X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam usg i wyniki... Rodzinna i gin kazali to olac... ;p wiec roznie moga Ci powiedziec. Poszlam prywatnie do endo. Biore leki.

Ale beznadziejnie sie czuje. Az dol mnie emocjonalny lapie ;( mam dosc ciaglego zlego czucia ;(

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z dnia na dzień do Endo prywatnie ale na pakiet. Chodzę do babeczki mega polecanej w Opolu, w klinice niepłodności też pracuje. Miła i kompetentna, na wszystkie pytania odpowiada itd. Zawsze skrupulatnie wyniki czyta, nie tylko tarczycowe ale wszystkie hormony itp.
    Zrobiłam przed chwilą racuchy i zaraz eksploduję, tak sie najadłam :) herbatka z imbirem do tego, zaraz może film obejrzymy i żyć nie umierać.
    Seli, współczuję złego samopoczucia. Miałaś iść sie zdrzemnąć! Może przez to że nie spałaś? Mi sie dzisiaj praca śniła, że sie z kierowniczka kłócę to się mega zmęczona obudziłam.

MissKathy92 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin nawet nie kazał tsh badać przy planowaniu ciąży... później sama o tym poczytałam i się dowiedziałam że to dość istotne czy z tarczycą wszystko jest ok :/ jeśli rodzinna oleje to to na pewno pójdę do endokrynologa, nie zostawię tak tego co to to nie :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja z dnia na dzień do Endo prywatnie ale na pakiet. Chodzę do babeczki mega polecanej w Opolu, w klinice niepłodności też pracuje. Miła i kompetentna, na wszystkie pytania odpowiada itd. Zawsze skrupulatnie wyniki czyta, nie tylko tarczycowe ale wszystkie hormony itp.
    Zrobiłam przed chwilą racuchy i zaraz eksploduję, tak sie najadłam :) herbatka z imbirem do tego, zaraz może film obejrzymy i żyć nie umierać.
    Seli, współczuję złego samopoczucia. Miałaś iść sie zdrzemnąć! Może przez to że nie spałaś? Mi sie dzisiaj praca śniła, że sie z kierowniczka kłócę to się mega zmęczona obudziłam.
    Ja się tak naprawdę dowiem jaka kolejka jest jak w poniedziałek zadzwonię się umówić bo mi też się wydaje że prywatnie powinno szybciej pójść niż miesiąc :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki, ja jeszcze w pracy :-)
    Seli odpoczywaj.
    Alegzi to zakupy może na jutro przełóż, myśli zajmiesz :-)
    Miss tarczyce trzeba zbadać. Daj znać, na kiedy się umówiłaś.
    Terka to super, że ruchy już czujesz dzidzi :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 17:21

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Hej kobitki, ja jeszcze w pracy :-)
    Seli odpoczywaj.
    Alegzi to zakupy może na jutro przełóż, myśli zajmiesz :-)
    Miss tarczyce trzeba zbadać. Daj znać, na kiedy się umówiłaś.
    Terka to super, że ruchy już czujesz dzidzi :-)
    Ja dopiero wracam z pracy a zaczęłam o 7 :( masakra...
    Na pewno dam znać jak się rozwija sytuacja ;)

Mari92 lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss gdzie pracujesz?

ja do endo cudem się wepchałam :P ogólnie i tak czekałam ponad 2 tyg, teraz chce umówić wizytę i nie ma... huh.

Poleżałam troszkę ale albo mnie mega zimno trzęsie, albo gorąco, łeb po prostu pęka w szwach... A jak nie jajnik to ta lewa strona... W dodatku miewam takie kłucia w macicy, w szyjce ;/ i taki mega kremowy śluz, tak go mega dużo i nie wiem czy to już jakieś bakteryjne czy od tych czopków...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, naprawdę współczuję. Nie wiem, czy jest lepiej czuć owulację i wszystko na raz, czy nie czuć nic i nie wiedzieć, nie nastawiać się. U mnie po Gynalginie dziwny śluz. Był żółty, ok, tak niby miało być. Ale dzisiaj jest jaskrawożółty, jakby fluorescencyjny! :D Może to znak, że zaczynam świecić ;p

Mari, co tak długo dzisiaj? Ty się teraz nie przemęczaj :) Jak długo chcesz pracować w ciąży?

Miss, ty też widzę szalejesz. Gdzie pracujesz, bo chyba nie doczytałam? Sporo nas się zrobiło i zaczynam słabo ogarniać.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Seli, naprawdę współczuję. Nie wiem, czy jest lepiej czuć owulację i wszystko na raz, czy nie czuć nic i nie wiedzieć, nie nastawiać się. U mnie po Gynalginie dziwny śluz. Był żółty, ok, tak niby miało być. Ale dzisiaj jest jaskrawożółty, jakby fluorescencyjny! :D Może to znak, że zaczynam świecić ;p

Mari, co tak długo dzisiaj? Ty się teraz nie przemęczaj :) Jak długo chcesz pracować w ciąży?

Miss, ty też widzę szalejesz. Gdzie pracujesz, bo chyba nie doczytałam? Sporo nas się zrobiło i zaczynam słabo ogarniać.

Ja nie sądzę by u mnie to była owulacja, owulkę to ja miałam z pewnością tego 8 dc ale może jeszcze druga się pojawi jak ostatnio, kij to wie... Ale te kłucia... ja pierdziele jakby mi akupunkture na szyjce robiono :P Może zjadłaś coś "zdrowego" to i świecisz :P

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex, miło zobaczyć, że masz od 16 wolne :) Obyś więcej takich dni miała.

Mari, może w weekend podskoczę na zakupy, na razie nie mam ochoty. Muszę się przyzwyczaić do myśli, że przez 2,5 tyg. nie będę widywała P. i tak, aż do końca maja. Dobrze, że chociaż uzgodniliśmy, że 2,5 tyg. niewidzenia, potem 7 dni razem i tak w kółko.

Seli, współczuję :( Poczytaj może ulotkę i zobacz jakie mogą wystąpić dolegliwości po tych czopkach.

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    alex, miło zobaczyć, że masz od 16 wolne :) Obyś więcej takich dni miała.

Mari, może w weekend podskoczę na zakupy, na razie nie mam ochoty. Muszę się przyzwyczaić do myśli, że przez 2,5 tyg. nie będę widywała P. i tak, aż do końca maja. Dobrze, że chociaż uzgodniliśmy, że 2,5 tyg. niewidzenia, potem 7 dni razem i tak w kółko.

Seli, współczuję :( Poczytaj może ulotkę i zobacz jakie mogą wystąpić dolegliwości po tych czopkach.

Niby była mowa o bólu ale nie wiem czy to taki ;/ jeden dzień jakieś tam skrzepy czy co wyleciały brązowe... A teraz nic ;/ totalnie... a ból jest okropny ;/ i ten śluz... Idę do ginki we wtorek, muszę to jakoś skontrolować i zobaczę co ona powie. Bo może bez sensu dalej to brać, a może większa dawka? no nie wiem.

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaspokajam Waszą ciekawość gdzie tak długo się pracuje :p od dwóch lat pracuje jako geodeta a że to mała prywatna firma (tylko szef i ja) a zleceń mamy strasznie dużo to w dwa dni w tygodniu pracuje po 10h a pozostałe normalnie po 8 :) trochę mnie męczą te nadgodziny ale jak płacą to tylko czasem narzekam, szczególnie zimą jak pół dnia w terenie a drugie pół w biurze...

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Niby była mowa o bólu ale nie wiem czy to taki ;/ jeden dzień jakieś tam skrzepy czy co wyleciały brązowe... A teraz nic ;/ totalnie... a ból jest okropny ;/ i ten śluz... Idę do ginki we wtorek, muszę to jakoś skontrolować i zobaczę co ona powie. Bo może bez sensu dalej to brać, a może większa dawka? no nie wiem.

Lepiej to sprawdzić. Oby to nie była jakaś infekcja.

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Zaspokajam Waszą ciekawość gdzie tak długo się pracuje :p od dwóch lat pracuje jako geodeta a że to mała prywatna firma (tylko szef i ja) a zleceń mamy strasznie dużo to w dwa dni w tygodniu pracuje po 10h a pozostałe normalnie po 8 :) trochę mnie męczą te nadgodziny ale jak płacą to tylko czasem narzekam, szczególnie zimą jak pół dnia w terenie a drugie pół w biurze...

Łał :) ciekawa chyba praca :p Taka inna :)

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, to masz chyba ciekawą pracę, co? :) Jak Twoje h pracy były uzgadniane przed podpisaniem umowy to super. Ile razy się zdarza, że człowiek o nadgodzinach i to dodatkowo niepłatnych dowiaduje się np. od współpracowników.

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Ps. ciekawość jak najbardziej zaspokojona :D

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Lepiej to sprawdzić. Oby to nie była jakaś infekcja.

niby nie swędzi i nie piecze nic... ale coś czuję, że mogę mieć jakąś infekcje...

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    niby nie swędzi i nie piecze nic... ale coś czuję, że mogę mieć jakąś infekcje...

Nie chce Cie straszyć, ale pamiętasz jak ostatnio pisałam o infekcji? Też mnie nic nie swedzialo i nie miałam żadnej wydzieliny. Po prostu pobolewalo mnie podbrzusza przy siusiu. Oczywiście Ty nie musisz mieć infekcji. I mam nadzieję, że jej nie masz. Ale warto takie rzeczy skonsultować. Dobrze, że masz tą wtorkowa wizytę.

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Nie chce Cie straszyć, ale pamiętasz jak ostatnio pisałam o infekcji? Też mnie nic nie swedzialo i nie miałam żadnej wydzieliny. Po prostu pobolewalo mnie podbrzusza przy siusiu. Oczywiście Ty nie musisz mieć infekcji. I mam nadzieję, że jej nie masz. Ale warto takie rzeczy skonsultować. Dobrze, że masz tą wtorkowa wizytę.

No mnie boli jajnik i po lewej te naczynka, no i mam takie skurcze, kłucia w macicy/szyjce... jak siusiam nie boli, ale ten śluz... Aż tak mocno grudkowato kremowego nie miałam nigdy... i jest go mega dużo ;/ z wkładki to szpachelką by zebrał :p

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, ja przed HSG też nie czułam infekcji, a wg skali to mam ją zaawansowaną :/ Po tych tabletkach też miałam dużo śluzu biało/żółto/grudkowatego. A dzisiaj ten "świecący" właśnie :/ Także może idź do lekarza i sprawdź, lepiej wcześniej niż później.

Miss, to ciekawą masz pracę :) I chyba taka rzadko spotykana jak na kobietę?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 451 452 453 454 455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ