Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mialam usg i wyniki... Rodzinna i gin kazali to olac... ;p wiec roznie moga Ci powiedziec. Poszlam prywatnie do endo. Biore leki.
Ale beznadziejnie sie czuje. Az dol mnie emocjonalny lapie ;( mam dosc ciaglego zlego czucia ;( -
Ja z dnia na dzień do Endo prywatnie ale na pakiet. Chodzę do babeczki mega polecanej w Opolu, w klinice niepłodności też pracuje. Miła i kompetentna, na wszystkie pytania odpowiada itd. Zawsze skrupulatnie wyniki czyta, nie tylko tarczycowe ale wszystkie hormony itp.
Zrobiłam przed chwilą racuchy i zaraz eksploduję, tak sie najadłamherbatka z imbirem do tego, zaraz może film obejrzymy i żyć nie umierać.
Seli, współczuję złego samopoczucia. Miałaś iść sie zdrzemnąć! Może przez to że nie spałaś? Mi sie dzisiaj praca śniła, że sie z kierowniczka kłócę to się mega zmęczona obudziłam.
MissKathy92 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Mi gin nawet nie kazał tsh badać przy planowaniu ciąży... później sama o tym poczytałam i się dowiedziałam że to dość istotne czy z tarczycą wszystko jest ok
jeśli rodzinna oleje to to na pewno pójdę do endokrynologa, nie zostawię tak tego co to to nie
-
alex0806 wrote:Ja z dnia na dzień do Endo prywatnie ale na pakiet. Chodzę do babeczki mega polecanej w Opolu, w klinice niepłodności też pracuje. Miła i kompetentna, na wszystkie pytania odpowiada itd. Zawsze skrupulatnie wyniki czyta, nie tylko tarczycowe ale wszystkie hormony itp.
Zrobiłam przed chwilą racuchy i zaraz eksploduję, tak sie najadłamherbatka z imbirem do tego, zaraz może film obejrzymy i żyć nie umierać.
Seli, współczuję złego samopoczucia. Miałaś iść sie zdrzemnąć! Może przez to że nie spałaś? Mi sie dzisiaj praca śniła, że sie z kierowniczka kłócę to się mega zmęczona obudziłam. -
Hej kobitki, ja jeszcze w pracy
Seli odpoczywaj.
Alegzi to zakupy może na jutro przełóż, myśli zajmiesz
Miss tarczyce trzeba zbadać. Daj znać, na kiedy się umówiłaś.
Terka to super, że ruchy już czujesz dzidziWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 17:21
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Mari92 wrote:Hej kobitki, ja jeszcze w pracy
Seli odpoczywaj.
Alegzi to zakupy może na jutro przełóż, myśli zajmiesz
Miss tarczyce trzeba zbadać. Daj znać, na kiedy się umówiłaś.
Terka to super, że ruchy już czujesz dzidzimasakra...
Na pewno dam znać jak się rozwija sytuacjaMari92 lubi tę wiadomość
-
Miss gdzie pracujesz?
ja do endo cudem się wepchałamogólnie i tak czekałam ponad 2 tyg, teraz chce umówić wizytę i nie ma... huh.
Poleżałam troszkę ale albo mnie mega zimno trzęsie, albo gorąco, łeb po prostu pęka w szwach... A jak nie jajnik to ta lewa strona... W dodatku miewam takie kłucia w macicy, w szyjce ;/ i taki mega kremowy śluz, tak go mega dużo i nie wiem czy to już jakieś bakteryjne czy od tych czopków... -
Seli, naprawdę współczuję. Nie wiem, czy jest lepiej czuć owulację i wszystko na raz, czy nie czuć nic i nie wiedzieć, nie nastawiać się. U mnie po Gynalginie dziwny śluz. Był żółty, ok, tak niby miało być. Ale dzisiaj jest jaskrawożółty, jakby fluorescencyjny!
Może to znak, że zaczynam świecić ;p
Mari, co tak długo dzisiaj? Ty się teraz nie przemęczajJak długo chcesz pracować w ciąży?
Miss, ty też widzę szalejesz. Gdzie pracujesz, bo chyba nie doczytałam? Sporo nas się zrobiło i zaczynam słabo ogarniać.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Seli, naprawdę współczuję. Nie wiem, czy jest lepiej czuć owulację i wszystko na raz, czy nie czuć nic i nie wiedzieć, nie nastawiać się. U mnie po Gynalginie dziwny śluz. Był żółty, ok, tak niby miało być. Ale dzisiaj jest jaskrawożółty, jakby fluorescencyjny!
Może to znak, że zaczynam świecić ;p
Mari, co tak długo dzisiaj? Ty się teraz nie przemęczajJak długo chcesz pracować w ciąży?
Miss, ty też widzę szalejesz. Gdzie pracujesz, bo chyba nie doczytałam? Sporo nas się zrobiło i zaczynam słabo ogarniać.
Ja nie sądzę by u mnie to była owulacja, owulkę to ja miałam z pewnością tego 8 dc ale może jeszcze druga się pojawi jak ostatnio, kij to wie... Ale te kłucia... ja pierdziele jakby mi akupunkture na szyjce robionoMoże zjadłaś coś "zdrowego" to i świecisz
-
alex, miło zobaczyć, że masz od 16 wolne
Obyś więcej takich dni miała.
Mari, może w weekend podskoczę na zakupy, na razie nie mam ochoty. Muszę się przyzwyczaić do myśli, że przez 2,5 tyg. nie będę widywała P. i tak, aż do końca maja. Dobrze, że chociaż uzgodniliśmy, że 2,5 tyg. niewidzenia, potem 7 dni razem i tak w kółko.
Seli, współczujęPoczytaj może ulotkę i zobacz jakie mogą wystąpić dolegliwości po tych czopkach.
1cs z CLO
dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
12cs - ciąża biochemiczna
-
alegzi wrote:alex, miło zobaczyć, że masz od 16 wolne
Obyś więcej takich dni miała.
Mari, może w weekend podskoczę na zakupy, na razie nie mam ochoty. Muszę się przyzwyczaić do myśli, że przez 2,5 tyg. nie będę widywała P. i tak, aż do końca maja. Dobrze, że chociaż uzgodniliśmy, że 2,5 tyg. niewidzenia, potem 7 dni razem i tak w kółko.
Seli, współczujęPoczytaj może ulotkę i zobacz jakie mogą wystąpić dolegliwości po tych czopkach.
Niby była mowa o bólu ale nie wiem czy to taki ;/ jeden dzień jakieś tam skrzepy czy co wyleciały brązowe... A teraz nic ;/ totalnie... a ból jest okropny ;/ i ten śluz... Idę do ginki we wtorek, muszę to jakoś skontrolować i zobaczę co ona powie. Bo może bez sensu dalej to brać, a może większa dawka? no nie wiem. -
Zaspokajam Waszą ciekawość gdzie tak długo się pracuje :p od dwóch lat pracuje jako geodeta a że to mała prywatna firma (tylko szef i ja) a zleceń mamy strasznie dużo to w dwa dni w tygodniu pracuje po 10h a pozostałe normalnie po 8
trochę mnie męczą te nadgodziny ale jak płacą to tylko czasem narzekam, szczególnie zimą jak pół dnia w terenie a drugie pół w biurze...
-
Seli wrote:Niby była mowa o bólu ale nie wiem czy to taki ;/ jeden dzień jakieś tam skrzepy czy co wyleciały brązowe... A teraz nic ;/ totalnie... a ból jest okropny ;/ i ten śluz... Idę do ginki we wtorek, muszę to jakoś skontrolować i zobaczę co ona powie. Bo może bez sensu dalej to brać, a może większa dawka? no nie wiem.
Lepiej to sprawdzić. Oby to nie była jakaś infekcja.1cs z CLO
-
MissKathy92 wrote:Zaspokajam Waszą ciekawość gdzie tak długo się pracuje :p od dwóch lat pracuje jako geodeta a że to mała prywatna firma (tylko szef i ja) a zleceń mamy strasznie dużo to w dwa dni w tygodniu pracuje po 10h a pozostałe normalnie po 8
trochę mnie męczą te nadgodziny ale jak płacą to tylko czasem narzekam, szczególnie zimą jak pół dnia w terenie a drugie pół w biurze...
Łałciekawa chyba praca :p Taka inna
-
Miss, to masz chyba ciekawą pracę, co?
Jak Twoje h pracy były uzgadniane przed podpisaniem umowy to super. Ile razy się zdarza, że człowiek o nadgodzinach i to dodatkowo niepłatnych dowiaduje się np. od współpracowników.
1cs z CLO
-
MissKathy92 wrote:Zaspokajam Waszą ciekawość gdzie tak długo się pracuje :p od dwóch lat pracuje jako geodeta a że to mała prywatna firma (tylko szef i ja) a zleceń mamy strasznie dużo to w dwa dni w tygodniu pracuje po 10h a pozostałe normalnie po 8
Ps. ciekawość jak najbardziej zaspokojona1cs z CLO
-
alegzi wrote:Lepiej to sprawdzić. Oby to nie była jakaś infekcja.
niby nie swędzi i nie piecze nic... ale coś czuję, że mogę mieć jakąś infekcje... -
Seli wrote:niby nie swędzi i nie piecze nic... ale coś czuję, że mogę mieć jakąś infekcje...
Nie chce Cie straszyć, ale pamiętasz jak ostatnio pisałam o infekcji? Też mnie nic nie swedzialo i nie miałam żadnej wydzieliny. Po prostu pobolewalo mnie podbrzusza przy siusiu. Oczywiście Ty nie musisz mieć infekcji. I mam nadzieję, że jej nie masz. Ale warto takie rzeczy skonsultować. Dobrze, że masz tą wtorkowa wizytę.1cs z CLO
-
alegzi wrote:Nie chce Cie straszyć, ale pamiętasz jak ostatnio pisałam o infekcji? Też mnie nic nie swedzialo i nie miałam żadnej wydzieliny. Po prostu pobolewalo mnie podbrzusza przy siusiu. Oczywiście Ty nie musisz mieć infekcji. I mam nadzieję, że jej nie masz. Ale warto takie rzeczy skonsultować. Dobrze, że masz tą wtorkowa wizytę.
No mnie boli jajnik i po lewej te naczynka, no i mam takie skurcze, kłucia w macicy/szyjce... jak siusiam nie boli, ale ten śluz... Aż tak mocno grudkowato kremowego nie miałam nigdy... i jest go mega dużo ;/ z wkładki to szpachelką by zebrał :p -
Seli, ja przed HSG też nie czułam infekcji, a wg skali to mam ją zaawansowaną
Po tych tabletkach też miałam dużo śluzu biało/żółto/grudkowatego. A dzisiaj ten "świecący" właśnie
Także może idź do lekarza i sprawdź, lepiej wcześniej niż później.
Miss, to ciekawą masz pracęI chyba taka rzadko spotykana jak na kobietę?
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵