SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Wracam do Was bo mnie telepie... A wiem, że na Was mogę liczyć, szczególnie, że są dziewczyny po fachu to może coś doradzą :) Mam dziś 1dc więc jestem happy, cykl mi się dłużył, masakra. Ale temat mam inny....

Jak wiecie jestem nauczycielką w podstawówce, mam 5 klasę. Wyobrażacie sobie, że jeden z uczniów, totalny mały cham - inaczej nazwać tego nie mogę, do jednej nauczycielki bluzgał i rzucił krzesłem... A na innej lekcji na pomoc nauczyciela nasmarkał. Normalnie na policzek jej glutem smarknął. Z racji tego, ja wstawiłam punkty ujemne z zachowania i jest wojna. Mojej koleżanki na mnie... Że ja nie powinnam się odzywać, że ja źle robię i poszła na mnie do dyrekcji! A pomocy kazała siedzieć cicho... i potem ją jeszcze z lekcji wyrzuciła. Ręce opadają. Naprawdę, dorośli ludzie. Czuje się odpowiedzialna za pomoc, bo jest moją asystentką i nie pozwolę na nią smarkać czy ją opluwać a potem może jeszcze bić? Zastanawiam się co z tym zrobić...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, no to nieźle :D Jednym razem wszyscy do ożenku chętni! :D

Plamka, oj pech Cię dopadł z tym 200e. A jeszcze mąż dzieciakom rozdał kaskę :) Uśmiałam się jak to przeczytałam :D
    U nas też bramy były.

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie pecherzyk rośnie równo 1mm na dobę czyli idealnie dziś miał 9 mm w środku był widoczny pecherzyk zółtkowy narazie wszystko ok ;) kolejną wizyta za tydzień do 10 dni wtedy już powinno być serduszko ☺ciąża starsza ok 3 dni ;)

Sylwiaa992, Plamka_92, terka lubią tę wiadomość

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • Martusiaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli przykra sytuacja :(brak słów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 15:28

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • alegzi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, no cóż tamte nauczycielki mają nasrane w głowach. Sorry za określenie, ale inaczej się tego nie da nazwać. I one są niby uczone?!

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa wrote:
    Ja po wizycie pecherzyk rośnie równo 1mm na dobę czyli idealnie dziś miał 9 mm w środku był widoczny pecherzyk zółtkowy narazie wszystko ok ;) kolejną wizyta za tydzień do 10 dni wtedy już powinno być serduszko ☺ciąża starsza ok 3 dni ;)

Gratuluje :) Bo nie wiem czy gratulowałam :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alegzi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa wrote:

Super :D Czasem muszę 2 jak nie 3 razy przeczytać Twoją wiadomość, bo nie mogę się połapać:( Piszesz jednym ciągiem bez znaków interpunkcyjnych i jest to czasem dla mnie problem ;)

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, zobaczymy co na to wszystko dyrektorka.

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie... I jeszcze odzew ojca, że ja powinnam nagradzać, chwalić, motywować a nie karać! No "pięknie nasmarkałeś"....? Jakiś kosmos, tak mnie noszą nerwy. A jeszcze ta moja wychowawczyni (ja jestem tą drugą) chroni go, otacza i ku radosze tamtego gnoja pomoc została wyrzucona z lekcji bo jej przeszkadzała... Dobrze, że jak tamten się drze i bluzga to nie przeszkadza. Zastanawiam się czy to jakoś pod mobbing czy coś nie podciągnąć, bo teraz ta koleżanka (pomoc) wydzwania wystraszona, że tamta jej żyć nie daje i nie wiadomo co chce i jak zastrasza... Tak chora sytuacja....

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, jak nic idzie pod mobbing! Ja pitole, a potem ludzie się dziwią, że ich aniołki na jakiś przestępców wyrastają ;/ A wtedy słowa "i tak uczyła szkoła" ;/

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Seli, zobaczymy co na to wszystko dyrektorka.

Dyrektorka na razie nie jest po żadnej ze stron i nie wie co robić ale przyznaje, że nie może on się tak zachowywać, tylko czemu tamta go tak broni? I jeszcze na nas najeżdża...

dZhdp1.png

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Hahaha omg ale jazda z tymi 200zl. U nas daje się cuksy dla dzieciakow.
    Gdybym wiedziała że jakies dzieciaki beda to bym kupila :D ale one ewidentnie musialy czekac na inna pare a nas zatrzymali :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 15:36

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Seli, jak nic idzie pod mobbing! Ja pitole, a potem ludzie się dziwią, że ich aniołki na jakiś przestępców wyrastają ;/ A wtedy słowa "i tak uczyła szkoła" ;/

Dokładnie! Ale ja, anglistka, pomoc, inna nauczycielka, my jej mówimy, zgłaszamy a ona,że rozmawia z rodzicami jego i tyle, nie ma konsekwencji, nie ma działania, jest zamiatanie pod dywan, jak ja zareagowałam to jest cyrk na kółkach...

dZhdp1.png

• Mała_Mii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli faktycznie miałaś dzień ... w sumie dzieci w 5 klasie to już nie są szczyle z 2 kl ...
    Martusia to świetnie;)
    Noo ja tam do teściowej mówię przez Pani ;D a po ślubie jesteśmy ponad 2 lata z czego 9 lat razem ;D ale ja powiedziałam ze No poprostu nie mogę do niej mówić mamo , ale za 7 miesięcy będę mówić babcia i jest git;p ona mowila ze rozumie to bo sama miała podobnie po ślubie , facetowi to inaczej mówić do teściów mamo tato , moja przed ślubem już mowiel .. kobieta to jednak ja tak przynajmniej mam inaczej na ten temat myśli .. ;)
    Co do teściowej to tez wiele z nią przeżyłam ojjj wiele 2 razy do pl mnie wyrzuciła ;D mamy podobne charaktery wiec obydwie uparte i stanowcze ;D ona strasznie się wtrącała do nas aż w końcu się z nią Pożarlam powiedziałam co mi na sercu leży ze robi z syna upośledzona osobę wpierdala się i takie tam ;D powinna się leczyć psychicznie ;D nie odzywalysmy się do siebie ponad rok Haha ;D ale w sierpniu się pogodziliśmy i od tamtej pory jest naprawdę dobrze ;)) nie mam już na co narzekać ;p chyba ta sytuacja i ten czas wie zmieniło i pokazał udowodniło No nie wiem ale jest całkiem inaczej

alegzi lubi tę wiadomość

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Dyrektorka na razie nie jest po żadnej ze stron i nie wie co robić ale przyznaje, że nie może on się tak zachowywać, tylko czemu tamta go tak broni? I jeszcze na nas najeżdża...

A no to w sumie + dla Ciebie. Widać dyrektora ma takie samo zdanie co Ty.

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała MI, ale miałaś akcje z teściówką :D

1cs z CLO
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia pięknie!! Gartulacje serdeczne. Seli to ten chłopiec o którym już kiedyś pisałaś? Dramat po prostu. Alegzi jeszcze 25 minut!☺

alegzi lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Dokładnie! Ale ja, anglistka, pomoc, inna nauczycielka, my jej mówimy, zgłaszamy a ona,że rozmawia z rodzicami jego i tyle, nie ma konsekwencji, nie ma działania, jest zamiatanie pod dywan, jak ja zareagowałam to jest cyrk na kółkach...

No właśnie "takie" dzieci zawsze są chronione. A potem ryk i lament, bo się okazuje bandziorem. Albo wiesz co? Wiesz kiedy zareagują? Jak on coś komuś poważnego zrobi.

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Martusia pięknie!! Gartulacje serdeczne. Seli to ten chłopiec o którym już kiedyś pisałaś? Dramat po prostu. Alegzi jeszcze 25 minut!☺

Dziś mi zleciało piorunem :D

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, jestem zażenowana... Nie wiem co robić... Jutro spróbuję z dyrekcją porozmawiać, że może uda mi się na spokojnie z tą wariatką coś załatwić ale nie pozwolę swojego autorytetu i mojego zdania podważać.

Dopiero co wróciłam, umówiłam się do fryzjera na poniedziałek :D i robię pizze na cieście piwnym na obiad :P dziś szalejemy bo matki pieniężnej :D

A jak tam u Was? Nie przebrnę przez wszystkie ostatnie posty :P nawet nie pamiętam kiedy się wyłączyłam :P

dZhdp1.png

‹‹ 628 629 630 631 632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ