Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    A jak przez 9 mscy nie przyjdzie? :O

To tylko się cieszyć :D

terka lubi tę wiadomość

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Wzdecia i zaparcia ... szczególnie dwie ostatnie noce. Rano jak wstane i jestem glodna to trochę mnie mdli. Piersi duże i wrażliwe. Brzuch się juz uspokoił i rzadko daje o sobie znac, poza tymi jelitami. Czasami jak za szybko ruszam glowa to trochę sie mi kreci. Tragedi nie ma ;)

Alex a może nie przyjdzie? ;)

No to faktycznie dieta bogata w owsianki i inne błonniki mile widziana ;) mi pomagały płatki jaglane, owsiane i banany ;) no i wiecej picia... brak problemów tego typu ;)
    I cos na stoliku miej przy łóżku - zanim wstaniesz przegryź chociażby jeden hebratnik, biszkopt cokolwiek. Poczujesz ulge ;) i nie rob zbyt dużych przerw w jedzeniu ;) to tak w skrócie chyba ;)

Sylwiaa992 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Zgadzam się z Terką, ale masz się :P ja jestem ciekawa jak mi po dupku się pojawi, ten powinien być 29 dniowy :p zauważyłam już regularność.

No to juz wielki krok do przodu jak regularność jakas jest ;)

• alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    O matko... ja juz 7... ale insulina sie odzywa ;( przegielam....

Nieźle :) Ja na razie skończyłam czwartego. Myślę, że się jeszcze połaszę na jednego. A co! :D

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Nieźle :) Ja na razie skończyłam czwartego. Myślę, że się jeszcze połaszę na jednego. A co! :D

Ja póki co dalej na tych dwóch połówkach :D czekają na mnie jeszcze, pewnie zrobię najzdrowsza rzecz na świecie i wieczorem je wciągnę :D

• alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ja póki co dalej na tych dwóch połówkach :D czekają na mnie jeszcze, pewnie zrobię najzdrowsza rzecz na świecie i wieczorem je wciągnę :D

Widzę, że najbardziej z nas szalejesz z tymi pączkami :) :) :)

1cs z CLO
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Wzdecia i zaparcia ... szczególnie dwie ostatnie noce. Rano jak wstane i jestem glodna to trochę mnie mdli. Piersi duże i wrażliwe. Brzuch się juz uspokoił i rzadko daje o sobie znac, poza tymi jelitami. Czasami jak za szybko ruszam glowa to trochę sie mi kreci. Tragedi nie ma ;)

Wzdęcia?
    Ja bez ciąży cierpię na tę przypadłość :( dzisiaj już lepiej ale wczoraj to mnie chciało rozsadzić :D
    Jak Ci się już kręci w głowie to pij dużo wody, unikaj zatłoczonych miejsc

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez byłam wzdęta i chyba przez anty miałam takie problemy ostatecznie.

Teraz nie wiem co to :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, ja miałam wzdęcia jak jadłam niezdrowe żarełko, słodycze czy napoje gazowane, słodkie. Jak to ukróciłam to jak ręką odjął, bez zaparć :)

1cs z CLO
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie mialam problemow z jelitami, szczególnie przez ostatnie 4 miesiące gdzie dosc zdrowo sie odzywialam. Ale cóż, jestem w stanie to zniesc z uśmiechem na twarzy, szczególnie ze jeszcze do czwartku mam l4 i nie musze wstawac ;)
    Wody pije dosc duzo i zazwyczaj pije wode, ewentualnie herbate :)
    A jutro jade na 11.30 do mojej dr z kliniki. Jestem bardzo ciekawa jej miny i co powie :) oby chociaż pęcherzyk był na miejscu

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Nigdy nie mialam problemow z jelitami, szczególnie przez ostatnie 4 miesiące gdzie dosc zdrowo sie odzywialam. Ale cóż, jestem w stanie to zniesc z uśmiechem na twarzy, szczególnie ze jeszcze do czwartku mam l4 i nie musze wstawac ;)
    A jutro jade na 11.30 do mojej dr z kliniki. Jestem bardzo ciekawa jej miny i co powie :) oby chociaż pęcherzyk był na miejscu

W takim razie powodzenia :) :)

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:

Daj koniecznie znać, najlepiej ze zdjęciem jej miny choć moze byc ciężko :P

• terka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Widzę, że najbardziej z nas szalejesz z tymi pączkami :) :) :)

Haha... Taaa... A tyle trucia gitary mężowi o paczka... Az wstyd bo poszedł raniutko żeby były jeszcze a tu... Leżą sobie bezpieczne-póki co :D i bez nich jestem skopana dzisiaj (a moze ten jeden rozdzielony na pól wystarczył? :D )

• alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:

Ja od wczoraj przyzwyczajam się do obecności szklanki z wodą :) Na razie nie jest źle, ale muszę jutro albo w sobotę myknąć na zakupy żeby cytrynę zmienić na jakiś inny owoc, bo pewnie za niedługo będę jej miała dosyć.
    Lekarka na pewno będzie bardzo miło zaskoczona :D

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Haha... Taaa... A tyle trucia gitary mężowi o paczka... Az wstyd bo poszedł raniutko żeby były jeszcze a tu... Leżą sobie bezpieczne-póki co :D i bez nich jestem skopana dzisiaj (a moze ten jeden rozdzielony na pól wystarczył? :D )

Tak to jest jak się kobita uprze :D No, ale co poradzić, przynajmniej dla niego więcej zostanie :D

1cs z CLO
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjdzie na pewno, odstawiłam Dupka 3 dni temu. Ostatnio było tak, że po 3 dniach już przyszła, bez wcześniejszych plamień. Ale brzuch mnie wtedy mega bolał, a teraz piersi :D Oby górą nie wyszło jakoś :D Bo objadłam się właśnie obiadem i zaraz zabieram się za pączki chyba, tylko herbatkę sobie zrobię :D

Terka, może faktycznie maluch będzie jakiś bio-eko zdrowo odżywiający się :D Ja to pączka nie przepuszczę, choćbym miała eksplodować :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka raczej sie mi nie uda zdjęcia haha :D
    Alegzi możesz zastąpić limonka, pomarańcza lub mieta ;)
    Ogladam ubranka na aliexpress i sie zakochalam <3 takie cudowne do sesji dla noworodkow <3

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, właśnie przypomniało mi się, że w zamrażalce mam mrożone truskawki :D Limonka brzmi całkiem zachęcająco.

1cs z CLO
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia napewno będzie dobrze ;)
    No dziewczyny szalejecie z pączkami, ale z drugiej strony co sobie żałować druga taka okazja nie prędko.
    A ja dziś byłam na wizycie moje
    maleństwo zwinelo się w kuleczke nie chciało pokazać się w całej okazałości ,wszystko rozwija się pięknie.
    Po wszystkim zaszłam do sklepu na małe zakupy i kusilo mnie kupić coś ma dzidzi ale ostatecznie powstrzymałam się

Sylwiaa992 lubi tę wiadomość

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:

Najważniejsze że nie ma tragedii :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ