X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:
    za 5minut na polsacie idzie fajna komedia "diabeł ubiera sie u prady" :) Polecam na dzisiejszy wieczór

A my bez tv :P ale możliwe ze wypożyczymy z biblioteki filmik będąc nastwpnym razem :D będę tylko kilka dni poślizgu od was miała z oglądaniem :P

klitra lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka rozumiem :( Tak to z tymi przesyłkami jest
    Ja samotnie spędzam teraz wieczory bo mąz wraca z pracy o 22:30 :) Także wszystkie komedie jak leci oglądam

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj serial detektyw ogladamy ale przez neta bo też nie mamy tv.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Wiesz co nie wiem dokładnie bo nastraszenia sie nasłuchałam bardzo... Podobno główne to poronienie albo niemożność zajścia w ciąże bo owu zanika (mi nie zanikła jak widać). Babeczka wysłała mnie do endo (okazało się z czasem ze to endoginek jest) a ten ze mnie nie będzie leczył bo młoda jestem i chwilowe zawahania mogą byc bo przecież organizm to nie zegarek szwajcarski. Wtedy sie na niego wkurzyłam, teraz jestem wdzięczna. Ale wtedy nie starałam sie o malucha jeszcze. Ale w rozmowie i o przyszłym zajsciu w ciąże powiedział co zapamiętałam - ze nadczynność jest gorsza niż niedoczynność i ze więcej powikłań właśnie z nadczynności jest w ktora mnie tamta lekarka rodzinna na chwile wpędziła dając na sile leki... Oczywiście leków teraz nie biorę...
    Aha czyli tak naprawdę endokrynolog mi powie co mam robić, czy potrzebne leki czy nie... tylko u mnie jeszcze dochodzi ten guzek ale to też na wizycie od razu wyjaśnię na usg :) czyli zostaje mi czekać na wizytę u endo i się nie stresować :) będzie ciężko ale dam radę :) dzięki za wyjaśnienie, jesteś wspaniała :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klitra, sama prowadzisz taki sklep internetowy, tzn. masz działalność? Zaczynam się zastanawiać nad czymś takim, ale nie wiem czy mi odwagi starczy

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy mialas robione antyTG i antyTPO , ft3 i ft4? Bo jesli nie chcesz chodzic kilka razy do endo to to jest podstawa zeby pokazac ;)

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Klitra, sama prowadzisz taki sklep internetowy, tzn. masz działalność? Zaczynam się zastanawiać nad czymś takim, ale nie wiem czy mi odwagi starczy

Myślisz o sprzedawaniu miodku czy co innego? ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    MissKathy mialas robione antyTG i antyTPO , ft3 i ft4? Bo jesli nie chcesz chodzic kilka razy do endo to to jest podstawa zeby pokazac ;)

O właśnie dobry pomysł! Najlepiej !z pakietem badan iść (bo i tak byś szła prywatnie i tak) i wtedy mniej wizyt Cie czeka ;)
    Co do guzka-no właśnie zobaczymy co powie Ci na to lekarz na USG bo to ono będzie podstawa co dalej ;)
    Co do leczenia-pewnie Ci wdroży leki bo przecież "do starań musi być miedzy 1-2" TSH i będzie chciał Ci je zbic nie widzę innej drogi wtedy... Ale tak jak mowie najważniejsze będzie USG ...

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Miałam tylko robione ft4 ale pójdę prywatnie do endo i powie co mam jeszcze zrobić a na kolejną wizytę poczekam na nfz i od razu wyniki pokaże :) tak to sobie wymyśliłam ;) najważniejsze jest te usg tarczycy bo nawet rodzinna mówiła że żadnych leków nie może przepisać no nie wiadomo co na tej tarczycy mi wyrosło :(

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    My dzisiaj serial detektyw ogladamy ale przez neta bo też nie mamy tv.☺

Mi mężulo kompa zajął, gra sobie... Wiec mam do dyspozycji tylko telefon :P

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    O właśnie dobry pomysł! Najlepiej !z pakietem badan iść (bo i tak byś szła prywatnie i tak) i wtedy mniej wizyt Cie czeka ;)
    Co do guzka-no właśnie zobaczymy co powie Ci na to lekarz na USG bo to ono będzie podstawa co dalej ;)
    Co do leczenia-pewnie Ci wdroży leki bo przecież "do starań musi być miedzy 1-2" TSH i będzie chciał Ci je zbic nie widzę innej drogi wtedy... Ale tak jak mowie najważniejsze będzie USG ...
    No wiem że dobrze by było z pakietem iść ale chyba poczekam narazie i po pierwszej wizycie jak każe zrobić więcej badań to zrobię

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Miałam tylko robione ft4 ale pójdę prywatnie do endo i powie co mam jeszcze zrobić a na kolejną wizytę poczekam na nfz i od razu wyniki pokaże :) tak to sobie wymyśliłam ;) najważniejsze jest te usg tarczycy bo nawet rodzinna mówiła że żadnych leków nie może przepisać no nie wiadomo co na tej tarczycy mi wyrosło :(

Mam nadzieje ze nie trafisz do cepa co wróży tylko faktycznie zacznie cos robić. Na pierwszej wizycie poleci Ci zrobić pakiet tsh ft3 i 4 antyTPO i antyTG. Taka klasyka a kase stracisz bo powie ze bez tego nic nie zrobi bo nie ma wyników aktualnych. A jak zrobisz to przed wizytą to nie wymiga sie od myślenia co z Toba zrobic ;)
    A prywatnie każda wizyta kosztuje... Wiec po co dawać zarabiać za słowa ze nic nie zrobi bo nie ma wyników?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 20:44

• terka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:
    terka rozumiem :( Tak to z tymi przesyłkami jest
    Ja samotnie spędzam teraz wieczory bo mąz wraca z pracy o 22:30 :) Także wszystkie komedie jak leci oglądam

Nie dziwie sie... Tez bym pewnie oglądała lub robiła wtedy co leci byle czas zabic... ;)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Mam nadzieje ze nie trafisz do cepa co wróży tylko faktycznie zacznie cos robić. Na pierwszej wizycie poleci Ci zrobić pakiet tsh ft3 i 4 antyTPO i antyTG. Taka klasyka a kase stracisz bo powie ze bez tego nic nie zrobi bo nie ma wyników aktualnych. A jak zrobisz to przed wizytą to nie wymiga sie od myślenia co z Toba zrobic ;)
    A prywatnie każda wizyta kosztuje... Wiec po co dawać zarabiać za słowa ze nic nie zrobi bo nie ma wyników?
    Kurde, może i macie rację... bo jak mi leków nie przepisze tylko dlatego bo nie mam tych badań i nie wie co i jak to tylko będę mogła mieć pretensje do siebie że tego przed nie zrobiłam i muszę znowu czekać zamiast zacząć się leczyć :/ pomyśle nad tym...

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy mysle ze bez tych wyników endo Ci nic nie pomoże ... szkoda Ci tyle chodzic a tak bys juz miala i już cos moglby dzialac ;) ale zrobisz jak uwazasz ;)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Myślisz o sprzedawaniu miodku czy co innego? ;)

Miodek już sprzedajemy :) Chcieliśmy to bardziej rozwinąć. Dobrze, że mamy porę zimową i pszczółki śpią, bo mielibyśmy mały kłopot teraz.

Teraz myślę typowo o sobie tzn. chciałabym rzucić pracę i zacząć pracować na siebie. Mężulek mnie wspiera i mówi, że mam próbować dopóki mam chęci.

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Kurde, może i macie rację... bo jak mi leków nie przepisze tylko dlatego bo nie mam tych badań i nie wie co i jak to tylko będę mogła mieć pretensje do siebie że tego przed nie zrobiłam i muszę znowu czekać zamiast zacząć się leczyć :/ pomyśle nad tym...

Szkoda czasu ale tak naprawdę i kasy ktora możesz wydać na kosmetyczkę :P ;)
    To ze nie zrobi Ci nic bez badan aktualnych (każda wizyta od tego sie zaczyna z tego co sie zorientowałam) to mogę powiedzieć Ci ja ;) i uwaga! Całkiem za darmo XD :D

• alegzi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Mi mężulo kompa zajął, gra sobie... Wiec mam do dyspozycji tylko telefon :P

Oj to coraz lepiej z nim widzę skoro dobrał się do gier :D

1cs z CLO
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:

Tak i nie, w tym momencie mam na brata, bo tylko przez dwa lata jest mały zus. :)
    Działalnośc nie taka straszna :)

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Szkoda czasu ale tak naprawdę i kasy ktora możesz wydać na kosmetyczkę :P ;)
    To ze nie zrobi Ci nic bez badan aktualnych (każda wizyta od tego sie zaczyna z tego co sie zorientowałam) to mogę powiedzieć Ci ja ;) i uwaga! Całkiem za darmo XD :D
    Faktycznie teraz porady bardzo cenne są a Twoje są darmowe- słabo interesy kręcisz :D A tak poważnie- pogadam z mężem na ten temat i znając mnie pójdę i zrobię te badania tak dla świętego spokoju :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
‹‹ 459 460 461 462 463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ