X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:
    Miałam to pisać :)

Jutro mam 27dc a w sobotę 28dc, myślicie że można już zrobić test? W sobotę będzie alkohol i wolałabym to potwierdzić testem żebym na legalu mogła pić. Cykle z reguły 27/28 dniowe ale ten obstawiam, że będzie dłuższy bo 30/31dni, miesiączke powinnam dostać tuż przed walentynkami. Robić test czy pić bez testu?

Staracie się, więc ja bym testowała żeby później sobie w brodę nie pluć. Nie możesz w sobotę z rana zatestować? ;)

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za tydzien w niedziele okres... a tydzien mi sie zapowiada niezly ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Sliwka z cynamonem :) posypane pudrem <3 pychotenka :D udalo mi sie kupic 5 ;p ale poszlam do pizzerii a nie piekarni bo tam kolejki zadnej nie bylo :D a sprzedawali je w kilku punktach.

Seli, ja widzę, że Ty za niedługo pobijesz swój rekord w przyjmowaniu kcal. Tyle pączusiów? No, no :D

1cs z CLO
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Staracie się, więc ja bym testowała żeby później sobie w brodę nie pluć. Nie możesz w sobotę z rana zatestować? ;)

Mogę w sobotę tylko czy nie za wcześnie. Test nie pokaże nic a ja dalej będe świżyła a planuje się wyluzowac i zapomnieć o wszystkim nie zważając na nic, ciągle boje się pić ze może jednak a tu nic więc tak sobie pomyslałam że dość tego, jest okazja więc chce ją wykorzystać, ostatnio tak rzadko to robię :)

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Seli, ja widzę, że Ty za niedługo pobijesz swój rekord w przyjmowaniu kcal. Tyle pączusiów? No, no :D

Oj tak!! ;D hehehe, ja zmienie się w ciężarną :D nigdy tyle paczkow jednego dnia nie zjadlam ;)

alegzi lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:
    Mogę w sobotę tylko czy nie za wcześnie. Test nie pokaże nic a ja dalej będe świżyła a planuje się wyluzowac i zapomnieć o wszystkim nie zważając na nic, ciągle boje się pić ze może jednak a tu nic więc tak sobie pomyslałam że dość tego, jest okazja więc chce ją wykorzystać, ostatnio tak rzadko to robię :)

Ja też unikałam alko. i tylko tęsknym wzrokiem na jakiś imprezkach na winko patrzyłam. Gin. nam doradził całkowite wyluzowanie i winko ;) Ale każda tą decyzję musi sama podjąć.

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:

Ja lubie piwko, winko dla relaksu ;) nawale sie we wtorek ;D a co tam. I nie bede myslec "czy przypadkiem sie nie udalo" bo to nie ma sensu ;p

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:

Wiesz co na takim wcześniejszym etapie bardziej wiarygodne będzie badanie z krwi w labie. Test mimo ciąży moze nie wyjść, a moze wyjść. Na dwoje babka wróżyła ;) jeśli chcesz mieć pewność to chyba tylko w taki sposób...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) ja też zjadłam pączusia z różanym nadzieniem.
    Coś się dzisiaj słabo czuję, a do tego boli mnie głowa.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja lubie piwko, winko dla relaksu ;) nawale sie we wtorek ;D a co tam. I nie bede myslec "czy przypadkiem sie nie udalo" bo to nie ma sensu ;p

Ty to jesteś Asior :) Tylko pamiętaj, że w środę masz pracę ;p

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Hej dziewczyny :-) ja też zjadłam pączusia z różanym nadzieniem.
    Coś się dzisiaj słabo czuję, a do tego boli mnie głowa.

Zmykaj do wyrka!

1cs z CLO
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klitra ja w sobote wypilam prawie butelke wina, w niedzielę dwa drinki a w poniedziałek ciąża! Na tak wczesnym etapie maluszek jeszcze nie pobiera nic od mamci wiec mysle ze mozesz sobie pozwolic na jakis alkohol :) ale dla świętego spokoji zatestuj, bedzie Ci lepiej :)

klitra lubi tę wiadomość

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Klitra ja w sobote wypilam prawie butelke wina, w niedzielę dwa drinki a w poniedziałek ciąża! Na tak wczesnym etapie maluszek jeszcze nie pobiera nic od mamci wiec mysle ze mozesz sobie pozwolic na jakis alkohol :) ale dla świętego spokoji zatestuj, bedzie Ci lepiej :)

Ty już świętowałaś ciążę nawet o tym nie wiedząc :D

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Ty to jesteś Asior :) Tylko pamiętaj, że w środę masz pracę ;p

Mam we wtorek rade ;p juz z grupa do dyrci zagadalysmy, ze chcemy na procenty isc bo mam urodziny i moze by nas puscila... Ale powiedziala, ze moze mi sto lat zaspiewac ale na radzie musimy byc ;p

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Jeszcze trochę i nasze forum "STARANIA" zamieni się w "CIĄŻY" :)
    Ja bym nie miała nic przeciwko :D wiecie co chyba w depresję wpadnę :/ za każdym razem jak jestem w szpitalu u lekarza rodzinnego lub się zapisać na wizytę to widzę jak ktoś wynosi stamtąd małą kuleczke w nosidelku :) taki piękny widok a zarazem taki smutny

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Ja bym nie miała nic przeciwko :D wiecie co chyba w depresję wpadnę :/ za każdym razem jak jestem w szpitalu u lekarza rodzinnego lub się zapisać na wizytę to widzę jak ktoś wynosi stamtąd małą kuleczke w nosidelku :) taki piękny widok a zarazem taki smutny

Tą kuleczką mnie rozwaliłaś :)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mam we wtorek rade ;p juz z grupa do dyrci zagadalysmy, ze chcemy na procenty isc bo mam urodziny i moze by nas puscila... Ale powiedziala, ze moze mi sto lat zaspiewac ale na radzie musimy byc ;p

Urodziny trzeba dobrze opić. W końcu jest co świętować :D

1cs z CLO
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Wiesz co na takim wcześniejszym etapie bardziej wiarygodne będzie badanie z krwi w labie. Test mimo ciąży moze nie wyjść, a moze wyjść. Na dwoje babka wróżyła ;) jeśli chcesz mieć pewność to chyba tylko w taki sposób...

Wiem, wiem jak to wszystko wiem a i tak głupia pytam bo taki mam mętlik w głowie. Z krwi nie dam rady zrobić i tak biadole o testach...

Dziewczyny ja zjadłam 3 pączki :D :D I dalej mogę jeść więc okres jak nic zbliża się

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Urodziny trzeba dobrze opić. W końcu jest co świętować :D

Oj opije :D

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klitra, ja jestem w trakcie @, więc wszystko zwalam na nią ;)

1cs z CLO
‹‹ 513 514 515 516 517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ