Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwiaa992 wrote:Hej
ja dzis po jednym pączku dipiero, ale jeszcze inne czekaja
choć chyba muszę zaczac bardziej uwazac na to co jem bo od dwoch dni mam takie wzdecia w nocy że budzę sie z bolem brzucha. Kupilam sobie już suszone sliwki do wcinania a na wieczór owsianke i zobaczymy czy bedzie lepiej
Odrobilam sie juz ze sprzataniem i obiadkiem, wiec pod kocyk i program sobie w spokoju na playu póki męża nie mam
Super plan!
Śliwki i owsianka powinny pomoctroszkę wiecej wody do tego i będzie dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 13:56
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Sylwiaa992 wrote:Hej
ja dzis po jednym pączku dipiero, ale jeszcze inne czekaja
choć chyba muszę zaczac bardziej uwazac na to co jem bo od dwoch dni mam takie wzdecia w nocy że budzę sie z bolem brzucha. Kupilam sobie już suszone sliwki do wcinania a na wieczór owsianke i zobaczymy czy bedzie lepiej
Odrobilam sie juz ze sprzataniem i obiadkiem, wiec pod kocyk i program sobie w spokoju na playu póki męża nie mam
Śliwki suszone są dobre, ale w większej ilości powodują wzdęcia1cs z CLO
dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
12cs - ciąża biochemiczna
-
Kaassiia wrote:Czasami trzeba odstąpić od reguł i zjeść frytki
Mniam frytki! W weekend wychodzimy ze znajomymi na obiad, więc mur beton muszę wziąć frytki z duuużą ilością ketchupuWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 14:12
1cs z CLO
-
alegzi wrote:Śliwki suszone są dobre, ale w większej ilości powodują wzdęcia
jeszcze tydzień temu to jadlam smazone rzeczy bo miałam taka ochote a teraz W ogóle na nic apetytu nie mam
25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
Będziemy starać się od nowa.
Nic nie dzieje się bez przyczyny. -
Sylwiaa992 wrote:Muszę poczytac ile najlepiej zjeść, żeby nie przesadzic
jeszcze tydzień temu to jadlam smazone rzeczy bo miałam taka ochote a teraz W ogóle na nic apetytu nie mam
byle nie przedobrzyc
oj ja też bym chciała cierpiec na taki brak apetytu, mam nadzieję że mnie dopadnie w ciąży ale w granicach rozsądku
-
kryha wrote:Ja zaraz jadę do mamy na akcję pączkową. Co rok robimy ich od groma. Najlepsze takie jeszcze ciepłe
. I ja akceptuję tylko z powidłami śliwkowymi, bez żadnych polew, lukru i innych badziewi
Ej lukier to nie badziew ;p Ja lubię i lukier i cukier puder1cs z CLO
-
Jeśli masz wzdęcia to faktycznie lepiej poczytać, bo zamiast pomóc jeszcze zaszkodzisz1cs z CLO
-
MMMMM!! Śliwka z cynamonem, pączek w pudrze
jeju, pierwszy raz zjadłam aż 4 ale i pewnie będzie hahaha
-
MissKathy92 wrote:Świeczki dobre
byle nie przedobrzyc
oj ja też bym chciała cierpiec na taki brak apetytu, mam nadzieję że mnie dopadnie w ciąży ale w granicach rozsądku
MissKathy92 lubi tę wiadomość
25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
Będziemy starać się od nowa.
Nic nie dzieje się bez przyczyny. -
No to masz podobnie do mnie na początkuśniadanie o 12 obiadokolacja wciśnięta z rozsądku i tyle jedzenia. A nie, przepraszam jeszcze z 2-3 jabłka albo pomarańcze do tego
Apetyt (i to nie do końca jeszcze) dopiero teraz mi wrócił a to juz prawie połowatylko musisz patrzeć czy to co jesz jest na tyle wartościowe żeby nie brakło maluchowi
bo mniej nie znaczy gorzej ale warto kontrolować żeby nie szkodzić przez przypadek
i generalnie luz-tak sie po prostu zdarza, jeśli z dzidzia będzie ok i Twoje wyniki (głównie morfologii bo ciąża to często anemia lubi atakować) tez to nie ma co sie martwic ze mały apetyt czy lekko spada z wagi
tak mi powiedziała położna, potwierdził lekarz
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Seli wrote:MMMMM!! Śliwka z cynamonem, pączek w pudrze
jeju, pierwszy raz zjadłam aż 4 ale i pewnie będzie hahaha
Szalejesz dziś na całego! Ale w końcu tyle wyczekiwałyśmy tego dnia, że trzeba sobie pozwolić. Daj znać jak będziesz "po" lwowskim1cs z CLO
-
kryha wrote:Ja nie lubię jak jest za słodko
Wczoraj się śmialiśmy z P, że nas ciężko przesłodzić. Ja mogę zjeść 2 pączki na raz, przesłodzę się, popiję wodą i mogę sięgnąć po kolejnego1cs z CLO
-
alegzi wrote:Szalejesz dziś na całego! Ale w końcu tyle wyczekiwałyśmy tego dnia, że trzeba sobie pozwolić. Daj znać jak będziesz "po" lwowskim
no właśnie po
ja się przygotowywałam już 2 tygodnie się przygotowywałamtak jak już od 1 grudnia śledziki za mną łażą i podjadam tak tu pączki
Ale mam dziś power i siłę to spale na siłce
-
Seli wrote:no właśnie po
ja się przygotowywałam już 2 tygodnie się przygotowywałamtak jak już od 1 grudnia śledziki za mną łażą i podjadam tak tu pączki
Ale mam dziś power i siłę to spale na siłce
No i co, one są puste w środku? Jak smakowały? ;p1cs z CLO
-
Sliwka z cynamonem
posypane pudrem
pychotenka
udalo mi sie kupic 5 ;p ale poszlam do pizzerii a nie piekarni bo tam kolejki zadnej nie bylo
a sprzedawali je w kilku punktach.
-
alegzi wrote:Jeszcze trochę i nasze forum "STARANIA" zamieni się w "CIĄŻY"
Miałam to pisać
Jutro mam 27dc a w sobotę 28dc, myślicie że można już zrobić test? W sobotę będzie alkohol i wolałabym to potwierdzić testem żebym na legalu mogła pić. Cykle z reguły 27/28 dniowe ale ten obstawiam, że będzie dłuższy bo 30/31dni, miesiączke powinnam dostać tuż przed walentynkami. Robić test czy pić bez testu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 15:28