X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli daj znać jak badania.ja w drodze do pracy.☺ my wczoraj podzialalismy.☺❤

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już czekam ;) przede mną tylko 2 osoby ;) pewnie po 15 będą wyniki. Zobaczymy ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mam nadzieje, ze sie wyrobie... Moze jak nie to po poludniu?...
    Nie sadze by bylo to po stosunku... nie szalejemy i nigdy tak sie nie zdarzalo... no i boli jak okres ;(

Nie wiem co Ci powiedzieć... Ja tylko mogę jakies teorie wypuścić w świat a jak jest to się dopiero okaże ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Seli daj znać jak badania.ja w drodze do pracy.☺ my wczoraj podzialalismy.☺❤

Widzę ze dużo z nas wczoraj korzystało z uroków <3 :D :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe :D Terka bo <3 są przyjemne ;D
    Zrobiłam, zapłaciłam 163 zl... a korków dziś chyba nie będzie :/ słaby tydzień a dopiero się zaczął... ;(

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• terka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Hehehe :D Terka bo <3 są przyjemne ;D
    Zrobiłam, zapłaciłam 163 zl... a korków dziś chyba nie będzie :/ słaby tydzień a dopiero się zaczął... ;(

Cos Ty za badania robiła ze tyle Ci wyszło? Jejuuu auc zabolało portfel...

Co do <3 zgadzam sie w 10000% ze są przyjemne, fajne i miłe :D

Wysłany: 12 lutego 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze okaże się szczęśliwy Seli.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilam proga, i IGg na ospe, rozyczke i toskoplazmoze... W ogole teraz sobie zdalam sprawe, ze pojde zrobic sobie wszystkie pasozyty... pracujac w specjalnej mialam to zrobic i ogolnie niektorzy badali sie co 3msc bo bylo to tanie....A tam zarazki byly norma.

A nie wierze w to ;p znajac moje cudowne szczescie to okaze sie, ze mam jeszcze ta toksoplazmoze ;p

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Robilam proga, i IGg na ospe, rozyczke i toskoplazmoze... W ogole teraz sobie zdalam sprawe, ze pojde zrobic sobie wszystkie pasozyty... pracujac w specjalnej mialam to zrobic i ogolnie niektorzy badali sie co 3msc bo bylo to tanie....A tam zarazki byly norma.

A nie wierze w to ;p znajac moje cudowne szczescie to okaze sie, ze mam jeszcze ta toksoplazmoze ;p

Ta i rozyczke i ospę tez :D normalnie wszystko :P cos Ty dobrze będzie ;)

Wysłany: 12 lutego 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby nic się nie okazywało i żebyś była zdrowa. Tego Ci życzę.☺

Seli lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Seli nie martw sie niepotrzebnie kochana :) wszytsko będzie dobrze!

Ja dziś luzy a reszta tygodnia to takie jeżdżenie. Jutro jadę zrobic TSH bo w środę mam kontrolę u endokrynolog, a że bede w labku to od razu zrobie sobie te badania, które zleciła mi dr z kliniki na ostatniej wizycie, a w czwartek musze jechać po kolejne l4.
    Mam dylemat ... Polubilam ta dr z kliniki i fajnie by było gdyby mi prowadziła ciążę, ale jest kilka ALE :(
    Po pierwsze to bardzo daleko (kolo 50 km w jedną stronę) teraz jeszcze ok bo sie dobrze czuje i moge jezdzic, a potem co bedzie? Mój mąż przez lato ma bardzo ciężko o dzień urlopu a nikt inny mnie nie zawiezie :( Po drugie ta dr nie pracuje w zdanym z okolicznych szpitali a chciałabym rodzić, gdzie pracuje mój lekarz prowadzący. No i jest prywatnie. Wszystkie badania trzeba płacić i wizyty, a tu przydalo by sie odłożyć pieniędzy ... U mnie jest ginekolog do którego zawsze chodzilam i nie narzekam. Moja mama do niego chodzila i cioci rok temu prowadzil ciaze, także na kolejną wizyte po tej serduszkowj pojde do niego. Mam nieco ponad kilometr żeby tam dojechać, jest na NFZ dostępny od srody do piątku i nie trzeba sie wcześniej zapisywac i no pracuje w najblizszym szpitalu. Trudna decyzja, ale rozsądek chyba zwycięży i karte ciąży zaloze u niego. Chociaż szkoda mi tamtej dr

Seli lubi tę wiadomość

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.

Wysłany: 12 lutego 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia więcej za przemawia za tym dr na miejscu faktycznie lepiej jak bys miala go pod reką..

3i49krhm19wid3ce.png
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa wlasnie tez mi tak rozum radzi. Mama tez mi tak mowila. Ale 23 pojade ostatni raz tam do kliniki, wezme moze meza bo tam maja fajny gabinet i warunki i powinno byc juz serduszko:) hmm ciekawa jestem czy dostane kopie moich wszystkich badan które robilam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 10:22

Wysłany: 12 lutego 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Sylwia tego nie wiem.. Musisz sie dowiedzieć jak to działa z wynikami czy mogą Ci dać czy to u nich zostaje czy co się z ttm dzieje.

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia wyników Ci nie dadzą ale kopie ich juz powinni ;)

Co do lekarza-powoli z doświadczenia mogę Ci powiedzieć ze lepiej ten bliższy. Nigdy nie wiesz jak będziesz sie czuła ani jak często musiała jeździć i wtedy zaczną sie schody...
    Jeśli jest w porządku to tym bardziej ;) ja do swojego mam jakieś 2-3 km i juz nie zawsze chce mi sie jechać :P a co dopiero pod koniec ciąży jechać 50km ;)
    Zawsze jak bedziesz chciała możesz co jakiś czas dodatkowo jechać do niej jeśli bedziesz czuła taka potrzebę ;)

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, poproszę o kopie tych moich wszytskich badan, powinnam dostac. Ciekawe czy wytrzymam i nie pojde do niego jeszcze przed tym 23 lutego na usg ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    No nic, poproszę o kopie tych moich wszytskich badan, powinnam dostac. Ciekawe czy wytrzymam i nie pojde do niego jeszcze przed tym 23 lutego na usg ;)

Haha zaczęło sie :D tez tak miałam czekanie na wizyty za każdym razem... ;)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Widzę ze dużo z nas wczoraj korzystało z uroków <3 :D :D
    Ja tylko w sobotę skorzystałam choć wczoraj mąż namawial ale jakoś weny nie było :)
    Sylwia, zgadzam się z dziewczynami, lepiej chodzić tam gdzie bliżej bo nie wiadomo jak później będziesz się czuła no a 50km w jedną stronę to kawał drogi :/

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z terką.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele dziewczyny...
    Mąż miał iść dzisiaj na wizyte kontrolna po tym zabiegu... Ponad dwa tygodnie od tamtej pory, skończyło mu sie L4 wiec pojechał z rzeczami do pracy gdyby nie dostał wolnego na dzisiaj bo miał mieć popołudniówki to do domu by nie wracał już... Pojechał a oni ze ma jeszcze tydzień L4! Chyba pobił jakiś rekord jeśli chodzi o dentystyczne zwolnienie lekarskie :D oczywiście szwy jeszcze nie ściągnięte wiec nie wiadomo co dalej... No agent ten mój mąż agent...

‹‹ 529 530 531 532 533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ