X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Seli wdzystko dla Twojego zdrowia.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, to zrosty mogą wypadać? Zawsze to sobie wyobrażałam jak takie rozstępy we wnętrznościach :D (wybaczcie, blondynka :D )

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak takie.. Mięśnie wewnątrz mocne, albo taka pajęczyna mięśni na narządach :P
    I jak widać mogą wypadać :P takiego są... jasnobrązowego koloru, takie hmmm... Strzępki, mniejsze, większe, które można dotknąć :P i się nie rozpada :P jestem w mega szoku, że tak zadziałało już :D
    Bałam się, że albo będzie boleć jak nie wiem, albo, że nie będzie nic a nic i nie pomoże :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Haha, mój mąż też ostatnio wypalił, czy mam jakieś fantazje i czego chcę spróbować :D On ogólnie lubi przy świetle, a ja to muszę mieć klimat romantyczny i ciemność na tyle, że nie widzę swojego cellulitu! :D

Mi zaraz łeb rozsadzi. Od rana mnie głowa boli. A ciśnienie znowu mam prawie 140, co u mnie jest masakrą, bo jestem niskociśnieniowcem i niskotemperaturowcem. U endo miałam 100/60, a teraz tragedia.

my rozmawiamy :P Czasem nawet potrafiliśmy zaszaleć i potem stwierdzić, że jednak to nie to :P ale ważne jest rozmawiać, po prostu, by żadne nie było sfrustrowane :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha seli dzielna jesteś dasz rade ! Pamiętaj to wszystko dla zdrowia ;)ja dostałam dzisiaj wiadomość z kliniki tutaj u siebie6 lutego idę na kontrole z ginekologiem , będę miała tez wizytę u genetyka i psychologa . Kurczę ale tutaj dbają o swoich pacjentów jestem w szoku .. w sumie to będę przed dniami płodnym ;D nie ma bata będę działać ! ;D

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała działaj jak szalona!

Mała_Mii lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi, jasne :D Też masz dobrą opiekę :) Ja nie wiem kiedy się umówić. Chyba jednak przeczekam ten cykl bo widzę, że super działa to co mi zaleciła :)

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, kuruj się, kuruj :)

Mała Mi, nic tylko gratulować takiej opieki :D

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, z ciekawości weszłam na jej pamiętnik i Ty faktycznie staż kilkumiesięczny...

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Seli, z ciekawości weszłam na jej pamiętnik i Ty faktycznie staż kilkumiesięczny...

no bo... To chyba takie normalne, że przy ślubie i po zaraz jest jeszcze ta ekscytacja, człowiek chce sobą się nacieszyć... Bo rozumiem,że po wielu latach już jest odrobinę inaczej... I to w głowie mam jakieś osoby koło 70-80 lat :P

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    no bo... To chyba takie normalne, że przy ślubie i po zaraz jest jeszcze ta ekscytacja, człowiek chce sobą się nacieszyć... Bo rozumiem,że po wielu latach już jest odrobinę inaczej... I to w głowie mam jakieś osoby koło 70-80 lat :P

Chyba, że jej maż ma jakieś problemy w pracy, stresuje się to i nie ma ochoty na igraszki. No albo coś z hormonami ma/mają. Też jestem zdania, że sex w małżeństwie jest WAŻNY.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 19:51

1cs z CLO
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po ślubie nie było wielkiego przeskoku, spaliśmy ze sobą już wcześniej :) Ale dopiero teraz przy staraniach (albo po unormowaniu trochę hormonów) czuję zmianę, na lepsze. Seks jest po prostu intensywniejszy :)
    Dzisiaj musiałam męża wykorzystać jak wróciłam z tego szpitala :D Ale jak tak czytałam ulotkę jednego z leków to tam jest zakaz współżycia podczas stosowania go... Więc chyba dzisiaj był ostatni raz :/ na 10 dni mam ten lek, później do samego HSG nadal mam brać probiotyk ginekologiczny

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryha gratulacje, witaj w gronie ciężarnych. Dziewczyny widzę, że styczeń jest dla nas owocny i udany :)
    Czekamy na kolejne dziewczyny. Jak tak dalej pójdzie będą mieć tłum w tym roku na porodówkach i dobrze :)
    Seli ważne, że leczenie działa :)
    MałaMi działajcie :)

Dziewczyny różni ludzie są jedni rozmawiają o wszystkim, a drudzy wszystko w sobie tłumią. Ja jednak wolę rozmowę o wszystkim :)

kryha lubi tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, ale od października? Mamy koniec stycznia... to niemal 4 miesiące... Stres w pracy? Raczej albo poważne problemy zdrowotne albo nie wiem. Nie powiem, mój mąż też miewał bardzo stresującą pracę, ale wtedy mówił o tym, mogło to trwać tydzień, raz miesiąc. Ale wtedy były rozmowy, a i dieta lepsza :P Szukaliśmy po prostu sposobów. Ale widzisz. Mój chciał, a nie że nie rozmawiamy i "nie ma problemu".

Alex, musisz przepostować :P

Powiem, że u nas tak... Inaczej seks smakuje jak zaczęliśmy się starać. Nie mamy presji, bo na razie tak bardzo na luzie, nie sprawdzamy czy jest owulacja czy nie, no i po prostu cieszymy się, że a nóż może z tego będzie "owoc miłości" :D

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    U mnie po ślubie nie było wielkiego przeskoku, spaliśmy ze sobą już wcześniej :) Ale dopiero teraz przy staraniach (albo po unormowaniu trochę hormonów) czuję zmianę, na lepsze. Seks jest po prostu intensywniejszy :)
    Dzisiaj musiałam męża wykorzystać jak wróciłam z tego szpitala :D Ale jak tak czytałam ulotkę jednego z leków to tam jest zakaz współżycia podczas stosowania go... Więc chyba dzisiaj był ostatni raz :/ na 10 dni mam ten lek, później do samego HSG nadal mam brać probiotyk ginekologiczny

Ktoś kiedyś powiedział, że nawet w łóżku trzeba się dotrzeć :D A wiadomo, że im więcej "prób" tym później lepsze są efekty. Tak, więc chyba już się dotarliście ;)

Dla mnie kochanie to okazywanie sobie uczuć. Pewnie jak dla każdej z nas tutaj :)

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Ktoś kiedyś powiedział, że nawet w łóżku trzeba się dotrzeć :D A wiadomo, że im więcej "prób" tym później lepsze są efekty. Tak, więc chyba już się dotarliście ;)

Dla mnie kochanie to okazywanie sobie uczuć. Pewnie jak dla każdej z nas tutaj :)

Jasne :D my ze sobą jesteśmy 7,5 roku :P a zaczęliśmy miesiąc odkąd zdecydowaliśmy się być razem :P Po ślubie mieliśmy w sumie kryzys tak jakby, ale nie z chęciami tylko... Możliwościami :P mieszkaliśmy u teściow to było ciężko :P tym bardziej, że raz nam w trakcie wszedł teść :D :P

alegzi lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, rozmowa, rozmowa i jeszcze raz rozmowa. To jest klucz do dobrego i udanego małżeństwa, nie licząc miłości. Oczywiście, że nie zawsze jest super albo że nie zawsze ma się chęć czy czas. Tylko w takich sytuacjach rozmawia się jak sama napisałaś, a nie zamiata problem pod dywan i udaje, że wszystko jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 20:01

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Jasne :D my ze sobą jesteśmy 7,5 roku :P a zaczęliśmy miesiąc odkąd zdecydowaliśmy się być razem :P Po ślubie mieliśmy w sumie kryzys tak jakby, ale nie z chęciami tylko... Możliwościami :P mieszkaliśmy u teściow to było ciężko :P tym bardziej, że raz nam w trakcie wszedł teść :D :P

Teść wszedł? No co Ty dajesz? :D I jak się zachował? :D
    Ja czasami do mojego się śmieję, że jak jego tata do nas wchodzi bez pukania (nie mieszkamy razem) to bym chciała żeby nas przyłapał na igraszkach, bo może w końcu by się opamiętał, że jesteśmy młodzi i przede wszystkim, że się puka :D

1cs z CLO
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmowa i zrozumienie drugiej osoby przede wszystkim. Miłość, czułość, przyjaźń, okazywanie tego sobie. Seks owszem, jest ważny, ale bez tego całego pakietu to nawet nie ma sensu...
    My w czerwcu mamy 10 rocznicę związku :) Od szczeniaka razem. Znamy się na wylot. Więc w takiej relacji trudno byłoby nam wytrwać bez rozmowy. Jak mnie coś dołuje, rozmawiamy. Jak męża coś gnębi, rozmawiamy. Jak jest nam obojgu dobrze, też rozmawiamy :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo na szczęście nam jeszcze rodzice nogdy nie weszli.☺

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ