X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Jeju jaka wredna baba... Moze faktycznie rozejrzyj sie za czymś innym w tym czasie a potem hop! Wypowiedzenie ;) i niech myśli co robić...

Ja sie wczoraj przejechałam na smoothie, struliśmy sie oboje, na szczęście istnieje cos takiego jak czosnek który radzi sobie z takimi zatruciami ;)
    A ze ja nie przełknę czosnku to pokrojony trafił na kanapkę... z dżemem z czarnej porzeczki... ;) i poszło jakoś bo czarna porzeczka jednak zabiła ten smak :P

Ja uwielbiam smoothie ale sama robię :P mój ulubieniec to mango, ananas, sok pomarańczowy ( ew. truskawka do tego <3 ).

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja uwielbiam smoothie ale sama robię :P mój ulubieniec to mango, ananas, sok pomarańczowy ( ew. truskawka do tego <3 ).

No my tez sami robiliśmy... Ale musiało cos w jakimś owocu siedzieć... Bo to niemożliwe przecież ;)
    Ja mam ulubieńca: Jabłko, gruszka, banan, kiwi, mango, pomarańcza i ewentualnie winogrona ;) truskawek niestety brak wiec pewnie latem mi sie zmieni smak na cos bardziej truskawkowego :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 19:34

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92- nie stresuj się, poczekaj co endo powie, będzie dobrze :)
    terka ciągnie do zakazanego hehe :P Pod koniec ciąży o piwie nie które śnią podobno :P :D

Ja dzisiaj zła jestem bo wysłałam kobiecie przesyłkę za pobraniem, i sprawdzając potwierdzenie nadaniawidziałam, że jej nie odebrala a ja będe pokrywac koszt wysyłki i powrotu czyli jakieś 35zł :( :( Po co zamawia jak nie ma zamiaru odebrać

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie jestem w 100% pewna czy w lutym złożę wypowiedzenie, ale to kwestia max kilku miesięcy i się wynoszę. Nie będzie nikt ze mnie robił ściery do podłogi, znam swoją wartość i nie będę się dłużej męczyć z takim pracodawcą, który pracowników ma za nic... Także decyzja o odejściu jest podjęta, pozostaje kwestia kiedy.
    Zależy mi głównie na tym, żeby w najbliższym czasie ogarnąć te wszystkie badania i zabiegi, zacząć leczenie. To jest priorytet, taki był plan. A za pracą już się będe rozglądać, żeby nie zostać na lodzie.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, lepiej od razu chyba zmieni ć by potem w razie czego szybciej mieć lepszą umowę :)

Terka, no musiał być pewnie spryskany albo coś...

Kiltra - masakra... Ale może nie zdążyła? zapomniała...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:
    MissKathy92- nie stresuj się, poczekaj co endo powie, będzie dobrze :)
    terka ciągnie do zakazanego hehe :P Pod koniec ciąży o piwie nie które śnią podobno :P :D

Ja dzisiaj zła jestem bo wysłałam kobiecie przesyłkę za pobraniem, i sprawdzając potwierdzenie nadaniawidziałam, że jej nie odebrala a ja będe pokrywac koszt wysyłki i powrotu czyli jakieś 35zł :( :( Po co zamawia jak nie ma zamiaru odebrać

No niestety takie ryzyko... Ja dzisiaj tez zostałam poproszona o przesyłkę. Ale napisałam ze musi mi na konto przelać pieniądze. Nie było problemu. Niedawno sprawdziłam przelew jest jutro paczuszka pójdzie bo po ciemku chodzić nie będę ;)
    Za to mamy problem z poleconym listem bo mezulo L4 wysłał poczta (ani on ani ja nie czuliśmy sie żeby jechać tam osobiście). Patrzę a tam wyświetla "próba doręczenia" cokolwiek to znaczy... My potwierdzenie nadania mamy ale mąż sie stresuje ze nie dojdzie na czas i co będzie itd... Niestety taki jest ze sie przejmuje zamiast olać skoro i tak nic nie zrobi

• klitra Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Jeszcze nie jestem w 100% pewna czy w lutym złożę wypowiedzenie, ale to kwestia max kilku miesięcy i się wynoszę. Nie będzie nikt ze mnie robił ściery do podłogi, znam swoją wartość i nie będę się dłużej męczyć z takim pracodawcą, który pracowników ma za nic... Także decyzja o odejściu jest podjęta, pozostaje kwestia kiedy.
    Zależy mi głównie na tym, żeby w najbliższym czasie ogarnąć te wszystkie badania i zabiegi, zacząć leczenie. To jest priorytet, taki był plan. A za pracą już się będe rozglądać, żeby nie zostać na lodzie.

To przykre jak ludzie nie szanują innych, a pracodawcy mają się za lepszych.
    Każdy powinien traktować każdego tak jak sam by chciał być traktowany.

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoothie, kto ich nie lubi?! :D Dla mnie najlepszy jest z truskawkami. Nie dość, że są zdrowe to jeszcze są syte. Na II śniadanie jak znalazł. Do pracy sobie będę robiła na pewno jak wrócę.

Klitra, przykro mi z powodu tej paczki. Niby to tylko 35zł, ale to jak wyrzucenie pieniążków w błotno :( Także rozumiem Twoje wkurzenie.

Alex, teraz tylko ładnie porobić badania, znaleźć lepszą pracę i pokazać środkowy palec kierowniczce :D

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klitra postaram się nie stresować i czekać spokojnie na wizytę u endo, po niej już będę miała pewność na czym stoję :)

Terka uff, trochę mnie uspokoilas z tymi wynikami :) bo jak dziś się dowiedziałam że mam zakaz planowania ciazy to naprawdę się załamalam :( no a co jakbym teraz jednak zaszła w ciąże ? Oprócz możliwości poronienia to jakie są jeszcze zagrożenia jeśli z tarczycą jest coś nie tak?

klitra lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    No niestety takie ryzyko... Ja dzisiaj tez zostałam poproszona o przesyłkę. Ale napisałam ze musi mi na konto przelać pieniądze. Nie było problemu. Niedawno sprawdziłam przelew jest jutro paczuszka pójdzie bo po ciemku chodzić nie będę ;)
    Za to mamy problem z poleconym listem bo mezulo L4 wysłał poczta (ani on ani ja nie czuliśmy sie żeby jechać tam osobiście). Patrzę a tam wyświetla "próba doręczenia" cokolwiek to znaczy... My potwierdzenie nadania mamy ale mąż sie stresuje ze nie dojdzie na czas i co będzie itd... Niestety taki jest ze sie przejmuje zamiast olać skoro i tak nic nie zrobi

Próba nadania - byli, chcieli dać, nikogo nie było, nie doręczyli.
    Macie potwierdzenie nadania także można spać spokojnie.

1cs z CLO
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka jeśli polecony to nie powinno być problemu tym bardziej, że status tez nie jest zawsze na bieżąco aktualizowany :) Nie masz się czym martwić

ja niestety wysyłam codziennie po kilka/kilkanaście przesyłek za pobraniem i zawsze licze się z ryzykiem ale to zawsze ból płacić te około 35zl za nic :(
    Stałe klientki z reguły wybierają wpłate na konto, jest tanio a nowe się boją, że je oszukam i wolą za pobraniem tylko problem w tym, że ja sama się boję, że nie odbiorą ale z drugiej strony bez ryzyka nie ma nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 19:47

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klitra, a co wysyłasz? Pewnie już pisałaś, ale wybacz w styczniu skończyłam 26 lat, więc pamięć już nie ta :D

Seli lubi tę wiadomość

1cs z CLO
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 chyba nie ma jednoznacznych danych jak wpływa to na dziecko oprócz poronienia i przedwczesnego urodzenia, na matkę ma większy wpływ jak cukrzyca ciązowa itp.

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Klitra, a co wysyłasz? Pewnie już pisałaś, ale wybacz w styczniu skończyłam 26 lat, więc pamięć już nie ta :D
    Ciuszki dziecięce :P

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:
    MissKathy92 chyba nie ma jednoznacznych danych jak wpływa to na dziecko oprócz poronienia i przedwczesnego urodzenia, na matkę ma większy wpływ jak cukrzyca ciązowa itp.
    Dobra i tak trzeba się leczyć :)

klitra lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi ja zawsze mówię, że mam dobrą pamięć tylko strasznie krótką :D

terka, alegzi lubią tę wiadomość

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Dobra i tak trzeba się leczyć :)

Bedzie dobrze, na pewno smutne jest to, że musisz poczekać ze staraniami ale czas tak szybko leci, że dasz rade :) Bedzie dobrze choć wiem jak w takich sytuacjach czas sie wlecze

MissKathy92 lubi tę wiadomość

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Klitra postaram się nie stresować i czekać spokojnie na wizytę u endo, po niej już będę miała pewność na czym stoję :)

Terka uff, trochę mnie uspokoilas z tymi wynikami :) bo jak dziś się dowiedziałam że mam zakaz planowania ciazy to naprawdę się załamalam :( no a co jakbym teraz jednak zaszła w ciąże ? Oprócz możliwości poronienia to jakie są jeszcze zagrożenia jeśli z tarczycą jest coś nie tak?

Wiesz co nie wiem dokładnie bo nastraszenia sie nasłuchałam bardzo... Podobno główne to poronienie albo niemożność zajścia w ciąże bo owu zanika (mi nie zanikła jak widać). Babeczka wysłała mnie do endo (okazało się z czasem ze to endoginek jest) a ten ze mnie nie będzie leczył bo młoda jestem i chwilowe zawahania mogą byc bo przecież organizm to nie zegarek szwajcarski. Wtedy sie na niego wkurzyłam, teraz jestem wdzięczna. Ale wtedy nie starałam sie o malucha jeszcze. Ale w rozmowie i o przyszłym zajsciu w ciąże powiedział co zapamiętałam - ze nadczynność jest gorsza niż niedoczynność i ze więcej powikłań właśnie z nadczynności jest w ktora mnie tamta lekarka rodzinna na chwile wpędziła dając na sile leki... Oczywiście leków teraz nie biorę...

• klitra Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za 5minut na polsacie idzie fajna komedia "diabeł ubiera sie u prady" :) Polecam na dzisiejszy wieczór

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:
    terka jeśli polecony to nie powinno być problemu tym bardziej, że status tez nie jest zawsze na bieżąco aktualizowany :) Nie masz się czym martwić

ja niestety wysyłam codziennie po kilka/kilkanaście przesyłek za pobraniem i zawsze licze się z ryzykiem ale to zawsze ból płacić te około 35zl za nic :(
    Stałe klientki z reguły wybierają wpłate na konto, jest tanio a nowe się boją, że je oszukam i wolą za pobraniem tylko problem w tym, że ja sama się boję, że nie odbiorą ale z drugiej strony bez ryzyka nie ma nic.

No tak ale w efekcie L4 siedzi a poczcie zamiast zakładu czy ZUSu :P i pewnie wróci do nas za 2 tygodnie :P a ze wtedy wróci do pracy to weźmie osobiście je :P tylko szkoda bo jednak kilka złotych bo kilka ale na darmo wydane...

Klitra no niestety w ktoras stronę musi pójść zaufanie ;)

‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ