X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex-co do stroju jeśli byś chciała możesz po używanych sklepach popatrzeć, tam czasem widziałam karnawałowe stroje ale czy na dorosła osobę ;) ale zerknąć warto ;)

Co do badania-oczywiście kciuki będą mocno mocno zaciśnięte żeby było lepiej po i nie bolało podczas ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 19:11

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Nie mówili, ale czytałam o tym. U mnie nie wiadomo, czy w ogóle owulacja występuje, więc i tak na nic się nie nastawiam przed stymulacją... Jedno <3 w niedzielę było, więc nawet gdyby ta owu jednak była, to szału nie ma. I te plamienia, zawirowania hormonalne. Jak będą coś mieli przeciwko to i tak się zgodzę na zabieg, bo na nic nie liczę.

Będzie dobrze :) To znaczy, że po zabiegu w następnym cyklu masz stymulację? Chyba, ze źle załapałam :)

Co do stroju to w second-handach jest tego na pewno na potęgę. Na pewno coś znajdziesz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 19:12

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny co wy gadacie? Ze jak @ nie boli to owu w tym cyklu poprzedzającym nie było? To co ja prawie cale życie owu nie miałam? Ból podczas @ miałam tak sporadycznie ze hej ho... Dosłownie kilka razy w życiu... A jakoś w ciąży jestem :P

• alegzi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Alex-co do stroju jeśli byś chciała możesz po używanych sklepach popatrzeć, tam czasem widziałam karnawałowe stroje ale czy na dorosła osobę ;) ale zerknąć warto ;)

Co do badania-oczywiście kciuki będą mocno mocno zaciśnięte żeby było lepiej po i nie bolało podczas ;)

Z tego co pamiętam to jesteśmy mniej więcej tego samego wzrostu - małe kurdupelki :) Więc na pewno coś znajdzie. Czasem jak patrzę na ubrania dla dzieci to się zastanawiam czy ja na pewno już nie urosnę tak te ubranka są duże na dzieciaczki.

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ej dziewczyny co wy gadacie? Ze jak @ nie boli to owu w tym cyklu poprzedzającym nie było? To co ja prawie cale życie owu nie miałam? Ból podczas @ miałam tak sporadycznie ze hej ho... Dosłownie kilka razy w życiu... A jakoś w ciąży jestem :P

Myślę, że nie można tego tak rozpatrywać.

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:

A może jakaś Boska moc? :D

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:

Kazdy gin u jakiego bylam to mi tak mowil... akurat tu nie byli rozbiezni. ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Z tego co pamiętam to jesteśmy mniej więcej tego samego wzrostu - małe kurdupelki :) Więc na pewno coś znajdzie. Czasem jak patrzę na ubrania dla dzieci to się zastanawiam czy ja na pewno już nie urosnę tak te ubranka są duże na dzieciaczki.

Aaaa racja! :D eee to znajdziesz cos Alex :D tak jak ja patrzę ze niektóre rez byłyby na mnie za duże... A spodnie to juz...szkoda gadać za długie to to i za wąskie wszystkie :P na szczęście od kilku lat tylko spódnice i sukienki i łatwiej w życiu z szukaniem ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    A może jakaś Boska moc? :D

W Nią akurat nie wątpię ale przyziemna owulacja tez do tego potrzebna ;)

• alegzi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:

Serio? To mnie teraz zaskoczyłaś.

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:

No to im powiedz kiedyś o mnie ;) bo chyba nie chodziło im o osoby z endo tylko ogólnie o wszystkie babeczki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 19:18

• alegzi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    W Nią akurat nie wątpię ale przyziemna owulacja tez do tego potrzebna ;)

Jak Boska moc to i ovu być nie musi :) Oczywiście żartuję. I jedno i drugie jak najbardziej jest potrzebne.

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Serio? To mnie teraz zaskoczyłaś.

Serio. Ze musi pobolewac. A jak nic sie nie czuje bolu to podobno nie bylo... i bylam u trzech to kazdy tak mowil

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    No to im powiedz kiedyś o mnie ;) bo chyba nie chodziło im o osoby z endo tylko ogólnie o wszystkie babeczki?
    O wszystkie :p

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Aaaa racja! :D eee to znajdziesz cos Alex :D tak jak ja patrzę ze niektóre rez byłyby na mnie za duże... A spodnie to juz...szkoda gadać za długie to to i za wąskie wszystkie :P na szczęście od kilku lat tylko spódnice i sukienki i łatwiej w życiu z szukaniem ;)

O jeny Terka! :) Nosisz spódnice i sukienki przede wszystkim? :) Ja mam co jakiś czas w planach zmienić garderobę na tą bardziej kobietą, że tak to ujmę, ale kurczaczki zawsze coś mi na drodze stanie.

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Serio. Ze musi pobolewac. A jak nic sie nie czuje bolu to podobno nie bylo... i bylam u trzech to kazdy tak mowil

Terka brak bólu - ciąża.
    Alegzi - ból jakby ze skóry obdzierali - brak ciąży :D

Aż z ciekawości podpytam mojego gin. o to.

terka lubi tę wiadomość

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Jak Boska moc to i ovu być nie musi :) Oczywiście żartuję. I jedno i drugie jak najbardziej jest potrzebne.

Właśnie ;) żeście mnie siekly tym bo mowie miałam kilka razy tak ze 1 dnia zgon i potem lepiej (ale nawet jeśli to 1 dzień i koniec bólu jakiegokolwiek). Ale tak to całe tyyyle lat gdyby nie fakt widzialny @ to nawet bym nie wiedziała o nim ;)
    Nawet jak badałam proga to potwierdzał owu a potem znów bezboleśnie przechodziłam wszystko ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Terka brak bólu - ciąża.
    Alegzi - ból jakby ze skóry obdzierali - brak ciąży :D

Aż z ciekawości podpytam mojego gin. o to.

No ja nie mowie, ze to nie tak... bo sie nie odezwalam nic na to. Na anty mnie holaly okresy a po nie :D

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Właśnie ;) żeście mnie siekly tym bo mowie miałam kilka razy tak ze 1 dnia zgon i potem lepiej (ale nawet jeśli to 1 dzień i koniec bólu jakiegokolwiek). Ale tak to całe tyyyle lat gdyby nie fakt widzialny @ to nawet bym nie wiedziała o nim ;)
    Nawet jak badałam proga to potwierdzał owu a potem znów bezboleśnie przechodziłam wszystko ;)

Nic tylko się cieszyć :) Ból @ to jeden z gorszych, nie licząc oczywiście bólu zęba. Brr...Przynajmniej dla mnie.

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No ja nie mowie, ze to nie tak... bo sie nie odezwalam nic na to. Na anty mnie holaly okresy a po nie :D

Ponoć po urodzeniu dziecka kobiety mają bezbolesne @. Pożyjemy, zobaczymy, tzn. ja, bo miewam strasznie bolące.

1cs z CLO
‹‹ 395 396 397 398 399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ