Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje przygotowania do ślubu hmmm to miały być jedne z najpiękniejszych chwil w życiu, a to był mój najbardziej traumatyczny moment w życiu. Na niecałe 3 miesiące przed ślubem dowiedziałam się o operacji, diagnozie.
Pod znakiem zapytania stanęły wszystkie przygotowania i ślub, ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc) -
panipuchatkowa wrote:Alegzi idziemy łeb w łeb!☺ Magda a dostałas @ czy jeszcze czekasz?
-
Magdaa21 wrote:I właśnie pisze że na usg coś widać jak beta hcg jest powyżej 1000U/l. I tak się zastanawiam, czy jest możliwe że mając ostatnia miesiączkę 25.01., betę 26.02. To do zapłodnienia doszło np ok 16.02.i dlatego beta nie wyszła, a na usg nic nie było? Napisała też że pęcherzyk może być widoczny nie wcześniej niż po ok 4tyg I 5 dniach.
Dziwne to wszystko..
Wszystko jest możliwe. To jest organizm, więc coś co nam się czasem może wydać niezrozumiałe albo niemożliwe jednak się dzieje1cs z CLO
dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
12cs - ciąża biochemiczna
-
Plamka, dodatkowy stres przed ślubem - współczuję. Mnie tylko zagotowala teściowa na dzień przed ślubem i to tak że aż beczalam, ale cóż, nie może wszystko być cukierkowe
Panipuchatkowa, ok. 12.03.pojde do lekarza i zobaczymy
Alegzi, fajnie też pisze o mitach w ciąży :p -
Magda, nt. ciąży staram się na razie nie czytać. Przed @ nie dość, że mam nerwy jak stąd i nie wracaj to jeszcze jakbym dorzuciła czytanie o objawach to naprawdę mogłoby się źle skończyć dla mnie i mojego P
A co zrobiła takiego teściowa?1cs z CLO
-
Ah krótko mówiąc błogosławieństwo miało być w kościele, a ona zrobiła aferę że ja w kościele się nie urodziłam i jak nie będzie błogosławieństwa w domu to ona na ślub nie przyjdzie. Chcieliśmy uniknąć błogosławieństwa w domu z różnych przyczyn, dużo gości w domu, nieprzygotowane pomieszczenie, duża odległość i ja sobie wymarzylam że M mnie zobaczy dopiero w kościele jak tato mnie będzie prowadził. Jak mój ksiądz to usłyszał to popukal się w czoło i na końcu mszy i tak zrobił błogosławieństwo ale wszystkich - rodzice podeszli i trzymali nad nami ręce, a reszta gości uniosła swoje do gory i on tam modlitwę mówił
piękne to było
hehe
-
Magdaa21 wrote:Plamka, dodatkowy stres przed ślubem - współczuję. Mnie tylko zagotowala teściowa na dzień przed ślubem i to tak że aż beczalam, ale cóż, nie może wszystko być cukierkowe
Panipuchatkowa, ok. 12.03.pojde do lekarza i zobaczymy
Alegzi, fajnie też pisze o mitach w ciąży :pmi moja dała się we znaki już rok przed ślubem dlatego nawet nie dopuszczalam jej do przygotowań, to miał być nasz ślub a nie jej więc nie dałam sobie wleźć na łeb
ale na szczęście zrozumiała że nie powinna się wtrącać jak jej nikt nie prosi i miałam w miarę spokojne przygotowania
co Twoja zrobiła że aż się zgotowalas?
-
Magdaa21 wrote:Ah krótko mówiąc błogosławieństwo miało być w kościele, a ona zrobiła aferę że ja w kościele się nie urodziłam i jak nie będzie błogosławieństwa w domu to ona na ślub nie przyjdzie. Chcieliśmy uniknąć błogosławieństwa w domu z różnych przyczyn, dużo gości w domu, nieprzygotowane pomieszczenie, duża odległość i ja sobie wymarzylam że M mnie zobaczy dopiero w kościele jak tato mnie będzie prowadził. Jak mój ksiądz to usłyszał to popukal się w czoło i na końcu mszy i tak zrobił błogosławieństwo ale wszystkich - rodzice podeszli i trzymali nad nami ręce, a reszta gości uniosła swoje do gory i on tam modlitwę mówił
piękne to było
hehe
-
Plamka_92 wrote:Ojej to ja Wam współczuję dziewczyny. Moja teściowa jest bardzo sympatyczną kobietą, nigdy mi nie zalazła za skórę
I mam nadzieję, że tak zostanie
zdziwili się jak mój mąż powiedział że ma dziewczyne a mi wspolczuli przyszłej teściowej
ale z mojej perspektywy ona nie jest taka zła tylko trzeba się nauczyć mówić jej "nie" bo naprawdę umie wejść na głowę jeśli ktoś nie ma swojego stanowczego zdania
no i oczywiście wszystko robi najlepiej - nawet lepiej niż jej własną teściowa
za to teścia mam spoko
-
Magda, współczuję. Co za wredne babsko ;/ W tak ważnym dla Was dniu odwaliła coś takiego.
Miss, dobrze, że od razu pokazałaś, że nie dasz sobie w kaszę dmuchać i nikt się Wam wtrącać nie będzie. Ja mam tak, że teściu np. kupi 50kg cukru (mamy pszczoły i jest on potrzebny na zimę dla nich) dla nas bez wcześniejszego PYTANIA, a potem nam przekazuje tą informację. Oczywiście musimy oddać pieniążki. To tylko jeden z przykładów kiedy jest tak dobry i nam kupuje coś, a my musimy oddawać...1cs z CLO
-
MissKathy92 wrote:Z mojej to wszyscy w rodzinie się śmieją że jest nadpobudliwa i ma motorek w tyłku
zdziwili się jak mój mąż powiedział że ma dziewczyne a mi wspolczuli przyszłej teściowej
ale z mojej perspektywy ona nie jest taka zła tylko trzeba się nauczyć mówić jej "nie" bo naprawdę umie wejść na głowę jeśli ktoś nie ma swojego stanowczego zdania
no i oczywiście wszystko robi najlepiej - nawet lepiej niż jej własną teściowa
za to teścia mam spoko
Aż mi się przypomniał film, którego tytuł będzie do Twojej sytuacji idealnie pasować :p
Sposób na teściową
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
alegzi wrote:Magda, współczuję. Co za wredne babsko ;/ W tak ważnym dla Was dniu odwaliła coś takiego.
Miss, dobrze, że od razu pokazałaś, że nie dasz sobie w kaszę dmuchać i nikt się Wam wtrącać nie będzie. Ja mam tak, że teściu np. kupi 50kg cukru (mamy pszczoły i jest on potrzebny na zimę dla nich) dla nas bez wcześniejszego PYTANIA, a potem nam przekazuje tą informację. Oczywiście musimy oddać pieniążki. To tylko jeden z przykładów kiedy jest tak dobry i nam kupuje coś, a my musimy oddawać...
To też nieźle
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
alegzi wrote:Magda, współczuję. Co za wredne babsko ;/ W tak ważnym dla Was dniu odwaliła coś takiego.
Miss, dobrze, że od razu pokazałaś, że nie dasz sobie w kaszę dmuchać i nikt się Wam wtrącać nie będzie. Ja mam tak, że teściu np. kupi 50kg cukru (mamy pszczoły i jest on potrzebny na zimę dla nich) dla nas bez wcześniejszego PYTANIA, a potem nam przekazuje tą informację. Oczywiście musimy oddać pieniążki. To tylko jeden z przykładów kiedy jest tak dobry i nam kupuje coś, a my musimy oddawać...mógłby choć zapytać czy potrzeba
mi teściowa chciała wcisnąć swoje stare rzeczy z kuchni do nowego mieszkania, w sensie nie używane ale kupione kiedyś "bo na pewno się przyda" ale grzecznie odmówiłam i powiedziałam że sama sobie kupię co mi będzie potrzebne
ogólnie większość rozmów z nią kończy się sprzeczką ale to przez to że ja trochę nerwowa jestem jak ktoś mi się wpieprza w życie
na szczęście nauczyłam się już to puszczać mimo uszu bo teściowa taka jest ze lubi zdanie zmieniać np powie że coś jest źle a ja mam inne zdanie to potrafi następnego dnia powiedzieć że to jest dobre i że ona cały czas mówiła że jest dobre
niestey taki charakter
-
Plamka, chyba sobie zobaczę ten film
Mi nie chodzi o to, że my musimy mu oddać pieniądze, a o fakt, że sam decyduje o tym co my potrzebujemy i kupuje bez wcześniejszego uzgodnienia tego z nami. Już pow. P, że jak wrócę, a teść będzie coś takiego odwalał to ja to ukrócę.
Plamka_92 lubi tę wiadomość
1cs z CLO
-
Plamka_92 wrote:Aż mi się przypomniał film, którego tytuł będzie do Twojej sytuacji idealnie pasować :p
Sposób na teściową