X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Hej :D ja dzis po jednym pączku dipiero, ale jeszcze inne czekaja :D choć chyba muszę zaczac bardziej uwazac na to co jem bo od dwoch dni mam takie wzdecia w nocy że budzę sie z bolem brzucha. Kupilam sobie już suszone sliwki do wcinania a na wieczór owsianke i zobaczymy czy bedzie lepiej :D
    Odrobilam sie juz ze sprzataniem i obiadkiem, wiec pod kocyk i program sobie w spokoju na playu póki męża nie mam :D

Super plan! :D
    Śliwki i owsianka powinny pomoc ;) troszkę wiecej wody do tego i będzie dobrze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 13:56

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Hej :D ja dzis po jednym pączku dipiero, ale jeszcze inne czekaja :D choć chyba muszę zaczac bardziej uwazac na to co jem bo od dwoch dni mam takie wzdecia w nocy że budzę sie z bolem brzucha. Kupilam sobie już suszone sliwki do wcinania a na wieczór owsianke i zobaczymy czy bedzie lepiej :D
    Odrobilam sie juz ze sprzataniem i obiadkiem, wiec pod kocyk i program sobie w spokoju na playu póki męża nie mam :D

Śliwki suszone są dobre, ale w większej ilości powodują wzdęcia :)

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Czasami trzeba odstąpić od reguł i zjeść frytki

Mniam frytki! W weekend wychodzimy ze znajomymi na obiad, więc mur beton muszę wziąć frytki z duuużą ilością ketchupu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 14:12

1cs z CLO
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Śliwki suszone są dobre, ale w większej ilości powodują wzdęcia :)
    Muszę poczytac ile najlepiej zjeść, żeby nie przesadzic :) jeszcze tydzień temu to jadlam smazone rzeczy bo miałam taka ochote a teraz W ogóle na nic apetytu nie mam :/

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Muszę poczytac ile najlepiej zjeść, żeby nie przesadzic :) jeszcze tydzień temu to jadlam smazone rzeczy bo miałam taka ochote a teraz W ogóle na nic apetytu nie mam :/
    Świeczki dobre :) byle nie przedobrzyc :) oj ja też bym chciała cierpiec na taki brak apetytu, mam nadzieję że mnie dopadnie w ciąży ale w granicach rozsądku ;)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • kryha Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz jadę do mamy na akcję pączkową. Co rok robimy ich od groma. Najlepsze takie jeszcze ciepłe :-P. I ja akceptuję tylko z powidłami śliwkowymi, bez żadnych polew, lukru i innych badziewi

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    Ja zaraz jadę do mamy na akcję pączkową. Co rok robimy ich od groma. Najlepsze takie jeszcze ciepłe :-P. I ja akceptuję tylko z powidłami śliwkowymi, bez żadnych polew, lukru i innych badziewi

Ej lukier to nie badziew ;p Ja lubię i lukier i cukier puder :D

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:

Jeśli masz wzdęcia to faktycznie lepiej poczytać, bo zamiast pomóc jeszcze zaszkodzisz :)

1cs z CLO
  • kryha Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Ej lukier to nie badziew ;p Ja lubię i lukier i cukier puder :D

Ja nie lubię jak jest za słodko :-P

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMMMM!! Śliwka z cynamonem, pączek w pudrze :D jeju, pierwszy raz zjadłam aż 4 ale i pewnie będzie hahaha :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Świeczki dobre :) byle nie przedobrzyc :) oj ja też bym chciała cierpiec na taki brak apetytu, mam nadzieję że mnie dopadnie w ciąży ale w granicach rozsądku ;)
    Ani sie obejrzysz a też będziesz :D

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:

No to masz podobnie do mnie na początku ;) śniadanie o 12 obiadokolacja wciśnięta z rozsądku i tyle jedzenia. A nie, przepraszam jeszcze z 2-3 jabłka albo pomarańcze do tego :P
    Apetyt (i to nie do końca jeszcze) dopiero teraz mi wrócił a to juz prawie połowa :P tylko musisz patrzeć czy to co jesz jest na tyle wartościowe żeby nie brakło maluchowi ;) bo mniej nie znaczy gorzej ale warto kontrolować żeby nie szkodzić przez przypadek ;) i generalnie luz-tak sie po prostu zdarza, jeśli z dzidzia będzie ok i Twoje wyniki (głównie morfologii bo ciąża to często anemia lubi atakować) tez to nie ma co sie martwic ze mały apetyt czy lekko spada z wagi ;) tak mi powiedziała położna, potwierdził lekarz ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze trochę i nasze forum "STARANIA" zamieni się w "CIĄŻY" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 15:07

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    MMMMM!! Śliwka z cynamonem, pączek w pudrze :D jeju, pierwszy raz zjadłam aż 4 ale i pewnie będzie hahaha :D

Szalejesz dziś na całego! Ale w końcu tyle wyczekiwałyśmy tego dnia, że trzeba sobie pozwolić. Daj znać jak będziesz "po" lwowskim :D

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    Ja nie lubię jak jest za słodko :-P

Wczoraj się śmialiśmy z P, że nas ciężko przesłodzić. Ja mogę zjeść 2 pączki na raz, przesłodzę się, popiję wodą i mogę sięgnąć po kolejnego :D

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Szalejesz dziś na całego! Ale w końcu tyle wyczekiwałyśmy tego dnia, że trzeba sobie pozwolić. Daj znać jak będziesz "po" lwowskim :D

no właśnie po :D

ja się przygotowywałam już 2 tygodnie się przygotowywałam :D tak jak już od 1 grudnia śledziki za mną łażą i podjadam tak tu pączki :D Ale mam dziś power i siłę to spale na siłce :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    no właśnie po :D

ja się przygotowywałam już 2 tygodnie się przygotowywałam :D tak jak już od 1 grudnia śledziki za mną łażą i podjadam tak tu pączki :D Ale mam dziś power i siłę to spale na siłce :)

No i co, one są puste w środku? Jak smakowały? ;p

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliwka z cynamonem :) posypane pudrem <3 pychotenka :D udalo mi sie kupic 5 ;p ale poszlam do pizzerii a nie piekarni bo tam kolejki zadnej nie bylo :D a sprzedawali je w kilku punktach.

dZhdp1.png

• klitra Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:

Miałam to pisać :)

Jutro mam 27dc a w sobotę 28dc, myślicie że można już zrobić test? W sobotę będzie alkohol i wolałabym to potwierdzić testem żebym na legalu mogła pić. Cykle z reguły 27/28 dniowe ale ten obstawiam, że będzie dłuższy bo 30/31dni, miesiączke powinnam dostać tuż przed walentynkami. Robić test czy pić bez testu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 15:28

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Oby!! <3

alegzi lubi tę wiadomość

‹‹ 512 513 514 515 516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ