Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ogólnie jest dobra kobieta, wtedy jej coś odwalilo (na ślubie szwagra miesiąc wcześniej tez panikowala). Generalnie źle nie mam, ale max. 2 dni z nią i więcej nie xd teściu za to spoko
Alegzi, ale z tym kupowaniem czegoś za Waszymi plecami to masakra.. -
MissKathy92 wrote:O kurde no to teściu dobry
mógłby choć zapytać czy potrzeba
mi teściowa chciała wcisnąć swoje stare rzeczy z kuchni do nowego mieszkania, w sensie nie używane ale kupione kiedyś "bo na pewno się przyda" ale grzecznie odmówiłam i powiedziałam że sama sobie kupię co mi będzie potrzebne
ogólnie większość rozmów z nią kończy się sprzeczką ale to przez to że ja trochę nerwowa jestem jak ktoś mi się wpieprza w życie
na szczęście nauczyłam się już to puszczać mimo uszu bo teściowa taka jest ze lubi zdanie zmieniać np powie że coś jest źle a ja mam inne zdanie to potrafi następnego dnia powiedzieć że to jest dobre i że ona cały czas mówiła że jest dobre
niestey taki charakter
Ja też jestem z lekka nerwowa, ale wiem, że jeśli doszłoby do kłótni z teściami to oni by do nas nigdy nie przyjechali. Pod tym kątem są mega dziwni. Nie chcę też robić tego mężowi. On wie jacy oni są. Doszliśmy do tego, że oni sobie mogą gadać, a i tak robimy co chcemy. No, ale kupowanie "prezentów" przez nich to na 100% muszę ukrócić.1cs z CLO
dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
12cs - ciąża biochemiczna
-
Magdaa21 wrote:Ogólnie jest dobra kobieta, wtedy jej coś odwalilo (na ślubie szwagra miesiąc wcześniej tez panikowala). Generalnie źle nie mam, ale max. 2 dni z nią i więcej nie xd teściu za to spoko
Alegzi, ale z tym kupowaniem czegoś za Waszymi plecami to masakra..
Może przedślubny stres tak na nią dziwnie podziałał? Jakby nie patrzeć dla naszych rodziców nasz ślub to też ogromny stres
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc) -
alegzi wrote:Ja też jestem z lekka nerwowa, ale wiem, że jeśli doszłoby do kłótni z teściami to oni by do nas nigdy nie przyjechali. Pod tym kątem są mega dziwni. Nie chcę też robić tego mężowi. On wie jacy oni są. Doszliśmy do tego, że oni sobie mogą gadać, a i tak robimy co chcemy. No, ale kupowanie "prezentów" przez nich to na 100% muszę ukrócić.
ukróć to bo niepotrzebnie tylko nerwy szarpiesz takimi akcjami
-
Plamka_92 wrote:Może przedślubny stres tak na nią dziwnie podziałał? Jakby nie patrzeć dla naszych rodziców nasz ślub to też ogromny stres
-
Plamka_92 wrote:Może przedślubny stres tak na nią dziwnie podziałał? Jakby nie patrzeć dla naszych rodziców nasz ślub to też ogromny stres
moja mama zawsze spokojna, a w dniu ślubu pierwszy raz widziałam ją na maksa zestresowaną, pierwszą i najmłodszą córeczkę oddała
-
Dokładnie. Moja mam chyba w dniu mojego ślubu była bladsza ode mnieWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 11:39
1cs z CLO
-
A jutro na tvn będzie Planeta Singli
Niedawno co prawda oglądałam, ale chyba zrobię powtórkę
U mnie to mąż jest taki, że sobie na pewne rzeczy nie pozwoli..czy to chodzi o jego rodziców czy moich
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
Moja mama to jakoś przygotowania, ślub w miarę spokojnie przetrwała, ale coś jej odbiło po naszym ślubie. Taka się wredna dla mnie zrobiła. Okropnie się żarłyśmy, ile ja przez nią łez wylałam. Ale od jakiegoś czasu się uspokoiła.
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
Plamka, no to dobrze, że chociaż mąż potrafi tupnąć nogą. U nas co prawda też tak jest, ale rodzice P są naprawdę dziwni. Jestem przekonana, że takich ludzie nie spotkałyście nigdy.
Może Twoja mama musiała jakoś odreagować Twoje odejście z rodzinnego domu?
1cs z CLO
-
My to tak nie do końca jeszcze odeszliśmy z domu rodzinnego
Mieszkamy jeszcze wszyscy razem - rodzice, ja z mężem, brat z żoną i babcia
Mamy już co prawda kupione mieszkania ok 15 km od obecnego miejsca zamieszkania (brat z żoną w tym samym bloku tylko klatka obok), ale to mieszkania w surowym stanie, więc jeszcze wykańczamy
Ale Alegzi pewnie masz rację, że ta sytuacja ją jednak trochę przerosła i taka była jej reakcja.
Aż jestem zaciekawiona o co dokładnie chodzi z ich "dziwnością", ale opisać to pewnie się tego do końca nie da, tak jak piszesz trzeba by było takich ludzi spotkać, żeby się dowiedzieć.
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
Plamka, no to teraz będziecie się zajmowali wykańczaniem. Super!
I na herbatkę czy ciasto do bratowej zawsze możesz na pieszo podejść. Dobre macie relacje?
Hmm ciężko opisać. Powiem tak, oni nigdy nie pytają co u nas, jak jesteśmy u nich to jedynym tematem jest polityka, pogoda i rośliny. Jeśli my nie zaczniemy sami od siebie mówić co u nas to oni się nie zapytają. A jak pytamy co u nich to odpowiedź zawsze ta sama "po staremu". Ogólnie nigdy nic nie wiedzą, nic ich nie interesuje, robią jak uważają np. kupują coś dla nas bez naszej zgody i musimy oddawać kasę. To tak w skrócie.1cs z CLO
-
My z moim mężem przed slubem mieszkaliśmy prawie 2 lata u jego rodziców. Nie wspominam tego cudownie, ale najważniejsze ze byliśmy razem. Co do slubu to tez nie dalam sie wtrącać, bo to nasz ślub i tyle. Przykro mi bylo bo rok przed nami brala slub cywilny siostra mojego męża i jej wzieli kredyt zeby mogla zrobić "wesele" a nam nie dali ani grosza na wesele, ani nawet prezentu haha czaicie? Ok, rozumiem że nie mieli kasy, ale mogli chociaz powiedzieć że nie maja a jak gdyby nigdy nic. Przyszli z pustymi rekami. Chociaż mamy tam tylko pół godziny jazdy samochodem to w tamtym roku byłam tak tylko na święta i pogrzebie. Czuje wielka przykrość z powodu ich zachowania. Bo córeczka najważniejsza i wszystko może. A teraz w wielu 22 lat ma 3 dzieci i jest po rozwodzie. Ale najwaznijsze ze my mamy spokój i jestesmy szczesliwi
U nas dzis rano -25 stopni! Niech przychodzi wiosna bo ja z łóżka nie bede wychodzic!
My dokarmiamy sarenki, mieszkamy na wsi i nam pod dom przychodząWujek im skosil w lato trawę i ułożył na takiej kopce i teraz przychodzą nawet łanie
kiedys naliczyl 9 sztuk naraz
25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
Będziemy starać się od nowa.
Nic nie dzieje się bez przyczyny.