Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisze Ci temperaturę ale nie bierze jej pod uwagę do jutra ;) sprawdzałam kiedys :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa ;) ja juz szczesliwsza bo zezarlam burgera a teraz kawalek tortu orzechowego i kawka :D miejmy nadzieje, ze mam wzrost apetytu na okres :p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie w poczekalni u fryzjera siedzę, farbowanie dzisiaj w końcu: ) a wieczorem mi siostra zrobi hybrydowe paznokcie bo śliczny czerwony lakier kupiła: ) do pracy nie mogę mieć to chociaż od święta będę wyglądać jak człowiek: )
    Zabalowałam prezenty wcześniej, czeka mnie jeszcze sprzątanie pokoju w domu rodzinnym bo chciałam sobie sama ogarnąć: ) i szykowanie do wigilii z mamą. Dzisiaj zamówiłam też okulary :) także plan dnia zrealizowany i mimo że mnie łapie lekkie przeziębienie to jest cudowny humor: )

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę alex chwila wolnego i juz szalejesz :D i dobrze nie można zapominać o kobiecości ;)
    Ja właśnie ubrałam choinkę :D aż sie bardziej czuje klimat, jak śniegu nie ma niech chociaż choinka będzie symbolem widocznym :D
    Mąż ogarnął mieszkanie bo większość rzeczy (coś z duża ilością chemii czy odkurzanie) i tak odpada u mnie ;) i mamy teraz pięknie czyściutki pachnąco ;) wprawdzie jedziemy do rodziców na Wigilie ale nocujemy u nas moja siostrę z mężem i córeczka więc jakoś musi i tutaj wyglądać chociaż jakby sie uprzeć to jeszcze można by coś zrobić. Ale my upierać sie nie będziemy i zostawiamy tak jak jest :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2017, 13:31

• kryha Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj negatyw :-/ brzuch dalej boli więc czekam na @ :-(

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryha buu ale zycze mimo wszystko żeby test byl pozytywny. A ja gruntuje... Haha☺ piękny śnieg za oknem mamy!

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciepło, nie ma śniegu :) Na plusie prawie 10 :P :D

Czuje się dziwnie zmęczona. Może ciśnienie skacze?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAK!!!!!!!!!!! Testy ciążowe to jednak coś :D :D :D
    Plamienie jest lekkie na papierze to jutro już okres :D równe 28 dni! HA!
    Święta uratowane :D :D :D

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha seli :D ;) :D
    Widać najlepszym sposobem na wywołanie są testy :D :D

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, mówiłam :D Test ciążowy to albo wywoła okres, albo będzie pozytywny :D Nigdy się nie zawiodłam jeszcze z wywołaniem @. Obym się niedługo nie zawiodła z pozytywem :) Dzisiaj 14 dc. Testów owulacyjnych w tym cyklu nie robię, jedynie temperaturę mierzę. Już nawet szyjki tak nie sprawdzam, bo ja nie wiem, czy dobrze to odróżniam. Niech się dzieje wola nieba...
    Włoski mam teraz śliczne, czas na paznokcie :) Posprzątałam, poogarniałam wszystko na dziś. Jutro rano będę piekła sernik, bo już dzisiaj sił brak.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, racja :D Raz z koleżanką z pracy wracałam, mówiła że jej się spóźnia, weszłyśmy do apteki, kupiła, usiadła na przystanku i mówi "dostałam" :D a jej mówię "kup i zrób to dostaniesz" :D

My się pakujemy do wyjazdu, mąż wyciska soczki - normalnie dumny z zakupu i ciągle mi teraz robi wariację soków :D a są naprawdę pyszne.

Dokończę pakowanie, trochę ogarnę i idę spać. Jestem naprawdę dziwnie zmęczona, ale pewnie dlatego, że te wysokie tempki to jakiś zwiastun przeziębienia.

dZhdp1.png

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli i sprawa się rozwiązała. Teraz cieszyć się i spędzić cudne święta:)
    Ja też trochę jeszcze dom ogarnęłam, podgoniłam w kuchni i tak dzień zleciał. Teraz chwila odpoczynku i spac :) Jutro wigilia :)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • kryha Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, u mnie też właśnie przyszła @ :-/ na same święta. Bosko

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 03:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, nie rozwiązała... To co widziałam to plamka jasna na papierze krwi ale w moczu, sluzie no nic. Ani bolu... Nie rozkrecilo sie ;/ za to mam jakis sluz... Zmęczona się położyłam, przekonana, że na 100% się pojawi, bo ja nigdy plamień nie miałam ani nic. To było tylko gorzej, jakieś zawroty głowy i mdłości... Nie czuje się najlepiej, nie mogę już spać. Niby zrobiłam test jak go już mam ale drugiej krechy nawet cienia nie ma... Pozostaje czekać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2017, 03:29

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę ze u was się dzieje sporo. My tez juz od rana na nogach...

Chciałabym wam życzyć na te Święta Bożego Narodzenia przede wszystkim wiary w to że dla Boga nie ma nic niemożliwego :)
    Także spokoju który jest każdemu z nas potrzebny, cierpliwości, radości i ogromu miłości od otaczających ludzi :)

alex0806 lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny w tym świątecznym dniu :) Chciałabym Wam złożyć najserdeczniejsze życzenia, świąt spędzonych w gronie najbliższych, ciepła w serduszkach, duuuużo miłości :) Żebyście spełniły w nadchodzącym roku Wasze największe marzenie o byciu mamami :) Życzę też, żebyście mimo przeciwności znalazły w sobie tyle siły i wiary, która pomoże Wam to udźwignąć :) Wesołych Świąt Kochane <3

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo zdrowka, duzo radosci i spokoju ;) Oby owocny rok byl przed nami ;)

My jedziemy pociagiem. Postaram sie odpoczac w swieta ale jest ciezko ;) Maz sie nakreca a mi to nie pomaga.

dZhdp1.png

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkiego najlepszego w te Święta! Odpoczynku i spokojnych myśli.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja też życzę zdrowych i wesołych świąt. Oraz abyśmy wszystkie zaszły w ciąże i nadzieii, którą tak potrzebujemy ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2017, 20:57

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2017, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki trochę zaniedbalam forum ale reset był wskazany.
    A przy okazi dzisiejszego dnia życzę wszystkiego dobrego oraz spełnienia Naszych marzeń.
    Ja dziś wigilię spędziłam W rodzinnym gronie wszyscy bliscy no i oczywiście przy życzeniach nie obyło się bez aluzji o dziecku, ale mimo to było przyjemnie.
    A tak po za tym ten cykl mnie bardzo zaskoczył wyjątkowo wcześnie i bez żadnych symptomów że się zbliża. Teraz nowy cykl nowe nadzieję zobaczymy co przyniesie :)
    A tak po za tym zaczęłam stosować korzeń mocy zobaczymy czy ona coś nam pomoże

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ