X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja na początku chciałam dziewczynkę, ale szybko mi się zmieniło i chłopca też chce :P więc nie ważne co to i tak bym chciała :P Tak sobie myślę o jednym i o drugim... Ale co to będzie... Za ile lat... :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała pierwsza dziewczynkę a mąż synka, więc będzie 50/50 szans ;) ogólnie chcemy mieć 3 ale jak z jednym tyle zachodu to mogę pomarzyć.
    Dzisiaj mój wnerw osiągnął apogeum. Obiecano nam podwyżki od stycznia i juz się cieszyłam że teraz super wypłata będzie. Już było to pewne że będą. A dzisiaj sobie szefową Stwierdziła że jednak nam nie da. I jak się dowiedziałam że dziewczyny w kuchni i sprzątające zarabiają tyle co my to mi sie odechciało w ogóle. Jakbym sie o tym wczoraj dowiedziałam to bym od razu składała wypowiedzenie. A tak to dopiero miesiąc zacznie biec od pełnego miesiąca w marcu prawda?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja bym chciała pierwsza dziewczynkę a mąż synka, więc będzie 50/50 szans ;) ogólnie chcemy mieć 3 ale jak z jednym tyle zachodu to mogę pomarzyć.
    Dzisiaj mój wnerw osiągnął apogeum. Obiecano nam podwyżki od stycznia i juz się cieszyłam że teraz super wypłata będzie. Już było to pewne że będą. A dzisiaj sobie szefową Stwierdziła że jednak nam nie da. I jak się dowiedziałam że dziewczyny w kuchni i sprzątające zarabiają tyle co my to mi sie odechciało w ogóle. Jakbym sie o tym wczoraj dowiedziałam to bym od razu składała wypowiedzenie. A tak to dopiero miesiąc zacznie biec od pełnego miesiąca w marcu prawda?

Zależy od umowy, ale kiedy składasz wypowiedzenie, wtedy masz :P ja składałam w obu pracach w różnych dniach miesiąca i normalnie się liczyło od tego dnia.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to obojetne czy chłopiec czy dziewczynka. Witaj Sylwia po dłuższej nieobecności.☺ ja wczoraj wzięłam 3 lyki piwa od męża i mnie rozwalilo na łopatki. Nawet serialu nie obejrzalam do końca.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Mi to obojetne czy chłopiec czy dziewczynka. Witaj mnie rozwalilo na łopatki. Nawet serialu nie obejrzalam do końca.☺

Też tak mam :P często tak mam :P Nawet 0,2 % potrafi mnie wziąć :P po całym oczywiście :P

dZhdp1.png

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem smakoszem piwa :D

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakochałam się najpierw w porterze truskawkowym z endermana czy jak to tam i potem w prawdziwych Lindsmannach <3 jeju jakie pyszne mają... Brzoskwinia, porzeczka, malinka, kriek <3 mmmm to nie piwo a arcydzieło :P

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) jestem już po wizycie u lekarza rodzinnego i jestem załamana :( lekarka powiedziała że nawet nie ma mowy o planowaniu ciąży przy takim tsh (prawie 5) ... dostała skierowanie do endokrynologa w trybie pilnym, już się zapisałam oczywiście prywatnie na 15 lutego bo na nfz połowa marca, od razu będę miała te nieszczęsne usg zrobione:/ cała drogę ze szpitala do domu przeryczalam :( tak się boję że te usg wykaże coś poważnego :(

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem smakoszem piwa :) Lubię sobie czasem wypić, najbardziej z sokiem imbirowym :) A ostatnio w barze musiałam pić bezalkoholowe przez te leki na infekcję :/

Umowę mam normalnie o pracę, do kwietnia 2019. I mam punkt w tym "Długość okresu wypowiedzenia umowy zawartej będzie uzależniony od okresu zatrudnienia zgodnie z art. 30 1 kp." Czyli mam miesiąc wypowiedzenia, ale nie jest tam zaznaczone, kiedy ten miesiąc się liczy...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Hej dziewczyny :) jestem już po wizycie u lekarza rodzinnego i jestem załamana :( lekarka powiedziała że nawet nie ma mowy o planowaniu ciąży przy takim tsh (prawie 5) ... dostała skierowanie do endokrynologa w trybie pilnym, już się zapisałam oczywiście prywatnie na 15 lutego bo na nfz połowa marca, od razu będę miała te nieszczęsne usg zrobione:/ cała drogę ze szpitala do domu przeryczalam :( tak się boję że te usg wykaże coś poważnego :(

Lekarza rodzinnego to tak za bardzo bym nie słuchała... Bo albo przesadzają albo olewają :P Endokrynolog na pewno Ci wszystko wyjaśni, dostaniesz leki, wyjaśni Ci wszystko. Jest dużo opcji jakie może Ci zaoferować, niekoniecznie operacja ;) A guzki... Rzadko kiedy są złośliwe, więc głowa do góry. Wiem, że pierwszy rzut to szok... Ale ja już tyle rzeczy miałam i problemów, że przyzwyczaiłam się, że jak idzie się do lekarza z jednym to potrafi wyjść masa rzeczy do leczenia i to nie tragedia. A stres i nerwy pogarszają sprawe.

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Miss, ja miałam TSH 5,49 jako pierwsze. Do tego podwyższone o wiele anty TPO i TG. Od września do grudnia zbiłam do 1,56 :) Jak endo dobierze ci leki, ustali dawkę itd to będzie wszystko w porządku. Nie martw się na zapas, zobaczysz na wizycie co tam się dzieje z tą twoją tarczycą.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja też jestem smakoszem piwa :) Lubię sobie czasem wypić, najbardziej z sokiem imbirowym :) A ostatnio w barze musiałam pić bezalkoholowe przez te leki na infekcję :/

Umowę mam normalnie o pracę, do kwietnia 2019. I mam punkt w tym "Długość okresu wypowiedzenia umowy zawartej będzie uzależniony od okresu zatrudnienia zgodnie z art. 30 1 kp." Czyli mam miesiąc wypowiedzenia, ale nie jest tam zaznaczone, kiedy ten miesiąc się liczy...

To od wtedy kiedy dasz tak się liczy :P

soczek to mało, ja uwielbiam te nasączone smaczkiem :D mmmm :D

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Dziewczynki życzę pięknych przeżyć na wizytach!☺ my w mieszkaniu. Mam dzisiaj i jutro z mężem urlop juhu. W sobotę jedziemy z mężem na msze za dzieci nienarodzone. Moja ciąża trwala krotko ale ja mialam okropne parcie na nabiał masakra.

Bardzo fajnie, że jedziecie na taką mszę ;) Wsparcie duchowe jest bardzo potrzebne dla osób wierzących.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 18:48

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Hej! Glowa do góry! :D mi rodzinna powiedziała to samo! Identyko ze o ciąży mogę zapomnieć ;) i okazało sie to g... prawdą ;)
    Ty te badanie robiłaś na spokojnie bez wysiłku wcześniejszego i po przespanej nocy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 18:40

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Wszystko będzie dobrze! Nie można myśleć o najgorszym. To jest lekarz rodzinny, ona nie ma na pewno super wiedzy nt. temat. Zobacz jakie alex miała wyniki, a wszystko jest ok. Głowa do góry! :)

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:

Soczek imbirowy jest the best! :D Ja też lubię malinowy jeszcze.
    Alex, mi się wydaje, że to jest liczone tak jak np. w firmach. Jeśli zaniesiesz w środku tyg. to okres wypowiedzenia będzie się liczył od najbliższego poniedziałku. Tak przynajmniej u mnie było w dwóch poprzednich pracach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 18:43

1cs z CLO
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy po wizycie u endo będziesz wszystko wiedzieć ;) dostaniesz leki i będzie wszystko ok ;) ja tez bylam przerażona jak wyszly mi antyTG i antyTPO ale mozna to obejść lekami, takze będzie dobrze :)

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Soczek imbirowy jest the best! :D Ja też lubię malinowy jeszcze.
    Alex, mi się wydaje, że to jest liczone tak jak np. w firmach. Jeśli zaniesiesz w środku tyg. to okres wypowiedzenia będzie się liczył od najbliższego poniedziałku. Tak przynajmniej u mnie było w dwóch poprzednich pracach.
    Radziłam się byłej kierowniczki właśnie. Zaczyna biec od 1 dnia pełnego miesiąca, czyli jakbym dała w lutym to od 1 marca...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Radziłam się byłej kierowniczki właśnie. Zaczyna biec od 1 dnia pełnego miesiąca, czyli jakbym dała w lutym to od 1 marca...

Trzeba czekać, aż miesiąc? Jeny masskra

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, to próbuj od 1 marca :p masz czas na szukanie pracy :)

Ja zrobiłam sobie maseczkę z oleju z wiesiołka i spiruliny. Mam okropną cerę ostatnio... Nie wiem czy to leki działają i nie tak jak trzeba czy taki okres, sama nie wiem.

Obiado kolacja u mnie dziś - naleśniczki :P mąż szukając oleju znalazł w szafie też od teściów ich przetwory :D

dZhdp1.png

‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ