X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka tak 2 sypialnie salin z kuchnia, łazienka i korytarz. No i balkon. No i widok super bo na gorki czechowskie.☺

Plamka_92 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo pięknie :)

panipuchatkowa lubi tę wiadomość

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam męża zagonic do łóżka ale jestem tak padnięta ze sobie darujemy dzisiaj. Moze zasnę jak człowiek ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Mam za sobą straszną noc :( pisałam wam wczoraj o tych bólach w podbrzuszu, no i wszystko było ok, poszłam spać, obudziłam się po 23 z przeokropnym bólem w mostku :( Z trudem wstałam, troszkę pobodzilam i przeszło więc poszłam spać. Obudziłam się znowu koło 2 w nocy i znowu to samo, tylko się ruszyłam i znowu odczulam okropny ból :( wstałam, wzięłam espumisan bo miałam wzdety brzuch więc myślałam że może mi zaszkodziła wieczorna pizza, trochę przeszło i poszłam spać :/ z rana było to samo :( myślałam że nie wstanę ale jakoś dałam radę i teraz już przeszło jak zaczęłam się ruszać :( macie pomysł od czego to może być? Często miewam nerwobole , kluje mnie po stronie serca przy głębokim wdechu ale teraz to taki uciskajacy bol centralnie na mostku :/

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na mostku takie nerwobóle, az czasem oddychac ciezko. Masz cos uspakajajacego?

My chcemy cos wiekszego kupic, by chociaz jeden pokoj wiecej byl. Teraz mamy duza sypialnie, salon z kuchnia i lazienke. Otwarta przestrzen. Nie ma praktycznie przedpokoju ;p

Witam się ;) tak w ogole. Mam dzis na 10... temperatura szalu nie robi, cos tam wzrosla. Ale mi i na 3 dzien potrafi dopiero mocniej wybic.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja mam na mostku takie nerwobóle, az czasem oddychac ciezko. Masz cos uspakajajacego?

My chcemy cos wiekszego kupic, by chociaz jeden pokoj wiecej byl. Teraz mamy duza sypialnie, salon z kuchnia i lazienke. Otwarta przestrzen. Nie ma praktycznie przedpokoju ;p

Witam się ;) tak w ogole. Mam dzis na 10... temperatura szalu nie robi, cos tam wzrosla. Ale mi i na 3 dzien potrafi dopiero mocniej wybic.
    No właśnie nic nie mam, kiedyś miałam takie tabletki ziołowe na uspokojenie ale dawno po terminie :( więc to jednak mogą być nerwobole... bo tak mnie zastanowiło ich występowanie, bo bolało tylko jak spalam/lezalam a jak już się podniosłam, posiedzialam chwilkę, wstałam to minęło i teraz już jest ok aczkolwiek czuje że w mostku coś się działo :( kurczę nigdy przenigdy nie miałam takiego typu bolu...

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    No właśnie nic nie mam, kiedyś miałam takie tabletki ziołowe na uspokojenie ale dawno po terminie :( więc to jednak mogą być nerwobole... bo tak mnie zastanowiło ich występowanie, bo bolało tylko jak spalam/lezalam a jak już się podniosłam, posiedzialam chwilkę, wstałam to minęło i teraz już jest ok aczkolwiek czuje że w mostku coś się działo :( kurczę nigdy przenigdy nie miałam takiego typu bolu...

Nerwy... To jest okropne, nimi same siebie niszczymy. Mam książkę o Hashimoto i było, że jedną z przyczyn to stres, nerwy. Ja jak żyje bez większych nerwów, nie daje się wnerwiać do bólu i mniej się przejmuje większością rzeczy - jest super.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nerwy... To jest okropne, nimi same siebie niszczymy. Mam książkę o Hashimoto i było, że jedną z przyczyn to stres, nerwy. Ja jak żyje bez większych nerwów, nie daje się wnerwiać do bólu i mniej się przejmuje większością rzeczy - jest super.
    Jejku z jednej strony dobrze że to może być od nerwów bo wiem że jestem na nie bardzo podatna ale przynajmniej wiem że może nic poważniejszego to nie jest :) widać odreagowuje te wizytę u endokrynologa... postaram się trochę to opanować i mam nadzieję że już dziś w nocy nie będę odczuwala takiego bólu :) dziękuję Seli za poradę ;)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Seli u Ciebie temperatura chociaż rośnie. U mnie spadek. Ale chyba za wcześnie na okres jeszcze, tym bardziej że dupka biorę. Jest mi niedobrze dzisiaj znowu. Nawet trochę bardziej niż wczoraj. Zbieram sie do obozu pracy i byle do 15.30. Jak wrócę to wskakuje pod kocyk i leżę do wieczora

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miewałam nerwobóle nawet kilka dni, albo po kilku dniach od stresującej sytuacji, teraz mam wywałkę na wiele rzeczy - wiem, że niewiele zmienię :) A szkoda zdrowia.
    Miewałam nawet momenty, że brałam silne środki na uspokojenie.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej dziewczyny.
    Seli u Ciebie temperatura chociaż rośnie. U mnie spadek. Ale chyba za wcześnie na okres jeszcze, tym bardziej że dupka biorę. Jest mi niedobrze dzisiaj znowu. Nawet trochę bardziej niż wczoraj. Zbieram sie do obozu pracy i byle do 15.30. Jak wrócę to wskakuje pod kocyk i leżę do wieczora

Coś tam niby rośnie, zobaczę co gin powie, bo tak to bym czekała czy przypadkiem jutro nie spadnie :P

Ja mam luzik dziś w robocie ( w sensie użeram się z dziećmi, nie współpracownikami, wolę dzieci :P )

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja miewałam nerwobóle nawet kilka dni, albo po kilku dniach od stresującej sytuacji, teraz mam wywałkę na wiele rzeczy - wiem, że niewiele zmienię :) A szkoda zdrowia.
    Miewałam nawet momenty, że brałam silne środki na uspokojenie.
    Ja tylko raz miałam taki kilkudniowy ból a tak to czasem minutę, godzinę do paru godzin :/ ale to trochę inny rodzaj bolu bo dziś no centralnie w mostku :( dlatego trochę się wystraszyłam... zobaczę jak dziś w nocy będzie, a może po prostu źle spałam :/ nie wiem :( ach kurde wszystko przez te nerwy, ja niby wiem że nic nie poradzę w danej sytuacji ale stres przychodzi niezależnie od tego :( chyba czas wyluzować :)
    Kurczę żałuję że w tym cyklu znowu nie zaczęłam tempki mierzyć, ciekawe co tam u mnie się dzieje :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet jak czasem od połowy sprawdzisz to też widać czy jest w górze, czy nie :P Wiadomo, nie daje poglądu całościowego, bo nie wiesz jak było wcześniej, no ale zawsze coś :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 07:05

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nawet jak czasem od połowy sprawdzisz to też widać czy jest w górze, czy nie :P Wiadomo, nie daje poglądu całościowego, bo nie wiesz jak było wcześniej, no ale zawsze coś :p
    Hmmm to od jutra będę sprawdzać jak tak :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w tym cyklu temperatura bardzo spokojnie idzie, w ogóle jest "cicho" i spokojnie :P Wczoraj trochę lewa strona bolała ale trochę i może to promieniował ból z jajnika? Zobaczymy co gin powie, zaczynam się coraz bardziej stresować.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej dziewczyny.

Z tego co widzę bierzesz dupka od kilku dni. Może on spowodował wycofanie się z owu? Wiem ze niby nie hamuje ale kto wie jak akurat u Ciebie jest?

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie, może bloknęło? Bo tak wygląda jakby jednak nic nie pykło. Masz Alex jakąś wizytę potwierdzającą?

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Mam za sobą straszną noc :( pisałam wam wczoraj o tych bólach w podbrzuszu, no i wszystko było ok, poszłam spać, obudziłam się po 23 z przeokropnym bólem w mostku :( Z trudem wstałam, troszkę pobodzilam i przeszło więc poszłam spać. Obudziłam się znowu koło 2 w nocy i znowu to samo, tylko się ruszyłam i znowu odczulam okropny ból :( wstałam, wzięłam espumisan bo miałam wzdety brzuch więc myślałam że może mi zaszkodziła wieczorna pizza, trochę przeszło i poszłam spać :/ z rana było to samo :( myślałam że nie wstanę ale jakoś dałam radę i teraz już przeszło jak zaczęłam się ruszać :( macie pomysł od czego to może być? Często miewam nerwobole , kluje mnie po stronie serca przy głębokim wdechu ale teraz to taki uciskajacy bol centralnie na mostku :/

Biedna :( mi też się zdaje że to będą nerwobóle bo miałaś ostatnio ciężki czas pełen wrażeń i nerwów ogromnych... Gdzieś to kiedyś musi wyjść z organizmu...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Miss nieciekawie z tymu bólami Twoimi.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie plany na dziś?

Ja się zbieram do pracy, mam warsztaty a potem 3 lekcje sama prowadzę :P polski, matmę i wychowawczą :) Mam przykaz odgórny, że mają dzieciaki plakaty zrobić, na polskim zrobimy interpretację rysunkową wiersza :) Dziś nawet mam energię i jakoś tak, naprawdę pozytywnie. Choć boje się wizyty u gina, nie wiem co zobaczy, czy cokolwiek potwierdzi z tego co mówili inni ginekologowie. Do 20 sporo czasu, a i opóźnienie godzinne podobno tam to dość częsta sprawa.

Tak czy siak... Mam wielkie nadzieje. Bolą mnie piersi lekko, sutki też wrażliwsze, lekki trądzik. Tak jak przy owulacji.

dZhdp1.png

‹‹ 707 708 709 710 711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ