X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    A ja nad wygodę stawiam intymność ;)

Wygoda wiążę się dla mnie z intymnością :) W normalnym szpitalu raczej kilka kobiet na raz, w dodatku może nie być w ogóle lekarza, mogą nie dać znieczulenia ani nie reagować jak coś się dzieje... Znam wiele takich historii.

Nie Mari, żaden znak :) Po prostu jak włączyłam TV leciało i z ciekawości zobaczyłam jakie możliwości są w PL :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Terka dolegliwości ciążowe Cię dopadły.
    O Seli porodówki oglądasz, czyżby jakiś znak?
    Kasiula nl to chyba Holandia?
    Ja słyszałam, że szpital ginekologiczny w Opolu ma złą opinie i dużo dziewczyny decyduje się na Krapkowice. Ale wiadomo jak czas się liczy to się na to nie patrzy :-)

Haha prawie w połowie ciąży? Wczas pomyślało o mnie :P w każdym bądź razie powiedziałam mężowi ze jeszcze bardziej sie będę oszczędzać to tylko spytał co robiłam i nic nie mówił ze ojej itd ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Kasiula092 Znajoma

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka dzięki z mężem jest okej-na szczęście to nic poważnego. U nas w mieście mamy aż 1 szpital w którym można rodzić, bo na innych odziały polikwidowali lub zrobili tzw. Szpital zespolony,więc czy chcesz tam rodzić czy nie to nie masz wyjścia. Wiadomo, są jeszcze prywatne kliniki, ale kogo na nie stać?! :) Co do opieki w innych krajach w Norwegii też jest wypas, bo kuzynka nam córeczkę rodziła, to z jej opowiadań to wynikało jakby była w hotelu 5* a nie na porodówce w szpitalu :D

terka lubi tę wiadomość

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli rozumiem, pewnie też jak bym trafiła na taki program to by obejrzała :-)
    Terka niestety nigdy nie może być za dobrze .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 16:58

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż przyniósł nowy termometr :D i ten pokazuje nowy mi niższe tempki, jest dokładniejszy, różowy, gumowy, na wypasie :D więc jak mi tamten pokazuje 36.80 to ten 36.66 :P więc jest różnica :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• terka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mąż przyniósł nowy termometr :D i ten pokazuje nowy mi niższe tempki, jest dokładniejszy, różowy, gumowy, na wypasie :D więc jak mi tamten pokazuje 36.80 to ten 36.66 :P więc jest różnica :P

Np w przypadku obserwacji kolosalna różnica :D tamten do widzenia witamy nowy ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Np w przypadku obserwacji kolosalna różnica :D tamten do widzenia witamy nowy ;)

a ja już się martwiłam :P

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula092 wrote:
    terka dzięki z mężem jest okej-na szczęście to nic poważnego. U nas w mieście mamy aż 1 szpital w którym można rodzić, bo na innych odziały polikwidowali lub zrobili tzw. Szpital zespolony,więc czy chcesz tam rodzić czy nie to nie masz wyjścia. Wiadomo, są jeszcze prywatne kliniki, ale kogo na nie stać?! :) Co do opieki w innych krajach w Norwegii też jest wypas, bo kuzynka nam córeczkę rodziła, to z jej opowiadań to wynikało jakby była w hotelu 5* a nie na porodówce w szpitalu :D

U nas jest sporo szpitali (my mieszkamy kolo 3 :P ) ale nie wiem na ilu jest porodówka a niektóre to lepiej omijać z daleka... Mam wybrany jeden, bliziutko bo 5-10minut pieszo od domku ;) a i tak kto wie czy dzidzia nie będzie chciała gdzie indziej sie urodzić :P

• terka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Terka niestety nigdy nie może być za dobrze.

A szkoda tak milo było :P

• Seli Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    U nas jest sporo szpitali (my mieszkamy kolo 3 :P ) ale nie wiem na ilu jest porodówka a niektóre to lepiej omijać z daleka... Mam wybrany jeden, bliziutko bo 5-10minut pieszo od domku ;) a i tak kto wie czy dzidzia nie będzie chciała gdzie indziej sie urodzić :P

ja mam jeden blisko, podobno dość dobry, nawet w wodzie można rodzić :P Ale nie wiem jak z lekarzem, wolałabym mieć swojego blisko. Po prostu czułabym się bezpiecznie.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    a ja już się martwiłam :P

Przynajmniej znasz przyczynę zamieszania :P

• terka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    ja mam jeden blisko, podobno dość dobry, nawet w wodzie można rodzić :P Ale nie wiem jak z lekarzem, wolałabym mieć swojego blisko. Po prostu czułabym się bezpiecznie.

Mam podobne wytyczne z tym moim szpitalem. Możliwość basenu, za jakas oplata indywidualna sala (zaczynam nad nią rozmyślać :P ) ;) Ale lekarza tam mojego raczej nie będzie, chyba ze przyjedzie mnie odwiedzić bo tam nie pracuje :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 17:14

• Kasiula092 Znajoma

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to macie chociaż wybór.U nas o rodzeniu w wodzie można zapomnieć, a w cale w małym mieście nie mieszkam. Ale będąc na studiach widziałam takie sale do porodu w wodzie i bardzooo mi się to spodobało, zazdroszczę Wam, że macie wybór szpitala :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Mam podobne wytyczne z tym moim szpitalem. Możliwość basenu, za jakas oplata indywidualna sala (zaczynam nad nią rozmyślać :P ) ;) Ale lekarza tam mojego raczej nie będzie, chyba ze przyjedzie mnie odwiedzić bo tam nie pracuje :P

No właśnie... Ale wolałabym mieć kogoś kto mnie prowadzi i zna moje problemy i potrzeby. Ale pod tym względem, że blisko i podobno ma dobre opinie jest kuszący :P tym bardziej, że nie mamy samochodu.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No właśnie... Ale wolałabym mieć kogoś kto mnie prowadzi i zna moje problemy i potrzeby. Ale pod tym względem, że blisko i podobno ma dobre opinie jest kuszący :P tym bardziej, że nie mamy samochodu.

My tez bez samochodu ;) wiec to dla nas dużo daje ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula092 wrote:
    No to macie chociaż wybór.U nas o rodzeniu w wodzie można zapomnieć, a w cale w małym mieście nie mieszkam. Ale będąc na studiach widziałam takie sale do porodu w wodzie i bardzooo mi się to spodobało, zazdroszczę Wam, że macie wybór szpitala :)

A gdzie to mieszkasz? ;) bo nie ogarniam gdzie kto :P

• Seli Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    My tez bez samochodu ;) wiec to dla nas dużo daje ;)

Zobaczymy :P Rozglądam się i czytam jakie są różne możliwości i jakie są znieczulenia... A co będzie jeszcze to pewnie zdecyduje jak będę w ciąży :)

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Zobaczymy :P Rozglądam się i czytam jakie są różne możliwości i jakie są znieczulenia... A co będzie jeszcze to pewnie zdecyduje jak będę w ciąży :)

Albo przed samym porodem jak będziesz widziała co jest ;)

• kryha Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo często jest tak, że szpitale podają możliwość porodu w wodzie, ale w rzeczywistości tylko podczas pierwszej fazy porodu! Ma to na celu tylko zmniejszyć ból podczas skurczów. Zwróćcie na to uwagę :D Potem normalnie wyganiają na fotel.
    Zdarzają się takie szpitle, gdzie faktycznie można urodzić w wodzie, ale rzadko i za dopłatą :)

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Albo przed samym porodem jak będziesz widziała co jest ;)

Przed samym nie, wolę mieć kilka opcji rozpisanych :P

dZhdp1.png

‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ