X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    "Tak jakby" podoba mi sie to określenie ;)
    No to zobaczymy co z tej "wpadki" bedzie czy będzie czy nie będzie ;)

No bo jak się okazało, że niby była w 7dc... A my kochaliśmy się... Potem... Przypadkiem ominęliśmy owulację, której miało nie być :P ale nie wiem.

Brzuch mnie tak... coraz bardziej ćmi, a patrząc po śluzie jutro się poleje krew... :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No bo jak się okazało, że niby była w 7dc... A my kochaliśmy się... Potem... Przypadkiem ominęliśmy owulację, której miało nie być :P ale nie wiem.

Brzuch mnie tak... coraz bardziej ćmi, a patrząc po śluzie jutro się poleje krew... :)

To będziesz miała jasność sytuacji wtedy ;) albo sie nie poleje i nie będzie jasności :D
    Przypomnij mi jeśli już pisałaś albo napisz jakie to leczenie teraz masz wdrożone?

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli to trzeba czekać nic innego sie nie da teraz zrobic. My w mieszkaniu. Pracujemy dzielnie.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Seli to trzeba czekać nic innego sie nie da teraz zrobic. My w mieszkaniu. Pracujemy dzielnie.☺

A cóż ciekawego dzisiaj w planach do zrobienia macie? ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    To będziesz miała jasność sytuacji wtedy ;) albo sie nie poleje i nie będzie jasności :D
    Przypomnij mi jeśli już pisałaś albo napisz jakie to leczenie teraz masz wdrożone?

Roztapianie zrostów i "rozruch" jajnika :p distreptazą (czopkami) a jak to nie pomoże po 3 cyklach to laparoskopia... Tak coś napomknęła o niej.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Poszalałyście dzisiaj znowu z postami. Dobrze, że cofnęłam o te kilka stron.
    Mari, gratulacje!!!!!!! Daleko do Ciebie nie mam to mogę i przez Opole przelecieć, żeby ci pogratulować ! Bardzo się cieszę, teraz po Opolu rozsiewaj wiruski ciążowe, żeby i mnie dopadło :D A nie tylko jelitówka :D
    Ja od rana na zakupach: uwaga,uwaga - z teściową... Idzie do szpitala i w poniedziałek będzie właśnie miała usuwanego mięśniaka. Boli ją bardzo, brzuch i plecy, ma plamienia i krwawienia. Musiałam z nią iść, bo chciała kilka rzeczy pokupować do szpitala. Myślałam, że osiwieję, nie lubię zakupów z nią, ale obiecałam mężowi że pójdę, bo ona nie miała z kim. Ale już wróciłam i psychicznie odpoczywam :D
    Ja nadal plamię. Już mniej, mam więcej śluzu, ale cholera taki dziwny ból mam jak na @. Wkurzam się, bo chciałabym żeby przeszło w weekend i żeby czysto było do tego HSG. W ogóle od tego cyklu zaczęłam mierzyć temperaturę w pochwie, ale się zastanawiam, czy by nie odpuścić. Bo boję się, że znając moje szczęście załapię infekcję i po HSG będzie... Dzień zaczynam od obaw dzisiaj.

Mari92 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej dziewczyny :) Poszalałyście dzisiaj znowu z postami. Dobrze, że cofnęłam o te kilka stron.
    Mari, gratulacje!!!!!!! Daleko do Ciebie nie mam to mogę i przez Opole przelecieć, żeby ci pogratulować ! Bardzo się cieszę, teraz po Opolu rozsiewaj wiruski ciążowe, żeby i mnie dopadło :D A nie tylko jelitówka :D
    Ja od rana na zakupach: uwaga,uwaga - z teściową... Idzie do szpitala i w poniedziałek będzie właśnie miała usuwanego mięśniaka. Boli ją bardzo, brzuch i plecy, ma plamienia i krwawienia. Musiałam z nią iść, bo chciała kilka rzeczy pokupować do szpitala. Myślałam, że osiwieję, nie lubię zakupów z nią, ale obiecałam mężowi że pójdę, bo ona nie miała z kim. Ale już wróciłam i psychicznie odpoczywam :D
    Ja nadal plamię. Już mniej, mam więcej śluzu, ale cholera taki dziwny ból mam jak na @. Wkurzam się, bo chciałabym żeby przeszło w weekend i żeby czysto było do tego HSG. W ogóle od tego cyklu zaczęłam mierzyć temperaturę w pochwie, ale się zastanawiam, czy by nie odpuścić. Bo boję się, że znając moje szczęście załapię infekcję i po HSG będzie... Dzień zaczynam od obaw dzisiaj.

Witaj w klubie obaw :D

Eh... a mój apetyt jest zerowy. Kawa, sucha bułka o 10 i tabletka ;/ mam taki ala ból na okres i chęci wymiotów. Czyli się zbliża.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:

Jeśli faktycznie sie boisz to może przerzuć sie na mierzenie w ustach jeszcze? Na pewno będzie dobrze skoro tak termin udało Ci sie dostać ;)
    No i wytrwałaś zakupy to teraz masz prawo na relakssss :D

• terka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Roztapianie zrostów i "rozruch" jajnika :p distreptazą (czopkami) a jak to nie pomoże po 3 cyklach to laparoskopia... Tak coś napomknęła o niej.

Jednak jestem do tylu z medycyna :P nie znam sie na tym wcale i nazwy mi niewiele mówią ale wierze ze to jest cos pomocnego ;)
    Chociaż jak dla mnie kazanie powstrzymywania sie bo badania jest głupie. Bo może nie trzebaby było tych badan robić gdybyście akurat wtedy tworzyli? ;)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mam jakieś obawy, tym bardziej że zaczęłam mierzyć, a jeszcze lekko plamię. Mam taki różowawy śluz, jakby z domieszką krwi. Ale wczoraj było mocniej i przedwczoraj więc liczę na to, że przechodzi. Chyba faktycznie wrócę do mierzenia w ustach, to dopiero początek cyklu to tragedii nie będzie. A jak będę na HSG w 15 dc to pewnie na USG zobaczą, czy w ogóle jakakolwiek owulacja mogłaby mieć tu miejsce. Ten cykl i tak będzie bez starań pewnie jak lekarz zabroni, teraz wstrzymujemy się z <3 do badania. Ale luty/marzec będzie mój! :) Zapisałam się do gina na 28 lutego dopiero, żeby mieć wyniki i być po okresie, około domniemanej owulacji :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Jednak jestem do tylu z medycyna :P nie znam sie na tym wcale i nazwy mi niewiele mówią ale wierze ze to jest cos pomocnego ;)
    Chociaż jak dla mnie kazanie powstrzymywania sie bo badania jest głupie. Bo może nie trzebaby było tych badan robić gdybyście akurat wtedy tworzyli? ;)

To nie tak, czopki biorę zaraz po okresie,mam się wygrzewać, nagrzewać itp. Może być tak, że albo będzie obfita po tym miesiączka albo od razu będzie leciało, dlatego ryzykowne jest zachodzenie w ciąże biorąc to...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 12:54

dZhdp1.png

• klitra Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexz po zakupach z teściową relaks się należy :D :D Takie zakupy na pewno musiały być wyczerpujące

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    To nie tak, czopki biorę zaraz po okresie,mam się wygrzewać, nagrzewać itp. Może być tak, że albo będzie obfita po tym miesiączka albo od razu będzie leciało, dlatego ryzykowne jest zachodzenie w ciąże biorąc to...

A to nie wiedziałam że takie coś masz...

• terka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    No właśnie mam jakieś obawy, tym bardziej że zaczęłam mierzyć, a jeszcze lekko plamię. Mam taki różowawy śluz, jakby z domieszką krwi. Ale wczoraj było mocniej i przedwczoraj więc liczę na to, że przechodzi. Chyba faktycznie wrócę do mierzenia w ustach, to dopiero początek cyklu to tragedii nie będzie. A jak będę na HSG w 15 dc to pewnie na USG zobaczą, czy w ogóle jakakolwiek owulacja mogłaby mieć tu miejsce. Ten cykl i tak będzie bez starań pewnie jak lekarz zabroni, teraz wstrzymujemy się z <3 do badania. Ale luty/marzec będzie mój! :) Zapisałam się do gina na 28 lutego dopiero, żeby mieć wyniki i być po okresie, około domniemanej owulacji :)

Tylko zaznacz sobie zmianę na wykresie ze miejsce inne bo może sie trochę temperatura różnic ;) bedzie niższa

• Seli Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    A to nie wiedziałam że takie coś masz...

Jeszcze ich nie zaczęłam brać, miałam od tego następnego cyklu, dlatego zależało mi na tym by zacząć od razu, to podobno bardzo bolesne bo wewnątrz się... "łuszczysz" czy jak to nazwać, oczyszczasz. A mam miejsce po operacji zrośnięte i one mnie bardzo boli - ona jako jedyna mi powiedziała o tym... Bo jak mówiłam lekarzom, że boli to słyszałam ciągle " tam nic nie ma"... Te czopki rozgrzeją, wywoałają jakby dodatkowe krwawienie, nie wiem czy dobrze to tłumaczę :P w każdym bądź razie to co mam w środku ma się wydostać i oczyścić.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Jeszcze ich nie zaczęłam brać, miałam od tego następnego cyklu, dlatego zależało mi na tym by zacząć od razu, to podobno bardzo bolesne bo wewnątrz się... "łuszczysz" czy jak to nazwać, oczyszczasz. A mam miejsce po operacji zrośnięte i one mnie bardzo boli - ona jako jedyna mi powiedziała o tym... Bo jak mówiłam lekarzom, że boli to słyszałam ciągle " tam nic nie ma"... Te czopki rozgrzeją, wywoałają jakby dodatkowe krwawienie, nie wiem czy dobrze to tłumaczę :P w każdym bądź razie to co mam w środku ma się wydostać i oczyścić.

Czyli chcecie sie tych zrostow czy pozostałości tymi czopkami pozbyć? Dobrze rozumiem? ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Czyli chcecie sie tych zrostow czy pozostałości tymi czopkami pozbyć? Dobrze rozumiem? ;)

Tak. Podobno skuteczne ale bolesne... No i lepsze niz zabieg ;) w sensie mniejsza interwencja.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Tak. Podobno skuteczne ale bolesne... No i lepsze niz zabieg ;) w sensie mniejsza interwencja.

Pewnie tak. Chyba wszystko jest lepsze od noża chirurgicznego ;)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym się chciała tego plamienia pozbyć. Normalnie jakby mi się @ rozkręcał, tak samo to plamienie wygląda. I jeszcze brzuch mnie pobolewa. Dużo śluzu, zabarwionego krwią. Czytałam, że może pomóc ziele krwawnika to zaraz chyba do apteki polecę... Wnerwa mam już na to strasznie. Mój lekarz stwierdził, że plamienia w zajściu w ciążę niekoniecznie muszą przeszkadzać, ale jak zobaczył wynik proga w II fazie cyklu to sam zgłupiał normalnie. Jedynie okres wywoływany Dupkiem miałam bez plamień przed i po @...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja to bym się chciała tego plamienia pozbyć. Normalnie jakby mi się @ rozkręcał, tak samo to plamienie wygląda. I jeszcze brzuch mnie pobolewa. Dużo śluzu, zabarwionego krwią. Czytałam, że może pomóc ziele krwawnika to zaraz chyba do apteki polecę... Wnerwa mam już na to strasznie. Mój lekarz stwierdził, że plamienia w zajściu w ciążę niekoniecznie muszą przeszkadzać, ale jak zobaczył wynik proga w II fazie cyklu to sam zgłupiał normalnie. Jedynie okres wywoływany Dupkiem miałam bez plamień przed i po @...

Goraca kapiel i oklady gorace ;p winko... Powinno rozkrecic.

dZhdp1.png

‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ