Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
terka wrote:A co ja mało problemów będę miała zeby jeszcze męża pilnować coby nie zemdlal z wrażeń?? raczej zostanie za drzwiami, choć moze do lata sie to zmieni i stwierdzimy ze chcemy razem
No właśnie pytam o to, bo skoro dziś był taki przejęty na USG to co to by było jakby widział jak rodzisz dziecioszka Toć by padł pewnieterka lubi tę wiadomość
1cs z CLO
dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
12cs - ciąża biochemiczna
-
terka wrote:To ja troszkę dodam po swojej wizycie zeby troszkę optymizmu tu dodać po tych przykrych sprawach...
Okazuje sie ze mam szczęście do lekarzy żartownisiów, ale to dobrze bo mąż zestresowany wiec go lekarz przywitał uroczo "o a tutaj rozumiem sprawca" wiec juz wiedziałam ze będzie zabawnie Ogólnie USG bardzo dokładnie robił, wszystko mówił co i jak powinno byc i jak jest. Jakies 30 minut trwało... Potwierdziła sie oczywiście wersja płci - nie ma najmniejszych złudzeń, bedzie Andrzejek
W skrócie podsumowaliśmy badanie tak: Dziecko zdrowe ale wredne bo chowal sie niemiłosiernie nawet twarzy na 3D nie chciał pokazać tylko drapał sie i chował za ręką wszystko co ma mieć ma, czego ma nie mieć to nie ma czyli wszystko pięknie wg wymiarów dłuższy niż szerszy czyli cały Adaś i paluchy po nim tez ma długaśne u rąk... Wszystko po nim nooo... Eh moze po mnie chociaż nosek będzie miał
Tekst lekarza pod konie badania "no co za dziecko...jak wy go wychowacie?" oczywiście żartem ale właśnie to propo tego jak sie zachowywał podczas badania, jak wdzięcznie pokazywał dupkę i plecki zamiast twarzy itd itdterka lubi tę wiadomość
6 cs
Beta hcg
20.02.2018r 27 dc -299,26
-
alegzi wrote:No właśnie pytam o to, bo skoro dziś był taki przejęty na USG to co to by było jakby widział jak rodzisz dziecioszka Toć by padł pewnie
No właśnie... Znaczy na samym USG juz nie. Ale przed mysle ze mimo wszystko sie martwił czy wszystko będzie ok. I do mnie "Ty taka spokojna, to ze mną cos nietak jest? "https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Terka, świetne wieści :* Miło się czyta takie coś, aż człowiek o problemach zapomina.
Ja na razie L4 do wtorku, później zobaczymy. Jak na razie boli, mimo przeciwbólowych. Leżę. Nawet chyba kąpiel odpuszczę, bo nie wejdę do wanny. Na fotel pomagał mi ginekolog wejść, zejść też... A ten ciul wcześniej stał i patrzył, zamiast się ruszyć. Nie miałam siły protestować, jak on przyszedł.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Terka, świetne wieści :* Miło się czyta takie coś, aż człowiek o problemach zapomina.
Ja na razie L4 do wtorku, później zobaczymy. Jak na razie boli, mimo przeciwbólowych. Leżę. Nawet chyba kąpiel odpuszczę, bo nie wejdę do wanny. Na fotel pomagał mi ginekolog wejść, zejść też... A ten ciul wcześniej stał i patrzył, zamiast się ruszyć. Nie miałam siły protestować, jak on przyszedł.
No rozumiem chociaż pewnie załamana byłaś ze znowu on jakby innych lekarzy nie mieli... Jeju za takie cos powinien ponieść jakieś konsekwencje. Moze jak juz dojdziesz do siebie, poproś swoja lekarkę o pomoc i zaskarż u kierownictwa jego zachowanie... I rzecz jasna brak kompetencji...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 19:06
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Najgorsze jest, że mój ginekolog teraz w szpitalu dyżurów nie ma, bo robi specjalizację z chirurgii ginekologicznej. Pewnie w innym mieście, dlatego nie ma go na oddziale
A ten jakiś naprawdę niedouczony. Na stronie szpitala jest napisane, że lekarz rezydent. Ale żadnych opinii na jego temat nie znalazłam. Nie chcę się już kłócić, bo siły nie mam na chodzenie znowu do szpitala... Następnym razem jak go zobaczę to spierniczam stamtąd. Albo proszę o innego lekarzaLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
terka wrote:A co ja mało problemów będę miała zeby jeszcze męża pilnować coby nie zemdlal z wrażeń?? raczej zostanie za drzwiami, choć moze do lata sie to zmieni i stwierdzimy ze chcemy razem
6 cs
Beta hcg
-
Martusiaa wrote:I tak szybko często są dopiero po m-cu
Tutaj u tego samego lekarza tez co miesiąc póki co ale w połowie dodatkowe usg połówkowe i dlatego co dwa tygodnie wypadahttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Martusiaa wrote:Też tak myślałam okazało się że mąż był niezastąpiony i teraz jeśli będzie wszystko ok też będzie że mną
Dlatego mowie ze zobaczymy co lipca jak będziehttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
terka wrote:Tutaj u tego samego lekarza tez co miesiąc póki co ale w połowie dodatkowe usg połówkowe i dlatego co dwa tygodnie wypada
6 cs
Beta hcg
-
terka wrote:No właśnie... Znaczy na samym USG juz nie. Ale przed mysle ze mimo wszystko sie martwił czy wszystko będzie ok. I do mnie "Ty taka spokojna, to ze mną cos nietak jest? "
Hehe ktoś musiał zachować zimna krew Pewnie jakbyś się Ty przejmowała to on by Cie podtrzymywal na duchu1cs z CLO
-
alex0806 wrote:Najgorsze jest, że mój ginekolog teraz w szpitalu dyżurów nie ma, bo robi specjalizację z chirurgii ginekologicznej. Pewnie w innym mieście, dlatego nie ma go na oddziale
A ten jakiś naprawdę niedouczony. Na stronie szpitala jest napisane, że lekarz rezydent. Ale żadnych opinii na jego temat nie znalazłam. Nie chcę się już kłócić, bo siły nie mam na chodzenie znowu do szpitala... Następnym razem jak go zobaczę to spierniczam stamtąd. Albo proszę o innego lekarza
Rezydent? No to sie uczy. W sensie jest po studiach, ale swoje musi odbebnic.1cs z CLO
-
No spoko, niech się uczy. Ale myślę, że HSG w takim razie powinien wykonywać pod nadzorem, to inwazyjne badanie jakby nie patrzeć. Nagmerał mi w środku hakami, różnymi zawiasami itd. I sobie nie mógł poradzić. To od razu powinien wezwać kogoś, a nie dopiero za 4 razemLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵