X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Sylwia- Ok ;D

A my juz prawie domek ;) maz mi prezent urodzinowy kupil ;D
    Seli pochwal się co takiego ;)

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Seli pochwal się co takiego ;)

Bransoletkę z pandory :) Tą taką z nowym zapięciem - kłódką w kształcie serduszka :) i do tego pandorki - serduszko w koronie, kluczyk, i separator z różowych kamyczków, a jeszcze nie było na stanie pandorki - drzewo miłości i "moja kochana żona" , więc pewnie domówi:D ma już też upatrzone pandorki ze smoczkiem, wózkiem i synkiem albo córeczką :P przygotowany na wszystko hahahah :D

Sylwiaa992 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już ma twój mąż wszystkie najbliższe prezenty z głowy :) Kupi ci kolejnego charmsa :) Ja siostrze na święta kupiłam bransoletkę z zapięciem w serduszko właśnie, bo poprzednią jej ukradli :/ I teraz kolejne prezenty są wiadome :D
    Mąż mi chciał kupić też bransoletkę, ale powiedziałam mu że może mi ją kupić dopiero wtedy, kiedy zajdę w ciążę :) Z charmsem właśnie przypominającym o tym, jest wiele ślicznych związanych z macierzyństwem :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Już ma twój mąż wszystkie najbliższe prezenty z głowy :) Kupi ci kolejnego charmsa :) Ja siostrze na święta kupiłam bransoletkę z zapięciem w serduszko właśnie, bo poprzednią jej ukradli :/ I teraz kolejne prezenty są wiadome :D
    Mąż mi chciał kupić też bransoletkę, ale powiedziałam mu że może mi ją kupić dopiero wtedy, kiedy zajdę w ciążę :) Z charmsem właśnie przypominającym o tym, jest wiele ślicznych związanych z macierzyństwem :)

No... mi kupił 6 pandorek :P a te zapięcie to taka kłódka, teraz na walentynki to dali :D Ale chcę jeszcze kolczyki, więc na pewno nie będzie się opierać tylko na tym ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo fajne są te bransoletki z Pandory.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po ogłoszeniu rodzicom :) mój mówił, że ma stresa :D a ja mu, że napewno cie opieprzą :D a on, że na pewno tak, że tak późno :D Ucieszyli się i gratulowali :) będzie pierwszy wnuk/wnuczka :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zawsze podobały :) Jakoś nigdy tak... Nie było jakoś okazji :P ani chyba funduszy :P a teraz poszalał i zakupił tyle, że mi na długi czas wystarczy :p

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    My już po ogłoszeniu rodzicom :) mój mówił, że ma stresa :D a ja mu, że napewno cie opieprzą :D a on, że na pewno tak, że tak późno :D Ucieszyli się i gratulowali :) będzie pierwszy wnuk/wnuczka :)

pierwszy, najbardziej ukochany :D

Sylwiaa992 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    pierwszy, najbardziej ukochany :D
    I tak dlugo wyczekiwany :D

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wnuków też jeszcze nie ma, wszyscy wyczekują. Ale czuję, że już niedługo :) Ja jestem pierwszą wnuczką, najstarszą, więc dziadkowie na prawnuków też czekają :)

Tak dzisiaj z mężem usiedliśmy i stwierdziliśmy, że mamy dużo "wrażeń" i okazji w tym roku. Rocznica ślubu, wycieczka, później wyjazd na jakiś tydzień do mojej siostry do Londynu w sierpniu, we wrześniu wesele kuzyna, na które wyczekujemy jak na swoje :) Jest dużo odskoczni od obsesyjnego myślenia o ciąży, jak to było na początku :) I tak mi lżej na duchu. No i oczywiście bardzo bliskie do realizacji plany o zmianie pracy :)

Zamawiała któraś z was sukienki na stronie Airydress? Kurcze, cuda tam są w śmiesznie niskich cenach i się zastanawiam, gdzie jest haczyk :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 20:11

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wnuków też nie ma... Ale staram się o tym nie myśleć.
    Tym bardziej, że na grupie o endometriozie piszą kobietki,że jak są zapalenia przydatków, czy było to kiedyś... To zapchane jajowody są wtedy :P W czerwcu sobie zrobię hsg, albo jak będzie inna możliwość przy wolnym. Więc sobie głowy tym nie zaprzątam, bo teraz to chyba nie ważne co bym zrobiła to bez drożnego jajowodu nie mam nic :P

dZhdp1.png

Wysłany: 11 lutego 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex kochana ja nie kupowalam z tej stronki nic. Moi rodzice maja już 5 wnukow. Teraz pewnie marza o wnuczce.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uh... Dzis.... 21 dc. Czulam, ze okres nadchodzi i obstawialam na srode. Mam pryszcze i jakos takie przeczucie mam. Po <3 zobaczylam, ze wyplynela sperma zabarwiona rozem... Czuje sie w podbrzuszu okresowo. Chyba jutro nie ma sensu badac proga ;/ i ta owulacja niby miala byc tydzien temu? Taka super?... ;( a i biore dupka... ja juz sil nie mam na siebie sama... ani na to co tu wykombinowac...

dZhdp1.png

Wysłany: 11 lutego 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli przykro mi.. Może to faktycznie @ się przypałętała do Ciebie.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykle sie skracaja... A ja sie faszeruje i dupkiem i niepokalankiem, vit C, inofemem i ovarinem... huh. 22 dc, sie pomylilam. Jutro sie rozkreci. A zaczynalam od 29 dc potem 26 byly... wychodzi na to, ze nawet jesli byla ta owulacja to ta druga faza u mnie trwala 7 dni...

dZhdp1.png

Wysłany: 11 lutego 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziwnie strasznie..

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co... Ona nie kazala mi przychodzic... Ale co mam zrobic jak dupek nie dziala na mnie... I chyba nie bylo tej owulacji jak ona widziala :/

Jakies badania moge zrobic? Co swiadczy o krotkich cyklach?...

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej... Poniedziałek zaczynam w podłym humorze ;( Idę zrobić tego proga i tamte badania.
    Nie rozkręciło się, nie ma śladu, tamto było niby mikro... Ale brzuch mnie bolał tak dziwnie, w ogóle czuje się spuchnięta jak na okres i mam twarz wysypaną jak na okres...

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Hej... Poniedziałek zaczynam w podłym humorze ;( Idę zrobić tego proga i tamte badania.
    Nie rozkręciło się, nie ma śladu, tamto było niby mikro... Ale brzuch mnie bolał tak dziwnie, w ogóle czuje się spuchnięta jak na okres i mam twarz wysypaną jak na okres...

Jak zrobisz wyniki daj znać spróbujemy zobaczyć co tam słychać u Ciebie w środku... Faktycznie dziwne to wszystko... Stanowczo zastanawiające...
    Czasem po <3 zdarzają sie jakies miniplamienia ale czy to po tym czy cos tam sie rozkręca to nie mam pojęcia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 07:06

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Jak zrobisz wyniki daj znać spróbujemy zobaczyć co tam słychać u Ciebie w środku... Faktycznie dziwne to wszystko... Stanowczo zastanawiające...
    Czasem po <3 zdarzają sie jakies miniplamienia ale czy to po tym czy cos tam sie rozkręca to nie mam pojęcia

Mam nadzieje, ze sie wyrobie... Moze jak nie to po poludniu?...
    Nie sadze by bylo to po stosunku... nie szalejemy i nigdy tak sie nie zdarzalo... no i boli jak okres ;(

dZhdp1.png

‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ