X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)

Ja trochę pograłam, wczoraj mężowi pada rozładowałam :D Biorę się za pierogi,mam ochotę:)

Mam 4dc a nie ma śladu po okresie... Z 2 na 3 dzień w nocy nie było już nic a w ciągu dnia odrobinę brązu. Ostatnio było 2 dni, ale dość obfite, teraz było tego mało. Ciekawe co na to powie nowy gin, bo poprzenie cykle to takie 4 dni i 5 plamienia, a tutaj 2...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) U mnie piękna pogoda za oknem, az chce się żyć!
    Pewnie po obiedzie pójdziemy ma spacer, a później planujemy zaprosić moje ciocie i siostrę żeby im powiedzieć, że rodzinka się powiększy :)
    Wczoraj pojechalismy do brata mojego meza, bo przyjechal zza granicy i pojechalismy sobie fajnie posiedzieć :)
    Bóli brzucha wczoraj praktycznie nie było, możliwe że bolał tak to był termin kolejnej @ , gdzies wyczytalam że tak czasami jest :)

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej dziewczyny ;) ja się dopiero obudziłam. Terka film polecam, ale nie wiem czy faktycznie dla Ciebie na twój stan ;) mi po lekach szaleją hormony też i przedwczoraj na komedii sie poryczalam, a wczoraj na Azylu to już wybitnie była depresja. Ale film naprawdę piękny, ja ogólnie lubię wojenne ;)
    Dzisiaj w planach pewnie lenistwo, Co? :)

O tak, z łózka do tej pory nie wyszliśmy :D znaczy maz na chwile bo zgłodniał a i ja będę musiała wstać sobie cos do jedzenia zrobić potem z powrotem usnęliśmy rano :D teraz ja sie przebudziłam, a on śpi :D wiec trzeba będzie wstać bo mi dzieć spokoju nie da :D
    Chociaż słoneczko za oknem kusi wyjść ale to zobaczymy czy będziemy robić sobie jakiś spacerek po Mszy-oczywiście jak to ja wyciągam go na chrzciny :P

Co do filmu, tak jak wspominałam nie jestem w stanie ogarnąć niczego ponad komedie i bajki :P :D maz mnie raz namówił na mocniejszy film to w sumie męczyłam go trochę a i mały niezadowolony był -wrażliwiec mały :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Hej :) U mnie piękna pogoda za oknem, az chce się żyć!
    Pewnie po obiedzie pójdziemy ma spacer, a później planujemy zaprosić moje ciocie i siostrę żeby im powiedzieć, że rodzinka się powiększy :)
    Wczoraj pojechalismy do brata mojego meza, bo przyjechal zza granicy i pojechalismy sobie fajnie posiedzieć :)
    Bóli brzucha wczoraj praktycznie nie było, możliwe że bolał tak to był termin kolejnej @ , gdzies wyczytalam że tak czasami jest :)

Czyli intensywny dzien faktycznie ale bardzo radosny ;)

Tak, tak moze byc ze w terminach @ moze albo bardziej brzuch bolec albo można troszkę plamic. Pierwsze tygodnie takie mogą być i to o niczym złym nie świadczy ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Witam się :)

Ja trochę pograłam, wczoraj mężowi pada rozładowałam :D Biorę się za pierogi,mam ochotę:)

Mam 4dc a nie ma śladu po okresie... Z 2 na 3 dzień w nocy nie było już nic a w ciągu dnia odrobinę brązu. Ostatnio było 2 dni, ale dość obfite, teraz było tego mało. Ciekawe co na to powie nowy gin, bo poprzenie cykle to takie 4 dni i 5 plamienia, a tutaj 2...

Seli to dziwne jednak jest... Chociaż na Twoim miejscu zabezpieczyłabym jednak się na wszelki wypadek gdyby @ wróciła (mowie to z doświadczenia bo kiedyś tez miałam taki miesiąc ze 2 dni @ przerwa 1 dzień i 4dnia znów wróciła na 2 dni :P )

• Seli Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Seli to dziwne jednak jest... Chociaż na Twoim miejscu zabezpieczyłabym jednak się na wszelki wypadek gdyby @ wróciła (mowie to z doświadczenia bo kiedyś tez miałam taki miesiąc ze 2 dni @ przerwa 1 dzień i 4dnia znów wróciła na 2 dni :P )

A słyszałam, że potrafi wrócić, zobaczymy :) Dobrze by było, bo tak jakoś za mało :P pociesza mnie jedynie, że nic mnie nie boli :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• terka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A słyszałam, że potrafi wrócić, zobaczymy :) Dobrze by było, bo tak jakoś za mało :P pociesza mnie jedynie, że nic mnie nie boli :P

O tak to potrafi pocieszyć człowieka ;) słoneczko świeci nic nie boli...żyć nie umierać :D

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    O tak to potrafi pocieszyć człowieka ;) słoneczko świeci nic nie boli...żyć nie umierać :D
    Jeszcze jakby było 20 stopni więcej to bym była szczęśliwa na maksa! :D

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Seli ja to zawsze pada podłączam w trakcie gry, do power banka :D Bo później mąż krzyczy, że znowu mu rozładowałam :D
    Dobrze wyczytałam, że lekarza zmieniasz? Byłaś już u niego, czy na pierwszą wizytę się wybierasz?

Ja sobie kawkę zrobiłam i siedzę przed lapkiem, a mąż jeszcze w łóżku. Moja mama od rana gotuje, także zaraz rosół będzie gotowy :) A my nawet śniadania nie zjedliśmy. Coś w ten weekend długo spałam, pewnie z L4 jeszcze nawyk został ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, zmieniam :P jeszcze nie byłam... mam na 23.03 to byłby 23 dc więc zobaczymy jak pójdzie z owulacją jeśli będzie, bo potem drugą sobie umówiłam na 09.04, do niego są mega terminy..... Ale podobno dobry, dziewczyny z forum chodzą i chwalą. Muszę zobaczyć co się dzieje, mam nadzieję, że jest ok bo jak nie boli, może co się miało zadziać to się zadziało i unormowało :P

Nie mamy power banka :P ale skorzystam bo mąż już mi torebkę i portfel na dzień kobiet zamówił :P a musi kupić też drugiego pada :D haha

Mi wystarczy jak jest, nie musi być aż tak ciepło :D

Zrobiłam pierogi, patrzę jak mąż gra i mi w końcu odda pada :D

dZhdp1.png

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. My po kościółku. Jestesmy u moich rodziców zaraz jedziemy do tesciow. Bardzo ładny dzień dzisiaj sloneczny.

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, u mnie wieczorem pewnie będzie też walka o pada :D Bo jak przyjedziemy do domu to chciałam sobie odpalić mojego Skyrima, trzeba się przed pracą odstresować. A mąż już zapowiedział, że będzie grał przez sieć z chłopakiem mojej siostry.
    Ja na dzień kobiet to chcę tylko owulację i <3 :D Mąż chyba zapomniał że jest taki dzień, a ja mu nie przypominam, może sam na to wpadnie :D
    Pierogi bym zjadła... Mama mi zrobi za 2 tygodnie, ona najlepsze robi :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Tak chwalicie dzisiejszą pogodę, że chyba czas zwlec się z łóżka i odsłonić rolety :D

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, ja się też odmóżdżyłam grając :) Od razu lepiej, jutro mam fryzjera, pocieszam się, że jutro tylko 3 h w pracy, a we wtorek mam wyjście z dzieciakami to nie będę się z nikim użerać :P reszta tygodnia minie.

Ja dziś chyba nigdzie nie wychodzę :P nie chce mi się :)

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się do fryzjera zapisałam na 17.03, muszę trochę włosy podciąć i zafarbować :) Akurat przyjedziemy na weekend na urodziny teściowej wtedy, a to przed świętami będzie to akurat. Chociaż ostatnio włosy mi wolniej rosną, od świąt i ostatniego farbowania mam mały odrost :)
    My właśnie wychodzimy na spacer, słońce świeci to trzeba się dotlenić :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeju ja miałam miesiąc temu iść do fryzjera jak miałam tydzień urlopu. I co? oczywiście było mi nie po drodze :p A już mam takie długie te włosy..

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, Seli ja tez lubie popykać na Ps4 :D na szczęście mamy dwa pady, więc jednym gram, drugi ładuje :D
    Kupiłam sobie w tamtym tygodniu Cities Skylines, budujesz sobie swoje miasto :D wciaglo mnie na maska i tylko z mężem kto pierwszy bedzie przy konsoli haha :D z tym że ja teraz siedze w domu, wiec mam duzo czasu :D a moj tez gra online w swoje gierki to nieraz tez kilka godzin mu zejdzie ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mielismy kupic drugiego bo ps4 mamy od jakis 2 tyg ;p

Ja mam swoje naturalne i potrzebuje zmiany ;) albo zrobie rudy albo jakis blond ;p mam taki jasny braz swoje ;)

dZhdp1.png

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasny brąz ładny kolor :) Zawsze marzyłam o brązowych włosach, ale szkoda mi niszczyć malowaniem :)
    Ja swoje naturalne mam w kolorze ciemnego blondu :)
    Chociaż chyba miedzy ciemnym blondem, a jasnym brązem jest niewielka różnica?

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Seli Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Jasny brąz ładny kolor :) Zawsze marzyłam o brązowych włosach, ale szkoda mi niszczyć malowaniem :)
    Ja swoje naturalne mam w kolorze ciemnego blondu :)
    Chociaż chyba miedzy ciemnym blondem, a jasnym brązem jest niewielka różnica?

Dla mnie zadna... zalezy tez kto co nazywa ;p bo mozna powiedziec, ze u mnie to ciemny blond ;p ja mowie jasny braz. Chce troche nowosci ;)

dZhdp1.png

‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ