X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Seli wdzystko dla Twojego zdrowia.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, to zrosty mogą wypadać? Zawsze to sobie wyobrażałam jak takie rozstępy we wnętrznościach :D (wybaczcie, blondynka :D )

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak takie.. Mięśnie wewnątrz mocne, albo taka pajęczyna mięśni na narządach :P
    I jak widać mogą wypadać :P takiego są... jasnobrązowego koloru, takie hmmm... Strzępki, mniejsze, większe, które można dotknąć :P i się nie rozpada :P jestem w mega szoku, że tak zadziałało już :D
    Bałam się, że albo będzie boleć jak nie wiem, albo, że nie będzie nic a nic i nie pomoże :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Haha, mój mąż też ostatnio wypalił, czy mam jakieś fantazje i czego chcę spróbować :D On ogólnie lubi przy świetle, a ja to muszę mieć klimat romantyczny i ciemność na tyle, że nie widzę swojego cellulitu! :D

Mi zaraz łeb rozsadzi. Od rana mnie głowa boli. A ciśnienie znowu mam prawie 140, co u mnie jest masakrą, bo jestem niskociśnieniowcem i niskotemperaturowcem. U endo miałam 100/60, a teraz tragedia.

my rozmawiamy :P Czasem nawet potrafiliśmy zaszaleć i potem stwierdzić, że jednak to nie to :P ale ważne jest rozmawiać, po prostu, by żadne nie było sfrustrowane :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha seli dzielna jesteś dasz rade ! Pamiętaj to wszystko dla zdrowia ;)ja dostałam dzisiaj wiadomość z kliniki tutaj u siebie6 lutego idę na kontrole z ginekologiem , będę miała tez wizytę u genetyka i psychologa . Kurczę ale tutaj dbają o swoich pacjentów jestem w szoku .. w sumie to będę przed dniami płodnym ;D nie ma bata będę działać ! ;D

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała działaj jak szalona!

Mała_Mii lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi, jasne :D Też masz dobrą opiekę :) Ja nie wiem kiedy się umówić. Chyba jednak przeczekam ten cykl bo widzę, że super działa to co mi zaleciła :)

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, kuruj się, kuruj :)

Mała Mi, nic tylko gratulować takiej opieki :D

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, z ciekawości weszłam na jej pamiętnik i Ty faktycznie staż kilkumiesięczny...

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Seli, z ciekawości weszłam na jej pamiętnik i Ty faktycznie staż kilkumiesięczny...

no bo... To chyba takie normalne, że przy ślubie i po zaraz jest jeszcze ta ekscytacja, człowiek chce sobą się nacieszyć... Bo rozumiem,że po wielu latach już jest odrobinę inaczej... I to w głowie mam jakieś osoby koło 70-80 lat :P

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    no bo... To chyba takie normalne, że przy ślubie i po zaraz jest jeszcze ta ekscytacja, człowiek chce sobą się nacieszyć... Bo rozumiem,że po wielu latach już jest odrobinę inaczej... I to w głowie mam jakieś osoby koło 70-80 lat :P

Chyba, że jej maż ma jakieś problemy w pracy, stresuje się to i nie ma ochoty na igraszki. No albo coś z hormonami ma/mają. Też jestem zdania, że sex w małżeństwie jest WAŻNY.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 19:51

1cs z CLO
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po ślubie nie było wielkiego przeskoku, spaliśmy ze sobą już wcześniej :) Ale dopiero teraz przy staraniach (albo po unormowaniu trochę hormonów) czuję zmianę, na lepsze. Seks jest po prostu intensywniejszy :)
    Dzisiaj musiałam męża wykorzystać jak wróciłam z tego szpitala :D Ale jak tak czytałam ulotkę jednego z leków to tam jest zakaz współżycia podczas stosowania go... Więc chyba dzisiaj był ostatni raz :/ na 10 dni mam ten lek, później do samego HSG nadal mam brać probiotyk ginekologiczny

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryha gratulacje, witaj w gronie ciężarnych. Dziewczyny widzę, że styczeń jest dla nas owocny i udany :)
    Czekamy na kolejne dziewczyny. Jak tak dalej pójdzie będą mieć tłum w tym roku na porodówkach i dobrze :)
    Seli ważne, że leczenie działa :)
    MałaMi działajcie :)

Dziewczyny różni ludzie są jedni rozmawiają o wszystkim, a drudzy wszystko w sobie tłumią. Ja jednak wolę rozmowę o wszystkim :)

kryha lubi tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, ale od października? Mamy koniec stycznia... to niemal 4 miesiące... Stres w pracy? Raczej albo poważne problemy zdrowotne albo nie wiem. Nie powiem, mój mąż też miewał bardzo stresującą pracę, ale wtedy mówił o tym, mogło to trwać tydzień, raz miesiąc. Ale wtedy były rozmowy, a i dieta lepsza :P Szukaliśmy po prostu sposobów. Ale widzisz. Mój chciał, a nie że nie rozmawiamy i "nie ma problemu".

Alex, musisz przepostować :P

Powiem, że u nas tak... Inaczej seks smakuje jak zaczęliśmy się starać. Nie mamy presji, bo na razie tak bardzo na luzie, nie sprawdzamy czy jest owulacja czy nie, no i po prostu cieszymy się, że a nóż może z tego będzie "owoc miłości" :D

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    U mnie po ślubie nie było wielkiego przeskoku, spaliśmy ze sobą już wcześniej :) Ale dopiero teraz przy staraniach (albo po unormowaniu trochę hormonów) czuję zmianę, na lepsze. Seks jest po prostu intensywniejszy :)
    Dzisiaj musiałam męża wykorzystać jak wróciłam z tego szpitala :D Ale jak tak czytałam ulotkę jednego z leków to tam jest zakaz współżycia podczas stosowania go... Więc chyba dzisiaj był ostatni raz :/ na 10 dni mam ten lek, później do samego HSG nadal mam brać probiotyk ginekologiczny

Ktoś kiedyś powiedział, że nawet w łóżku trzeba się dotrzeć :D A wiadomo, że im więcej "prób" tym później lepsze są efekty. Tak, więc chyba już się dotarliście ;)

Dla mnie kochanie to okazywanie sobie uczuć. Pewnie jak dla każdej z nas tutaj :)

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Ktoś kiedyś powiedział, że nawet w łóżku trzeba się dotrzeć :D A wiadomo, że im więcej "prób" tym później lepsze są efekty. Tak, więc chyba już się dotarliście ;)

Dla mnie kochanie to okazywanie sobie uczuć. Pewnie jak dla każdej z nas tutaj :)

Jasne :D my ze sobą jesteśmy 7,5 roku :P a zaczęliśmy miesiąc odkąd zdecydowaliśmy się być razem :P Po ślubie mieliśmy w sumie kryzys tak jakby, ale nie z chęciami tylko... Możliwościami :P mieszkaliśmy u teściow to było ciężko :P tym bardziej, że raz nam w trakcie wszedł teść :D :P

alegzi lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, rozmowa, rozmowa i jeszcze raz rozmowa. To jest klucz do dobrego i udanego małżeństwa, nie licząc miłości. Oczywiście, że nie zawsze jest super albo że nie zawsze ma się chęć czy czas. Tylko w takich sytuacjach rozmawia się jak sama napisałaś, a nie zamiata problem pod dywan i udaje, że wszystko jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 20:01

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Jasne :D my ze sobą jesteśmy 7,5 roku :P a zaczęliśmy miesiąc odkąd zdecydowaliśmy się być razem :P Po ślubie mieliśmy w sumie kryzys tak jakby, ale nie z chęciami tylko... Możliwościami :P mieszkaliśmy u teściow to było ciężko :P tym bardziej, że raz nam w trakcie wszedł teść :D :P

Teść wszedł? No co Ty dajesz? :D I jak się zachował? :D
    Ja czasami do mojego się śmieję, że jak jego tata do nas wchodzi bez pukania (nie mieszkamy razem) to bym chciała żeby nas przyłapał na igraszkach, bo może w końcu by się opamiętał, że jesteśmy młodzi i przede wszystkim, że się puka :D

1cs z CLO
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmowa i zrozumienie drugiej osoby przede wszystkim. Miłość, czułość, przyjaźń, okazywanie tego sobie. Seks owszem, jest ważny, ale bez tego całego pakietu to nawet nie ma sensu...
    My w czerwcu mamy 10 rocznicę związku :) Od szczeniaka razem. Znamy się na wylot. Więc w takiej relacji trudno byłoby nam wytrwać bez rozmowy. Jak mnie coś dołuje, rozmawiamy. Jak męża coś gnębi, rozmawiamy. Jak jest nam obojgu dobrze, też rozmawiamy :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo na szczęście nam jeszcze rodzice nogdy nie weszli.☺

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ