X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie jest dobra kobieta, wtedy jej coś odwalilo (na ślubie szwagra miesiąc wcześniej tez panikowala). Generalnie źle nie mam, ale max. 2 dni z nią i więcej nie xd teściu za to spoko :)
    Alegzi, ale z tym kupowaniem czegoś za Waszymi plecami to masakra..

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Haha ten z Jennifer Lopez i Jane Fondą? :D
    taaak :D

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Film fajny :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    O kurde no to teściu dobry ;) mógłby choć zapytać czy potrzeba ;) mi teściowa chciała wcisnąć swoje stare rzeczy z kuchni do nowego mieszkania, w sensie nie używane ale kupione kiedyś "bo na pewno się przyda" ale grzecznie odmówiłam i powiedziałam że sama sobie kupię co mi będzie potrzebne :) ogólnie większość rozmów z nią kończy się sprzeczką ale to przez to że ja trochę nerwowa jestem jak ktoś mi się wpieprza w życie :) na szczęście nauczyłam się już to puszczać mimo uszu bo teściowa taka jest ze lubi zdanie zmieniać np powie że coś jest źle a ja mam inne zdanie to potrafi następnego dnia powiedzieć że to jest dobre i że ona cały czas mówiła że jest dobre :D niestey taki charakter ;)

Ja też jestem z lekka nerwowa, ale wiem, że jeśli doszłoby do kłótni z teściami to oni by do nas nigdy nie przyjechali. Pod tym kątem są mega dziwni. Nie chcę też robić tego mężowi. On wie jacy oni są. Doszliśmy do tego, że oni sobie mogą gadać, a i tak robimy co chcemy. No, ale kupowanie "prezentów" przez nich to na 100% muszę ukrócić.

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Taaak :D jakoś niedawno leciał w telewizji, oglądałam i myślałam "jejku jakie to jest prawdziwe" :D

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Ogólnie jest dobra kobieta, wtedy jej coś odwalilo (na ślubie szwagra miesiąc wcześniej tez panikowala). Generalnie źle nie mam, ale max. 2 dni z nią i więcej nie xd teściu za to spoko :)
    Alegzi, ale z tym kupowaniem czegoś za Waszymi plecami to masakra..

Może przedślubny stres tak na nią dziwnie podziałał? Jakby nie patrzeć dla naszych rodziców nasz ślub to też ogromny stres :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Ja też jestem z lekka nerwowa, ale wiem, że jeśli doszłoby do kłótni z teściami to oni by do nas nigdy nie przyjechali. Pod tym kątem są mega dziwni. Nie chcę też robić tego mężowi. On wie jacy oni są. Doszliśmy do tego, że oni sobie mogą gadać, a i tak robimy co chcemy. No, ale kupowanie "prezentów" przez nich to na 100% muszę ukrócić.
    Ooo dokładnie ja mam takie same stanowisko, niech sobie gada a ja zrobię jak uważam :) ukróć to bo niepotrzebnie tylko nerwy szarpiesz takimi akcjami :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • alegzi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O no to jak tak zachwalacie to dziś wieczorem siadam z herbatą i oglądam film :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 11:37

1cs z CLO
  • Plamka_92 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Taaak :D jakoś niedawno leciał w telewizji, oglądałam i myślałam "jejku jakie to jest prawdziwe" :D

Noo leciał, leciał :) ale tylko przelotem zerknęłam wtedy :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Może przedślubny stres tak na nią dziwnie podziałał? Jakby nie patrzeć dla naszych rodziców nasz ślub to też ogromny stres :)
    Też tak myślę. Ogólnie kobieta łatwo nie ma całe życie w domu, dzieci wychowywała, dzieci z domu wyszły i teraz co.. Zajęć nie ma :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Rodzice też się stresują w takich momentach :) moja mama zawsze spokojna, a w dniu ślubu pierwszy raz widziałam ją na maksa zestresowaną, pierwszą i najmłodszą córeczkę oddała :D

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:

Dokładnie. Moja mam chyba w dniu mojego ślubu była bladsza ode mnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 11:39

1cs z CLO
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jutro na tvn będzie Planeta Singli :) Niedawno co prawda oglądałam, ale chyba zrobię powtórkę :)

U mnie to mąż jest taki, że sobie na pewne rzeczy nie pozwoli..czy to chodzi o jego rodziców czy moich ;)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama to jakoś przygotowania, ślub w miarę spokojnie przetrwała, ale coś jej odbiło po naszym ślubie. Taka się wredna dla mnie zrobiła. Okropnie się żarłyśmy, ile ja przez nią łez wylałam. Ale od jakiegoś czasu się uspokoiła.

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• alegzi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka, no to dobrze, że chociaż mąż potrafi tupnąć nogą. U nas co prawda też tak jest, ale rodzice P są naprawdę dziwni. Jestem przekonana, że takich ludzie nie spotkałyście nigdy.
    Może Twoja mama musiała jakoś odreagować Twoje odejście z rodzinnego domu?

1cs z CLO
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka ja okolice Bielska Białej ;)

terka lubi tę wiadomość

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My to tak nie do końca jeszcze odeszliśmy z domu rodzinnego ;D Mieszkamy jeszcze wszyscy razem - rodzice, ja z mężem, brat z żoną i babcia :D Mamy już co prawda kupione mieszkania ok 15 km od obecnego miejsca zamieszkania (brat z żoną w tym samym bloku tylko klatka obok), ale to mieszkania w surowym stanie, więc jeszcze wykańczamy :)

Ale Alegzi pewnie masz rację, że ta sytuacja ją jednak trochę przerosła i taka była jej reakcja.

Aż jestem zaciekawiona o co dokładnie chodzi z ich "dziwnością", ale opisać to pewnie się tego do końca nie da, tak jak piszesz trzeba by było takich ludzi spotkać, żeby się dowiedzieć.

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• alegzi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka, no to teraz będziecie się zajmowali wykańczaniem. Super! :) I na herbatkę czy ciasto do bratowej zawsze możesz na pieszo podejść. Dobre macie relacje?
    Hmm ciężko opisać. Powiem tak, oni nigdy nie pytają co u nas, jak jesteśmy u nich to jedynym tematem jest polityka, pogoda i rośliny. Jeśli my nie zaczniemy sami od siebie mówić co u nas to oni się nie zapytają. A jak pytamy co u nich to odpowiedź zawsze ta sama "po staremu". Ogólnie nigdy nic nie wiedzą, nic ich nie interesuje, robią jak uważają np. kupują coś dla nas bez naszej zgody i musimy oddawać kasę. To tak w skrócie.

1cs z CLO
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z moim mężem przed slubem mieszkaliśmy prawie 2 lata u jego rodziców. Nie wspominam tego cudownie, ale najważniejsze ze byliśmy razem. Co do slubu to tez nie dalam sie wtrącać, bo to nasz ślub i tyle. Przykro mi bylo bo rok przed nami brala slub cywilny siostra mojego męża i jej wzieli kredyt zeby mogla zrobić "wesele" a nam nie dali ani grosza na wesele, ani nawet prezentu haha czaicie? Ok, rozumiem że nie mieli kasy, ale mogli chociaz powiedzieć że nie maja a jak gdyby nigdy nic. Przyszli z pustymi rekami. Chociaż mamy tam tylko pół godziny jazdy samochodem to w tamtym roku byłam tak tylko na święta i pogrzebie. Czuje wielka przykrość z powodu ich zachowania. Bo córeczka najważniejsza i wszystko może. A teraz w wielu 22 lat ma 3 dzieci i jest po rozwodzie. Ale najwaznijsze ze my mamy spokój i jestesmy szczesliwi :)

U nas dzis rano -25 stopni! Niech przychodzi wiosna bo ja z łóżka nie bede wychodzic!
    My dokarmiamy sarenki, mieszkamy na wsi i nam pod dom przychodzą :) Wujek im skosil w lato trawę i ułożył na takiej kopce i teraz przychodzą nawet łanie :) kiedys naliczyl 9 sztuk naraz :)

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, no to nieźle... Mam nadzieję, że się nie obrazisz, ale nie rozumiem ludzi, którzy zapożyczają się żeby zrobić wesele.

1cs z CLO
‹‹ 624 625 626 627 628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ