Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Tylko kurde jak mówisz ze dupek blokuje owu to ALex ty się nad tym zastanawiałaś przecież ... ale wtedy padł komentarz ze nie blokuje ... a jednak ..
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Seli wrote:Tak. I moglo tylko spowodowac, ze ten pecherzyk nie pekl. Mowil, ze bezens branie dupka od 16 do 25 bo pewnie ona widziala tego 15 pecherzyk ale nie pekl i przerosl do teraz. Musi sie wchlonac. Mam zrobic badania i wrocic na monitoring. A moj jeszcze raz do kubeczka musi zrobic ;p hahaha. No i mowil, ze z tego co widzi po amh, usg to dobrze prognozuje. Tylko musi sprawdzic zrosty i jajowod bo ich nie widac na usg.
Mówiłam ze z tym dupkiem od do to bezsensowne zagranie się wydaje? Ehto by sie zgadzało z progiem który robiłaś ze nie bylo owu. Szkoda tylko ze Ci wyrosl duży pecheziol zamiast pięknej owulki bo widać miał potencjał
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Mała_Mii wrote:Tylko kurde jak mówisz ze dupek blokuje owu to ALex ty się nad tym zastanawiałaś przecież ... ale wtedy padł komentarz ze nie blokuje ... a jednak ..
Dokładniei byc moze zmarnowany cykl przez takie dziwne podejście do lekarza ze owu musi byc tego a tego dnia... Co my zegarki szwajcarskie?
21.01 69cm -
O matko ale się rozpisalyscie. Ja się staram golic na bieżąco bo my z M jak spimy to tak na łyżeczkę i jego zawsze denerwuje jak mi włoski wystają :p
Seli to jak to z tym pecherzykiem, nie rozumiem.. I on jest przeciwnikiem dupka? Do kogo chodzisz w ogóle? -
Mała_Mii wrote:Seli No to super
najważniejsze ze znalazłaś lekarza który Ci pasuje , to już dużo może mu zaufasz a ob doprowadzi Cir już całkiem do porządku
Zna sie na endometriozie. Powiedzial duzo madrosci, ufam mu. Serio. Zlecil konkretne badania a nie "przeciwciala ospy" ;p powiedzial tez dosadnie, ze mnie okaleczono... Bo takich operacji sie nie robi ale obecny jajnik swietnie pracuje i ma pecherzykow wiecej bo pracuje za dwoch. I wyklucza pco.Mała_Mii lubi tę wiadomość
-
I teraz znowu wychodzi co lekarz to inna opinia .. jakby każdy jakieś innej ginekologi się uczył ...
Co do nógto ja się staram nie przesadzać z hodowla
latem cały czas gładko jak pupa niemowlaka , ale zima co kilka dni ;p bez przesady do spodni codziennie nogi golić ;p mężowi to nie przeszkadza , ale czasem głupi żart puści ;p ale ja się z tego śmieje wtedy ;p i szybka riposta w jego stronę leci ;p
[/url]
[/url]
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
Magdaa21 wrote:O matko ale się rozpisalyscie. Ja się staram golic na bieżąco bo my z M jak spimy to tak na łyżeczkę i jego zawsze denerwuje jak mi włoski wystają :p
Seli to jak to z tym pecherzykiem, nie rozumiem.. I on jest przeciwnikiem dupka? Do kogo chodzisz w ogóle?
Nie przeciwnikiem! Po prostu mialam zablokowana owulacje. To 2 cykle stracone ;p bo z niego nic nie bedzie. Dostalam dupka w wiekszej dawce na 10 dni by sie wchlonal. A od 16 do 25 to bzdura bo bierze sie od momentu pekniecia a sama nie wiesz kiedy pekl. -
Moze faktycznie. W następnym cyklu będę musiała po prostu brać dupka dopiero kiedy owulacja by się potwierdziła. Powiem mu o swoich obawachi w ogóle. Z tym ze u mnie w 16 dc to było po tym mocnym boli jajnika i w ogóle. Więc miałam nadzieję że to owu była. Za bardzo chciałam wierzyć w to że ten cykl jest do uratowania.
Seli to nie jest najgorzej chyba co? Mam wrażenie że u Ciebie teraz ruszy konkretnie; )Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Seli wrote:Zna sie na endometriozie. Powiedzial duzo madrosci, ufam mu. Serio. Zlecil konkretne badania a nie "przeciwciala ospy" ;p powiedzial tez dosadnie, ze mnie okaleczono... Bo takich operacji sie nie robi ale obecny jajnik swietnie pracuje i ma pecherzykow wiecej bo pracuje za dwoch. I wyklucza pco.
No to supernie h zrobi porządek z tym jednym chorym jamnikiem ;p bo coś mu tam dolega
a skoro drugi świetnie pracuje to cud malina ;p z jednym jamnikiem
tez można rodzic dzieci
mam 2 koleżanki jedna straciła po cp .. druga nie wiem dlaczego ale jest w drugiej ciąży i obydwie na tym jednym wiec seli
)
[/url]
[/url]
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
Magdaa21 wrote:O matko ale się rozpisalyscie. Ja się staram golic na bieżąco bo my z M jak spimy to tak na łyżeczkę i jego zawsze denerwuje jak mi włoski wystają :p
Seli to jak to z tym pecherzykiem, nie rozumiem.. I on jest przeciwnikiem dupka? Do kogo chodzisz w ogóle?
Z tego co zrozumiałam to jest przeciwnikiem dupka od konkretnego dnia skoro nie wiadomo kiedy owu była i czy byłahttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
alex0806 wrote:Moze faktycznie. W następnym cyklu będę musiała po prostu brać dupka dopiero kiedy owulacja by się potwierdziła. Powiem mu o swoich obawachi w ogóle. Z tym ze u mnie w 16 dc to było po tym mocnym boli jajnika i w ogóle. Więc miałam nadzieję że to owu była. Za bardzo chciałam wierzyć w to że ten cykl jest do uratowania.
Seli to nie jest najgorzej chyba co? Mam wrażenie że u Ciebie teraz ruszy konkretnie; )
Boli bo moze przerosnal. Jak u mnie ;p bo mnie tez boli.
Ruszy konkretnie bo bedzie prawdziwy monitoring, diagnoza. -
alex0806 wrote:Moze faktycznie. W następnym cyklu będę musiała po prostu brać dupka dopiero kiedy owulacja by się potwierdziła. Powiem mu o swoich obawachi w ogóle. Z tym ze u mnie w 16 dc to było po tym mocnym boli jajnika i w ogóle. Więc miałam nadzieję że to owu była. Za bardzo chciałam wierzyć w to że ten cykl jest do uratowania.
Seli to nie jest najgorzej chyba co? Mam wrażenie że u Ciebie teraz ruszy konkretnie; )
Ból okoloowulacyjny moze byc tez chwile przed owu kiedy pęcherzyk naciska i wtedy sie to czuje. Niekoniecznie pękniecie sie czuje (chyba mało ktora miała tak żeby faktycznie moment pęknięcia czuła)https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Magdaa21 wrote:Ok ok już rozumiem. Cóż, najpiękniej by było zachodzi w ciążę bez żadnych problemów, rach ciach i już..
No pięknie by było pięknie. Chcemy-mamy i to bezproblemową ciążębyłoby super jakby tak bylo no ale...
21.01 69cm -
Mnie pociesza, ze nie ma "widocznej" endometriozy. I ja musze ja miec lagodna bardzo. Tarczycy mam nie ruszac. Insuline juz tak... :p no i mam hormony zbadac. Prolaktyne, testosteron, 17-OH progesteron,duzo innych, nie wymienie teraz. Dostalam usg jajnika
ciesze sie jak male dziecko. Ja u siebie podejrzewalam z moim ginem LUF i on powiedzial, ze moze tak byc dlatego wazna jest obserwacja. Mam teraz dupka brac 3x1 przez 10 dni. I dostalam tez 2 kartki z opisem wizyty! Mam ladne endometrium, wszystko prawidlowo. Ale musi obejrzec mi jajowod i jajnik na zabiegu. Mowi, ze moze nic nie byc a moze jest skrecony czy cos. No trzeba to zbadac.