Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje przygotowania do ślubu hmmm to miały być jedne z najpiękniejszych chwil w życiu, a to był mój najbardziej traumatyczny moment w życiu. Na niecałe 3 miesiące przed ślubem dowiedziałam się o operacji, diagnozie.
    Pod znakiem zapytania stanęły wszystkie przygotowania i ślub, ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alegzi idziemy łeb w łeb!☺ Magda a dostałas @ czy jeszcze czekasz?

alegzi lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Alegzi idziemy łeb w łeb!☺ Magda a dostałas @ czy jeszcze czekasz?
    Czekam czekam. A że w pracy nudno to właśnie czytam artykuły na mamaginekolog.pl. Mam podejście nadal że co ma być to będzie ale zaciekawiły mnie te jej opisy, dlatego głośno myślę :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    I właśnie pisze że na usg coś widać jak beta hcg jest powyżej 1000U/l. I tak się zastanawiam, czy jest możliwe że mając ostatnia miesiączkę 25.01., betę 26.02. To do zapłodnienia doszło np ok 16.02.i dlatego beta nie wyszła, a na usg nic nie było? Napisała też że pęcherzyk może być widoczny nie wcześniej niż po ok 4tyg I 5 dniach.
    Dziwne to wszystko..

Wszystko jest możliwe. To jest organizm, więc coś co nam się czasem może wydać niezrozumiałe albo niemożliwe jednak się dzieje :)

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka, współczuję :( Musiałaś przeżyć swoje przed ślubem. Dobrze, że wszystko skończyło się tak jak powinno, czyli DOBRZE :)

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ja z ciekawości po Waszych achach i ochach na temat mamy ginekolog weszłam sobie poczytać nt. higieny intymniej :D :D :D Bardzo fajnie pisze, no naprawdę.

1cs z CLO
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda kurcze naprawde Twój przypadek jest ciekawy. Jak nie dostaniesz @ to powtórz betę. Plamka dużo już przeszlas ale teraz na pewno będzie dobrze. Zobaczysz!

3i49krhm19wid3ce.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka, dodatkowy stres przed ślubem - współczuję. Mnie tylko zagotowala teściowa na dzień przed ślubem i to tak że aż beczalam, ale cóż, nie może wszystko być cukierkowe :)
    Panipuchatkowa, ok. 12.03.pojde do lekarza i zobaczymy :)
    Alegzi, fajnie też pisze o mitach w ciąży :p

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, nt. ciąży staram się na razie nie czytać. Przed @ nie dość, że mam nerwy jak stąd i nie wracaj to jeszcze jakbym dorzuciła czytanie o objawach to naprawdę mogłoby się źle skończyć dla mnie i mojego P :D :D :D
    A co zrobiła takiego teściowa? :(

1cs z CLO
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah krótko mówiąc błogosławieństwo miało być w kościele, a ona zrobiła aferę że ja w kościele się nie urodziłam i jak nie będzie błogosławieństwa w domu to ona na ślub nie przyjdzie. Chcieliśmy uniknąć błogosławieństwa w domu z różnych przyczyn, dużo gości w domu, nieprzygotowane pomieszczenie, duża odległość i ja sobie wymarzylam że M mnie zobaczy dopiero w kościele jak tato mnie będzie prowadził. Jak mój ksiądz to usłyszał to popukal się w czoło i na końcu mszy i tak zrobił błogosławieństwo ale wszystkich - rodzice podeszli i trzymali nad nami ręce, a reszta gości uniosła swoje do gory i on tam modlitwę mówił :) piękne to było :) hehe

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Plamka, dodatkowy stres przed ślubem - współczuję. Mnie tylko zagotowala teściowa na dzień przed ślubem i to tak że aż beczalam, ale cóż, nie może wszystko być cukierkowe :)
    Panipuchatkowa, ok. 12.03.pojde do lekarza i zobaczymy :)
    Alegzi, fajnie też pisze o mitach w ciąży :p
    Haha widzę że nie tylko ja mam rządzącą teściową :D mi moja dała się we znaki już rok przed ślubem dlatego nawet nie dopuszczalam jej do przygotowań, to miał być nasz ślub a nie jej więc nie dałam sobie wleźć na łeb :D ale na szczęście zrozumiała że nie powinna się wtrącać jak jej nikt nie prosi i miałam w miarę spokojne przygotowania :) co Twoja zrobiła że aż się zgotowalas?

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Ah krótko mówiąc błogosławieństwo miało być w kościele, a ona zrobiła aferę że ja w kościele się nie urodziłam i jak nie będzie błogosławieństwa w domu to ona na ślub nie przyjdzie. Chcieliśmy uniknąć błogosławieństwa w domu z różnych przyczyn, dużo gości w domu, nieprzygotowane pomieszczenie, duża odległość i ja sobie wymarzylam że M mnie zobaczy dopiero w kościele jak tato mnie będzie prowadził. Jak mój ksiądz to usłyszał to popukal się w czoło i na końcu mszy i tak zrobił błogosławieństwo ale wszystkich - rodzice podeszli i trzymali nad nami ręce, a reszta gości uniosła swoje do gory i on tam modlitwę mówił :) piękne to było :) hehe
    Najlepsza jest groźba że nie przyjdzie. Jak można tak szantażować? Nie rozumiem tego...

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to ja Wam współczuję dziewczyny. Moja teściowa jest bardzo sympatyczną kobietą, nigdy mi nie zalazła za skórę :) I mam nadzieję, że tak zostanie :D

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Ojej to ja Wam współczuję dziewczyny. Moja teściowa jest bardzo sympatyczną kobietą, nigdy mi nie zalazła za skórę :) I mam nadzieję, że tak zostanie :D
    Z mojej to wszyscy w rodzinie się śmieją że jest nadpobudliwa i ma motorek w tyłku :P zdziwili się jak mój mąż powiedział że ma dziewczyne a mi wspolczuli przyszłej teściowej :D ale z mojej perspektywy ona nie jest taka zła tylko trzeba się nauczyć mówić jej "nie" bo naprawdę umie wejść na głowę jeśli ktoś nie ma swojego stanowczego zdania :) no i oczywiście wszystko robi najlepiej - nawet lepiej niż jej własną teściowa :D za to teścia mam spoko ;)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, współczuję. Co za wredne babsko ;/ W tak ważnym dla Was dniu odwaliła coś takiego.

Miss, dobrze, że od razu pokazałaś, że nie dasz sobie w kaszę dmuchać i nikt się Wam wtrącać nie będzie. Ja mam tak, że teściu np. kupi 50kg cukru (mamy pszczoły i jest on potrzebny na zimę dla nich) dla nas bez wcześniejszego PYTANIA, a potem nam przekazuje tą informację. Oczywiście musimy oddać pieniążki. To tylko jeden z przykładów kiedy jest tak dobry i nam kupuje coś, a my musimy oddawać...

1cs z CLO
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Z mojej to wszyscy w rodzinie się śmieją że jest nadpobudliwa i ma motorek w tyłku :P zdziwili się jak mój mąż powiedział że ma dziewczyne a mi wspolczuli przyszłej teściowej :D ale z mojej perspektywy ona nie jest taka zła tylko trzeba się nauczyć mówić jej "nie" bo naprawdę umie wejść na głowę jeśli ktoś nie ma swojego stanowczego zdania :) no i oczywiście wszystko robi najlepiej - nawet lepiej niż jej własną teściowa :D za to teścia mam spoko ;)

Aż mi się przypomniał film, którego tytuł będzie do Twojej sytuacji idealnie pasować :p
    Sposób na teściową :D

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Magda, współczuję. Co za wredne babsko ;/ W tak ważnym dla Was dniu odwaliła coś takiego.

Miss, dobrze, że od razu pokazałaś, że nie dasz sobie w kaszę dmuchać i nikt się Wam wtrącać nie będzie. Ja mam tak, że teściu np. kupi 50kg cukru (mamy pszczoły i jest on potrzebny na zimę dla nich) dla nas bez wcześniejszego PYTANIA, a potem nam przekazuje tą informację. Oczywiście musimy oddać pieniążki. To tylko jeden z przykładów kiedy jest tak dobry i nam kupuje coś, a my musimy oddawać...

To też nieźle :/

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:

O kurde no to teściu dobry ;) mógłby choć zapytać czy potrzeba ;) mi teściowa chciała wcisnąć swoje stare rzeczy z kuchni do nowego mieszkania, w sensie nie używane ale kupione kiedyś "bo na pewno się przyda" ale grzecznie odmówiłam i powiedziałam że sama sobie kupię co mi będzie potrzebne :) ogólnie większość rozmów z nią kończy się sprzeczką ale to przez to że ja trochę nerwowa jestem jak ktoś mi się wpieprza w życie :) na szczęście nauczyłam się już to puszczać mimo uszu bo teściowa taka jest ze lubi zdanie zmieniać np powie że coś jest źle a ja mam inne zdanie to potrafi następnego dnia powiedzieć że to jest dobre i że ona cały czas mówiła że jest dobre :D niestey taki charakter ;)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka, chyba sobie zobaczę ten film :) Mi nie chodzi o to, że my musimy mu oddać pieniądze, a o fakt, że sam decyduje o tym co my potrzebujemy i kupuje bez wcześniejszego uzgodnienia tego z nami. Już pow. P, że jak wrócę, a teść będzie coś takiego odwalał to ja to ukrócę.

Plamka_92 lubi tę wiadomość

1cs z CLO
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Aż mi się przypomniał film, którego tytuł będzie do Twojej sytuacji idealnie pasować :p
    Sposób na teściową :D
    Haha ten z Jennifer Lopez i Jane Fondą? :D

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
‹‹ 623 624 625 626 627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ