X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Jeju jaka wredna baba... Moze faktycznie rozejrzyj sie za czymś innym w tym czasie a potem hop! Wypowiedzenie ;) i niech myśli co robić...

Ja sie wczoraj przejechałam na smoothie, struliśmy sie oboje, na szczęście istnieje cos takiego jak czosnek który radzi sobie z takimi zatruciami ;)
    A ze ja nie przełknę czosnku to pokrojony trafił na kanapkę... z dżemem z czarnej porzeczki... ;) i poszło jakoś bo czarna porzeczka jednak zabiła ten smak :P

Ja uwielbiam smoothie ale sama robię :P mój ulubieniec to mango, ananas, sok pomarańczowy ( ew. truskawka do tego <3 ).

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja uwielbiam smoothie ale sama robię :P mój ulubieniec to mango, ananas, sok pomarańczowy ( ew. truskawka do tego <3 ).

No my tez sami robiliśmy... Ale musiało cos w jakimś owocu siedzieć... Bo to niemożliwe przecież ;)
    Ja mam ulubieńca: Jabłko, gruszka, banan, kiwi, mango, pomarańcza i ewentualnie winogrona ;) truskawek niestety brak wiec pewnie latem mi sie zmieni smak na cos bardziej truskawkowego :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 19:34

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92- nie stresuj się, poczekaj co endo powie, będzie dobrze :)
    terka ciągnie do zakazanego hehe :P Pod koniec ciąży o piwie nie które śnią podobno :P :D

Ja dzisiaj zła jestem bo wysłałam kobiecie przesyłkę za pobraniem, i sprawdzając potwierdzenie nadaniawidziałam, że jej nie odebrala a ja będe pokrywac koszt wysyłki i powrotu czyli jakieś 35zł :( :( Po co zamawia jak nie ma zamiaru odebrać

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie jestem w 100% pewna czy w lutym złożę wypowiedzenie, ale to kwestia max kilku miesięcy i się wynoszę. Nie będzie nikt ze mnie robił ściery do podłogi, znam swoją wartość i nie będę się dłużej męczyć z takim pracodawcą, który pracowników ma za nic... Także decyzja o odejściu jest podjęta, pozostaje kwestia kiedy.
    Zależy mi głównie na tym, żeby w najbliższym czasie ogarnąć te wszystkie badania i zabiegi, zacząć leczenie. To jest priorytet, taki był plan. A za pracą już się będe rozglądać, żeby nie zostać na lodzie.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, lepiej od razu chyba zmieni ć by potem w razie czego szybciej mieć lepszą umowę :)

Terka, no musiał być pewnie spryskany albo coś...

Kiltra - masakra... Ale może nie zdążyła? zapomniała...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:
    MissKathy92- nie stresuj się, poczekaj co endo powie, będzie dobrze :)
    terka ciągnie do zakazanego hehe :P Pod koniec ciąży o piwie nie które śnią podobno :P :D

Ja dzisiaj zła jestem bo wysłałam kobiecie przesyłkę za pobraniem, i sprawdzając potwierdzenie nadaniawidziałam, że jej nie odebrala a ja będe pokrywac koszt wysyłki i powrotu czyli jakieś 35zł :( :( Po co zamawia jak nie ma zamiaru odebrać

No niestety takie ryzyko... Ja dzisiaj tez zostałam poproszona o przesyłkę. Ale napisałam ze musi mi na konto przelać pieniądze. Nie było problemu. Niedawno sprawdziłam przelew jest jutro paczuszka pójdzie bo po ciemku chodzić nie będę ;)
    Za to mamy problem z poleconym listem bo mezulo L4 wysłał poczta (ani on ani ja nie czuliśmy sie żeby jechać tam osobiście). Patrzę a tam wyświetla "próba doręczenia" cokolwiek to znaczy... My potwierdzenie nadania mamy ale mąż sie stresuje ze nie dojdzie na czas i co będzie itd... Niestety taki jest ze sie przejmuje zamiast olać skoro i tak nic nie zrobi

• klitra Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Jeszcze nie jestem w 100% pewna czy w lutym złożę wypowiedzenie, ale to kwestia max kilku miesięcy i się wynoszę. Nie będzie nikt ze mnie robił ściery do podłogi, znam swoją wartość i nie będę się dłużej męczyć z takim pracodawcą, który pracowników ma za nic... Także decyzja o odejściu jest podjęta, pozostaje kwestia kiedy.
    Zależy mi głównie na tym, żeby w najbliższym czasie ogarnąć te wszystkie badania i zabiegi, zacząć leczenie. To jest priorytet, taki był plan. A za pracą już się będe rozglądać, żeby nie zostać na lodzie.

To przykre jak ludzie nie szanują innych, a pracodawcy mają się za lepszych.
    Każdy powinien traktować każdego tak jak sam by chciał być traktowany.

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoothie, kto ich nie lubi?! :D Dla mnie najlepszy jest z truskawkami. Nie dość, że są zdrowe to jeszcze są syte. Na II śniadanie jak znalazł. Do pracy sobie będę robiła na pewno jak wrócę.

Klitra, przykro mi z powodu tej paczki. Niby to tylko 35zł, ale to jak wyrzucenie pieniążków w błotno :( Także rozumiem Twoje wkurzenie.

Alex, teraz tylko ładnie porobić badania, znaleźć lepszą pracę i pokazać środkowy palec kierowniczce :D

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klitra postaram się nie stresować i czekać spokojnie na wizytę u endo, po niej już będę miała pewność na czym stoję :)

Terka uff, trochę mnie uspokoilas z tymi wynikami :) bo jak dziś się dowiedziałam że mam zakaz planowania ciazy to naprawdę się załamalam :( no a co jakbym teraz jednak zaszła w ciąże ? Oprócz możliwości poronienia to jakie są jeszcze zagrożenia jeśli z tarczycą jest coś nie tak?

klitra lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    No niestety takie ryzyko... Ja dzisiaj tez zostałam poproszona o przesyłkę. Ale napisałam ze musi mi na konto przelać pieniądze. Nie było problemu. Niedawno sprawdziłam przelew jest jutro paczuszka pójdzie bo po ciemku chodzić nie będę ;)
    Za to mamy problem z poleconym listem bo mezulo L4 wysłał poczta (ani on ani ja nie czuliśmy sie żeby jechać tam osobiście). Patrzę a tam wyświetla "próba doręczenia" cokolwiek to znaczy... My potwierdzenie nadania mamy ale mąż sie stresuje ze nie dojdzie na czas i co będzie itd... Niestety taki jest ze sie przejmuje zamiast olać skoro i tak nic nie zrobi

Próba nadania - byli, chcieli dać, nikogo nie było, nie doręczyli.
    Macie potwierdzenie nadania także można spać spokojnie.

1cs z CLO
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka jeśli polecony to nie powinno być problemu tym bardziej, że status tez nie jest zawsze na bieżąco aktualizowany :) Nie masz się czym martwić

ja niestety wysyłam codziennie po kilka/kilkanaście przesyłek za pobraniem i zawsze licze się z ryzykiem ale to zawsze ból płacić te około 35zl za nic :(
    Stałe klientki z reguły wybierają wpłate na konto, jest tanio a nowe się boją, że je oszukam i wolą za pobraniem tylko problem w tym, że ja sama się boję, że nie odbiorą ale z drugiej strony bez ryzyka nie ma nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 19:47

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klitra, a co wysyłasz? Pewnie już pisałaś, ale wybacz w styczniu skończyłam 26 lat, więc pamięć już nie ta :D

Seli lubi tę wiadomość

1cs z CLO
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 chyba nie ma jednoznacznych danych jak wpływa to na dziecko oprócz poronienia i przedwczesnego urodzenia, na matkę ma większy wpływ jak cukrzyca ciązowa itp.

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Klitra, a co wysyłasz? Pewnie już pisałaś, ale wybacz w styczniu skończyłam 26 lat, więc pamięć już nie ta :D
    Ciuszki dziecięce :P

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:
    MissKathy92 chyba nie ma jednoznacznych danych jak wpływa to na dziecko oprócz poronienia i przedwczesnego urodzenia, na matkę ma większy wpływ jak cukrzyca ciązowa itp.
    Dobra i tak trzeba się leczyć :)

klitra lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi ja zawsze mówię, że mam dobrą pamięć tylko strasznie krótką :D

terka, alegzi lubią tę wiadomość

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Dobra i tak trzeba się leczyć :)

Bedzie dobrze, na pewno smutne jest to, że musisz poczekać ze staraniami ale czas tak szybko leci, że dasz rade :) Bedzie dobrze choć wiem jak w takich sytuacjach czas sie wlecze

MissKathy92 lubi tę wiadomość

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Klitra postaram się nie stresować i czekać spokojnie na wizytę u endo, po niej już będę miała pewność na czym stoję :)

Terka uff, trochę mnie uspokoilas z tymi wynikami :) bo jak dziś się dowiedziałam że mam zakaz planowania ciazy to naprawdę się załamalam :( no a co jakbym teraz jednak zaszła w ciąże ? Oprócz możliwości poronienia to jakie są jeszcze zagrożenia jeśli z tarczycą jest coś nie tak?

Wiesz co nie wiem dokładnie bo nastraszenia sie nasłuchałam bardzo... Podobno główne to poronienie albo niemożność zajścia w ciąże bo owu zanika (mi nie zanikła jak widać). Babeczka wysłała mnie do endo (okazało się z czasem ze to endoginek jest) a ten ze mnie nie będzie leczył bo młoda jestem i chwilowe zawahania mogą byc bo przecież organizm to nie zegarek szwajcarski. Wtedy sie na niego wkurzyłam, teraz jestem wdzięczna. Ale wtedy nie starałam sie o malucha jeszcze. Ale w rozmowie i o przyszłym zajsciu w ciąże powiedział co zapamiętałam - ze nadczynność jest gorsza niż niedoczynność i ze więcej powikłań właśnie z nadczynności jest w ktora mnie tamta lekarka rodzinna na chwile wpędziła dając na sile leki... Oczywiście leków teraz nie biorę...

• klitra Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za 5minut na polsacie idzie fajna komedia "diabeł ubiera sie u prady" :) Polecam na dzisiejszy wieczór

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:
    terka jeśli polecony to nie powinno być problemu tym bardziej, że status tez nie jest zawsze na bieżąco aktualizowany :) Nie masz się czym martwić

ja niestety wysyłam codziennie po kilka/kilkanaście przesyłek za pobraniem i zawsze licze się z ryzykiem ale to zawsze ból płacić te około 35zl za nic :(
    Stałe klientki z reguły wybierają wpłate na konto, jest tanio a nowe się boją, że je oszukam i wolą za pobraniem tylko problem w tym, że ja sama się boję, że nie odbiorą ale z drugiej strony bez ryzyka nie ma nic.

No tak ale w efekcie L4 siedzi a poczcie zamiast zakładu czy ZUSu :P i pewnie wróci do nas za 2 tygodnie :P a ze wtedy wróci do pracy to weźmie osobiście je :P tylko szkoda bo jednak kilka złotych bo kilka ale na darmo wydane...

Klitra no niestety w ktoras stronę musi pójść zaufanie ;)

‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ