Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
kryha wrote:Dzięki dziewczyny za wsparcie Dlatego właśnie nienawidzę szpitali i ogólnie lekarzy przyjmujących na NFZ.
Ja ogólnie już się dobrze czuję. Przykro mi bardzo, ale skupiam się teraz na synku. W piątek kończy 2 latka Tatuś przeszedł chrzest bojowy, bo pierwszą noc zostali sami i dali sobie radę.
Za tydzień idę na wizytę skontrolować czy wszystko się dobrze oczyści i zobaczymy co dalej. Starań nie zaprzestaję
Mam takie samo podejscie ja w tamtym cyklu bylam w identycznej sytuacji tylko byl to 5tc ..
Musimy byc silne dla naszych pociech i walczyc dalejkryha lubi tę wiadomość
6 cs
Beta hcg
20.02.2018r 27 dc -299,26
-
kryha wrote:Dzięki dziewczyny za wsparcie Dlatego właśnie nienawidzę szpitali i ogólnie lekarzy przyjmujących na NFZ.
Ja ogólnie już się dobrze czuję. Przykro mi bardzo, ale skupiam się teraz na synku. W piątek kończy 2 latka Tatuś przeszedł chrzest bojowy, bo pierwszą noc zostali sami i dali sobie radę.
Za tydzień idę na wizytę skontrolować czy wszystko się dobrze oczyści i zobaczymy co dalej. Starań nie zaprzestaję
Bardzo mi przykro ze tak Cie potraktowali... Dobrze ze masz punkt gdzie myśli odciągasz (synek)... Ja trafiłam na super lekarza z NFZ, dla mnie nie do pomyślenia by było że tak można kogoś potraktować...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Martusiaa mi lekarka mówiła że w okolicach 1 najlepiej ale na pewno nie więcej niż 2.5
Ja jestem już po "wizycie" u endokrynologa . Pani z recepcji wzięła moje skierowanie i wyniki badań i zniosła pani doktor która orzekla że na wizytę można mnie zapisać za miesiąc. Jestem zapisana na 13 marca i mam przyjść z aktualnym badaniem tsh. W sumie nikogo nie obchodzi że mam na szyi powiększający się guz no trudno, pojadę prywatnie 15 lutego a na nasz kochany nfz pójdę 13 marca -
Martusiaa wrote:;( odebralam wynik i mam 2,6925 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
Będziemy starać się od nowa.
Nic nie dzieje się bez przyczyny. -
Sylwiaa992 wrote:Sorki, nie chciałam polubic. Moja endo mi powiedzIała że 2.6 (tez takie mialam) jest dobre dla kobiet ale nie starających sie o dziecko. Te które sie staraja powinny miec w okolicach 1. Także umow sie do endokrynologa i powedz, ze sie starasz to powinna Ci dac tabletki na obnizenie. Ja dostalam zrob sobie przy okazji antyTG, antyTPO, FT3 i FT4 bo moze Cię endo odeslac aby je zrobić, wiec zaoszczędzisz sobie czasu
6 cs
Beta hcg
20.02.2018r 27 dc -299,26
-
O dokładnie Sylwia ma rację, to samo mi lekarka powiedziała że takie tsh jest ok ale nie dla planujących ciąże pewnie da leki na obniżenie, ja już wszystkie badania porobilam i zostało mi czekać
-
Martusiaa wrote:Ale endo moze dac na to skierowanie? Czy znowu wszystko prywatnie?
Na endo na nfz żeby mieć badania darmowe to sobie poczekasz... A prywatnie jak są skierowanie to i tak prywatne badania będą...
Jeju nie wiem co wam z tymi wynikami powiedzieć. Ja mam, od kiedy badam, tsh okolice 4 i dobrze sie czuje i ani nie bylo problemu w zajściu w ciąże ani z jej utrzymaniem (pięknie rozwijająca sie ciąża).https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
MissKathy92 wrote:Martusiaa mi lekarka mówiła że w okolicach 1 najlepiej ale na pewno nie więcej niż 2.5
Ja jestem już po "wizycie" u endokrynologa . Pani z recepcji wzięła moje skierowanie i wyniki badań i zniosła pani doktor która orzekla że na wizytę można mnie zapisać za miesiąc. Jestem zapisana na 13 marca i mam przyjść z aktualnym badaniem tsh. W sumie nikogo nie obchodzi że mam na szyi powiększający się guz no trudno, pojadę prywatnie 15 lutego a na nasz kochany nfz pójdę 13 marca
To po co wogole Cie fatygowali????https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Krycha bardzo mi przykro ;( boziu co za dzień ... prawda jest taka ze lekarz to moim
Zdaniem powinna być osoba która do każdej sytuacji powinna umieć się zachować , a nie jeszcze dobić głupim tekstem , powinien oddzielić życie osobiste od zawodowego bo rozumiem ze każdy mieć zły dzień ...
Sylwia widzę piękne zdjęcie testu ! Gratuluje Ci ;*
Ja właśnie wróciłam z kliniki Eh ciężko było wracać do miejsca gdzie serce rozbiło się na milion kawałków ...;(
No ale genetyk powiedział ze maja końcowe wyniki sprawdzili Szustkiewicz nasze geny porobili krzyżówki i z naszych Genewie nie wynika nic co mogło Orzyc przyczyna chorego dziecka ... Eh a jednak pech trafił na nas No ale to już wiedziałam . Z psychologiem musiałam pogadać ... ginekolog stwierdził ze możemy działać a przy kolejnej ciszy zrobią mi nifty dla spokoju mojego ale na 99,5% będzie zdrowa ciąża bo szanse na kolejna taka mamy mniej nic 1% także taki to dzień sibie miałam ..
A teraz koniec smucenia trzeba wziasc się w garść i działać i cieszyc się sobą ❤️Sylwiaa992 lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Martusiaa wrote:Ale endo moze dac na to skierowanie? Czy znowu wszystko prywatnie?25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
Będziemy starać się od nowa.
Nic nie dzieje się bez przyczyny. -
Sylwiaa992 wrote:Nie wiem bo ja robilam prywatnie badania. A jeśli chcesz isc do endo na nfz to tez potrzebujesz skierowanie do niego
Dokładnie trzeba mieć skierowanie którego nie da Ci lekarz rodzinny przy wynikach 2.69-tak mi sie wydaje. Bo oni tak sie znają ba tym jak my na fizyce kwantowejhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
terka wrote:To po co wogole Cie fatygowali????
-
MissKathy92 wrote:Martusiaa mi lekarka mówiła że w okolicach 1 najlepiej ale na pewno nie więcej niż 2.5
Ja jestem już po "wizycie" u endokrynologa . Pani z recepcji wzięła moje skierowanie i wyniki badań i zniosła pani doktor która orzekla że na wizytę można mnie zapisać za miesiąc. Jestem zapisana na 13 marca i mam przyjść z aktualnym badaniem tsh. W sumie nikogo nie obchodzi że mam na szyi powiększający się guz no trudno, pojadę prywatnie 15 lutego a na nasz kochany nfz pójdę 13 marca
To lekarka nic o tym guzku nawet nie wspomniała?1cs z CLO
dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
12cs - ciąża biochemiczna
-
Kryka tak mi przykro , jesteśmy z Tobą
MałaMi głowa do gróry, po burzy zawsze wychodzi słońce
Dziewczyny ja też rzadko chodzę na NFZ, po tym jak mi rodziny lekarz powiedział, że pani jest za młoda na badanie krwi... Od tego czasu zaczęłam prywatnie robić badania
i do ginekologa też chodzę prywatnie
A mam wizytę dzisiaj o 19.40, oby wszystko było dobrze<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
MissKathy92 wrote:Chyba tylko po to żeby zobaczyć na piśmie to co po2iedzialam przez telefon... kurde niby dobrze bo będę miała 15 lutego wizytę a potem 13 marca czyli po miesiącu taką jakby kontrolę ale jak sobie pomyśle że mam skierowanie pilne i nawet nikt mi na nfz nie chce zrobić usg żeby w ogóle zobaczyć co tam siedzi to mi słabo się robi... szybciej można umrzeć w tym kraju niż się dostać do specjalisty
Ale lekarka wiedziała o tym guzku tak? Szaleństwo jakies z tymi lekarzami...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
alegzi wrote:To lekarka nic o tym guzku nawet nie wspomniała?