X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Hej :D ja dzis po jednym pączku dipiero, ale jeszcze inne czekaja :D choć chyba muszę zaczac bardziej uwazac na to co jem bo od dwoch dni mam takie wzdecia w nocy że budzę sie z bolem brzucha. Kupilam sobie już suszone sliwki do wcinania a na wieczór owsianke i zobaczymy czy bedzie lepiej :D
    Odrobilam sie juz ze sprzataniem i obiadkiem, wiec pod kocyk i program sobie w spokoju na playu póki męża nie mam :D

Super plan! :D
    Śliwki i owsianka powinny pomoc ;) troszkę wiecej wody do tego i będzie dobrze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 13:56

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Hej :D ja dzis po jednym pączku dipiero, ale jeszcze inne czekaja :D choć chyba muszę zaczac bardziej uwazac na to co jem bo od dwoch dni mam takie wzdecia w nocy że budzę sie z bolem brzucha. Kupilam sobie już suszone sliwki do wcinania a na wieczór owsianke i zobaczymy czy bedzie lepiej :D
    Odrobilam sie juz ze sprzataniem i obiadkiem, wiec pod kocyk i program sobie w spokoju na playu póki męża nie mam :D

Śliwki suszone są dobre, ale w większej ilości powodują wzdęcia :)

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Czasami trzeba odstąpić od reguł i zjeść frytki

Mniam frytki! W weekend wychodzimy ze znajomymi na obiad, więc mur beton muszę wziąć frytki z duuużą ilością ketchupu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 14:12

1cs z CLO
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Śliwki suszone są dobre, ale w większej ilości powodują wzdęcia :)
    Muszę poczytac ile najlepiej zjeść, żeby nie przesadzic :) jeszcze tydzień temu to jadlam smazone rzeczy bo miałam taka ochote a teraz W ogóle na nic apetytu nie mam :/

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Muszę poczytac ile najlepiej zjeść, żeby nie przesadzic :) jeszcze tydzień temu to jadlam smazone rzeczy bo miałam taka ochote a teraz W ogóle na nic apetytu nie mam :/
    Świeczki dobre :) byle nie przedobrzyc :) oj ja też bym chciała cierpiec na taki brak apetytu, mam nadzieję że mnie dopadnie w ciąży ale w granicach rozsądku ;)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • kryha Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz jadę do mamy na akcję pączkową. Co rok robimy ich od groma. Najlepsze takie jeszcze ciepłe :-P. I ja akceptuję tylko z powidłami śliwkowymi, bez żadnych polew, lukru i innych badziewi

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    Ja zaraz jadę do mamy na akcję pączkową. Co rok robimy ich od groma. Najlepsze takie jeszcze ciepłe :-P. I ja akceptuję tylko z powidłami śliwkowymi, bez żadnych polew, lukru i innych badziewi

Ej lukier to nie badziew ;p Ja lubię i lukier i cukier puder :D

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:

Jeśli masz wzdęcia to faktycznie lepiej poczytać, bo zamiast pomóc jeszcze zaszkodzisz :)

1cs z CLO
  • kryha Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Ej lukier to nie badziew ;p Ja lubię i lukier i cukier puder :D

Ja nie lubię jak jest za słodko :-P

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMMMM!! Śliwka z cynamonem, pączek w pudrze :D jeju, pierwszy raz zjadłam aż 4 ale i pewnie będzie hahaha :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Świeczki dobre :) byle nie przedobrzyc :) oj ja też bym chciała cierpiec na taki brak apetytu, mam nadzieję że mnie dopadnie w ciąży ale w granicach rozsądku ;)
    Ani sie obejrzysz a też będziesz :D

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:

No to masz podobnie do mnie na początku ;) śniadanie o 12 obiadokolacja wciśnięta z rozsądku i tyle jedzenia. A nie, przepraszam jeszcze z 2-3 jabłka albo pomarańcze do tego :P
    Apetyt (i to nie do końca jeszcze) dopiero teraz mi wrócił a to juz prawie połowa :P tylko musisz patrzeć czy to co jesz jest na tyle wartościowe żeby nie brakło maluchowi ;) bo mniej nie znaczy gorzej ale warto kontrolować żeby nie szkodzić przez przypadek ;) i generalnie luz-tak sie po prostu zdarza, jeśli z dzidzia będzie ok i Twoje wyniki (głównie morfologii bo ciąża to często anemia lubi atakować) tez to nie ma co sie martwic ze mały apetyt czy lekko spada z wagi ;) tak mi powiedziała położna, potwierdził lekarz ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze trochę i nasze forum "STARANIA" zamieni się w "CIĄŻY" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 15:07

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    MMMMM!! Śliwka z cynamonem, pączek w pudrze :D jeju, pierwszy raz zjadłam aż 4 ale i pewnie będzie hahaha :D

Szalejesz dziś na całego! Ale w końcu tyle wyczekiwałyśmy tego dnia, że trzeba sobie pozwolić. Daj znać jak będziesz "po" lwowskim :D

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    Ja nie lubię jak jest za słodko :-P

Wczoraj się śmialiśmy z P, że nas ciężko przesłodzić. Ja mogę zjeść 2 pączki na raz, przesłodzę się, popiję wodą i mogę sięgnąć po kolejnego :D

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Szalejesz dziś na całego! Ale w końcu tyle wyczekiwałyśmy tego dnia, że trzeba sobie pozwolić. Daj znać jak będziesz "po" lwowskim :D

no właśnie po :D

ja się przygotowywałam już 2 tygodnie się przygotowywałam :D tak jak już od 1 grudnia śledziki za mną łażą i podjadam tak tu pączki :D Ale mam dziś power i siłę to spale na siłce :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    no właśnie po :D

ja się przygotowywałam już 2 tygodnie się przygotowywałam :D tak jak już od 1 grudnia śledziki za mną łażą i podjadam tak tu pączki :D Ale mam dziś power i siłę to spale na siłce :)

No i co, one są puste w środku? Jak smakowały? ;p

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliwka z cynamonem :) posypane pudrem <3 pychotenka :D udalo mi sie kupic 5 ;p ale poszlam do pizzerii a nie piekarni bo tam kolejki zadnej nie bylo :D a sprzedawali je w kilku punktach.

dZhdp1.png

• klitra Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:

Miałam to pisać :)

Jutro mam 27dc a w sobotę 28dc, myślicie że można już zrobić test? W sobotę będzie alkohol i wolałabym to potwierdzić testem żebym na legalu mogła pić. Cykle z reguły 27/28 dniowe ale ten obstawiam, że będzie dłuższy bo 30/31dni, miesiączke powinnam dostać tuż przed walentynkami. Robić test czy pić bez testu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 15:28

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Oby!! <3

alegzi lubi tę wiadomość

‹‹ 512 513 514 515 516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: