X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Maleńka1592 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Oczywiście. Miałam jednak nadzieję, że w większości przypadków ból w czasie @ po porodzie ustępuje. Za niedługo dowiemy się od Terki jak to u niej jest :)
    Kochana I mnie powodem może być wadą budowy macicy bo mam dwurozna i pewnie jak się wszystko tłuszcza i z rogów wychodzi to tak się dzieje

=https://ovufriend.pl/graph/c575edf8f6114927b4698996d389dfc8]c575edf8f6114927b4698996d389dfc8.png[/url]

aw0o4pn.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    No wiadomo :) Masz jakiś ulubiony sklep z sukienkami? Ja mam z tym zawsze problem. Nie chcę żeby były mega eleganckie.

Ja większość mam tak naprawdę ze sklepów z używaną odzieżą ;) wiem ze różne są opinie na temat takich sklepów ale... Stanowczo łatwiej mi wydać za sukienkę 20 czy 30 zł niż 80 przy skromnej wersji a najczęściej ponad 100-150 zl bo za ta cene mam 3 sukienki albo i 4 ;) :D chociaż kiedyś w mohito powalili mnie cenowo i zamiast 140zl tam dałam 40 bo tak promocja była :D wiec zdarzy się ;) ale ładne (jeśli ma sie na tyle kasy ;) ) maja w orsay-przynajmniej na mój gust są one ładne ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ja większość mam tak naprawdę ze sklepów z używaną odzieżą ;) wiem ze różne są opinie na temat takich sklepów ale... Stanowczo łatwiej mi wydać za sukienkę 20 czy 30 zł niż 80 przy skromnej wersji a najczęściej ponad 100-150 zl bo za ta cene mam 3 sukienki albo i 4 ;) :D chociaż kiedyś w mohito powalili mnie cenowo i zamiast 140zl tam dałam 40 bo tak promocja była :D wiec zdarzy się ;) ale ładne (jeśli ma sie na tyle kasy ;) ) maja w orsay-przynajmniej na mój gust są one ładne ;)

W orsay'u są śliczne. Ja się tam zaopatruje w sukienki na jakieś wesele np. Nigdy nie szukałam tam sukienki na co dzień. Muszę to zmienić! :)
    W Mohito trzeba trafić na okazję jak sama napisałaś.
    Co do ciucholandów to od czasu do czasu lubię sobie w sobotę podjechać i poszperać. Czasem można naprawdę fajny łaszek znaleźć za kilka zł. Mama mi mówiła, że u niej z biura kobitki, które mają mega dzianych mężów, a więc i one są przy pieniążku :) to same chodzą po lumpach, bo można fajne rzeczy znaleźć. Także lumpy górą :D

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleńka1592 wrote:
    Kochana I mnie powodem może być wadą budowy macicy bo mam dwurozna i pewnie jak się wszystko tłuszcza i z rogów wychodzi to tak się dzieje

Pewnie masz rację. Co kobieta to inny przypadek także na bóle @ ma wpływ naprawdę dużo rzeczy.

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Oczywiście. Miałam jednak nadzieję, że w większości przypadków ból w czasie @ po porodzie ustępuje. Za niedługo dowiemy się od Terki jak to u niej jest :)

To zależy kiedy będę miała @ po porodzie ;)

• alegzi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    To zależy kiedy będę miała @ po porodzie ;)

No kiedyś przyjdzie, a my cierpliwe jesteśmy, więc poczekamy :D

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    W orsay'u są śliczne. Ja się tam zaopatruje w sukienki na jakieś wesele np. Nigdy nie szukałam tam sukienki na co dzień. Muszę to zmienić! :)
    W Mohito trzeba trafić na okazję jak sama napisałaś.
    Co do ciucholandów to od czasu do czasu lubię sobie w sobotę podjechać i poszperać. Czasem można naprawdę fajny łaszek znaleźć za kilka zł. Mama mi mówiła, że u niej z biura kobitki, które mają mega dzianych mężów, a więc i one są przy pieniążku :) to same chodzą po lumpach, bo można fajne rzeczy znaleźć. Także lumpy górą :D

Haha co prawda to prawda :D ja do super zamożnych nie należę ;) ale szkoda by mi było kasy na sukienki w takich cenach co są... A zresztą. To powiedział ze tam takich firmowych potem nie ma? :D mnie siostra zaraziła takimi sklepami kiedyś... I tak juz zostało jak zobaczyłam jakie rzeczy można dostać. Oczywiście ze trzeba poszukać ale jak sie trafi perelka... To jest "we are the champions!"

• terka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    No kiedyś przyjdzie, a my cierpliwe jesteśmy, więc poczekamy :D

Haha dzięki :D ale to conajmniej 5-6 miesiący :D zresztą to u mnie może być raczej jeśli juz w druga stronę bo miałam bezbolesne @ do tej pory wiec u mnie to nie byłaby zmiana :P

• alegzi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Haha co prawda to prawda :D ja do super zamożnych nie należę ;) ale szkoda by mi było kasy na sukienki w takich cenach co są... A zresztą. To powiedział ze tam takich firmowych potem nie ma? :D mnie siostra zaraziła takimi sklepami kiedyś... I tak juz zostało jak zobaczyłam jakie rzeczy można dostać. Oczywiście ze trzeba poszukać ale jak sie trafi perelka... To jest "we are the champions!"

Dokładnie! I trzeba wiedzieć w jakich lumpkach szukać :) Moja młodsza siostra jest w tym dobra. Wchodzimy do lumpka, ja się ledwo co rozejrzę, a ona już w ręku ma 3 rzeczy :)

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Haha dzięki :D ale to conajmniej 5-6 miesiący :D zresztą to u mnie może być raczej jeśli juz w druga stronę bo miałam bezbolesne @ do tej pory wiec u mnie to nie byłaby zmiana :P

Oby niee :D

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Dokładnie! I trzeba wiedzieć w jakich lumpkach szukać :) Moja młodsza siostra jest w tym dobra. Wchodzimy do lumpka, ja się ledwo co rozejrzę, a ona już w ręku ma 3 rzeczy :)

To tak jak moja siostra! Małpa jedna zawsze znajdzie 10 rzeczy zanim ja dotrę do 1 wieszaka :D

• terka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Oby niee :D

Wolałabym żeby tak zostało jak było :D i byle owu były oczywiście ;)

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex trzymam kciuki za jutro ;) wszystko pójdzie po Twojej mysli i będziesz miec tO za soba ;)
    Co do bolow @ to mysle ze moze byc cos na rzeczy, bo mnie przy "wywiadzie" zawsze pytali czy @ bolesny. A u mnie podczas @ to 2 ibupromy to zestaw przetrwalnika ;)

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Alex trzymam kciuki za jutro ;) wszystko pójdzie po Twojej mysli i będziesz miec tO za soba ;)
    Co do bolow @ to mysle ze moze byc cos na rzeczy, bo mnie przy "wywiadzie" zawsze pytali czy @ bolesny. A u mnie podczas @ to 2 ibupromy to zestaw przetrwalnika ;)

No to nie wiem juz serio, wychodziłoby na tej podstawie na to ze miałam w życiu z 5 owulacji... Dziwoląg ze mnie w takim razie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 21:20

• Maleńka1592 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ja po porodzie w 3 m-cy już dostałam @

=https://ovufriend.pl/graph/c575edf8f6114927b4698996d389dfc8]c575edf8f6114927b4698996d389dfc8.png[/url]

aw0o4pn.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleńka1592 wrote:
    Ja po porodzie w 3 m-cy już dostałam @

No tak licząc minimum ;) a doliczając jeszcze końcówkę ciąży a właściwie polowe jeszcze to wyjdzie z pól roku jeszcze co najmniej a jak tak patrzę to więcej jednak ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 21:24

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:

Dziękuję, mam nadzieję że to HSG dojdzie do skutku. Mam dziwne przeczucie, że wynajdą coś przeciwko. Jakaś infekcja albo inne badziewie...
    Pisałam wam że moja teściowa ma mieć usuwanego mięśniaka w poniedziałek. I właśnie jej wynaleźli argument przeciwko. Okazało się, że ma "słabe serce" i bardzo wysoki puls. Anestezjolog odmówił podjęcia się operacji, ma najpierw unormować ciśnienie a dopiero później zabieg. Z tym, że bardzo ją to boli i krwawi... Normalnie polska służba zdrowia. Jak byłaby sytuacja zagrożenia zdrowia i życia przez te krwawienie to też powiedzą, że nie podejmą się operacji??

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Dziękuję, mam nadzieję że to HSG dojdzie do skutku. Mam dziwne przeczucie, że wynajdą coś przeciwko. Jakaś infekcja albo inne badziewie...
    Pisałam wam że moja teściowa ma mieć usuwanego mięśniaka w poniedziałek. I właśnie jej wynaleźli argument przeciwko. Okazało się, że ma "słabe serce" i bardzo wysoki puls. Anestezjolog odmówił podjęcia się operacji, ma najpierw unormować ciśnienie a dopiero później zabieg. Z tym, że bardzo ją to boli i krwawi... Normalnie polska służba zdrowia. Jak byłaby sytuacja zagrożenia zdrowia i życia przez te krwawienie to też powiedzą, że nie podejmą się operacji??

Szaleństwo... A przecież operacje sie robi także właśnie z powodu serca... Co za wymyślanie :/

• alegzi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Wolałabym żeby tak zostało jak było :D i byle owu były oczywiście ;)

Na pewno będą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 21:55

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:

A ja już nie pamiętam kiedy mnie o ból pytali, ale faktycznie coś mi świta, że była taka sytuacja kiedyś.
    Ja kilka dni przed @ pijam hektolitry miętówki i mi np. pomaga. Wcześniej bez tabletek się nie obyło, a teraz już nawet daję radę. Obym tylko nie wypowiedziała tego w złą h :D

1cs z CLO
‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ