X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja na początku chciałam dziewczynkę, ale szybko mi się zmieniło i chłopca też chce :P więc nie ważne co to i tak bym chciała :P Tak sobie myślę o jednym i o drugim... Ale co to będzie... Za ile lat... :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała pierwsza dziewczynkę a mąż synka, więc będzie 50/50 szans ;) ogólnie chcemy mieć 3 ale jak z jednym tyle zachodu to mogę pomarzyć.
    Dzisiaj mój wnerw osiągnął apogeum. Obiecano nam podwyżki od stycznia i juz się cieszyłam że teraz super wypłata będzie. Już było to pewne że będą. A dzisiaj sobie szefową Stwierdziła że jednak nam nie da. I jak się dowiedziałam że dziewczyny w kuchni i sprzątające zarabiają tyle co my to mi sie odechciało w ogóle. Jakbym sie o tym wczoraj dowiedziałam to bym od razu składała wypowiedzenie. A tak to dopiero miesiąc zacznie biec od pełnego miesiąca w marcu prawda?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja bym chciała pierwsza dziewczynkę a mąż synka, więc będzie 50/50 szans ;) ogólnie chcemy mieć 3 ale jak z jednym tyle zachodu to mogę pomarzyć.
    Dzisiaj mój wnerw osiągnął apogeum. Obiecano nam podwyżki od stycznia i juz się cieszyłam że teraz super wypłata będzie. Już było to pewne że będą. A dzisiaj sobie szefową Stwierdziła że jednak nam nie da. I jak się dowiedziałam że dziewczyny w kuchni i sprzątające zarabiają tyle co my to mi sie odechciało w ogóle. Jakbym sie o tym wczoraj dowiedziałam to bym od razu składała wypowiedzenie. A tak to dopiero miesiąc zacznie biec od pełnego miesiąca w marcu prawda?

Zależy od umowy, ale kiedy składasz wypowiedzenie, wtedy masz :P ja składałam w obu pracach w różnych dniach miesiąca i normalnie się liczyło od tego dnia.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to obojetne czy chłopiec czy dziewczynka. Witaj Sylwia po dłuższej nieobecności.☺ ja wczoraj wzięłam 3 lyki piwa od męża i mnie rozwalilo na łopatki. Nawet serialu nie obejrzalam do końca.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Mi to obojetne czy chłopiec czy dziewczynka. Witaj mnie rozwalilo na łopatki. Nawet serialu nie obejrzalam do końca.☺

Też tak mam :P często tak mam :P Nawet 0,2 % potrafi mnie wziąć :P po całym oczywiście :P

dZhdp1.png

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem smakoszem piwa :D

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakochałam się najpierw w porterze truskawkowym z endermana czy jak to tam i potem w prawdziwych Lindsmannach <3 jeju jakie pyszne mają... Brzoskwinia, porzeczka, malinka, kriek <3 mmmm to nie piwo a arcydzieło :P

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) jestem już po wizycie u lekarza rodzinnego i jestem załamana :( lekarka powiedziała że nawet nie ma mowy o planowaniu ciąży przy takim tsh (prawie 5) ... dostała skierowanie do endokrynologa w trybie pilnym, już się zapisałam oczywiście prywatnie na 15 lutego bo na nfz połowa marca, od razu będę miała te nieszczęsne usg zrobione:/ cała drogę ze szpitala do domu przeryczalam :( tak się boję że te usg wykaże coś poważnego :(

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem smakoszem piwa :) Lubię sobie czasem wypić, najbardziej z sokiem imbirowym :) A ostatnio w barze musiałam pić bezalkoholowe przez te leki na infekcję :/

Umowę mam normalnie o pracę, do kwietnia 2019. I mam punkt w tym "Długość okresu wypowiedzenia umowy zawartej będzie uzależniony od okresu zatrudnienia zgodnie z art. 30 1 kp." Czyli mam miesiąc wypowiedzenia, ale nie jest tam zaznaczone, kiedy ten miesiąc się liczy...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Hej dziewczyny :) jestem już po wizycie u lekarza rodzinnego i jestem załamana :( lekarka powiedziała że nawet nie ma mowy o planowaniu ciąży przy takim tsh (prawie 5) ... dostała skierowanie do endokrynologa w trybie pilnym, już się zapisałam oczywiście prywatnie na 15 lutego bo na nfz połowa marca, od razu będę miała te nieszczęsne usg zrobione:/ cała drogę ze szpitala do domu przeryczalam :( tak się boję że te usg wykaże coś poważnego :(

Lekarza rodzinnego to tak za bardzo bym nie słuchała... Bo albo przesadzają albo olewają :P Endokrynolog na pewno Ci wszystko wyjaśni, dostaniesz leki, wyjaśni Ci wszystko. Jest dużo opcji jakie może Ci zaoferować, niekoniecznie operacja ;) A guzki... Rzadko kiedy są złośliwe, więc głowa do góry. Wiem, że pierwszy rzut to szok... Ale ja już tyle rzeczy miałam i problemów, że przyzwyczaiłam się, że jak idzie się do lekarza z jednym to potrafi wyjść masa rzeczy do leczenia i to nie tragedia. A stres i nerwy pogarszają sprawe.

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Miss, ja miałam TSH 5,49 jako pierwsze. Do tego podwyższone o wiele anty TPO i TG. Od września do grudnia zbiłam do 1,56 :) Jak endo dobierze ci leki, ustali dawkę itd to będzie wszystko w porządku. Nie martw się na zapas, zobaczysz na wizycie co tam się dzieje z tą twoją tarczycą.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja też jestem smakoszem piwa :) Lubię sobie czasem wypić, najbardziej z sokiem imbirowym :) A ostatnio w barze musiałam pić bezalkoholowe przez te leki na infekcję :/

Umowę mam normalnie o pracę, do kwietnia 2019. I mam punkt w tym "Długość okresu wypowiedzenia umowy zawartej będzie uzależniony od okresu zatrudnienia zgodnie z art. 30 1 kp." Czyli mam miesiąc wypowiedzenia, ale nie jest tam zaznaczone, kiedy ten miesiąc się liczy...

To od wtedy kiedy dasz tak się liczy :P

soczek to mało, ja uwielbiam te nasączone smaczkiem :D mmmm :D

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Dziewczynki życzę pięknych przeżyć na wizytach!☺ my w mieszkaniu. Mam dzisiaj i jutro z mężem urlop juhu. W sobotę jedziemy z mężem na msze za dzieci nienarodzone. Moja ciąża trwala krotko ale ja mialam okropne parcie na nabiał masakra.

Bardzo fajnie, że jedziecie na taką mszę ;) Wsparcie duchowe jest bardzo potrzebne dla osób wierzących.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 18:48

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Hej! Glowa do góry! :D mi rodzinna powiedziała to samo! Identyko ze o ciąży mogę zapomnieć ;) i okazało sie to g... prawdą ;)
    Ty te badanie robiłaś na spokojnie bez wysiłku wcześniejszego i po przespanej nocy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 18:40

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Wszystko będzie dobrze! Nie można myśleć o najgorszym. To jest lekarz rodzinny, ona nie ma na pewno super wiedzy nt. temat. Zobacz jakie alex miała wyniki, a wszystko jest ok. Głowa do góry! :)

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:

Soczek imbirowy jest the best! :D Ja też lubię malinowy jeszcze.
    Alex, mi się wydaje, że to jest liczone tak jak np. w firmach. Jeśli zaniesiesz w środku tyg. to okres wypowiedzenia będzie się liczył od najbliższego poniedziałku. Tak przynajmniej u mnie było w dwóch poprzednich pracach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 18:43

1cs z CLO
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy po wizycie u endo będziesz wszystko wiedzieć ;) dostaniesz leki i będzie wszystko ok ;) ja tez bylam przerażona jak wyszly mi antyTG i antyTPO ale mozna to obejść lekami, takze będzie dobrze :)

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Soczek imbirowy jest the best! :D Ja też lubię malinowy jeszcze.
    Alex, mi się wydaje, że to jest liczone tak jak np. w firmach. Jeśli zaniesiesz w środku tyg. to okres wypowiedzenia będzie się liczył od najbliższego poniedziałku. Tak przynajmniej u mnie było w dwóch poprzednich pracach.
    Radziłam się byłej kierowniczki właśnie. Zaczyna biec od 1 dnia pełnego miesiąca, czyli jakbym dała w lutym to od 1 marca...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Radziłam się byłej kierowniczki właśnie. Zaczyna biec od 1 dnia pełnego miesiąca, czyli jakbym dała w lutym to od 1 marca...

Trzeba czekać, aż miesiąc? Jeny masskra

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, to próbuj od 1 marca :p masz czas na szukanie pracy :)

Ja zrobiłam sobie maseczkę z oleju z wiesiołka i spiruliny. Mam okropną cerę ostatnio... Nie wiem czy to leki działają i nie tak jak trzeba czy taki okres, sama nie wiem.

Obiado kolacja u mnie dziś - naleśniczki :P mąż szukając oleju znalazł w szafie też od teściów ich przetwory :D

dZhdp1.png

‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ