X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    A jak przez 9 mscy nie przyjdzie? :O

To tylko się cieszyć :D

terka lubi tę wiadomość

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Wzdecia i zaparcia ... szczególnie dwie ostatnie noce. Rano jak wstane i jestem glodna to trochę mnie mdli. Piersi duże i wrażliwe. Brzuch się juz uspokoił i rzadko daje o sobie znac, poza tymi jelitami. Czasami jak za szybko ruszam glowa to trochę sie mi kreci. Tragedi nie ma ;)

Alex a może nie przyjdzie? ;)

No to faktycznie dieta bogata w owsianki i inne błonniki mile widziana ;) mi pomagały płatki jaglane, owsiane i banany ;) no i wiecej picia... brak problemów tego typu ;)
    I cos na stoliku miej przy łóżku - zanim wstaniesz przegryź chociażby jeden hebratnik, biszkopt cokolwiek. Poczujesz ulge ;) i nie rob zbyt dużych przerw w jedzeniu ;) to tak w skrócie chyba ;)

Sylwiaa992 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Zgadzam się z Terką, ale masz się :P ja jestem ciekawa jak mi po dupku się pojawi, ten powinien być 29 dniowy :p zauważyłam już regularność.

No to juz wielki krok do przodu jak regularność jakas jest ;)

• alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    O matko... ja juz 7... ale insulina sie odzywa ;( przegielam....

Nieźle :) Ja na razie skończyłam czwartego. Myślę, że się jeszcze połaszę na jednego. A co! :D

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Nieźle :) Ja na razie skończyłam czwartego. Myślę, że się jeszcze połaszę na jednego. A co! :D

Ja póki co dalej na tych dwóch połówkach :D czekają na mnie jeszcze, pewnie zrobię najzdrowsza rzecz na świecie i wieczorem je wciągnę :D

• alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ja póki co dalej na tych dwóch połówkach :D czekają na mnie jeszcze, pewnie zrobię najzdrowsza rzecz na świecie i wieczorem je wciągnę :D

Widzę, że najbardziej z nas szalejesz z tymi pączkami :) :) :)

1cs z CLO
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Wzdecia i zaparcia ... szczególnie dwie ostatnie noce. Rano jak wstane i jestem glodna to trochę mnie mdli. Piersi duże i wrażliwe. Brzuch się juz uspokoił i rzadko daje o sobie znac, poza tymi jelitami. Czasami jak za szybko ruszam glowa to trochę sie mi kreci. Tragedi nie ma ;)

Wzdęcia?
    Ja bez ciąży cierpię na tę przypadłość :( dzisiaj już lepiej ale wczoraj to mnie chciało rozsadzić :D
    Jak Ci się już kręci w głowie to pij dużo wody, unikaj zatłoczonych miejsc

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez byłam wzdęta i chyba przez anty miałam takie problemy ostatecznie.

Teraz nie wiem co to :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, ja miałam wzdęcia jak jadłam niezdrowe żarełko, słodycze czy napoje gazowane, słodkie. Jak to ukróciłam to jak ręką odjął, bez zaparć :)

1cs z CLO
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie mialam problemow z jelitami, szczególnie przez ostatnie 4 miesiące gdzie dosc zdrowo sie odzywialam. Ale cóż, jestem w stanie to zniesc z uśmiechem na twarzy, szczególnie ze jeszcze do czwartku mam l4 i nie musze wstawac ;)
    Wody pije dosc duzo i zazwyczaj pije wode, ewentualnie herbate :)
    A jutro jade na 11.30 do mojej dr z kliniki. Jestem bardzo ciekawa jej miny i co powie :) oby chociaż pęcherzyk był na miejscu

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Nigdy nie mialam problemow z jelitami, szczególnie przez ostatnie 4 miesiące gdzie dosc zdrowo sie odzywialam. Ale cóż, jestem w stanie to zniesc z uśmiechem na twarzy, szczególnie ze jeszcze do czwartku mam l4 i nie musze wstawac ;)
    A jutro jade na 11.30 do mojej dr z kliniki. Jestem bardzo ciekawa jej miny i co powie :) oby chociaż pęcherzyk był na miejscu

W takim razie powodzenia :) :)

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:

Daj koniecznie znać, najlepiej ze zdjęciem jej miny choć moze byc ciężko :P

• terka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Widzę, że najbardziej z nas szalejesz z tymi pączkami :) :) :)

Haha... Taaa... A tyle trucia gitary mężowi o paczka... Az wstyd bo poszedł raniutko żeby były jeszcze a tu... Leżą sobie bezpieczne-póki co :D i bez nich jestem skopana dzisiaj (a moze ten jeden rozdzielony na pól wystarczył? :D )

• alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:

Ja od wczoraj przyzwyczajam się do obecności szklanki z wodą :) Na razie nie jest źle, ale muszę jutro albo w sobotę myknąć na zakupy żeby cytrynę zmienić na jakiś inny owoc, bo pewnie za niedługo będę jej miała dosyć.
    Lekarka na pewno będzie bardzo miło zaskoczona :D

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Haha... Taaa... A tyle trucia gitary mężowi o paczka... Az wstyd bo poszedł raniutko żeby były jeszcze a tu... Leżą sobie bezpieczne-póki co :D i bez nich jestem skopana dzisiaj (a moze ten jeden rozdzielony na pól wystarczył? :D )

Tak to jest jak się kobita uprze :D No, ale co poradzić, przynajmniej dla niego więcej zostanie :D

1cs z CLO
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjdzie na pewno, odstawiłam Dupka 3 dni temu. Ostatnio było tak, że po 3 dniach już przyszła, bez wcześniejszych plamień. Ale brzuch mnie wtedy mega bolał, a teraz piersi :D Oby górą nie wyszło jakoś :D Bo objadłam się właśnie obiadem i zaraz zabieram się za pączki chyba, tylko herbatkę sobie zrobię :D

Terka, może faktycznie maluch będzie jakiś bio-eko zdrowo odżywiający się :D Ja to pączka nie przepuszczę, choćbym miała eksplodować :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka raczej sie mi nie uda zdjęcia haha :D
    Alegzi możesz zastąpić limonka, pomarańcza lub mieta ;)
    Ogladam ubranka na aliexpress i sie zakochalam <3 takie cudowne do sesji dla noworodkow <3

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, właśnie przypomniało mi się, że w zamrażalce mam mrożone truskawki :D Limonka brzmi całkiem zachęcająco.

1cs z CLO
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia napewno będzie dobrze ;)
    No dziewczyny szalejecie z pączkami, ale z drugiej strony co sobie żałować druga taka okazja nie prędko.
    A ja dziś byłam na wizycie moje
    maleństwo zwinelo się w kuleczke nie chciało pokazać się w całej okazałości ,wszystko rozwija się pięknie.
    Po wszystkim zaszłam do sklepu na małe zakupy i kusilo mnie kupić coś ma dzidzi ale ostatecznie powstrzymałam się

Sylwiaa992 lubi tę wiadomość

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:

Najważniejsze że nie ma tragedii :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ