Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D Terka a ja przy hormonach byłam ciągle napuchnięta i tylko brzuch mi wywalało na tyle,że na weselu w lipcu usłyszałam ja gratulację :P Potem znów usłyszałam "to będzie drugie" aż się załamałam :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Urlopik!!!! Aż do nowego roku, cudownie :) Dzisiaj od dzieci dostałam pierniczki i ozdoby na choinkę z masy porcelanowej :)
    Już jestem w domu rodzinnym, dzisiaj trochę odpoczywam a jutro już będę działać od samego rana.
    Ileż ja dzisiaj łez wylałam razem z moją współpracownicą. Wyłyśmy, jak się z dziećmi żegnała i w ogóle, że odchodzi. Ogólnie to na pewno będziemy się spotykać poza pracą, ale obawiam się tego, jak będzie wyglądała moja dalsza praca z grupą z kimś innym. No ale, teraz mamy święta, trzeba się cieszyć :) Może już niedługo też stamtąd odejdę w wiadomym celu, liczę na to :)
    A jak u Was przygotowania do świąt?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś usłyszałam, że jestem najcudowniejszą nauczycielką jaką w życiu miała moja uczennica :D I zwiększyli mi dodatek motywacyjny :D
    Pierniczki dostałam od ucznia, jego mama robiła i ozdabiała :)
    Fajnie, mimo że się na nich złoszczę co chwila to już mi brakuje ich :P

terka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• kryha Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam większość dnia na wyjeździe po karpia i ostatnie zakupy. W kolejce do wędlin stałam bez kitu chyba godzinę... I jeszcze u fryzjera byłam :-)
    Chciałam też jednak iść zrobić rano betę, ale lab dzisiaj zamknięty. Testy tylko kupiłam.
    Teraz piekę biszkopty do ciast, jutro będę przekładać kremem :-)

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od wczoraj nogi proszą o litość :D wczorajsza impreza, powrót do domu po drodze odprowadziliśmy znajomą do domu zeby sama nie wracała kolo północy. A sami wracając poczuliśmy wtedy nogiiiii :D
    Dzisiaj jeszcze spacerek na wizytę ok 30 minut, powrót niby autobusem ale potem jeszcze spacerek kończący zakupy świąteczne i prezent dla mnie ;)
    Jak widzę sklep rybny kolo nas to słabo mi sie robi na myśl ze miałabym tam stać w kolejce, na szczęście nie musimy, wszystko już mamy :D
    Mieliśmy ubierać choinkę no ale... Jak wróciliśmy poszłam spać. Wstałam, zjadłam można powiedzieć kolacje i znów poszłam spać-wstałam teraz :P mężulo teraz poszedł spać :D więc ubierzemy jutro :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex teraz zajmij się myśleniem o pięknie Świąt, a po co będzie -na pewno inaczej, ale będzie dobrze ;)

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja też byłam u fryzjera dzisiaj :)
    Dzisiaj piekłam z mamą kołacze (z serem i makiem), a jutro jakieś biszkopciki z kremem zrobię, krokiety.
    To chyba na tyle, o ile czymś nie zapomniałam :)

Dobranoc kobitki :)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sprzatalam i wlasnie skonczylam. Jutro jedziemy do mieszkania gruntowac sciany więc u mnie nawet jak na razie nie czuć świąt bo non stop myśli gdzies indziej.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oja. Gruntowanie smierdzi :D ale jak sie robi dla siebie to co innego ;)
    My dzis z mezem do kina sie wybieramy a jutro rano wyjazd ;)

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się wygadać. W 21 dc miałam kłucie jajnika i takie uczucie, że byłam przekonana, że to będzie zaraz okres. Nic... Przedwczoraj też czułam bardzo delikatne uczucie -
    nie wiem jak to nazwać, myślałam - teraz to na pewno okres. A teraz nic a nic prócz drażliwych sutków... Skoro w 12 dc nie było widać, że organizm się szykuje na owu, a śluzu nie było takiego płodnego przez cały cykl... To nie wierzę, że magicznym cudem się udało :( Teraz się wkurzam bo śladu nie ma,że nadejdzie okres, powinien być jutro albo co najwyżej we wtorek... Boje się, że będę musiała go wywoływać :( I że wcale nic się nie uregulowało... ;( Będę wariować przez święta. Już nie mogę funkcjonować bo myślę i chodzę sprawdzać do łazienki czy może już jest. Pocieszam się, że te kucie jajnika to może coś na "owulację" było a nie żadne torbiele bo pewnie by bolało jak zawsze. ;( nigdy tak nie miałam...

dZhdp1.png

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli proponuje, abyś przez święta o tym nie myślała. Tylko po świętach, jak @ nie nadejdzie.
    Wesołych Świąt kobietki :-*

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łatwo mówić. Mam zly humor przez to...

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli jak dla mnie to nie przedłuża Ci sie niezdrowo cykl tylko owu miałaś później niż myślisz i sie przesunęło wszystko. Stad brak @. Bo jeszcze na nią czas ;)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, wszystko na spokojnie :) Teraz się pewnie denerwujesz i to nie sprzyja przyjściu @. Dla mnie kilka razy test ciążowy był "wywoływaczem" okresu. Też mam długie cykle, pewnie bezowulacyjne w większości, więc znam ten ból. Poczekaj, wrzuć na luz przez święta i po nowym roku zobaczysz :)

U mnie temperatura w tym cyklu jest normalnie zawrotna. Niby Ovu wyznaczyło owulację na 8dc, ale pewnie jeszcze przestawi kilka razy. Bo temp. wzrosła z 35,9 do 36,1

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex-jesli ma sie kierować tylko temperatura to pewnie Ci jeszcze przesunie w momencie wpisywania wyższych temperatur. Chyba ze tak Ci zostanie to zostawi tak jak jest ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh ale nie bylo zadnej owu... a temperatura rosnie. Kupilam test bo to sprawdzony sposob na okres :p moze nie nie zdrowo ale kurcze... wyjdzie, ze nie ma nic regularnego... Juz sie cieszylam, ze bedzie normalnie a jest do dupy.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ehh ale nie bylo zadnej owu... a temperatura rosnie. Kupilam test bo to sprawdzony sposob na okres :p moze nie nie zdrowo ale kurcze... wyjdzie, ze nie ma nic regularnego... Juz sie cieszylam, ze bedzie normalnie a jest do dupy.

Ale czekaj czekaj. Mówisz ze owu nie bylo a temperatura rośnie? Dziwne to by bylo... To ze nie bylo wtedy jak byłaś na monitoringu to nie znaczy ze nie było pozniej ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sluzu nie bylo... Tempka szaleje... jeszcze nie mialam tak wysokich. Ale i jedna tu pisala, ze miala wykres trojfazowy i nic. Wiec ja sie nie ludze.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze o tyle ze się nie nakręcasz przez to ;) widziałam na wykresie masz zaznaczony jakiś to sie tym zasugerowałam ;) zobaczymy jak będzie dalej ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A specjalnie :p bo znow mi owu zaznaczylo inaczej. Z reszta nawet zapisalo mi temperature na jutro... slabe jest te of

dZhdp1.png

‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ