X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Taki kotopies! :D dla każdego cos dobrego :D

Mój zawsze chciał kota :P choć planowaliśmy psa i już była rasa wybrana... To jak stwierdziłam, że "coś egzotycznego" i zaczęłam przeglądać skunksy na allegro to od razu okazało się, że żyją gigantyczne koty :P To mamy teraz osobiste bydle :D
    Które przed chwilą się ze mną wykąpało... Mąż musiał iterweniować :P

A ja... Zdycham, mam ochotę wyć, gorąca kąpiel pomogła na chwilę...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli to źle źle źle! Ja bym chciala jakiegos psiaka ze schroniska.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie wezmę... Wiem, to strasznę ale kiedyś wzięłam już kokiel spanielkę... I prawie wygryzła pół twarzy mojej mamy, z każdym dniem była gorsza, oddaliśmy ją znajomym co tresują psy i nawet oni nie dali rady. Pogryzła im wszystko, rozwaliła na maksa i jeszcze pogryzła córkę ich... Mam duży awers bo nie wiesz co to są za zwierzęta. Może jak są malutkę jeszcze... Ale takie roczne, czy starsze to nigdy nie wiadomo...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli nigdy nie wiadomo co taki zwierzak przeżył i się broni poprostu :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby tak, zgodzę się. Jednak tutaj nikt jej krzywdy z niczym nie robił, moja mama się schyliła i rozwaliła jej nos i powiekę, na szczęście nie oko... Nie można było obok niej przechodzić, reagowała też na "bierz", wydaje nam się, że była szkolona...

dZhdp1.png

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rzeczywiście dziwny przypadek. Tyle przykrości Wam ten piesek wyrządził.
    Najlepszy ze wsi od znanych ludzi- szczeniaczek :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, ale i tak szczęście w nieszczęściu bo był kuzyn z synkiem, wtedy jakoś tamten miał 2 latka. Był obok i dobrze, że to na mamę skoczył a nie na malucha. Rozszarpałaby pewnie... A tak bardzo psa chciałam, wszystko wtedy sama załatwiałam. Rodzice się zgodzili, podobała im się... No i o. Tyle tego. Potem kupiliśmy rasowca małego.

dZhdp1.png

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli ja tez kociara :D mam dwa koty <3
    Moja ciocia też ma "mańka" ;) ile Twój ma lat i ile waży? :D

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Seli ja tez kociara :D mam dwa koty <3
    Moja ciocia też ma "mańka" ;) ile Twój ma lat i ile waży? :D

w maju dwa i ok. 8 kg choc wyglada na ciezszego :P Mamy go ok półtora roku. Dużo "zabawy" z nim jest :)

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dzisiaj wypadłam z obiegu, sprzatalismy z mężem mieszkanie bo cos nas naszło na konkretne porządki: ) w weekend on do pracy a ja na badania to pewnie czasu by nie było.
    Ja to psiara jestem :) mieliśmy 2 psy, ale mój labrador odszedł w lipcu i został nam tylko Beagle męża. No i rybki, już jesteśmy zaprawionymi akwarystami ;p
    I mnie @ się nie rozkrecił, ręce opadają. Lekkie plamienie po całym dniu dopiero się pojawiło. Zero bólu brzucha itd.
    Seli ja dostałam kiedyś okres w trakcie brania dupka. Pewnie miałam naturalnie wtedy dostać i w 2 dniu brania przyszedł. Także wszystko u Ciebie mozliwe

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja to dzisiaj wypadłam z obiegu, sprzatalismy z mężem mieszkanie bo cos nas naszło na konkretne porządki: ) w weekend on do pracy a ja na badania to pewnie czasu by nie było.
    Ja to psiara jestem :) mieliśmy 2 psy, ale mój labrador odszedł w lipcu i został nam tylko Beagle męża. No i rybki, już jesteśmy zaprawionymi akwarystami ;p
    I mnie @ się nie rozkrecił, ręce opadają. Lekkie plamienie po całym dniu dopiero się pojawiło. Zero bólu brzucha itd.
    Seli ja dostałam kiedyś okres w trakcie brania dupka. Pewnie miałam naturalnie wtedy dostać i w 2 dniu brania przyszedł. Także wszystko u Ciebie mozliwe

Zobaczę... Bo głupieje. Ból ustał, tak nagle, lekko takie malusie kucie czuje w jajniku. A przed chwilą wyłam z bólu i wymiotowałam... Nie wiem co się stało :P
    Ale odetchnęłam z ulgą bo już mężowi płakałam, że zaraz pewnie pójdę na stół.

dZhdp1.png

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    w maju dwa i ok. 8 kg choc wyglada na ciezszego :P Mamy go ok półtora roku. Dużo "zabawy" z nim jest :)
    Kastrowany? Mojej cioci ma 14 msy i 9 kg :D ja mam za to persa i szkociego zwisłoucha :D

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie pozdrowienia od Alegzi :) Stęskniła się za nami, ale na razie nadal ma odpoczynek od forum :) Będzie jedynie pisała w pamiętniku :)

Ja wygoniłam męża na spacer z psem i zaraz sobie robię długą kąpiel. Mój kręgosłup o to błaga, żeby się trochę zrelaksować.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Kastrowany? Mojej cioci ma 14 msy i 9 kg :D ja mam za to persa i szkociego zwisłoucha :D

Tak, rasowiec musi. Taka była umowa. Był kastrowany jak miał 11 msc. Teraz ma 18 i jakieś 8 kg. ale ciągle rośnie, widzę to, żę znów przybrał :)

A co ten szkocki? :D

Sylwiaa992 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Maleńka1592 Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie przepadam za kotami ale dlatego że kiedyś jeden by mnie prawie udusil :/
    Na szczęście już małej lepiej sama kupiliśmy i bierzemy probiotyki :)
    Terka ja już od 4 tc miałam spore plamienia i mała jest zdrowa co prawda jak za długo plamilam dostałam luteine :) i nakaz lezakowania (teraz mogę i tym pomarzyć ) :) takzeodpoczywaj dużo będzie dobrze :)

=https://ovufriend.pl/graph/c575edf8f6114927b4698996d389dfc8]c575edf8f6114927b4698996d389dfc8.png[/url]

aw0o4pn.png
  • kryha Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleńka1592 wrote:
    Też nie przepadam za kotami ale dlatego że kiedyś jeden by mnie prawie udusil :/
    Na szczęście już małej lepiej sama kupiliśmy i bierzemy probiotyki :)
    Terka ja już od 4 tc miałam spore plamienia i mała jest zdrowa co prawda jak za długo plamilam dostałam luteine :) i nakaz lezakowania (teraz mogę i tym pomarzyć ) :) takzeodpoczywaj dużo będzie dobrze :)

Ja z moim małym też plamiłam od około 5tc :) Za miesiąc kończy 2 latka, ale ciąża była zagrożona i leżałam do końca 1 trymestru (końskie dawki luteiny, do dzisiaj mam obrzydzenie)

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Tak, rasowiec musi. Taka była umowa. Był kastrowany jak miał 11 msc. Teraz ma 18 i jakieś 8 kg. ale ciągle rośnie, widzę to, żę znów przybrał :)

A co ten szkocki? :D
    Szkocki zwislouchy :D wpisz sobie w google scottish fold :D

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex super. Niech alegzi odpoczywa.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex a co tam u Alegzi ciekawego słychać? :) Pozdrów ja gorąco od nas

Marek💙
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    Ja z moim małym też plamiłam od około 5tc :) Za miesiąc kończy 2 latka, ale ciąża była zagrożona i leżałam do końca 1 trymestru (końskie dawki luteiny, do dzisiaj mam obrzydzenie)

Tylko ze ja 1 trymestr super miałam, nic się takiego nie działo i dopiero wczoraj akcja a mam skończony 14tc. Zobaczymy co mi lekarz powie bo dzisiaj drugie podejście mam do niego...

Alex-pozdrów koniecznie alegzi! :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ