X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, jak w większości przypadków wiadomo, synowa to nie córka :)

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie lekko nie macie.

Relacje mamy nawet bardzo dobre :) Więc strasznie się cieszę, że Oni będą tak blisko nas mieszkać :) W przyszłości pewnie będziemy pomagać sobie z dziećmi :D

Co do wykańczania..pierwszym naszym zakupem była toaleta :D Mój mąż mieszkanie wykańcza sam, więc wiadomo przebywa tam długo, toaletę mieć musi.
    I wiecie co? W życiu bym nie pomyślała, że zakup kibla będzie tak ekscytujący! :D a co to będzie póżniej :D

alegzi lubi tę wiadomość

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    My z moim mężem przed slubem mieszkaliśmy prawie 2 lata u jego rodziców. Nie wspominam tego cudownie, ale najważniejsze ze byliśmy razem. Co do slubu to tez nie dalam sie wtrącać, bo to nasz ślub i tyle. Przykro mi bylo bo rok przed nami brala slub cywilny siostra mojego męża i jej wzieli kredyt zeby mogla zrobić "wesele" a nam nie dali ani grosza na wesele, ani nawet prezentu haha czaicie? Ok, rozumiem że nie mieli kasy, ale mogli chociaz powiedzieć że nie maja a jak gdyby nigdy nic. Przyszli z pustymi rekami. Chociaż mamy tam tylko pół godziny jazdy samochodem to w tamtym roku byłam tak tylko na święta i pogrzebie. Czuje wielka przykrość z powodu ich zachowania. Bo córeczka najważniejsza i wszystko może. A teraz w wielu 22 lat ma 3 dzieci i jest po rozwodzie. Ale najwaznijsze ze my mamy spokój i jestesmy szczesliwi :)

U nas dzis rano -25 stopni! Niech przychodzi wiosna bo ja z łóżka nie bede wychodzic!
    My dokarmiamy sarenki, mieszkamy na wsi i nam pod dom przychodzą :) Wujek im skosil w lato trawę i ułożył na takiej kopce i teraz przychodzą nawet łanie :) kiedys naliczyl 9 sztuk naraz :)
    Ja też mieszkałam przed ślubem w domu teściów i powiem jedno- czułam się jak intruz :/ na szczęście jeszcze przed slubem poszliśmy już na swoje bo dla mojego męża najważniejszy jest mój spokój psychiczny :) teraz mamy zamiar budować dom na działce od moich rodziców, na wsi :D może do mnie też sarenki będą przychodzić ale w sumie jak widać w mieście też przychodzą :D

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Sylwia, jak w większości przypadków wiadomo, synowa to nie córka :)
    No wiadomo że nie :) ja nawet nieoficjalnie dostałam zakaz mówienia do teściowej mamo bo przecież mamę ma się tylko jedną...

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    No wiadomo że nie :) ja nawet nieoficjalnie dostałam zakaz mówienia do teściowej mamo bo przecież mamę ma się tylko jedną...

Cooo?!

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka, jak się kupuje dla siebie, do swojego domku to nawet wybór żarówek jest fascynujący :D :D :D

Plamka_92 lubi tę wiadomość

1cs z CLO
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    My z moim mężem przed slubem mieszkaliśmy prawie 2 lata u jego rodziców. Nie wspominam tego cudownie, ale najważniejsze ze byliśmy razem. Co do slubu to tez nie dalam sie wtrącać, bo to nasz ślub i tyle. Przykro mi bylo bo rok przed nami brala slub cywilny siostra mojego męża i jej wzieli kredyt zeby mogla zrobić "wesele" a nam nie dali ani grosza na wesele, ani nawet prezentu haha czaicie? Ok, rozumiem że nie mieli kasy, ale mogli chociaz powiedzieć że nie maja a jak gdyby nigdy nic. Przyszli z pustymi rekami. Chociaż mamy tam tylko pół godziny jazdy samochodem to w tamtym roku byłam tak tylko na święta i pogrzebie. Czuje wielka przykrość z powodu ich zachowania. Bo córeczka najważniejsza i wszystko może. A teraz w wielu 22 lat ma 3 dzieci i jest po rozwodzie. Ale najwaznijsze ze my mamy spokój i jestesmy szczesliwi :)

U nas dzis rano -25 stopni! Niech przychodzi wiosna bo ja z łóżka nie bede wychodzic!
    My dokarmiamy sarenki, mieszkamy na wsi i nam pod dom przychodzą :) Wujek im skosil w lato trawę i ułożył na takiej kopce i teraz przychodzą nawet łanie :) kiedys naliczyl 9 sztuk naraz :)

Sylwia to bardzo przykre. Chociaż z drugiej strony może i na dobre to wyszło, że nie dołożyli Wam na wesele i radziliście sobie sami. Bo w przyszłości nie będą mogli Wam zarzucić, że Oni tyyyyle Wam pomogli.

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Szok, szok, szok...

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alezgi ja tez nie ;) My zbieralismy 2 lata na ślub i wesele a oni sobie wymyślili z dnia na dzien jak sie dowiedzili ze my już ustaliliśmy datę i w 2 miesiące sobie zalatwili slub cywilny, na ktory wlasnie rodzice mojego M wzięli kredyt. Bo córcia chce i musinie miec :P
    Juz nie chodzi mi o mnie bo wiem ze synowa to nie córka, ale jednak syn to syn :P

MissKathy ale Wam fajnie :) my gdybyśmy chociaż mieli działkę to myślę że też bysmy chcieli wybudowac dom :) obok mojego domu jest fajna i nikt poza nami i jednym sąsiadem jej nie kupi bo nie ma do niej dojazdu. Ale sama dzialka to spory wydatek. Mój tata nasz dom sam wybudowal z pomoga swojego taty i teścia. A mój mąż też pracował w budowlance także tez sie zna na rzeczy, wiec mielibyśmy łatwiej bo duzo by sami zrobili. Ale pozyjemy, zobaczymy :) tutaj nam narazie dobrze, mamy sami całe pietro i nikt sie nam do niczego nie wtrąca ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 12:10

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Plamka, jak się kupuje dla siebie, do swojego domku to nawet wybór żarówek jest fascynujący :D :D :D
    Dokładnie :D

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• alegzi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, to wygląda tak jakby oni Wam pozazdrościli ślubu i chcieli swój wyprawić jeszcze przed Waszym.

1cs z CLO
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Cooo?!
    Poważnie. Przed ślubem mówiła że mogę mówić jak chce ale wtedy nie chciałam mówić mamo ale po ślubie mi się odmieniło- w końcu to mama mojej drugiej połówki a nie moja mama ale mówienie do teściowej mamo ja tłumaczę jako "mamo męża" a nie że to niby moja druga mama bo tamtej już nie kocham :P no ale teściowa mnie tak zgasila, mówiąc że mamę ma się tylko jedną i mogę mówić na ty... powiedziała jej że do starszego pokolenia nie wypada na ty mówić i że nie będę mówić po imieniu i temat się urwal... powiem szczerze że przeplakalam pół wieczoru przez to a mąż nienawidziła co mi poradzić :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, co Ci teściowa powiedziała, że nie masz do niej mówić "mama"?

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, no to pojechała z grubej rury ;/ Strasznie mi przykro :( Kurczaczki, że też ludzie potrafią być, aż tak wredni.

1cs z CLO
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Poważnie. Przed ślubem mówiła że mogę mówić jak chce ale wtedy nie chciałam mówić mamo ale po ślubie mi się odmieniło- w końcu to mama mojej drugiej połówki a nie moja mama ale mówienie do teściowej mamo ja tłumaczę jako "mamo męża" a nie że to niby moja druga mama bo tamtej już nie kocham :P no ale teściowa mnie tak zgasila, mówiąc że mamę ma się tylko jedną i mogę mówić na ty... powiedziała jej że do starszego pokolenia nie wypada na ty mówić i że nie będę mówić po imieniu i temat się urwal... powiem szczerze że przeplakalam pół wieczoru przez to a mąż nienawidziła co mi poradzić :/

Bardzo dobrze jej odpowiedziałaś.

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Alezgi ja tez nie ;) My zbieralismy 2 lata na ślub i wesele a oni sobie wymyślili z dnia na dzien jak sie dowiedzili ze my już ustaliliśmy datę i w 2 miesiące sobie zalatwili slub cywilny, na ktory wlasnie rodzice mojego M wzięli kredyt. Bo córcia chce i musinie miec :P
    Juz nie chodzi mi o mnie bo wiem ze synowa to nie córka, ale jednak syn to syn :P

MissKathy ale Wam fajnie :) my gdybyśmy chociaż mieli działkę to myślę że też bysmy chcieli wybudowac dom :) obok mojego domu jest fajna i nikt poza nami i jednym sąsiadem jej nie kupi bo nie ma do niej dojazdu. Ale sama dzialka to spory wydatek. Mój tata nasz dom sam wybudowal z pomoga swojego taty i teścia. A mój mąż też pracował w budowlance także tez sie zna na rzeczy, wiec mielibyśmy łatwiej bo duzo by sami zrobili. Ale pozyjemy, zobaczymy :) tutaj nam narazie dobrze, mamy sami całe pietro i nikt sie nam do niczego nie wtrąca ;)
    Mój mąż też sam będzie budował- oboje z wykształcenia jesteśmy budowlancami, ja teraz jestem geodetą, więc geodezyjne sprawy też załatwię, moja przyjaciółka jest architektem to też pomoże z projektem :) A budować będzie mąż z swoim i moim tatą i moim bratem :D ogólnie fajnie to się przedstawia ;)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra jak tak czytam to chyba jednak nie mam tak źle :). Moja teściowa oficjalnie powiedziała mi że mam jej mówić mamo. Na szczęście z nią nie mieszkam i nie mieszkałam, razem zamieszkalismy dopiero po ślubie i to całkiem sami wiec to sobie chwalę :) teraz jesteśmy na etapie kupowania działki w miejscowości skąd pochodzi mój M. Teściowa blisko, mama bardzo daleko ale cóż, u siebie nie znajdę pracy a tak blisko do Opola będzie. Jakoś się ułoży :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Miss, no to pojechała z grubej rury ;/ Strasznie mi przykro :( Kurczaczki, że też ludzie potrafią być, aż tak wredni.
    Myślę że wszystko się zmieni jak pojawi się dzidzia ale wtedy na złość będę mówiła do niej babciu :D

alegzi lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Myślę że wszystko się zmieni jak pojawi się dzidzia ale wtedy na złość będę mówiła do niej babciu :D

Hahahahaha :D

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• terka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeju ale historie przedślubne :D to u mnie akcja byla z tesciem. Lubi mnie bardzo ale czasem mu odwala :P i stres przedślubny udzielił mu sie bardziej niż nam :P plan byl taki-dojeżdżamy z innego miasta do mieszkania moich rodziców. Tam wszyscy na nas czekaja, błogosławieństwo i jedziemy do kościoła ;) oczywiście nie mogło byc tak pięknie - tesciu jak to tesciu zaczął gadać i gadać a jak mu mowie ze nie ma czasu na pogaduchy bo dojechaliśmy później niż mieliśmy w planach to stwierdził ze to nie jego wina ze tak późno przyjechaliśmy. To powiedziałam krótko (z nim niestety tak trzeba) - że jeśli nie chce udzielać nam błogosławieństwa to cóż ja mogę, przyjmiemy od moich rodziców i jedziemy... Uspokoił sie i bylo juz potem lepiej. Do kościoła mało sie nie spóźniliśmy-mieliśmy być 14.40-45 na 15.00 Msza ale wiadomo jeszcze ustalenia miały byc. A byliśmy gdzieś 14.55 :D ustaleń tylko tyle co minimum i koniec trza iść :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
‹‹ 625 626 627 628 629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ