X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Seli :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli słyszałam taka teorie ze jak nic nie boli w pewnym momencie to człowiek martwy :D ale to nie w naszym wieku :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Seli słyszałam taka teorie ze jak nic nie boli w pewnym momencie to człowiek martwy :D ale to nie w naszym wieku :D

Ja czuje się już jak stara baba :P po operacji to nawet miałam problemy z kręgosłupem i chodzeniem :P :D normalnie masakra! i ciągle u lekarza w kolejce hahahahaha :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Seli, jak nie boli to już chyba jednak martwa jesteś :D W naszym wieku to musi boleć! Mnie na przykład od kilku dni nawala kolano. Miałam spuchnięte, bolało jak cholera. I aż do kręgosłupa pulsuje ten ból czasami. Przeciążone po pracy, chociaż już trochę schodzi wszystko.
    Ja dzisiaj musiałam zostać dłużej, żeby dzieci moje rodzicom oddać. Ogólnie opiekunki na l4 w dużej mierze, bo jelitówka je zaatakowała i mamy braki kadrowe. Dobrze, że jutro piątek :) Moja nowa współpracownica ogarnia życie, ale tfu tfu tfu, bo jeszcze zapeszę :D
    Dzisiaj już mi się chyba na dobre rozwija @, ale obawiam się że do środy mi się nie skończy, do wizyty u lekarza :/

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej dziewczyny :) Seli, jak nie boli to już chyba jednak martwa jesteś :D W naszym wieku to musi boleć! Mnie na przykład od kilku dni nawala kolano. Miałam spuchnięte, bolało jak cholera. I aż do kręgosłupa pulsuje ten ból czasami. Przeciążone po pracy, chociaż już trochę schodzi wszystko.
    Ja dzisiaj musiałam zostać dłużej, żeby dzieci moje rodzicom oddać. Ogólnie opiekunki na l4 w dużej mierze, bo jelitówka je zaatakowała i mamy braki kadrowe. Dobrze, że jutro piątek :) Moja nowa współpracownica ogarnia życie, ale tfu tfu tfu, bo jeszcze zapeszę :D
    Dzisiaj już mi się chyba na dobre rozwija @, ale obawiam się że do środy mi się nie skończy, do wizyty u lekarza :/

Hehehehe :D a ja nie iwem, naprawdę głupieje, jak myślę, że coś się normuje albo już rozumiem to okazuje się, że nic nie wiem :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• klitra Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie wiem co u Was słychać...
    Doczytałam tylko że terka miała plamienia ale na szczeście z dzieckiem wszystko w porządku :)

Moja córka ma dzisiaj urodziny :D Jej jak to leci, nie do wiary <3 <3 i w związku z tym w sobote lub w niedziele robię jej małą imprezkę a przygotowania zaczęłam już dzisiaj, miała taki bałagan w zabawkach, że teraz pokój nie do poznania.

Dzisiaj mam 28dc i pewnie okres dostanę jeszcze dzisiaj albo jutro i będe umierac a tu tyle sprzątania

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klitra a może akurat nie? ;)
    Ja dziś dwie tabletki ledwo uspokoilam brzuch. Mam nadzieję że przyszky cykl zakoncze już upragnionymi kreseczkami :)

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 w przyszly piatek na 9 mam być w klinice, zabieg bedzie mi robic dr do której chodze na konsultację wiec sie ciesze bo mam kilka pytań a ona juz trochę zna nasz przypadek. Chociaz zaluje ze nie bylo wczesniejszych terminow bo w piatek bede w 9 dc a owu mam 9-10 dc wiec jesli cos bedzie na rzeczy to moze mi nie zrobic droznosci albo zabroni sie juz starac w tym cyklu :(

• klitra Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Klitra a może akurat nie? ;)
    Ja dziś dwie tabletki ledwo uspokoilam brzuch. Mam nadzieję że przyszky cykl zakoncze już upragnionymi kreseczkami :)

Od południa mam takie dziwne uczucie w brzuchu, to nie ból ale takie ciągnięcie, cięzko mi określić ale zawsze tak mam kilka/kilkanaście godzin przed okresem :( Kij z tym okresem bo juz jakoś sie pogodziłam z tym, że nie udało się ale że będzie mi franca przeszkadzac przed imprezką urodzinową dziecka.
    A jeszcze tydzień temu cudowałam i chciałam testowac haha taka byłam nakręcona

Sylwia no to oby poszło wszystko w porządku i żebyś mogła się starać, niby to tylko jeden cykl a dla nas cała wieczność tak naprawde

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym ostatni cykl odposcila starania to sonohsg mialabym juz za soba i w tym cyklu bylo by juz IUI, ale człowiek to ma nieustanna nadzieje ... chociaz z jednej strony lepiej ze tak wyszlo bo moze przez ten czas jeszcze bardziej obniże TSH.
    Najważniejsze że nie rozpaczam, nie zalewam się łzami, nie odstawiam fochow za nic i nie zamykam sie w sobie jak po dostaniu okresu do tej pory. Mam plan dzialania ktory moze pomoc, wiec ide dalej na przod z podniesiona glowa. Nie będziemy miec didziusia na 3 rocznice slubu. Ale teraz to juz chce w ogóle kiedys miec, nie zwazajac kiedy ...
    Za kilka dni jak @ minie znowu nabiore checi za przytulaski, wiec chociaż mąż sie ucieszy ;)

klitra lubi tę wiadomość

• klitra Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Gdybym ostatni cykl odposcila starania to sonohsg mialabym juz za soba i w tym cyklu bylo by juz IUI, ale człowiek to ma nieustanna nadzieje ... chociaz z jednej strony lepiej ze tak wyszlo bo moze przez ten czas jeszcze bardziej obniże TSH.
    Najważniejsze że nie rozpaczam, nie zalewam się łzami, nie odstawiam fochow za nic i nie zamykam sie w sobie jak po dostaniu okresu do tej pory. Mam plan dzialania ktory moze pomoc, wiec ide dalej na przod z podniesiona glowa. Nie będziemy miec didziusia na 3 rocznice slubu. Ale teraz to juz chce w ogóle kiedys miec, nie zwazajac kiedy ...
    Za kilka dni jak @ minie znowu nabiore checi za przytulaski, wiec chociaż mąż sie ucieszy ;)

Pięknie to napisałaś "Ale teraz to juz chce w ogóle kiedys miec, nie zwazajac kiedy ... " <3
    W sumie jesteśmy jeszcze młode, więc nie ważne kiedy byleby się udało :)
    Wiadomo, że każda by chciała już no ale cóż, nie można mieć wszystkiego na już.

Ja mam problem z libido w tym cyklu, już w dni płodne miałam mniejszą ochotę niż zwykle a teraz w ogóle i sucho jak pieprz...

Sylwiaa992 lubi tę wiadomość

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klitra masz racje, jedyny plus to nasz wiek. Jeszcze mamy sporo czasu zebys cos zdzialac. Wspolczuje tym, którzy późno spotykają swoją polowke a później jeszcze maja problemy a wiek tez robi swoje.
    Z czasem zmienia sie punkt widzenia i priorytety... chyba to pomału juz ta doroslosc ;)

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia to powodzenia i koniecznie daj znać jak badanie :)
    Klitra najlepszego dla córeczki :)

Sylwiaa992, klitra lubią tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia otóż to, choć czasem mam wrażenie, że ciąża jest czymś dla mnie nie osiągalnym ale nie ma się co załamywać, w kupie siła. Fajnie poczytać, że jest tyle kobiet, które zmagają się z tym samym problemem co ja i baa są w tym samym wieku i zachodzą w ciążę i to napawa mnie optymizmem :)

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Sylwia to powodzenia i koniecznie daj znać jak badanie :)
    Klitra najlepszego dla córeczki :)

Dziękujemy :)

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klitra spóźnione kilka godzin ale wszystkiego najlepszego dla córeczki :) :)
    A do Ciebie jak ta @ ma przyjść to niech chociaż nie przeszkadza w imprezce ;)

Sylwia powodzenia na badaniach, może akurat emocje chwile przesuną Ci owu o kilka dni i będzie idealnie? Jak widać z różnych opowieści z organizmem wszystko jest możliwe bo to nie zegarek szwajcarski :D

klitra lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Klitra spóźnione kilka godzin ale wszystkiego najlepszego dla córeczki :) :)
    A do Ciebie jak ta @ ma przyjść to niech chociaż nie przeszkadza w imprezce ;)

Sylwia powodzenia na badaniach, może akurat emocje chwile przesuną Ci owu o kilka dni i będzie idealnie? Jak widać z różnych opowieści z organizmem wszystko jest możliwe bo to nie zegarek szwajcarski :D

Oj tak :D Ktoś wrzucił na innym wątku post o owulacji i pisała tam jedna kobietka w komentarzu, że ma pco i dwie owulacje w cyklu! bo jest pod monitoringiem, pierwszą owu ma ok 9 dnia a kolejną 17 i widać ciałko żółte i pisała, że są normalne te owulacje. Więc jestem w szoku :)

dZhdp1.png

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie raczej jedna bo mam krótkie cykle teraz 25-26 dni ;) no ale jestem dobrej myśli :) chociaz wczoraj troche podlapalam dola. Musze wymyslec cos na weekend żeby sie rozerwac. Pojechalabym ba termy ale z ta @ to trochę lipa.
    Dobrego dnia dla Was! ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pisałam ogólnie :P że jest to możliwe jak widać :)

dZhdp1.png

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki mam problem aby wpisać tempka na wykres, pokazuje się komunikat że edycja danych jest dostępna dla użytkowników premium. Czy się coś zmieniło o czym nie wiem?

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ