X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje przygotowania do ślubu hmmm to miały być jedne z najpiękniejszych chwil w życiu, a to był mój najbardziej traumatyczny moment w życiu. Na niecałe 3 miesiące przed ślubem dowiedziałam się o operacji, diagnozie.
    Pod znakiem zapytania stanęły wszystkie przygotowania i ślub, ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alegzi idziemy łeb w łeb!☺ Magda a dostałas @ czy jeszcze czekasz?

alegzi lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Alegzi idziemy łeb w łeb!☺ Magda a dostałas @ czy jeszcze czekasz?
    Czekam czekam. A że w pracy nudno to właśnie czytam artykuły na mamaginekolog.pl. Mam podejście nadal że co ma być to będzie ale zaciekawiły mnie te jej opisy, dlatego głośno myślę :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    I właśnie pisze że na usg coś widać jak beta hcg jest powyżej 1000U/l. I tak się zastanawiam, czy jest możliwe że mając ostatnia miesiączkę 25.01., betę 26.02. To do zapłodnienia doszło np ok 16.02.i dlatego beta nie wyszła, a na usg nic nie było? Napisała też że pęcherzyk może być widoczny nie wcześniej niż po ok 4tyg I 5 dniach.
    Dziwne to wszystko..

Wszystko jest możliwe. To jest organizm, więc coś co nam się czasem może wydać niezrozumiałe albo niemożliwe jednak się dzieje :)

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka, współczuję :( Musiałaś przeżyć swoje przed ślubem. Dobrze, że wszystko skończyło się tak jak powinno, czyli DOBRZE :)

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ja z ciekawości po Waszych achach i ochach na temat mamy ginekolog weszłam sobie poczytać nt. higieny intymniej :D :D :D Bardzo fajnie pisze, no naprawdę.

1cs z CLO
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda kurcze naprawde Twój przypadek jest ciekawy. Jak nie dostaniesz @ to powtórz betę. Plamka dużo już przeszlas ale teraz na pewno będzie dobrze. Zobaczysz!

3i49krhm19wid3ce.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka, dodatkowy stres przed ślubem - współczuję. Mnie tylko zagotowala teściowa na dzień przed ślubem i to tak że aż beczalam, ale cóż, nie może wszystko być cukierkowe :)
    Panipuchatkowa, ok. 12.03.pojde do lekarza i zobaczymy :)
    Alegzi, fajnie też pisze o mitach w ciąży :p

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, nt. ciąży staram się na razie nie czytać. Przed @ nie dość, że mam nerwy jak stąd i nie wracaj to jeszcze jakbym dorzuciła czytanie o objawach to naprawdę mogłoby się źle skończyć dla mnie i mojego P :D :D :D
    A co zrobiła takiego teściowa? :(

1cs z CLO
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah krótko mówiąc błogosławieństwo miało być w kościele, a ona zrobiła aferę że ja w kościele się nie urodziłam i jak nie będzie błogosławieństwa w domu to ona na ślub nie przyjdzie. Chcieliśmy uniknąć błogosławieństwa w domu z różnych przyczyn, dużo gości w domu, nieprzygotowane pomieszczenie, duża odległość i ja sobie wymarzylam że M mnie zobaczy dopiero w kościele jak tato mnie będzie prowadził. Jak mój ksiądz to usłyszał to popukal się w czoło i na końcu mszy i tak zrobił błogosławieństwo ale wszystkich - rodzice podeszli i trzymali nad nami ręce, a reszta gości uniosła swoje do gory i on tam modlitwę mówił :) piękne to było :) hehe

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Plamka, dodatkowy stres przed ślubem - współczuję. Mnie tylko zagotowala teściowa na dzień przed ślubem i to tak że aż beczalam, ale cóż, nie może wszystko być cukierkowe :)
    Panipuchatkowa, ok. 12.03.pojde do lekarza i zobaczymy :)
    Alegzi, fajnie też pisze o mitach w ciąży :p
    Haha widzę że nie tylko ja mam rządzącą teściową :D mi moja dała się we znaki już rok przed ślubem dlatego nawet nie dopuszczalam jej do przygotowań, to miał być nasz ślub a nie jej więc nie dałam sobie wleźć na łeb :D ale na szczęście zrozumiała że nie powinna się wtrącać jak jej nikt nie prosi i miałam w miarę spokojne przygotowania :) co Twoja zrobiła że aż się zgotowalas?

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Ah krótko mówiąc błogosławieństwo miało być w kościele, a ona zrobiła aferę że ja w kościele się nie urodziłam i jak nie będzie błogosławieństwa w domu to ona na ślub nie przyjdzie. Chcieliśmy uniknąć błogosławieństwa w domu z różnych przyczyn, dużo gości w domu, nieprzygotowane pomieszczenie, duża odległość i ja sobie wymarzylam że M mnie zobaczy dopiero w kościele jak tato mnie będzie prowadził. Jak mój ksiądz to usłyszał to popukal się w czoło i na końcu mszy i tak zrobił błogosławieństwo ale wszystkich - rodzice podeszli i trzymali nad nami ręce, a reszta gości uniosła swoje do gory i on tam modlitwę mówił :) piękne to było :) hehe
    Najlepsza jest groźba że nie przyjdzie. Jak można tak szantażować? Nie rozumiem tego...

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to ja Wam współczuję dziewczyny. Moja teściowa jest bardzo sympatyczną kobietą, nigdy mi nie zalazła za skórę :) I mam nadzieję, że tak zostanie :D

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Ojej to ja Wam współczuję dziewczyny. Moja teściowa jest bardzo sympatyczną kobietą, nigdy mi nie zalazła za skórę :) I mam nadzieję, że tak zostanie :D
    Z mojej to wszyscy w rodzinie się śmieją że jest nadpobudliwa i ma motorek w tyłku :P zdziwili się jak mój mąż powiedział że ma dziewczyne a mi wspolczuli przyszłej teściowej :D ale z mojej perspektywy ona nie jest taka zła tylko trzeba się nauczyć mówić jej "nie" bo naprawdę umie wejść na głowę jeśli ktoś nie ma swojego stanowczego zdania :) no i oczywiście wszystko robi najlepiej - nawet lepiej niż jej własną teściowa :D za to teścia mam spoko ;)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, współczuję. Co za wredne babsko ;/ W tak ważnym dla Was dniu odwaliła coś takiego.

Miss, dobrze, że od razu pokazałaś, że nie dasz sobie w kaszę dmuchać i nikt się Wam wtrącać nie będzie. Ja mam tak, że teściu np. kupi 50kg cukru (mamy pszczoły i jest on potrzebny na zimę dla nich) dla nas bez wcześniejszego PYTANIA, a potem nam przekazuje tą informację. Oczywiście musimy oddać pieniążki. To tylko jeden z przykładów kiedy jest tak dobry i nam kupuje coś, a my musimy oddawać...

1cs z CLO
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Z mojej to wszyscy w rodzinie się śmieją że jest nadpobudliwa i ma motorek w tyłku :P zdziwili się jak mój mąż powiedział że ma dziewczyne a mi wspolczuli przyszłej teściowej :D ale z mojej perspektywy ona nie jest taka zła tylko trzeba się nauczyć mówić jej "nie" bo naprawdę umie wejść na głowę jeśli ktoś nie ma swojego stanowczego zdania :) no i oczywiście wszystko robi najlepiej - nawet lepiej niż jej własną teściowa :D za to teścia mam spoko ;)

Aż mi się przypomniał film, którego tytuł będzie do Twojej sytuacji idealnie pasować :p
    Sposób na teściową :D

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Magda, współczuję. Co za wredne babsko ;/ W tak ważnym dla Was dniu odwaliła coś takiego.

Miss, dobrze, że od razu pokazałaś, że nie dasz sobie w kaszę dmuchać i nikt się Wam wtrącać nie będzie. Ja mam tak, że teściu np. kupi 50kg cukru (mamy pszczoły i jest on potrzebny na zimę dla nich) dla nas bez wcześniejszego PYTANIA, a potem nam przekazuje tą informację. Oczywiście musimy oddać pieniążki. To tylko jeden z przykładów kiedy jest tak dobry i nam kupuje coś, a my musimy oddawać...

To też nieźle :/

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:

O kurde no to teściu dobry ;) mógłby choć zapytać czy potrzeba ;) mi teściowa chciała wcisnąć swoje stare rzeczy z kuchni do nowego mieszkania, w sensie nie używane ale kupione kiedyś "bo na pewno się przyda" ale grzecznie odmówiłam i powiedziałam że sama sobie kupię co mi będzie potrzebne :) ogólnie większość rozmów z nią kończy się sprzeczką ale to przez to że ja trochę nerwowa jestem jak ktoś mi się wpieprza w życie :) na szczęście nauczyłam się już to puszczać mimo uszu bo teściowa taka jest ze lubi zdanie zmieniać np powie że coś jest źle a ja mam inne zdanie to potrafi następnego dnia powiedzieć że to jest dobre i że ona cały czas mówiła że jest dobre :D niestey taki charakter ;)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka, chyba sobie zobaczę ten film :) Mi nie chodzi o to, że my musimy mu oddać pieniądze, a o fakt, że sam decyduje o tym co my potrzebujemy i kupuje bez wcześniejszego uzgodnienia tego z nami. Już pow. P, że jak wrócę, a teść będzie coś takiego odwalał to ja to ukrócę.

Plamka_92 lubi tę wiadomość

1cs z CLO
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Aż mi się przypomniał film, którego tytuł będzie do Twojej sytuacji idealnie pasować :p
    Sposób na teściową :D
    Haha ten z Jennifer Lopez i Jane Fondą? :D

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
‹‹ 623 624 625 626 627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ