X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Seli, rozmowa, rozmowa i jeszcze raz rozmowa. To jest klucz do dobrego i udanego małżeństwa, nie licząc miłości. Oczywiście, że nie zawsze jest super albo że nie zawsze ma się chęć czy czas. Tylko w takich sytuacjach rozmawia się jak sama napisałaś, a nie zamiata problem pod dywan i udaje, że wszystko jest ok.

Ba... Ja po operacji miesiąc nie mogłam :P A bardzo chciałam :P A zdarzyło się i tak, że miałam tydzień okropny w pracy to nie tylko nie miałam ochoty na seks ale i na jedzenie... Po prostu wracałam, rozbierałam się do majtek i koszulki i pod kołdrę :P No ale to są rzadkie sytuacje... Nie przez 4 miesiące prawie :P Tym bardziej jak były jakieś pomruki o dziecku. Ja bym była w szoku, że mój mąż, niedawno poślubiony od takiego czasu mnie nie tknął... Tym bardziej, że jak ona napisała próbowała inicjować zbliżenia a on ją olał.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex-nie dziwie sie ze cos tam skapuje jak Cie mało nie przebiła... Nie jesteś ze stali przecież.. A jak potem sie na męża rzuciłaś to może dodatkowo cos ale mysle ze powinno przejść niedługo ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Teść wszedł? No co Ty dajesz? :D I jak się zachował? :D
    Ja czasami do mojego się śmieję, że jak jego tata do nas wchodzi bez pukania (nie mieszkamy razem) to bym chciała żeby nas przyłapał na igraszkach, bo może w końcu by się opamiętał, że jesteśmy młodzi i przede wszystkim, że się puka :D

Właśnie nie wiem czy pukał :P Ale zawsze pytał czy może wejść i pukał... Ale że byliśmy zajęci... :P Wcześniej poprosiłam o zamówienie mi taksówki. Gadaliśmy z teściem i wróciłam do naszego pokoju i było ten tegesik a on wszedł, powiedział, że zamówił, zarumienił się i wyszedł :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie odpuszcZe napewno !;D męża już uświadomiłam żeby zbierał siły ;D
    Powiem wam ze ja różnicy nie odczułam jakoś przed a po ślubie .. jesteśmy razem już 10 rok , listopadzie minęło 2 jak po ślubie , ale może dlatego ze sami mieszkamy od 6 lat;p No ale Hmm może jednak poczułam różnice bo prawda inaczej jest tetaz jak chcemy dzidzie ale mój mąż od jakiegoś czasu chce eksperymentować ;D nie mówię ze za każdym razem , ale raz na jakiś czas ;p

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to my mielismy akcje we wrześniu jak robiliśmy Gabrysia i nie wiem właśnie czy czasem w ten dzień nie zaszło. To ;D ale z kolega , bo mamy takiego który codziennie u nas jest i w sumie to taki domownik ;D i pewnego wieczorku my tam z mezem ten tego ;D i ja JesCze powiedziałam a jak Mateusz jeszcze przyjdzie ? Mąż na to ze już dzisiaj raczej nie ;D No i my ten tego a Tu ktoś wydzwania na telefon męża , zaraz odrazu wiadomość ten już wiedział ze to Mateusz No ale co my dalej ;D ten dziwni dziwni mój mąż wziął telefon patrzy a tam SMS „ otwórz jestem pod drzwiami i się dobijam „ ;D jeszcze dodał coś w stylu „ siedzisz na Pysce czy co „ ale to w żartach była na co Kuba odpisał ze dokładnie tak , ;D potem zadzwonił do niego ze może przyjść ;D a ten speszony był ;D

20151107020717.png[/url]
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • terka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dla mnie to absurd. Nie ze ktoś nie chce albo chce. Takie rzeczy sie zdarzają. Ale kurka... Bez rozmów to i najlepszy seks sie znudzi i związek rozpadnie... Chyba ze komuś zależy tylko na seksie i to mu wystarcza to może jakoś przetrwa ta relacja ale tylko łóżkowa. Nie ogarniam. Rozebrać się tak, ale rozmawiać o swoich emocjach uczuciach-nie. Zbyt intymne? A współżycie nie? Dla mnie to największe intymne zdarzenie ze wszystkich jakie mogą być. Zresztą. Tak naprawdę moim zdaniem są różne rodzaje współżycia... I różne emocje przy tym i doznania :) tak to by sie szybko nudziło :P
    Dla nas to było wielkie wydarzenie jak zaczęliśmy po ślubie dopiero sprawy łóżkowe włączać, poznawać się. I nadal to robimy, bo ja sie zmieniam i warunki sie zmieniają i przez to i mąż sie zmienia :P no i bez rozmowy to byłaby wielka klapa oj wielka. I rozczarowanie na każdym kroku i złość itd itp. Skąd ja mam wiedzieć czego on chce albo on czego ja chce jeśli tego nie powiem, nie okaże... No ludzie ręce opadają naprawdę...

• Seli Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze mówię o trójkącie :P A on mówi, że nie ma mowy ani z kobietą ani z dwoma facetami tym bardziej :P Ale myślę, że nie potrafiłabym tak naprawdę :P Tylko go tak drażnię :D Ale pozycję... Jakieś nakładki... Tylko już nie raz przez to seksy się nie udały :P w ogóle bo okazywały się to śmieszne i głupie sposoby :P że nie potrafiliśmy się przestać śmiać :P W ogóle wczoraj... Ja wystrojona w nowe zakupy, taka zadowolona. A kot na łóżku, na torebce papierowej sobie drzemkę uciął tak, że nic go nie ruszało, jeszcze szturchał mnie łapą, wiercił się słodko, że zaczęliśmy się z niego śmiać :P szturchać, przesuwać a on ni hu hu :P był tylko coraz słodszy :P

aaa... I raz mieliśmy już trójkąt :P z kotem :P wskoczył mi między piersi jak był mały :P :D myślałam, że padnę :D o matko ale sobie to przypomniałam :D hahahaha

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Dziewczyny dla mnie to absurd. Nie ze ktoś nie chce albo chce. Takie rzeczy sie zdarzają. Ale kurka... Bez rozmów to i najlepszy seks sie znudzi i związek rozpadnie... Chyba ze komuś zależy tylko na seksie i to mu wystarcza to może jakoś przetrwa ta relacja ale tylko łóżkowa. Nie ogarniam. Rozebrać się tak, ale rozmawiać o swoich emocjach uczuciach-nie. Zbyt intymne? A współżycie nie? Dla mnie to największe intymne zdarzenie ze wszystkich jakie mogą być. Zresztą. Tak naprawdę moim zdaniem są różne rodzaje współżycia... I różne emocje przy tym i doznania :) tak to by sie szybko nudziło :P
    Dla nas to było wielkie wydarzenie jak zaczęliśmy po ślubie dopiero sprawy łóżkowe włączać, poznawać się. I nadal to robimy, bo ja sie zmieniam i warunki sie zmieniają i przez to i mąż sie zmienia :P no i bez rozmowy to byłaby wielka klapa oj wielka. I rozczarowanie na każdym kroku i złość itd itp. Skąd ja mam wiedzieć czego on chce albo on czego ja chce jeśli tego nie powiem, nie okaże... No ludzie ręce opadają naprawdę...

Masz 100000000000000000000000000 % racji :P Bo dla mnie z początku seks był łatwiejszy niż niektóre rozmowy. I nie wiem, nie rozumiem tego jak moglibyśmy nie rozmawiać, o przeróżnych rzeczach. A wiadomo,że same gesty nie wystarczą. Poza tym tak jak napisałaś, nawet najlepszy by się rozpadł bo bez rozmów nie ma prawdziwej bliskości i więzi.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja zawsze mówię o trójkącie :P A on mówi, że nie ma mowy ani z kobietą ani z dwoma facetami tym bardziej :P Ale myślę, że nie potrafiłabym tak naprawdę :P Tylko go tak drażnię :D Ale pozycję... Jakieś nakładki... Tylko już nie raz przez to seksy się nie udały :P w ogóle bo okazywały się to śmieszne i głupie sposoby :P że nie potrafiliśmy się przestać śmiać :P W ogóle wczoraj... Ja wystrojona w nowe zakupy, taka zadowolona. A kot na łóżku, na torebce papierowej sobie drzemkę uciął tak, że nic go nie ruszało, jeszcze szturchał mnie łapą, wiercił się słodko, że zaczęliśmy się z niego śmiać :P szturchać, przesuwać a on ni hu hu :P był tylko coraz słodszy :P

aaa... I raz mieliśmy już trójkąt :P z kotem :P wskoczył mi między piersi jak był mały :P :D myślałam, że padnę :D o matko ale sobie to przypomniałam :D hahahaha

Hahah seli padłam jak to przeczytałam!!! :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Hahah seli padłam jak to przeczytałam!!! :D

:D jesss... przypominam sobie wszelkie sytuacje ;D i się śmieje jak debil do monitora :P

terka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Masz 100000000000000000000000000 % racji :P Bo dla mnie z początku seks był łatwiejszy niż niektóre rozmowy. I nie wiem, nie rozumiem tego jak moglibyśmy nie rozmawiać, o przeróżnych rzeczach. A wiadomo,że same gesty nie wystarczą. Poza tym tak jak napisałaś, nawet najlepszy by się rozpadł bo bez rozmów nie ma prawdziwej bliskości i więzi.

No więź sie buduje tylko w relacji. A relacja to rozmowy a nie łóżko, znaczy łóżko też ale jednak rozmowa chciał nie chciał scala. Łatwa nie jest czasem ale warta ;)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, mi raz podczas pies wpadł na łóżko i porwał mi majtki do drugiego pokoju :D W ogóle nie lubię robić tego przy psie, bo mam wrażenie że się gapi :D Wystarczy, że mu powiemy z mężem "do pokoju", to od razu wie co się święci i spiernicza :D

Idę z nim na spacer, muszę się trochę przewietrzyć :) Później kąpiel, zapodam sobie "dowcipną" (uwielbiam to słowo:D) kapsułkę i do wyrka dzisiaj wcześniej.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    No to my mielismy akcje we wrześniu jak robiliśmy Gabrysia i nie wiem właśnie czy czasem w ten dzień nie zaszło. To ;D ale z kolega , bo mamy takiego który codziennie u nas jest i w sumie to taki domownik ;D i pewnego wieczorku my tam z mezem ten tego ;D i ja JesCze powiedziałam a jak Mateusz jeszcze przyjdzie ? Mąż na to ze już dzisiaj raczej nie ;D No i my ten tego a Tu ktoś wydzwania na telefon męża , zaraz odrazu wiadomość ten już wiedział ze to Mateusz No ale co my dalej ;D ten dziwni dziwni mój mąż wziął telefon patrzy a tam SMS „ otwórz jestem pod drzwiami i się dobijam „ ;D jeszcze dodał coś w stylu „ siedzisz na Pysce czy co „ ale to w żartach była na co Kuba odpisał ze dokładnie tak , ;D potem zadzwonił do niego ze może przyjść ;D a ten speszony był ;D

Jego mina musiała być bezcenna :D

• terka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Haha, mi raz podczas pies wpadł na łóżko i porwał mi majtki do drugiego pokoju :D W ogóle nie lubię robić tego przy psie, bo mam wrażenie że się gapi :D Wystarczy, że mu powiemy z mężem "do pokoju", to od razu wie co się święci i spiernicza :D

Idę z nim na spacer, muszę się trochę przewietrzyć :) Później kąpiel, zapodam sobie "dowcipną" (uwielbiam to słowo:D) kapsułkę i do wyrka dzisiaj wcześniej.

Jak tak opowiadacie to cieszę sie ze mam papugi-w drugim pokoju :P ale zawsze mam schiza ze jak nie zasłonimy okna to babeczka z naprzeciw będzie widziała :P

• Seli Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    No więź sie buduje tylko w relacji. A relacja to rozmowy a nie łóżko, znaczy łóżko też ale jednak rozmowa chciał nie chciał scala. Łatwa nie jest czasem ale warta ;)

oj czasem bywa mega trudna... :) Ale dzięki temu czuję, że jesteśmy silnym małżeństwem.
    Byliśmy w sierpniu na naukach (taa... :P ) i była fajna babka - psycholog. Świetnie się tam bawiliśmy i zrobiła takie ćwiczenie, by napisać o sobie swoje ja, to co lubię w sobie, w czym się jest najlepszym itp. tak egoistycznie, potem faceci zrobili to samo i trzeba było się odnaleźć... Odnalazłam męża bez problemu, jeszcze się kłóciłam z laską, że to mój :D a mój znalazł mnie :P Ale widziałam strach w facetach :P "co jak nie znajdę, ona mnie zabije " :D ale fajne to było.

terka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj była była ;D ostatnio teściowa się do mnie dobijała prEz telefon jak mus z mezem figlowaliśmy sobie ;D mój mąż do niej od dzwonił a ona z hasłem „ nie uprawiać mi teraz seksu , ja mam sprawę daj mi Patrycję „ i w śmiech ;D

20151107020717.png[/url]
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale macie przygody :) nas chyba nic takiego nie spotkało. W sumie nie mamy zwierzaka, mieszkamy sami to jednak ciężko o jakąś śmieszna wpadkę. No chyba, że teść wpadnie bez pukania :)

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy za oknem... Budowlańców :P są akurat na etapie naszego piętra :D :P musimy się pilnować :P

a mi pies... Porwał wibrator :P na szczęście mąż zauważył jak go niesie i nikt w domu nie zobaczył poza nim :P to było jeszcze daaaaawno, jak mieszkałam z rodzicami :P

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Ojj była była ;D ostatnio teściowa się do mnie dobijała prEz telefon jak mus z mezem figlowaliśmy sobie ;D mój mąż do niej od dzwonił a ona z hasłem „ nie uprawiać mi teraz seksu , ja mam sprawę daj mi Patrycję „ i w śmiech ;D

Jakby normalnie wiedziała :)

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    My mamy za oknem... Budowlańców :P są akurat na etapie naszego piętra :D :P musimy się pilnować :P

a mi pies... Porwał wibrator :P na szczęście mąż zauważył jak go niesie i nikt w domu nie zobaczył poza nim :P to było jeszcze daaaaawno, jak mieszkałam z rodzicami :P

Seli, chyba ciężko byłoby pobić Twoje 'wpadki' :)

1cs z CLO
‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ