X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Seli, myślę że u ciebie to faktycznie kwestia buzujących hormonów. One rządzą naszymi organizmami, a u ciebie szaleją i dlatego masz takie skrajności. Powiedz o tym gince na wizycie, może da ci coś na uspokojenie tego :) I przede wszystkim zbada ich poziom.

Mnie dzisiaj rano zaczął lekko pobolewać brzuch jak na @, temperatura jeszcze niżej. Chyba dostanę okres w trakcie brania dupka znowu. Jeszcze dzisiaj i jutro biorę. Miałam robić test, ale chyba bez sensu, niech sobie leży w szufladzie jak od kilku cykli i oczekuje na ten właściwy moment :)

Pewnie tak... Eh, jeszcze oprócz pracy i tego rozchwiania emocjonalnego... Gdzieś tam we mnie siedzi ( i udaje,że już sobie to dawno przerobiłam) relacja z moją rodziną... Rozmowy z mamą... Ostatnio coraz rzadziej dzwonie, mam wyrzuty sumienia ale jestem na nią zła, że tak postępuje a ja wcale nie czuje się doceniona... Jest na tapecie tylko mój brat... Całe życie i doszliśmy do tego jej momentu, w którym ona zawsze powtarzała, że się wszystko zmieni i będzie tak super a się nic nie zmieniło a ona dalej tego nie widzi...

Także... wszystko już z siebie wyrzuciłam :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A mi w głowie siedzi praca i moje dzieci ;/ i chyba aż za bardzo. Jestem zadowolona z przeprowadzonych ostatnio zajęć, nie będę miała raczej teraz okazji na więcej takich ale już kombinuje co im zrobić, jak do nich dotrzeć bo problemy ogromne mają... Dla nich nie ma porażki ani remisu... Mój diabełek się mocno obraził w piątek, uciekł mi i też cały weekend o niej myślę. Chcę też zorganizować wyjścia im ale nie wiem na ile mi pozwoli koleżanka ;/ mam z nią ogromny problem w pracy... bo blokuje mnie mocno i jest dość... wredna pod przykrywką milusiej...

Przywiązana jesteś do tych dzieciaczków to się nie dziwię, że to dla Ciebie zmartwienie. Oj jak ja nie lubię pseudo koleżanek w pracy... Po co psuć sobie życie? Jakby nie można było przyjść z uśmiechem do pracy i tak samo z niej wychodzić. Zawsze jest ktoś kto nas wpieni...

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Dziewczyny u mnie też zelżała myśl o dziecku. Jakoś to samo przyszlo. Przeczytałam książkę o poronieniach wczoraj byliśmy na tej mszy i naprawde czułam spokój. Mam do wykończenia mieszkanie wiec jest o czym myśleć.☺

Co do wykończenia to sami dobieracie dodatki itp. czy może bazujecie na czymś?

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Przywiązana jesteś do tych dzieciaczków to się nie dziwię, że to dla Ciebie zmartwienie. Oj jak ja nie lubię pseudo koleżanek w pracy... Po co psuć sobie życie? Jakby nie można było przyjść z uśmiechem do pracy i tak samo z niej wychodzić. Zawsze jest ktoś kto nas wpieni...

Dokładnie, jakby nie można było spokojnie pracować... Jak się pod jej nieobecność dobrze zajęłam klasą i wice była zadowolona to dostałam od niej "ostrzeżenie" z dobrego serca oczywiście :P a jest moim opiekunem stażu i współwychowawcą więc mam patową sytuację. A dzieciaki pokochałam... Tak już mam :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alegzi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Dokładnie, jakby nie można było spokojnie pracować... Jak się pod jej nieobecność dobrze zajęłam klasą i wice była zadowolona to dostałam od niej "ostrzeżenie" z dobrego serca oczywiście :P a jest moim opiekunem stażu i współwychowawcą więc mam patową sytuację. A dzieciaki pokochałam... Tak już mam :P

Nie rozumiem takich ludzi, naprawdę. Może ma jakieś aspiracje kierownicze czy co.

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Pewnie tak... Eh, jeszcze oprócz pracy i tego rozchwiania emocjonalnego... Gdzieś tam we mnie siedzi ( i udaje,że już sobie to dawno przerobiłam) relacja z moją rodziną... Rozmowy z mamą... Ostatnio coraz rzadziej dzwonie, mam wyrzuty sumienia ale jestem na nią zła, że tak postępuje a ja wcale nie czuje się doceniona... Jest na tapecie tylko mój brat... Całe życie i doszliśmy do tego jej momentu, w którym ona zawsze powtarzała, że się wszystko zmieni i będzie tak super a się nic nie zmieniło a ona dalej tego nie widzi...

Także... wszystko już z siebie wyrzuciłam :P

Niestety relacje rodzinne bardzo mocno wpływają później na nasze dorosłe życie :(

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ;( I w pracy muszę jakoś sobie poradzić... Nie mówiłam jej o ucieczce i nie chcę też mocnych konsekwencji z tego wyciągać bo wiem, że mała ma problemy emocjonalne (moczyła się w nocy w tamtym roku, często płakała i miała doły...), więc może coś się tam zadziało i wolę z nią porozmawiać i coś ustalić, bo wwalić naganę jest prosto...

A moje relacje z matką... Odbijają się mocno na mnie. Cały sierpień przepłakałam przez nią... Udaję, że jest ok ale nie jest.

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Niestety ;( I w pracy muszę jakoś sobie poradzić... Nie mówiłam jej o ucieczce i nie chcę też mocnych konsekwencji z tego wyciągać bo wiem, że mała ma problemy emocjonalne (moczyła się w nocy w tamtym roku, często płakała i miała doły...), więc może coś się tam zadziało i wolę z nią porozmawiać i coś ustalić, bo wwalić naganę jest prosto...

A moje relacje z matką... Odbijają się mocno na mnie. Cały sierpień przepłakałam przez nią... Udaję, że jest ok ale nie jest.

Nauczyciel - idealny. Nie wiedziałam, że tacy istnieją :)
    Co do mamy to kurcze wiadomo, że mama to mama, dziecko zawsze do niej ciągnie. Ale skoro mówisz, że tyle przez nią wycierpiałaś to może warto odpocząć od niej na jakiś czas? Tak żebyś Ty mogła przestać choć na chwilę o niej myśleć, zająć się tylko swoimi sprawami.

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Nauczyciel - idealny. Nie wiedziałam, że tacy istnieją :)
    Co do mamy to kurcze wiadomo, że mama to mama, dziecko zawsze do niej ciągnie. Ale skoro mówisz, że tyle przez nią wycierpiałaś to może warto odpocząć od niej na jakiś czas? Tak żebyś Ty mogła przestać choć na chwilę o niej myśleć, zająć się tylko swoimi sprawami.

Nie, do ideału to mi brakuje :P z resztą... Chyba nie ma ideałów :)

Ehh... Nie mogę, jak długo się nie odzywam to jest źle, ograniczam rozmowy a jak one są to są tylko problemy mojego brata albo polityka ;/ O sobie jak coś powiem to zaraz mnie gasi... Nie potrafię tego rozwiązać...

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli przykra sprawa z mamą... Miałam kiedyś podobnie więc rozumiem Cię. Jakoś z czasem się to zmieniło, po prostu. Ale rozumiem że moze byc Ci najzwyczajniej w świecie przykro z tego powodu, mi także było. Mam nadzieje ze to minie z czasem tak jak u mnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 10:51

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jest mi przykro, w głębi czuje się tym gorszym dzieckiem... Może się kiedyś odmieni, choć... Ja widzę, że raczej idzie to w kierunku zrywania kontaktu...

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Tak, jest mi przykro, w głębi czuje się tym gorszym dzieckiem... Może się kiedyś odmieni, choć... Ja widzę, że raczej idzie to w kierunku zrywania kontaktu...

Może jakiś czas odseparowania dobrze wam zrobi?

• Seli Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Może jakiś czas odseparowania dobrze wam zrobi?

Wiesz, i tak mieszkamy od siebie 500 km, rozmawiamy przez telefon, ostatnio tak co dwa - trzy dni...

dZhdp1.png

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    Czytalam że pisalyscie o celach w zyciu, ze trzeba miec cos na co sie czeka, wtedy latwiej i nie myslimy. Ja ostatnio wlasnie sobie uświadomiłam że nic czekam na nic tylko aby być w ciąży. Kiedys sie czekalo na zaręczyny, ślub, pracę i umowę, czy jakies imprezy a teraz? Teraz mam tylko jeden cel, którego niestety nie moge osiągnąć ...

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Hej ;)
    Czytalam że pisalyscie o celach w zyciu, ze trzeba miec cos na co sie czeka, wtedy latwiej i nie myslimy. Ja ostatnio wlasnie sobie uświadomiłam że nic czekam na nic tylko aby być w ciąży. Kiedys sie czekalo na zaręczyny, ślub, pracę i umowę, czy jakies imprezy a teraz? Teraz mam tylko jeden cel, którego niestety nie moge osiągnąć ...

To źle, bo co będzie potem jak już będziesz w ciąży? Albo jak już urodzisz? Jest jeszcze mąż...

Ja swoją drogą chce od września zrobić kolejne studia, chciałabym uczyć plastyki :P Teraz chcę zrobić super zajęcia art terapeutyczne, będziemy robić mydełka, świece :P

dZhdp1.png

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli super. Jesteś artystyczną duszą. Ja też chce iść na studia podyplomowe ale zobaczymy czy się uda. Na pewno chce pojechac w tym roku na urlop. W tamtym roku nigdzie nie bylismy bo odkladalismy na mieszkanie. Więc cele są. Sylwia u Ciebie na pewno też się coś znajdzie!

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w tamtym roku i rok jeszcze wcześniej, było na tapecie mieszkanie, podyplomówkę znalazłam za 1,5 tysiąca całość :P to na to mnie stać spokojnie nawet przy wakacjach. Bo obecne studia... Bolą kieszeń :P

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też rozważam podyplomówkę, ale tak myślę, że może jak zmienię pracę dopiero. Ta za bardzo mnie dołuje psychicznie, żeby dokładać sobie kolejnego stresu związanego z egzaminami itd. Poza tym jak zmienię pracę to poszukałabym studiów, które byłyby mi potrzebne żeby się rozwijać w nowym kierunku :)

Pochłaniam maminy rosołek i zaraz siadam do przygotowań na zebranie. A tak mi się nie chce za to zabierać, że masakra :/ Zero motywacji. Ale nie chcę zrobić z siebie pajaca przed rodzicami, więc muszę się przygotować

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo chcę, nawet jakby to było hobbystyczne :P ale dzieciaki uwielbiają moje plastyczne zajęcia :P I ostatnio wręcz błagają bym uczyła plastyki :P więc mam ogromną motywację :D

Ja sprzątam :P tak mega, mega :P

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Hej ;)

Mając tylko jeden cel później dochodzimy do momentu w którym nie wiemy co dalej. Bo juz "wszystko" osiągnęliśmy... No i blokada sie tworzy wtedy, brak chęci rozwoju... I można utknąć w pewnym momencie nie wiedząc co ze sobą zrobić a niby mamy wszystko co osiągnęliśmy... Albo jeśli cos nie wychodzi... Tym bardziej blokada bo myśli tylko w ta stronę idą, nie mają innego odniesienia...

‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ