X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grejpfrutowym? A bierzesz leki na tarczycę? Nie można pić/jeść grejpfrutów...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie wiedziałam. Dlaczego nie można? Ogólnie to nie jadam, ale dzisiaj miałam ochotę na sok :) Leki biorę rano, a sok piłam ok 17.30.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasilają działanie leków :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ważne kiedy :) Lek na tarczycę, antykoncepcja to leki stałe i nie można z lekami stałymi jeść/pić grapefruitów one źle wpływają na leki. Możesz mieć jazdę po tym. Wydaje się niby nic... A możesz mieć silną reakcję.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze wiedzieć na przyszłość :) Ogólnie nic mi nie jest, może tragedii nie będzie :) A pomarańcze, cytryna, ogólnie cytrusy też na to wpływają? Bo czytałam, że ogólnie woda z cytryną jest nawet zalecana do popijania leków na tarczycę, bo poprawia wchłanianie.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, chodzi tylko o grapefruita :P Ja raz przy hormonach zjadłam... O matko, ale miałam jazdę, i słabo mi i zawroty głowy...

dZhdp1.png

• Martusiaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krycha gratulacje ;)

kryha lubi tę wiadomość

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Miss a robisz wykres? Patrzysz na śluz? Sam ból to tak nic nie znaczy... Bo mnie bolało przez wiele dni w ciągu cyklu różnie :p ale u mnie było i nie wiem czy nadal nie jest coś nie tak.
    No właśnie wykresu nie robię :( jakoś mi to nie szło bo tylko 2 miesiące robiłam a skok był ładny :) ale dałam sobie narazie spokój z tym :/ śluzu u mnie bardzo mało, przezroczysty miałam do niedzieli czyli do 12dc a już od 13dc mam biały
    Moja teściowa ma wyciętą tarczyce i jej lekarz powiedział żeby cytrusów nie jadła w ogóle

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • terka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    Dziewczyny, beta 81,6!
    Normalnie jak to zobaczyłam, to się poryczałam. A ze mną syn, bo nie wiedział co się dzieje.

W piątek robię kolejne badanie razem z progesteronem i jeszcze betę w poniedziałek. Gin kazała zgłaszać się od razu po receptę na dupka. Przyjmuje od poniedziałku do środy, może uda się umówić na przyszły tydzień jeśli beta w poniedziałek będzie na tyle wysoka, żeby był sens.

Na razie jeszcze w to nie wierzę i boję się że będzie jak ostatnio.

No i boję się gin, jak mnie zjedzie, że się nawet 1 cykl nie wstrzymaliśmy. Heh

Kryha gratuluje!!! :D jak 11dpo masz taka bete to Ty sie nic nie martw! :D dobeze będzie piękna jest! :D ale faktycznie wez dupka, nie czekaj na nic bo szkoda czasu :)

kryha lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • kryha Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Kryha gratuluje!!! :D jak 11dpo masz taka bete to Ty sie nic nie martw! :D dobeze będzie piękna jest! :D ale faktycznie wez dupka, nie czekaj na nic bo szkoda czasu :)

W tym tygodniu i tak mnie już nie przyjmie, dlatego w piątek zrobię progesteron. Jeśli będzie w porządku, to będę czekać do wizyty bez stresu.

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    No właśnie wykresu nie robię :( jakoś mi to nie szło bo tylko 2 miesiące robiłam a skok był ładny :) ale dałam sobie narazie spokój z tym :/ śluzu u mnie bardzo mało, przezroczysty miałam do niedzieli czyli do 12dc a już od 13dc mam biały
    Moja teściowa ma wyciętą tarczyce i jej lekarz powiedział żeby cytrusów nie jadła w ogóle

A dziś który masz? To już tak jakby owu była koło 13-14? Podobno jak się śluz kończy płodny to jest owulacja.

dZhdp1.png

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryha gratulacje!☺❤

kryha lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A dziś który masz? To już tak jakby owu była koło 13-14? Podobno jak się śluz kończy płodny to jest owulacja.
    Dziś mam 15dc :) I mi się wydaje że ovu była w niedzielę czyli 12dc bo właśnie wtedy było takie przejście w sluzie z płodnego na biały :/ kurczę nie wiem już sama jak to u mnie jest :( mam tylko ogromną nadzieję że się udało :) W sobotę pójdę zrobić ten progesteron dla świętego spokoju :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto wiedzieć :) ja zrobię za tydzień też. Mam nadzieję,że zasnę dziś spokojnie bo ciekawi mnie temperatura i też stresuje się co mi powie jutro lekarz.

dZhdp1.png

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już jestem taka zestresowana sobotnią wizytą :) i w ogóle podjarana jestem, bo w sobotę będziemy też wybierać płytki do mieszkania :D

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Seli Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Plamka, mieszkanie kupiliście? :) Czy tylko remont? Ja też się jarałam, potem było męczące ale teraz jest fajnie :D

Ja jestem dziwna, bo czuję - że powie, że jest w porządku a zarazem boje się, że powie, że jest bardzo źle :P Weź pogódź jedno z drugim :D

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    O, Plamka, mieszkanie kupiliście? :) Czy tylko remont? Ja też się jarałam, potem było męczące ale teraz jest fajnie :D

Ja jestem dziwna, bo czuję - że powie, że jest w porządku a zarazem boje się, że powie, że jest bardzo źle :P Weź pogódź jedno z drugim :D

Po prostu totalnie nie wiesz czego sie spodziewać stad takie skrajne myśli :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiliśmy już prawie rok temu, ale blok był jeszcze w trakcie budowy :) na jesień dostaliśmy klucze, ale to tak powolutku wszystko idzie, bo mój mąż wszystko sam robi :) dopiero gładzie skończył :) A teraz zaczynają się te przyjemniejsze rzeczy :D

Seli właśnie nie jesteś dziwna :p to normalne :D

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Seli Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łojeju, na jesieni? To my dostaliśmy kluczę w styczniu, w połowie (rok temu) a pod koniec lutego już się wprowadzaliśmy - a wszystko też sami robiliśmy :) Ale my wynajmowaliśmy mieszkanie i chcieliśmy jak najszybciej na swoje :) I płytki to już wybrane miałam przed kluczami :D hahaha

normalne? Zazwyczaj miałam złe przeczucia a teraz ta iskra nadziei się tli :P

dZhdp1.png

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie wynajmujemy, nic nas nie goni :) a mój mąż to taki jest, że wszystko musi być idealnie zrobione, wygłaskane, wypieszczone :p ciągle jakieś poprawki, coś nowego wymyśla i to tak się schodzi :p Ale niech mu będzie, skoro mu to taką radość sprawia :p

No dla mnie normalne ;p

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ