X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny ale jesteście :D wy tu o piwkach z soczkami kiedy ja same soczki z tego mogę :P
    Moje 3 smaki takich soczków to malina, imbir i brzoskwinia (suuuper :D ) :D ale kiedyś spróbowałam polaczenia imbiru i maliny i to tez było mega ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Obiado kolacja u mnie dziś - naleśniczki :P mąż szukając oleju znalazł w szafie też od teściów ich przetwory :D

Przybijam piąteczkę, bo też dziś na obiad zrobiłam naleśniki! :D Pyszniutkie były. Zjadałam dwa i miałam dosyć. Ja niestety musiałam zrobić z kupnym dżemokiem, ale za to wybrałam niskosłodzony. A i tak wydawało mi się, że był meega słodki.

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A za równy tydzień TŁUSTY CZWARTEK! :)
    Któraś może będzie piekła pączki czy faworki? ;p

1cs z CLO
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na pewno macie racje, stres mi na pewno nie pomoże tylko może zaszkodzić ale siedzę sama w domu i wariuje powoli :( tak mi przykro że w końcu chcieliśmy zacząć starania a już musimy je zakończyć... bo pewnie dopóki mi się unormuje te tsh to pewnie kilka ładnych miesięcy minie :(
    Terka badania są ok, dzień wcześniej nie cwiczylam ani nic, noc przespana więc chyba takie mam sama z siebie tsh :(
    Mam jeszcze do Was pytanie: zapisałam się prywatnie do endo w innym mieście żeby mieć szybciej wizytę i te usg razem, to czy będę musiała tam oddać moje skierowanie czy na te skierowanie mogę się zapisać na późniejszą wizytę już u mnie w mieście na nfz? Bo ja nie wiem czy prywatnie to muszę mieć skierowanie czy nie. A tak bym miała za kilka miesięcy na nfz taką kontrolną wizytę

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamiast piwka, na które mam mega ochotę, zrobiłam właśnie smoothie :) Na soku pomarańczowym z bananem i brzoskwinią :) Cud, miód na dzisiejsze nerwy :)

Muszę złożyć pod koniec lutego wypowiedzenie to normalnie zacznie od 1 marca biec miesiąc i do końca marca muszę pracować. Jeszcze chcemy spróbować ze zbiorowym wnioskiem o podwyżkę... Bo nam to obiecała, już ta wypłata miała być z podwyżką. Tylko nie dała nam nic do podpisania, słowne to było, to teraz możemy sobie... :/

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Jeju dziewczyny ale jesteście :D wy tu o piwkach z soczkami kiedy ja same soczki z tego mogę :P
    Moje 3 smaki takich soczków to malina, imbir i brzoskwinia (suuuper :D ) :D ale kiedyś spróbowałam polaczenia imbiru i maliny i to tez było mega ;)

Jeju Terka, ale jesteś :D My też byśmy chciały tylko soczki móc pić przez następnych 9 miesięcy ;)

1cs z CLO
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Dziewczyny na pewno macie racje, stres mi na pewno nie pomoże tylko może zaszkodzić ale siedzę sama w domu i wariuje powoli :( tak mi przykro że w końcu chcieliśmy zacząć starania a już musimy je zakończyć... bo pewnie dopóki mi się unormuje te tsh to pewnie kilka ładnych miesięcy minie :(
    Terka badania są ok, dzień wcześniej nie cwiczylam ani nic, noc przespana więc chyba takie mam sama z siebie tsh :(
    Mam jeszcze do Was pytanie: zapisałam się prywatnie do endo w innym mieście żeby mieć szybciej wizytę i te usg razem, to czy będę musiała tam oddać moje skierowanie czy na te skierowanie mogę się zapisać na późniejszą wizytę już u mnie w mieście na nfz? Bo ja nie wiem czy prywatnie to muszę mieć skierowanie czy nie. A tak bym miała za kilka miesięcy na nfz taką kontrolną wizytę
    Miss, myślę że prywatnie bez skierowania :) Bo ja też nie potrzebowałam. Umawiasz się i idziesz. I faktycznie, możesz wizytę na NFZ też umówić, zrobisz kontrolne badania i sprawdzisz znowu w marcu.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja zamiast piwka, na które mam mega ochotę, zrobiłam właśnie smoothie :) Na soku pomarańczowym z bananem i brzoskwinią :) Cud, miód na dzisiejsze nerwy :)

Muszę złożyć pod koniec lutego wypowiedzenie to normalnie zacznie od 1 marca biec miesiąc i do końca marca muszę pracować. Jeszcze chcemy spróbować ze zbiorowym wnioskiem o podwyżkę... Bo nam to obiecała, już ta wypłata miała być z podwyżką. Tylko nie dała nam nic do podpisania, słowne to było, to teraz możemy sobie... :/

Umowa słowna to też umowa, ale znając Twoją kierowniczkę to szkoda gadać. Alex już jesteś w 100% pewna, że rezygnujesz? Kurczaczki co za babsztyl ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 19:15

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Dokładnie, prywatnie bez skierowania. Za to płacimy żeby zasięgnąć rady, opinii, więc możesz skierowanie zostawić i pójść za kilka miesięcy na kontrolę. Tak teraz myślę, czy to skierowanie ma datę ważności?

1cs z CLO
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Miss, myślę że prywatnie bez skierowania :) Bo ja też nie potrzebowałam. Umawiasz się i idziesz. I faktycznie, możesz wizytę na NFZ też umówić, zrobisz kontrolne badania i sprawdzisz znowu w marcu.
    No ja właśnie też tak teraz czytam w Internecie że na wizyty prywatne nie trzeba skierowania :) to w takim razie się umowie na nfz i zrobię sobie kontrol... dobra trochę się uspokoilam :) nawet w gabinecie zbladlam a lekarka kazała się nie przejmować tym tak bardzo no ale ja nie umiem niestety :(

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Nie wiem co Ci powiedzieć z tym TSH. Ale na pewno potrzebowałabyś większego zakresu badań bo samo wyizolowane TSH moim zdaniem niewiele warte... Ale to moje zdanie. Moje potrafiło (samo bo nie leczę się na tarczycę) spasc o 0.6-0.7 w ciągu 3dni wystarczyło ze w innym miejscu (bliżej domu) i w innym dniu i już inny wynik był. Dlatego samemu TSH nie ufam...
    Co do endo-chyba prywatnie nie trzeba skierowania... Ale mogę sie mylic

• terka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    No ja właśnie też tak teraz czytam w Internecie że na wizyty prywatne nie trzeba skierowania :) to w takim razie się umowie na nfz i zrobię sobie kontrol... dobra trochę się uspokoilam :) nawet w gabinecie zbladlam a lekarka kazała się nie przejmować tym tak bardzo no ale ja nie umiem niestety :(

Najpierw straszy potem "proszę sie nie przejmować" co za dziwna baba... Ale w sumie po przebojach z moja chyba nie powinno mnie takie zachowanie dziwić

• terka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Dokładnie, prywatnie bez skierowania. Za to płacimy żeby zasięgnąć rady, opinii, więc możesz skierowanie zostawić i pójść za kilka miesięcy na kontrolę. Tak teraz myślę, czy to skierowanie ma datę ważności?

Ma rok ważności jeśli chodzi o skierowanie do lekarza

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Daty ważności nigdzie nie ma napisanej ale jak w poniedziałek zadzwonię to pewnie i tak sobie poczekam sporo na nfz :/ A ciekawe właśnie czy te skierowania mają w ogóle jakaś ważność, no bo chyba za miesiąc jakbym chciała się zapisać na te skierowanie to czy by się dało

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No
    alegzi wrote:
    Jeju Terka, ale jesteś :D My też byśmy chciały tylko soczki móc pić przez następnych 9 miesięcy ;)

Nie no to nie tak ze marudzę! :D tylko tak sobie przypomniałam smak soczku brzoskwiniowego w piwie :P

• MissKathy92 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ma rok ważności jeśli chodzi o skierowanie do lekarza
    A takie z napisem pilne też?

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Nie wiem co Ci powiedzieć z tym TSH. Ale na pewno potrzebowałabyś większego zakresu badań bo samo wyizolowane TSH moim zdaniem niewiele warte... Ale to moje zdanie. Moje potrafiło (samo bo nie leczę się na tarczycę) spasc o 0.6-0.7 w ciągu 3dni wystarczyło ze w innym miejscu (bliżej domu) i w innym dniu i już inny wynik był. Dlatego samemu TSH nie ufam...
    Co do endo-chyba prywatnie nie trzeba skierowania... Ale mogę sie mylic
    Mam jeszcze ft4 1.17 przy normie 0.93-1.70

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:

Jeju jaka wredna baba... Moze faktycznie rozejrzyj sie za czymś innym w tym czasie a potem hop! Wypowiedzenie ;) i niech myśli co robić...

Ja sie wczoraj przejechałam na smoothie, struliśmy sie oboje, na szczęście istnieje cos takiego jak czosnek który radzi sobie z takimi zatruciami ;)
    A ze ja nie przełknę czosnku to pokrojony trafił na kanapkę... z dżemem z czarnej porzeczki... ;) i poszło jakoś bo czarna porzeczka jednak zabiła ten smak :P

• terka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Mam jeszcze ft4 1.17 przy normie 0.93-1.70

Czyli wg kalkulatorka ok 31% (zazwyczaj sie mówi ze najlepiej ok 50% mieć). Ja miałam podobnie. Najpierw ok 32-35% potem 51% po miesiącu czy dwóch ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    A takie z napisem pilne też?

Raczej tak. Bo skoro takie terminy na pilne... To co zrobić...

‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ