X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Seli :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli słyszałam taka teorie ze jak nic nie boli w pewnym momencie to człowiek martwy :D ale to nie w naszym wieku :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Seli słyszałam taka teorie ze jak nic nie boli w pewnym momencie to człowiek martwy :D ale to nie w naszym wieku :D

Ja czuje się już jak stara baba :P po operacji to nawet miałam problemy z kręgosłupem i chodzeniem :P :D normalnie masakra! i ciągle u lekarza w kolejce hahahahaha :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Seli, jak nie boli to już chyba jednak martwa jesteś :D W naszym wieku to musi boleć! Mnie na przykład od kilku dni nawala kolano. Miałam spuchnięte, bolało jak cholera. I aż do kręgosłupa pulsuje ten ból czasami. Przeciążone po pracy, chociaż już trochę schodzi wszystko.
    Ja dzisiaj musiałam zostać dłużej, żeby dzieci moje rodzicom oddać. Ogólnie opiekunki na l4 w dużej mierze, bo jelitówka je zaatakowała i mamy braki kadrowe. Dobrze, że jutro piątek :) Moja nowa współpracownica ogarnia życie, ale tfu tfu tfu, bo jeszcze zapeszę :D
    Dzisiaj już mi się chyba na dobre rozwija @, ale obawiam się że do środy mi się nie skończy, do wizyty u lekarza :/

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej dziewczyny :) Seli, jak nie boli to już chyba jednak martwa jesteś :D W naszym wieku to musi boleć! Mnie na przykład od kilku dni nawala kolano. Miałam spuchnięte, bolało jak cholera. I aż do kręgosłupa pulsuje ten ból czasami. Przeciążone po pracy, chociaż już trochę schodzi wszystko.
    Ja dzisiaj musiałam zostać dłużej, żeby dzieci moje rodzicom oddać. Ogólnie opiekunki na l4 w dużej mierze, bo jelitówka je zaatakowała i mamy braki kadrowe. Dobrze, że jutro piątek :) Moja nowa współpracownica ogarnia życie, ale tfu tfu tfu, bo jeszcze zapeszę :D
    Dzisiaj już mi się chyba na dobre rozwija @, ale obawiam się że do środy mi się nie skończy, do wizyty u lekarza :/

Hehehehe :D a ja nie iwem, naprawdę głupieje, jak myślę, że coś się normuje albo już rozumiem to okazuje się, że nic nie wiem :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• klitra Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie wiem co u Was słychać...
    Doczytałam tylko że terka miała plamienia ale na szczeście z dzieckiem wszystko w porządku :)

Moja córka ma dzisiaj urodziny :D Jej jak to leci, nie do wiary <3 <3 i w związku z tym w sobote lub w niedziele robię jej małą imprezkę a przygotowania zaczęłam już dzisiaj, miała taki bałagan w zabawkach, że teraz pokój nie do poznania.

Dzisiaj mam 28dc i pewnie okres dostanę jeszcze dzisiaj albo jutro i będe umierac a tu tyle sprzątania

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klitra a może akurat nie? ;)
    Ja dziś dwie tabletki ledwo uspokoilam brzuch. Mam nadzieję że przyszky cykl zakoncze już upragnionymi kreseczkami :)

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 w przyszly piatek na 9 mam być w klinice, zabieg bedzie mi robic dr do której chodze na konsultację wiec sie ciesze bo mam kilka pytań a ona juz trochę zna nasz przypadek. Chociaz zaluje ze nie bylo wczesniejszych terminow bo w piatek bede w 9 dc a owu mam 9-10 dc wiec jesli cos bedzie na rzeczy to moze mi nie zrobic droznosci albo zabroni sie juz starac w tym cyklu :(

• klitra Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Klitra a może akurat nie? ;)
    Ja dziś dwie tabletki ledwo uspokoilam brzuch. Mam nadzieję że przyszky cykl zakoncze już upragnionymi kreseczkami :)

Od południa mam takie dziwne uczucie w brzuchu, to nie ból ale takie ciągnięcie, cięzko mi określić ale zawsze tak mam kilka/kilkanaście godzin przed okresem :( Kij z tym okresem bo juz jakoś sie pogodziłam z tym, że nie udało się ale że będzie mi franca przeszkadzac przed imprezką urodzinową dziecka.
    A jeszcze tydzień temu cudowałam i chciałam testowac haha taka byłam nakręcona

Sylwia no to oby poszło wszystko w porządku i żebyś mogła się starać, niby to tylko jeden cykl a dla nas cała wieczność tak naprawde

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym ostatni cykl odposcila starania to sonohsg mialabym juz za soba i w tym cyklu bylo by juz IUI, ale człowiek to ma nieustanna nadzieje ... chociaz z jednej strony lepiej ze tak wyszlo bo moze przez ten czas jeszcze bardziej obniże TSH.
    Najważniejsze że nie rozpaczam, nie zalewam się łzami, nie odstawiam fochow za nic i nie zamykam sie w sobie jak po dostaniu okresu do tej pory. Mam plan dzialania ktory moze pomoc, wiec ide dalej na przod z podniesiona glowa. Nie będziemy miec didziusia na 3 rocznice slubu. Ale teraz to juz chce w ogóle kiedys miec, nie zwazajac kiedy ...
    Za kilka dni jak @ minie znowu nabiore checi za przytulaski, wiec chociaż mąż sie ucieszy ;)

klitra lubi tę wiadomość

• klitra Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Gdybym ostatni cykl odposcila starania to sonohsg mialabym juz za soba i w tym cyklu bylo by juz IUI, ale człowiek to ma nieustanna nadzieje ... chociaz z jednej strony lepiej ze tak wyszlo bo moze przez ten czas jeszcze bardziej obniże TSH.
    Najważniejsze że nie rozpaczam, nie zalewam się łzami, nie odstawiam fochow za nic i nie zamykam sie w sobie jak po dostaniu okresu do tej pory. Mam plan dzialania ktory moze pomoc, wiec ide dalej na przod z podniesiona glowa. Nie będziemy miec didziusia na 3 rocznice slubu. Ale teraz to juz chce w ogóle kiedys miec, nie zwazajac kiedy ...
    Za kilka dni jak @ minie znowu nabiore checi za przytulaski, wiec chociaż mąż sie ucieszy ;)

Pięknie to napisałaś "Ale teraz to juz chce w ogóle kiedys miec, nie zwazajac kiedy ... " <3
    W sumie jesteśmy jeszcze młode, więc nie ważne kiedy byleby się udało :)
    Wiadomo, że każda by chciała już no ale cóż, nie można mieć wszystkiego na już.

Ja mam problem z libido w tym cyklu, już w dni płodne miałam mniejszą ochotę niż zwykle a teraz w ogóle i sucho jak pieprz...

Sylwiaa992 lubi tę wiadomość

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klitra masz racje, jedyny plus to nasz wiek. Jeszcze mamy sporo czasu zebys cos zdzialac. Wspolczuje tym, którzy późno spotykają swoją polowke a później jeszcze maja problemy a wiek tez robi swoje.
    Z czasem zmienia sie punkt widzenia i priorytety... chyba to pomału juz ta doroslosc ;)

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia to powodzenia i koniecznie daj znać jak badanie :)
    Klitra najlepszego dla córeczki :)

Sylwiaa992, klitra lubią tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia otóż to, choć czasem mam wrażenie, że ciąża jest czymś dla mnie nie osiągalnym ale nie ma się co załamywać, w kupie siła. Fajnie poczytać, że jest tyle kobiet, które zmagają się z tym samym problemem co ja i baa są w tym samym wieku i zachodzą w ciążę i to napawa mnie optymizmem :)

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Sylwia to powodzenia i koniecznie daj znać jak badanie :)
    Klitra najlepszego dla córeczki :)

Dziękujemy :)

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klitra spóźnione kilka godzin ale wszystkiego najlepszego dla córeczki :) :)
    A do Ciebie jak ta @ ma przyjść to niech chociaż nie przeszkadza w imprezce ;)

Sylwia powodzenia na badaniach, może akurat emocje chwile przesuną Ci owu o kilka dni i będzie idealnie? Jak widać z różnych opowieści z organizmem wszystko jest możliwe bo to nie zegarek szwajcarski :D

klitra lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Klitra spóźnione kilka godzin ale wszystkiego najlepszego dla córeczki :) :)
    A do Ciebie jak ta @ ma przyjść to niech chociaż nie przeszkadza w imprezce ;)

Sylwia powodzenia na badaniach, może akurat emocje chwile przesuną Ci owu o kilka dni i będzie idealnie? Jak widać z różnych opowieści z organizmem wszystko jest możliwe bo to nie zegarek szwajcarski :D

Oj tak :D Ktoś wrzucił na innym wątku post o owulacji i pisała tam jedna kobietka w komentarzu, że ma pco i dwie owulacje w cyklu! bo jest pod monitoringiem, pierwszą owu ma ok 9 dnia a kolejną 17 i widać ciałko żółte i pisała, że są normalne te owulacje. Więc jestem w szoku :)

dZhdp1.png

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie raczej jedna bo mam krótkie cykle teraz 25-26 dni ;) no ale jestem dobrej myśli :) chociaz wczoraj troche podlapalam dola. Musze wymyslec cos na weekend żeby sie rozerwac. Pojechalabym ba termy ale z ta @ to trochę lipa.
    Dobrego dnia dla Was! ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pisałam ogólnie :P że jest to możliwe jak widać :)

dZhdp1.png

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki mam problem aby wpisać tempka na wykres, pokazuje się komunikat że edycja danych jest dostępna dla użytkowników premium. Czy się coś zmieniło o czym nie wiem?

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ