mi powie... Okres mi się tak skończył zaskakująco szybko jak się zaczął gwałtownie...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Wysłany: 29 grudnia 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari niektore dziewczyny pisaly na innych forach ze to wcale nie jest bolesne. Mysle ze to tez zalezy od tych zrostow i w ogole. Bądź dobrej myśli. Ja tez nie mialam panienskiego a Moj mąż nie mial kawalerskiego.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari, każda z nas ma inny prób bólu :) Pewnie też i od lekarza to zależy.

Ja zaraz sobie spa urządzę, skoro do pracy nie muszę jechać :) Choć mam jakieś zawirowania w brzuchu...

dZhdp1.png

Wysłany: 29 grudnia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super☺ ja w pracy. Dzisiaj soboe wczesniej wyjde bo nic sie nie dzieje. Musze odebrac miovarian bo dzisiaj juz mi sie skonczyl i jedziemy do mieszkanka.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja maseczka na włosy, maseczka na twarz :)
    Czuje się dziś super, energia jest :) Trzeba zrobić zakupy i można się lenić :)

Nie mam w ogóle już krwawienia, ani plamień... Nie wiem co o tym myśleć. Zawsze miałam coś...

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mezulo wrócił wcześniej bo jego rodzice wyszli i można było poszaleć: p dopiero z łóżka wstalismy niedawno, trzeba jakieś zakupy porobić przedsylwestrowe.

Mi właśnie z przychodni dzwonili i przełożyli mi godzinę wizyty u gina z 16 na 14.30. A teraz zastępstwa w pracy nie mam jak zrobić więc może być ciężko. Jak będą robili problemy ze wcześniejszym wyjściem to biorę urlop na 17 stycznia i tyle.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pewnie macie racje. Ale napewno napiszę Wam po badaniu jak było :-)

Przez te święta ani razu po @ nie zmierzyłam tempki. Jakoś rano nie mogę się dobudzić. A wieczorami późno się kładę. W przyszłym tygodniu robię testy ovulacyjne. I tak by to było.
    Tym, które są w pracy. Życzę spokojnego dnia.
    A tym, które mają wolne, niech korzystają z niego.
    Buziaki :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie właśnie kupiłam pakiet premium na 3 miesiące, a korzystając z promocji mam teraz 4 miesiące :) I już mi program wyliczył, że pozytywny test na 68% ^^ A termin miesiączki mi minął wg ovu, pewnie policzył sobie te wszystkie zawirowania.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 29 grudnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Alex szaleństwo!

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i szaleństwo, a może program ześwirował po prostu :) Ja przypuszczam, że u mnie cykle to i tak bezowulacyjne są. Ale łudzić się zawsze można :) Test zrobię dopiero 6 stycznia chyba, wtedy będę miała 28 dc.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, na razie wgląda na bezowulacyjny, ale może późna owulacja będzie? U mnie tak było i buchło w 21 :)

My po zakupach i śniadanku. Teraz zrobić obiadek, sernik i z koleżanką na kawę.
    Muszę wyluzować.

dZhdp1.png

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex nie patrz na te procenty :-) mi raz ovu napisało 97%. A na następny dzień dostałam @. Tak samo jest z fazą lutealną niby piszę, że jak trwa 16 to napewno ciąża. Ja przekonałam się, że tak nie jest. Każda kobieta jest inna i ma wszystko inaczej :-)
    Podsumowując ovu wiele razy dało mi nadzieję, a potem przyszło wielkie rozczarowanie. Więc trzeba poznać swoje ciało samej i potem interpretować i oczywiście czerpać wiedzę z serwisu.
    A co do pakietu to kupiłam na rok. I jakoś mi wskoczyło do lutego 2019 rok. :-)

Marek💙
    Marta 💓
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaluje, ze wykupilam bo owulacje mi kiepsko wyznaczalo ;p

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Alex nie patrz na te procenty :-) mi raz ovu napisało 97%. A na następny dzień dostałam @. Tak samo jest z fazą lutealną niby piszę, że jak trwa 16 to napewno ciąża. Ja przekonałam się, że tak nie jest. Każda kobieta jest inna i ma wszystko inaczej :-)
    Podsumowując ovu wiele razy dało mi nadzieję, a potem przyszło wielkie rozczarowanie. Więc trzeba poznać swoje ciało samej i potem interpretować i oczywiście czerpać wiedzę z serwisu.
    A co do pakietu to kupiłam na rok. I jakoś mi wskoczyło do lutego 2019 rok. :-)

Wiem, że te procenty nic nie znaczą :) Biorę to z przymrużeniem oka. Na razie nastawiam się tylko na wizytę u ginekologa, czekam na wyniki ze szpitala. Mamy tak naprawdę wiele możliwości, dopiero będziemy zaczynać jakiekolwiek leczenie tak na dobrą sprawę. Są jakieś stymulacje itd, na pewno coś mi teraz zaleci, bo już rok czasu się staramy bezskutecznie. A dzięki ovu i wykresom przynajmniej mogłam zaobserwować, co się dzieje z organizmem przez ten czas.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ