X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alegzi ja miałam sytuację, że kilka osób potwierdziło, że będą (może ze 3 takie osoby były?), a przyszło co do czego to się nie zjawili...

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka, no właśnie o takich gagatkach też myślałam. Jakby nie wiedzieli, że to są koszta i to nie małe.

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale i tak nie zdołali mi zepsuć tym naszego dnia :D

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• alegzi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze Wam opiszę "śmieszną" sytuację. Zaprosiliśmy moją kuzynkę z mężem i dzieckiem. Do najbiedniejszych nie należą. Bawili się na weselu w najlepsze, wyszli i to dosłownie z inną parą jako ostatni goście. Wiecie ile nam dali? 200zł. Ona i on pracujący, mający własny dom. No myślałam, że padnę. My jak byliśmy u nich mimo tego, że ja się uczyłam, a P studiował dziennie wrzuciliśmy im 500zł. Rozumiem jakby byli biedni, wiązali koniec z końcem, ale czy tylko mi się ta sytuacja wydawała lekko żenująca? Nie żebym oczekiwała milionów, ale chodzi o sam fakt.

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka, w dniu wesela takie rzeczy przechodzą obojętnie :D

1cs z CLO
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    A jeszcze Wam opiszę "śmieszną" sytuację. Zaprosiliśmy moją kuzynkę z mężem i dzieckiem. Do najbiedniejszych nie należą. Bawili się na weselu w najlepsze, wyszli i to dosłownie z inną parą jako ostatni goście. Wiecie ile nam dali? 200zł. Ona i on pracujący, mający własny dom. No myślałam, że padnę. My jak byliśmy u nich mimo tego, że ja się uczyłam, a P studiował dziennie wrzuciliśmy im 500zł. Rozumiem jakby byli biedni, wiązali koniec z końcem, ale czy tylko mi się ta sytuacja wydawała lekko żenująca? Nie żebym oczekiwała milionów, ale chodzi o sam fakt.

Ludzie już tacy są.
    Albo nie raz słyszałam o dawaniu pustych kopert.

A wiecie jaka ze mnie jest pałka? Dostałam na ślub od swoich wujków z Niemiec 200 euro i już w domu jak pootwieraliśmy te wszystkie koperty, chciałam zrobić porządek i dałam puste już koperty ojcu do spalenia do pieca. I ta jedna z 200 euro prawdopodobnie poszła do pieca :/ No gdzieś musiałam tych pieniędzy przypadkowo nie wyjąć i poszły w ogień..

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• alegzi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka, tak, ludzie są różni. O pustych kopertach jeszcze nie słyszałam.
    O kurcze tyle kaski poszło z dymem. Myśl sobie, że to na szczęście :D

1cs z CLO
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Plamka, tak, ludzie są różni. O pustych kopertach jeszcze nie słyszałam.
    O kurcze tyle kaski poszło z dymem. Myśl sobie, że to na szczęście :D

Ja słyszałam i to nie raz :/
    Hehe tak zrobię :D

Chociaż naszła mnie głupia myśl..a co jeśli te pieniądze się nie spaliły i one gdzieś jednak są wsród moich rzeczy zawieruszone i za 20 lat cała Unia Europejska się rozpadnie, euro przestanie funkcjonować, a ja wtedy znajdę te pieniądze? To będzie gorsze od ich spalenia się :D

alegzi, terka lubią tę wiadomość

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• alegzi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka, padłam! :D :D :D A Ty widziałaś te 200e czy wujek tylko o nich wspomniał?

1cs z CLO
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha ja każda pusta kopertę targalam dla pewności :p
    A i u nas były osoby które nic nie dały.. No ale co zrobisz, takie życie :) my się staraliśmy dawać zawsze tak żeby chociaż się za nasz "talerzyk" zwróciło.

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam je na własne oczy, w rękach je miałam :D ja nie wiem jak to się mogło stać :D

alegzi lubi tę wiadomość

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Hahaha ja każda pusta kopertę targalam dla pewności :p
    A i u nas były osoby które nic nie dały.. No ale co zrobisz, takie życie :) my się staraliśmy dawać zawsze tak żeby chociaż się za nasz "talerzyk" zwróciło.

Magda my też 3 razy sprawdzaliśmy :D no ale jak się już jest taką pałką jak ja to i takie sytuacje się zdarzają :p

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Na Śląsku Opolskim jest taka fajna opcja mówienia przez wy - zróbcie, powiedzcie itd :) ja z tego korzystam bo szczerze mówiąc ciężko mi mówić mamo..
    U mnie mama do moich dziadków tak mówiła - tak w liczbie mnogiej :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Ja po miesiącu z grubej rury zapytałam teścia czy mogę do nich mówić mamo, tato. Powiedział, że tak, że tego oczekują. Gdybym sama nie zapytała to pewnie do dziś byłoby pani, pan.
    No ja taka odważna nie jestem :D mi np byłoby głupio trochę mówić przy ich córce do nich mamo/tato (mąż ma młodszą siostre) , co nie zmienia faktu że no kurde bym chciała tak mówić... myślę że chyba nastąpi kiedyś taka rozmowa z teściami gdy w końcu do któregoś powiem pani/Pan przez przypadek

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No rozpakowywanie prezentow czytanie kartek i liczenie kasy bylo ekscytujące.!☺

alegzi lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Mój mąż to jakoś tak od razu zaczął mówić do moich rodziców mamo, tato. Ze mną było gorzej, bo długo unikałam tej formy :p Wstydziłam się po prostu :) Ale któregoś dnia w końcu przeszło mi to przez gardło i już chyba przywykłam :)

Za to z mojej bratowej się śmialiśmy, bo przez jakiś czas mówiła Pan/Pani, ale to nie było celowe, Ona zapominała się wtedy jeszcze :D
    Moja bratowa (brata ciotecznego żona) też przez dłuższy czas nie umiala mówić do mojej cioci mamo ale jak dzieci się pojawiły to się przelamala :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też były cyrki związane z weselem. My braliśmy ślub w czerwcu tamtego roku, rok wcześniej ogłosiliśmy to dla rodziny męża na ognisku rodzinnym. Wszyscy się cieszyli że się zdecydowaliśmy choć mój Jacek miał dwóch braci ciotecznych (którzy są braćmi rodzonymi) którzy mieli panny po kilka lat więcej i wesel ni widu ni slychu. Później narzeczona jednego z tych braci wypytywala mnie gdzie wesele, ile za talerzyk, jakie daty mieliśmy do wyboru itp to jej powiedziałam że wolny był tylko nasz termin i 30 września (bo chcieliśmy wesele w czerwcu lub wrzesniu). I wiecie co? Tydzień później się dowiedzieliśmy że oni robią wesele 30 września w tej samej sali co my, normalnie spadlam z krzesła jak to usłyszałam bo wiedziałam że wcześniej nie planowali wesela. A jeszcze jedno zaskoczenie było gdy się dowiedzieliśmy że ten drugi brat też bierze ślub że swoją miesiąc po nas, bo rodzice jego narzeczonej mają salę weselną własną i niby się termin zwolnił. Oczywiście oni też nie planowali narazie wesela ale jak się dowiedzieli o weselu 30 września to też swoje zrobili. Tak więc zrobiliśmy pospolite ruszenie swoim weselem :D A najśmieszniejsze było to że mój mąż ma ciocie w Kielcach i ona mówiła że będzie musiała wybrać na które wesele przyjadą a w rezultacie przyjechała na wszystkie 3 :D

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co mój mąż zrobił? Nie wiem czy u Was tez w tradycji jest tak, że robią tzw bramy i nalezy dac flaszke albo cos ;) zanim dojechaliśmy na sale to zatrzymały nas jakies dzieci, wogole ich nie znalam, chyba czekały na inna pare a moj że nie miał drobnych dal im po 100 zl ! I tak 200 zl poszlo wpizdu :/ myślałam ze go powiesze. Ale te 200 euro to dopiero masakra :O

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    A wiecie co mój mąż zrobił? Nie wiem czy u Was tez w tradycji jest tak, że robią tzw bramy i nalezy dac flaszke albo cos ;) zanim dojechaliśmy na sale to zatrzymały nas jakies dzieci, wogole ich nie znalam, chyba czekały na inna pare a moj że nie miał drobnych dal im po 100 zl ! I tak 200 zl poszlo wpizdu :/ myślałam ze go powiesze. Ale te 200 euro to dopiero masakra :O

O tak, tak bramy obowiązkowo muszą być ;)
    Haha to się dzieciaki ucieszyły :D Ty już mniej :p

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha omg ale jazda z tymi 200zl. U nas daje się cuksy dla dzieciakow.

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ