Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Grejpfrutowym? A bierzesz leki na tarczycę? Nie można pić/jeść grejpfrutów...
-
Nie ważne kiedy
Lek na tarczycę, antykoncepcja to leki stałe i nie można z lekami stałymi jeść/pić grapefruitów one źle wpływają na leki. Możesz mieć jazdę po tym. Wydaje się niby nic... A możesz mieć silną reakcję.
-
To dobrze wiedzieć na przyszłość
Ogólnie nic mi nie jest, może tragedii nie będzie
A pomarańcze, cytryna, ogólnie cytrusy też na to wpływają? Bo czytałam, że ogólnie woda z cytryną jest nawet zalecana do popijania leków na tarczycę, bo poprawia wchłanianie.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Nie, chodzi tylko o grapefruita
Ja raz przy hormonach zjadłam... O matko, ale miałam jazdę, i słabo mi i zawroty głowy...
-
Seli wrote:Miss a robisz wykres? Patrzysz na śluz? Sam ból to tak nic nie znaczy... Bo mnie bolało przez wiele dni w ciągu cyklu różnie :p ale u mnie było i nie wiem czy nadal nie jest coś nie tak.
jakoś mi to nie szło bo tylko 2 miesiące robiłam a skok był ładny
ale dałam sobie narazie spokój z tym
śluzu u mnie bardzo mało, przezroczysty miałam do niedzieli czyli do 12dc a już od 13dc mam biały
Moja teściowa ma wyciętą tarczyce i jej lekarz powiedział żeby cytrusów nie jadła w ogóle -
kryha wrote:Dziewczyny, beta 81,6!
Normalnie jak to zobaczyłam, to się poryczałam. A ze mną syn, bo nie wiedział co się dzieje.
W piątek robię kolejne badanie razem z progesteronem i jeszcze betę w poniedziałek. Gin kazała zgłaszać się od razu po receptę na dupka. Przyjmuje od poniedziałku do środy, może uda się umówić na przyszły tydzień jeśli beta w poniedziałek będzie na tyle wysoka, żeby był sens.
Na razie jeszcze w to nie wierzę i boję się że będzie jak ostatnio.
No i boję się gin, jak mnie zjedzie, że się nawet 1 cykl nie wstrzymaliśmy. Heh
Kryha gratuluje!!!jak 11dpo masz taka bete to Ty sie nic nie martw!
dobeze będzie piękna jest!
ale faktycznie wez dupka, nie czekaj na nic bo szkoda czasu
kryha lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
terka wrote:Kryha gratuluje!!!
jak 11dpo masz taka bete to Ty sie nic nie martw!
dobeze będzie piękna jest!
ale faktycznie wez dupka, nie czekaj na nic bo szkoda czasu
W tym tygodniu i tak mnie już nie przyjmie, dlatego w piątek zrobię progesteron. Jeśli będzie w porządku, to będę czekać do wizyty bez stresu. -
MissKathy92 wrote:No właśnie wykresu nie robię
jakoś mi to nie szło bo tylko 2 miesiące robiłam a skok był ładny
ale dałam sobie narazie spokój z tym
śluzu u mnie bardzo mało, przezroczysty miałam do niedzieli czyli do 12dc a już od 13dc mam biały
Moja teściowa ma wyciętą tarczyce i jej lekarz powiedział żeby cytrusów nie jadła w ogóle
A dziś który masz? To już tak jakby owu była koło 13-14? Podobno jak się śluz kończy płodny to jest owulacja. -
Seli wrote:A dziś który masz? To już tak jakby owu była koło 13-14? Podobno jak się śluz kończy płodny to jest owulacja.
I mi się wydaje że ovu była w niedzielę czyli 12dc bo właśnie wtedy było takie przejście w sluzie z płodnego na biały
kurczę nie wiem już sama jak to u mnie jest
mam tylko ogromną nadzieję że się udało
W sobotę pójdę zrobić ten progesteron dla świętego spokoju
-
Warto wiedzieć
ja zrobię za tydzień też. Mam nadzieję,że zasnę dziś spokojnie bo ciekawi mnie temperatura i też stresuje się co mi powie jutro lekarz.
-
O, Plamka, mieszkanie kupiliście?
Czy tylko remont? Ja też się jarałam, potem było męczące ale teraz jest fajnie
Ja jestem dziwna, bo czuję - że powie, że jest w porządku a zarazem boje się, że powie, że jest bardzo źleWeź pogódź jedno z drugim
-
Seli wrote:O, Plamka, mieszkanie kupiliście?
Czy tylko remont? Ja też się jarałam, potem było męczące ale teraz jest fajnie
Ja jestem dziwna, bo czuję - że powie, że jest w porządku a zarazem boje się, że powie, że jest bardzo źleWeź pogódź jedno z drugim
Po prostu totalnie nie wiesz czego sie spodziewać stad takie skrajne myślihttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Kupiliśmy już prawie rok temu, ale blok był jeszcze w trakcie budowy
na jesień dostaliśmy klucze, ale to tak powolutku wszystko idzie, bo mój mąż wszystko sam robi
dopiero gładzie skończył
A teraz zaczynają się te przyjemniejsze rzeczy
Seli właśnie nie jesteś dziwna :p to normalne
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc) -
Łojeju, na jesieni? To my dostaliśmy kluczę w styczniu, w połowie (rok temu) a pod koniec lutego już się wprowadzaliśmy - a wszystko też sami robiliśmy
Ale my wynajmowaliśmy mieszkanie i chcieliśmy jak najszybciej na swoje
I płytki to już wybrane miałam przed kluczami
hahaha
normalne? Zazwyczaj miałam złe przeczucia a teraz ta iskra nadziei się tli -
My nie wynajmujemy, nic nas nie goni
a mój mąż to taki jest, że wszystko musi być idealnie zrobione, wygłaskane, wypieszczone :p ciągle jakieś poprawki, coś nowego wymyśla i to tak się schodzi :p Ale niech mu będzie, skoro mu to taką radość sprawia :p
No dla mnie normalne ;p
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc)