WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D Terka a ja przy hormonach byłam ciągle napuchnięta i tylko brzuch mi wywalało na tyle,że na weselu w lipcu usłyszałam ja gratulację :P Potem znów usłyszałam "to będzie drugie" aż się załamałam :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Urlopik!!!! Aż do nowego roku, cudownie :) Dzisiaj od dzieci dostałam pierniczki i ozdoby na choinkę z masy porcelanowej :)
    Już jestem w domu rodzinnym, dzisiaj trochę odpoczywam a jutro już będę działać od samego rana.
    Ileż ja dzisiaj łez wylałam razem z moją współpracownicą. Wyłyśmy, jak się z dziećmi żegnała i w ogóle, że odchodzi. Ogólnie to na pewno będziemy się spotykać poza pracą, ale obawiam się tego, jak będzie wyglądała moja dalsza praca z grupą z kimś innym. No ale, teraz mamy święta, trzeba się cieszyć :) Może już niedługo też stamtąd odejdę w wiadomym celu, liczę na to :)
    A jak u Was przygotowania do świąt?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś usłyszałam, że jestem najcudowniejszą nauczycielką jaką w życiu miała moja uczennica :D I zwiększyli mi dodatek motywacyjny :D
    Pierniczki dostałam od ucznia, jego mama robiła i ozdabiała :)
    Fajnie, mimo że się na nich złoszczę co chwila to już mi brakuje ich :P

terka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• kryha Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam większość dnia na wyjeździe po karpia i ostatnie zakupy. W kolejce do wędlin stałam bez kitu chyba godzinę... I jeszcze u fryzjera byłam :-)
    Chciałam też jednak iść zrobić rano betę, ale lab dzisiaj zamknięty. Testy tylko kupiłam.
    Teraz piekę biszkopty do ciast, jutro będę przekładać kremem :-)

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od wczoraj nogi proszą o litość :D wczorajsza impreza, powrót do domu po drodze odprowadziliśmy znajomą do domu zeby sama nie wracała kolo północy. A sami wracając poczuliśmy wtedy nogiiiii :D
    Dzisiaj jeszcze spacerek na wizytę ok 30 minut, powrót niby autobusem ale potem jeszcze spacerek kończący zakupy świąteczne i prezent dla mnie ;)
    Jak widzę sklep rybny kolo nas to słabo mi sie robi na myśl ze miałabym tam stać w kolejce, na szczęście nie musimy, wszystko już mamy :D
    Mieliśmy ubierać choinkę no ale... Jak wróciliśmy poszłam spać. Wstałam, zjadłam można powiedzieć kolacje i znów poszłam spać-wstałam teraz :P mężulo teraz poszedł spać :D więc ubierzemy jutro :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex teraz zajmij się myśleniem o pięknie Świąt, a po co będzie -na pewno inaczej, ale będzie dobrze ;)

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja też byłam u fryzjera dzisiaj :)
    Dzisiaj piekłam z mamą kołacze (z serem i makiem), a jutro jakieś biszkopciki z kremem zrobię, krokiety.
    To chyba na tyle, o ile czymś nie zapomniałam :)

Dobranoc kobitki :)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sprzatalam i wlasnie skonczylam. Jutro jedziemy do mieszkania gruntowac sciany więc u mnie nawet jak na razie nie czuć świąt bo non stop myśli gdzies indziej.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oja. Gruntowanie smierdzi :D ale jak sie robi dla siebie to co innego ;)
    My dzis z mezem do kina sie wybieramy a jutro rano wyjazd ;)

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się wygadać. W 21 dc miałam kłucie jajnika i takie uczucie, że byłam przekonana, że to będzie zaraz okres. Nic... Przedwczoraj też czułam bardzo delikatne uczucie -
    nie wiem jak to nazwać, myślałam - teraz to na pewno okres. A teraz nic a nic prócz drażliwych sutków... Skoro w 12 dc nie było widać, że organizm się szykuje na owu, a śluzu nie było takiego płodnego przez cały cykl... To nie wierzę, że magicznym cudem się udało :( Teraz się wkurzam bo śladu nie ma,że nadejdzie okres, powinien być jutro albo co najwyżej we wtorek... Boje się, że będę musiała go wywoływać :( I że wcale nic się nie uregulowało... ;( Będę wariować przez święta. Już nie mogę funkcjonować bo myślę i chodzę sprawdzać do łazienki czy może już jest. Pocieszam się, że te kucie jajnika to może coś na "owulację" było a nie żadne torbiele bo pewnie by bolało jak zawsze. ;( nigdy tak nie miałam...

dZhdp1.png

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli proponuje, abyś przez święta o tym nie myślała. Tylko po świętach, jak @ nie nadejdzie.
    Wesołych Świąt kobietki :-*

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łatwo mówić. Mam zly humor przez to...

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli jak dla mnie to nie przedłuża Ci sie niezdrowo cykl tylko owu miałaś później niż myślisz i sie przesunęło wszystko. Stad brak @. Bo jeszcze na nią czas ;)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, wszystko na spokojnie :) Teraz się pewnie denerwujesz i to nie sprzyja przyjściu @. Dla mnie kilka razy test ciążowy był "wywoływaczem" okresu. Też mam długie cykle, pewnie bezowulacyjne w większości, więc znam ten ból. Poczekaj, wrzuć na luz przez święta i po nowym roku zobaczysz :)

U mnie temperatura w tym cyklu jest normalnie zawrotna. Niby Ovu wyznaczyło owulację na 8dc, ale pewnie jeszcze przestawi kilka razy. Bo temp. wzrosła z 35,9 do 36,1

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex-jesli ma sie kierować tylko temperatura to pewnie Ci jeszcze przesunie w momencie wpisywania wyższych temperatur. Chyba ze tak Ci zostanie to zostawi tak jak jest ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh ale nie bylo zadnej owu... a temperatura rosnie. Kupilam test bo to sprawdzony sposob na okres :p moze nie nie zdrowo ale kurcze... wyjdzie, ze nie ma nic regularnego... Juz sie cieszylam, ze bedzie normalnie a jest do dupy.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ehh ale nie bylo zadnej owu... a temperatura rosnie. Kupilam test bo to sprawdzony sposob na okres :p moze nie nie zdrowo ale kurcze... wyjdzie, ze nie ma nic regularnego... Juz sie cieszylam, ze bedzie normalnie a jest do dupy.

Ale czekaj czekaj. Mówisz ze owu nie bylo a temperatura rośnie? Dziwne to by bylo... To ze nie bylo wtedy jak byłaś na monitoringu to nie znaczy ze nie było pozniej ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sluzu nie bylo... Tempka szaleje... jeszcze nie mialam tak wysokich. Ale i jedna tu pisala, ze miala wykres trojfazowy i nic. Wiec ja sie nie ludze.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze o tyle ze się nie nakręcasz przez to ;) widziałam na wykresie masz zaznaczony jakiś to sie tym zasugerowałam ;) zobaczymy jak będzie dalej ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A specjalnie :p bo znow mi owu zaznaczylo inaczej. Z reszta nawet zapisalo mi temperature na jutro... slabe jest te of

dZhdp1.png

‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ