Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Ja na początku chciałam dziewczynkę, ale szybko mi się zmieniło i chłopca też chce więc nie ważne co to i tak bym chciała Tak sobie myślę o jednym i o drugim... Ale co to będzie... Za ile lat...
-
Ja bym chciała pierwsza dziewczynkę a mąż synka, więc będzie 50/50 szans ogólnie chcemy mieć 3 ale jak z jednym tyle zachodu to mogę pomarzyć.
Dzisiaj mój wnerw osiągnął apogeum. Obiecano nam podwyżki od stycznia i juz się cieszyłam że teraz super wypłata będzie. Już było to pewne że będą. A dzisiaj sobie szefową Stwierdziła że jednak nam nie da. I jak się dowiedziałam że dziewczyny w kuchni i sprzątające zarabiają tyle co my to mi sie odechciało w ogóle. Jakbym sie o tym wczoraj dowiedziałam to bym od razu składała wypowiedzenie. A tak to dopiero miesiąc zacznie biec od pełnego miesiąca w marcu prawda?Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Ja bym chciała pierwsza dziewczynkę a mąż synka, więc będzie 50/50 szans ogólnie chcemy mieć 3 ale jak z jednym tyle zachodu to mogę pomarzyć.
Dzisiaj mój wnerw osiągnął apogeum. Obiecano nam podwyżki od stycznia i juz się cieszyłam że teraz super wypłata będzie. Już było to pewne że będą. A dzisiaj sobie szefową Stwierdziła że jednak nam nie da. I jak się dowiedziałam że dziewczyny w kuchni i sprzątające zarabiają tyle co my to mi sie odechciało w ogóle. Jakbym sie o tym wczoraj dowiedziałam to bym od razu składała wypowiedzenie. A tak to dopiero miesiąc zacznie biec od pełnego miesiąca w marcu prawda?
Zależy od umowy, ale kiedy składasz wypowiedzenie, wtedy masz ja składałam w obu pracach w różnych dniach miesiąca i normalnie się liczyło od tego dnia. -
panipuchatkowa wrote:Mi to obojetne czy chłopiec czy dziewczynka. Witaj mnie rozwalilo na łopatki. Nawet serialu nie obejrzalam do końca.☺
Też tak mam często tak mam Nawet 0,2 % potrafi mnie wziąć po całym oczywiście -
Ja zakochałam się najpierw w porterze truskawkowym z endermana czy jak to tam i potem w prawdziwych Lindsmannach jeju jakie pyszne mają... Brzoskwinia, porzeczka, malinka, kriek mmmm to nie piwo a arcydzieło
-
Hej dziewczyny jestem już po wizycie u lekarza rodzinnego i jestem załamana lekarka powiedziała że nawet nie ma mowy o planowaniu ciąży przy takim tsh (prawie 5) ... dostała skierowanie do endokrynologa w trybie pilnym, już się zapisałam oczywiście prywatnie na 15 lutego bo na nfz połowa marca, od razu będę miała te nieszczęsne usg zrobione:/ cała drogę ze szpitala do domu przeryczalam tak się boję że te usg wykaże coś poważnego
-
Ja też jestem smakoszem piwa Lubię sobie czasem wypić, najbardziej z sokiem imbirowym A ostatnio w barze musiałam pić bezalkoholowe przez te leki na infekcję
Umowę mam normalnie o pracę, do kwietnia 2019. I mam punkt w tym "Długość okresu wypowiedzenia umowy zawartej będzie uzależniony od okresu zatrudnienia zgodnie z art. 30 1 kp." Czyli mam miesiąc wypowiedzenia, ale nie jest tam zaznaczone, kiedy ten miesiąc się liczy...Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
MissKathy92 wrote:Hej dziewczyny jestem już po wizycie u lekarza rodzinnego i jestem załamana lekarka powiedziała że nawet nie ma mowy o planowaniu ciąży przy takim tsh (prawie 5) ... dostała skierowanie do endokrynologa w trybie pilnym, już się zapisałam oczywiście prywatnie na 15 lutego bo na nfz połowa marca, od razu będę miała te nieszczęsne usg zrobione:/ cała drogę ze szpitala do domu przeryczalam tak się boję że te usg wykaże coś poważnego
Lekarza rodzinnego to tak za bardzo bym nie słuchała... Bo albo przesadzają albo olewają Endokrynolog na pewno Ci wszystko wyjaśni, dostaniesz leki, wyjaśni Ci wszystko. Jest dużo opcji jakie może Ci zaoferować, niekoniecznie operacja A guzki... Rzadko kiedy są złośliwe, więc głowa do góry. Wiem, że pierwszy rzut to szok... Ale ja już tyle rzeczy miałam i problemów, że przyzwyczaiłam się, że jak idzie się do lekarza z jednym to potrafi wyjść masa rzeczy do leczenia i to nie tragedia. A stres i nerwy pogarszają sprawe. -
MissKathy92 wrote:Hej dziewczyny jestem już po wizycie u lekarza rodzinnego i jestem załamana lekarka powiedziała że nawet nie ma mowy o planowaniu ciąży przy takim tsh (prawie 5) ... dostała skierowanie do endokrynologa w trybie pilnym, już się zapisałam oczywiście prywatnie na 15 lutego bo na nfz połowa marca, od razu będę miała te nieszczęsne usg zrobione:/ cała drogę ze szpitala do domu przeryczalam tak się boję że te usg wykaże coś poważnegoLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Ja też jestem smakoszem piwa Lubię sobie czasem wypić, najbardziej z sokiem imbirowym A ostatnio w barze musiałam pić bezalkoholowe przez te leki na infekcję
Umowę mam normalnie o pracę, do kwietnia 2019. I mam punkt w tym "Długość okresu wypowiedzenia umowy zawartej będzie uzależniony od okresu zatrudnienia zgodnie z art. 30 1 kp." Czyli mam miesiąc wypowiedzenia, ale nie jest tam zaznaczone, kiedy ten miesiąc się liczy...
To od wtedy kiedy dasz tak się liczy
soczek to mało, ja uwielbiam te nasączone smaczkiem mmmm -
panipuchatkowa wrote:Dziewczynki życzę pięknych przeżyć na wizytach!☺ my w mieszkaniu. Mam dzisiaj i jutro z mężem urlop juhu. W sobotę jedziemy z mężem na msze za dzieci nienarodzone. Moja ciąża trwala krotko ale ja mialam okropne parcie na nabiał masakra.
Bardzo fajnie, że jedziecie na taką mszę Wsparcie duchowe jest bardzo potrzebne dla osób wierzących.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 18:48
1cs z CLO
dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
12cs - ciąża biochemiczna
-
MissKathy92 wrote:Hej dziewczyny jestem już po wizycie u lekarza rodzinnego i jestem załamana lekarka powiedziała że nawet nie ma mowy o planowaniu ciąży przy takim tsh (prawie 5) ... dostała skierowanie do endokrynologa w trybie pilnym, już się zapisałam oczywiście prywatnie na 15 lutego bo na nfz połowa marca, od razu będę miała te nieszczęsne usg zrobione:/ cała drogę ze szpitala do domu przeryczalam tak się boję że te usg wykaże coś poważnego
Hej! Glowa do góry! mi rodzinna powiedziała to samo! Identyko ze o ciąży mogę zapomnieć i okazało sie to g... prawdą
Ty te badanie robiłaś na spokojnie bez wysiłku wcześniejszego i po przespanej nocy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 18:40
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Wszystko będzie dobrze! Nie można myśleć o najgorszym. To jest lekarz rodzinny, ona nie ma na pewno super wiedzy nt. temat. Zobacz jakie alex miała wyniki, a wszystko jest ok. Głowa do góry!1cs z CLO
-
alex0806 wrote:Ja też jestem smakoszem piwa Lubię sobie czasem wypić, najbardziej z sokiem imbirowym A ostatnio w barze musiałam pić bezalkoholowe przez te leki na infekcję
Umowę mam normalnie o pracę, do kwietnia 2019. I mam punkt w tym "Długość okresu wypowiedzenia umowy zawartej będzie uzależniony od okresu zatrudnienia zgodnie z art. 30 1 kp." Czyli mam miesiąc wypowiedzenia, ale nie jest tam zaznaczone, kiedy ten miesiąc się liczy...
Soczek imbirowy jest the best! Ja też lubię malinowy jeszcze.
Alex, mi się wydaje, że to jest liczone tak jak np. w firmach. Jeśli zaniesiesz w środku tyg. to okres wypowiedzenia będzie się liczył od najbliższego poniedziałku. Tak przynajmniej u mnie było w dwóch poprzednich pracach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 18:43
1cs z CLO
-
MissKathy po wizycie u endo będziesz wszystko wiedzieć dostaniesz leki i będzie wszystko ok ja tez bylam przerażona jak wyszly mi antyTG i antyTPO ale mozna to obejść lekami, takze będzie dobrze25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
Będziemy starać się od nowa.
Nic nie dzieje się bez przyczyny. -
alegzi wrote:Soczek imbirowy jest the best! Ja też lubię malinowy jeszcze.
Alex, mi się wydaje, że to jest liczone tak jak np. w firmach. Jeśli zaniesiesz w środku tyg. to okres wypowiedzenia będzie się liczył od najbliższego poniedziałku. Tak przynajmniej u mnie było w dwóch poprzednich pracach.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Radziłam się byłej kierowniczki właśnie. Zaczyna biec od 1 dnia pełnego miesiąca, czyli jakbym dała w lutym to od 1 marca...
Trzeba czekać, aż miesiąc? Jeny masskra1cs z CLO
-
Alex, to próbuj od 1 marca :p masz czas na szukanie pracy
Ja zrobiłam sobie maseczkę z oleju z wiesiołka i spiruliny. Mam okropną cerę ostatnio... Nie wiem czy to leki działają i nie tak jak trzeba czy taki okres, sama nie wiem.
Obiado kolacja u mnie dziś - naleśniczki mąż szukając oleju znalazł w szafie też od teściów ich przetwory