Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeju dziewczyny ale jesteście wy tu o piwkach z soczkami kiedy ja same soczki z tego mogę
Moje 3 smaki takich soczków to malina, imbir i brzoskwinia (suuuper ) ale kiedyś spróbowałam polaczenia imbiru i maliny i to tez było megahttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Seli wrote:Obiado kolacja u mnie dziś - naleśniczki mąż szukając oleju znalazł w szafie też od teściów ich przetwory
Przybijam piąteczkę, bo też dziś na obiad zrobiłam naleśniki! Pyszniutkie były. Zjadałam dwa i miałam dosyć. Ja niestety musiałam zrobić z kupnym dżemokiem, ale za to wybrałam niskosłodzony. A i tak wydawało mi się, że był meega słodki.
1cs z CLO
dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
12cs - ciąża biochemiczna
-
Dziewczyny na pewno macie racje, stres mi na pewno nie pomoże tylko może zaszkodzić ale siedzę sama w domu i wariuje powoli tak mi przykro że w końcu chcieliśmy zacząć starania a już musimy je zakończyć... bo pewnie dopóki mi się unormuje te tsh to pewnie kilka ładnych miesięcy minie
Terka badania są ok, dzień wcześniej nie cwiczylam ani nic, noc przespana więc chyba takie mam sama z siebie tsh
Mam jeszcze do Was pytanie: zapisałam się prywatnie do endo w innym mieście żeby mieć szybciej wizytę i te usg razem, to czy będę musiała tam oddać moje skierowanie czy na te skierowanie mogę się zapisać na późniejszą wizytę już u mnie w mieście na nfz? Bo ja nie wiem czy prywatnie to muszę mieć skierowanie czy nie. A tak bym miała za kilka miesięcy na nfz taką kontrolną wizytę -
Ja zamiast piwka, na które mam mega ochotę, zrobiłam właśnie smoothie Na soku pomarańczowym z bananem i brzoskwinią Cud, miód na dzisiejsze nerwy
Muszę złożyć pod koniec lutego wypowiedzenie to normalnie zacznie od 1 marca biec miesiąc i do końca marca muszę pracować. Jeszcze chcemy spróbować ze zbiorowym wnioskiem o podwyżkę... Bo nam to obiecała, już ta wypłata miała być z podwyżką. Tylko nie dała nam nic do podpisania, słowne to było, to teraz możemy sobie...
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
terka wrote:Jeju dziewczyny ale jesteście wy tu o piwkach z soczkami kiedy ja same soczki z tego mogę
Moje 3 smaki takich soczków to malina, imbir i brzoskwinia (suuuper ) ale kiedyś spróbowałam polaczenia imbiru i maliny i to tez było mega
Jeju Terka, ale jesteś My też byśmy chciały tylko soczki móc pić przez następnych 9 miesięcy1cs z CLO
-
MissKathy92 wrote:Dziewczyny na pewno macie racje, stres mi na pewno nie pomoże tylko może zaszkodzić ale siedzę sama w domu i wariuje powoli tak mi przykro że w końcu chcieliśmy zacząć starania a już musimy je zakończyć... bo pewnie dopóki mi się unormuje te tsh to pewnie kilka ładnych miesięcy minie
Terka badania są ok, dzień wcześniej nie cwiczylam ani nic, noc przespana więc chyba takie mam sama z siebie tsh
Mam jeszcze do Was pytanie: zapisałam się prywatnie do endo w innym mieście żeby mieć szybciej wizytę i te usg razem, to czy będę musiała tam oddać moje skierowanie czy na te skierowanie mogę się zapisać na późniejszą wizytę już u mnie w mieście na nfz? Bo ja nie wiem czy prywatnie to muszę mieć skierowanie czy nie. A tak bym miała za kilka miesięcy na nfz taką kontrolną wizytęLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Ja zamiast piwka, na które mam mega ochotę, zrobiłam właśnie smoothie Na soku pomarańczowym z bananem i brzoskwinią Cud, miód na dzisiejsze nerwy
Muszę złożyć pod koniec lutego wypowiedzenie to normalnie zacznie od 1 marca biec miesiąc i do końca marca muszę pracować. Jeszcze chcemy spróbować ze zbiorowym wnioskiem o podwyżkę... Bo nam to obiecała, już ta wypłata miała być z podwyżką. Tylko nie dała nam nic do podpisania, słowne to było, to teraz możemy sobie...
Umowa słowna to też umowa, ale znając Twoją kierowniczkę to szkoda gadać. Alex już jesteś w 100% pewna, że rezygnujesz? Kurczaczki co za babsztyl ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 19:15
1cs z CLO
-
MissKathy92 wrote:Dziewczyny na pewno macie racje, stres mi na pewno nie pomoże tylko może zaszkodzić ale siedzę sama w domu i wariuje powoli tak mi przykro że w końcu chcieliśmy zacząć starania a już musimy je zakończyć... bo pewnie dopóki mi się unormuje te tsh to pewnie kilka ładnych miesięcy minie
Mam jeszcze do Was pytanie: zapisałam się prywatnie do endo w innym mieście żeby mieć szybciej wizytę i te usg razem, to czy będę musiała tam oddać moje skierowanie czy na te skierowanie mogę się zapisać na późniejszą wizytę już u mnie w mieście na nfz? Bo ja nie wiem czy prywatnie to muszę mieć skierowanie czy nie. A tak bym miała za kilka miesięcy na nfz taką kontrolną wizytę
Dokładnie, prywatnie bez skierowania. Za to płacimy żeby zasięgnąć rady, opinii, więc możesz skierowanie zostawić i pójść za kilka miesięcy na kontrolę. Tak teraz myślę, czy to skierowanie ma datę ważności?
1cs z CLO
-
alex0806 wrote:Miss, myślę że prywatnie bez skierowania Bo ja też nie potrzebowałam. Umawiasz się i idziesz. I faktycznie, możesz wizytę na NFZ też umówić, zrobisz kontrolne badania i sprawdzisz znowu w marcu.
-
Mam jeszcze do Was pytanie: zapisałam się prywatnie do endo w innym mieście żeby mieć szybciej wizytę i te usg razem, to czy będę musiała tam oddać moje skierowanie czy na te skierowanie mogę się zapisać na późniejszą wizytę już u mnie w mieście na nfz? Bo ja nie wiem czy prywatnie to muszę mieć skierowanie czy nie. A tak bym miała za kilka miesięcy na nfz taką kontrolną wizytę
Nie wiem co Ci powiedzieć z tym TSH. Ale na pewno potrzebowałabyś większego zakresu badań bo samo wyizolowane TSH moim zdaniem niewiele warte... Ale to moje zdanie. Moje potrafiło (samo bo nie leczę się na tarczycę) spasc o 0.6-0.7 w ciągu 3dni wystarczyło ze w innym miejscu (bliżej domu) i w innym dniu i już inny wynik był. Dlatego samemu TSH nie ufam...
Co do endo-chyba prywatnie nie trzeba skierowania... Ale mogę sie mylichttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
MissKathy92 wrote:No ja właśnie też tak teraz czytam w Internecie że na wizyty prywatne nie trzeba skierowania to w takim razie się umowie na nfz i zrobię sobie kontrol... dobra trochę się uspokoilam nawet w gabinecie zbladlam a lekarka kazała się nie przejmować tym tak bardzo no ale ja nie umiem niestety
Najpierw straszy potem "proszę sie nie przejmować" co za dziwna baba... Ale w sumie po przebojach z moja chyba nie powinno mnie takie zachowanie dziwićhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
alegzi wrote:Dokładnie, prywatnie bez skierowania. Za to płacimy żeby zasięgnąć rady, opinii, więc możesz skierowanie zostawić i pójść za kilka miesięcy na kontrolę. Tak teraz myślę, czy to skierowanie ma datę ważności?
Ma rok ważności jeśli chodzi o skierowanie do lekarzahttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
alegzi wrote:Dokładnie, prywatnie bez skierowania. Za to płacimy żeby zasięgnąć rady, opinii, więc możesz skierowanie zostawić i pójść za kilka miesięcy na kontrolę. Tak teraz myślę, czy to skierowanie ma datę ważności?
-
Noalegzi wrote:Jeju Terka, ale jesteś My też byśmy chciały tylko soczki móc pić przez następnych 9 miesięcy
Nie no to nie tak ze marudzę! tylko tak sobie przypomniałam smak soczku brzoskwiniowego w piwiehttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
terka wrote:Nie wiem co Ci powiedzieć z tym TSH. Ale na pewno potrzebowałabyś większego zakresu badań bo samo wyizolowane TSH moim zdaniem niewiele warte... Ale to moje zdanie. Moje potrafiło (samo bo nie leczę się na tarczycę) spasc o 0.6-0.7 w ciągu 3dni wystarczyło ze w innym miejscu (bliżej domu) i w innym dniu i już inny wynik był. Dlatego samemu TSH nie ufam...
Co do endo-chyba prywatnie nie trzeba skierowania... Ale mogę sie mylic -
alex0806 wrote:Ja zamiast piwka, na które mam mega ochotę, zrobiłam właśnie smoothie Na soku pomarańczowym z bananem i brzoskwinią Cud, miód na dzisiejsze nerwy
Jeju jaka wredna baba... Moze faktycznie rozejrzyj sie za czymś innym w tym czasie a potem hop! Wypowiedzenie i niech myśli co robić...
Ja sie wczoraj przejechałam na smoothie, struliśmy sie oboje, na szczęście istnieje cos takiego jak czosnek który radzi sobie z takimi zatruciami
A ze ja nie przełknę czosnku to pokrojony trafił na kanapkę... z dżemem z czarnej porzeczki... i poszło jakoś bo czarna porzeczka jednak zabiła ten smakhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
MissKathy92 wrote:Mam jeszcze ft4 1.17 przy normie 0.93-1.70
Czyli wg kalkulatorka ok 31% (zazwyczaj sie mówi ze najlepiej ok 50% mieć). Ja miałam podobnie. Najpierw ok 32-35% potem 51% po miesiącu czy dwóchhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm