SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, ja nie mam tu nikogo znajomego. Dentysty, rodzinnego, ginekologa :P to jest bardzo ciężkie :P Mam bardzo długie włosy - za łopatki :) Ale mimo wszystko, nie powinna mi się farba wypłukać. Nawet jak dziś myłam to jeszcze były ślady farby. Dwa tygodnie temu malowałam :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Panipuchatkowa jak wizyta? :)

Seli to przy moich włosach, Twoje są króciutkie ;D

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Możliwe :P ale dłuższych bym nie chciała mieć, z tymi mi momentami ciężko.

A właśnie, Puchatkowa się nie odzywa :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no moje to już przegięcie jeśli chodzi o długość :p Ale nie po drodze mi do fryzjera :p

Może jakieś opóźnienia są i może niedawno dopiero weszła, albo jeszcze czeka.

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Seli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obcinam się sama :P Teraz byłam po rocznej przerwie u fryzjera by coś pofarbować no ale... Już prędko nie pójdę znów :P

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja dziś rano poszłam zrobić progesteron- wynik dopiero w poniedziałek :/
    Wczoraj ogarnęłam mieszkanie więc dziś mam luz, może przyjaciółka wpadnie na kawę bo mąż na popołudnie do pracy a ja będę leniuchowac :) życzę Wam miłego weekendu :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja obcinam się sama :P Teraz byłam po rocznej przerwie u fryzjera by coś pofarbować no ale... Już prędko nie pójdę znów :P

Podziwiam, ja bym się nie odważyła, bo to by dramat był :p

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Seli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Podziwiam, ja bym się nie odważyła, bo to by dramat był :p

U mnie wyglądają ładniej niż jak chodzę do fryzjera, nikt nigdy nie skapnął się, nawet czasem się pytają do kogo chodzę bo fajne mam włosy :P

Plamka_92 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    U mnie wyglądają ładniej niż jak chodzę do fryzjera, nikt nigdy nie skapnął się, nawet czasem się pytają do kogo chodzę bo fajne mam włosy :P

Haha nieźle :D masz dryg do tego :D

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Seli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie... Na youtubie kiedyś znalazłam prosty sposób :P

dZhdp1.png

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieląc dziewuszki ;)
    Ja mam swoje nawet długie włosy ale piórka ... dlatego ptzedluzam je a bardziej zagęszczam ;p i mam spokój na pół roku ;p
    Prawda taka ze mam już odrost i przydałoby się zafarbować ale kurde boje się chyba wstrzymam się do tych prenatalnych i wtedy zafarbuję .. trudno na święta z odrostami będę ..
    Wiecie co u mnie w Nl tez śnieg spadł ;D Haha
    Terka nk tak już będzie koleżanka mowila ze ona co chwile ciuszki dla dziecka wyciągała , prala składała ;p na okrągło hehe

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Miss :) To do poniedziałku kupa czasu :P

U mnie jest go masa :P

MissKathy92 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też sporo śniegu :) pewnie wybierzemy sie z psem na pola gdzieś po południu. Taka zima na wiosnę :)
    Ja tu jeszcze pewnie do 13 będę kwitła. Wyszedł mi rudawy kolor i jeszcze raz mam farbę :) moje włosy różnie łapią kolor.
    Scielam tylko minimalnie bo nawet ostatnio te włosy mi powoli rosły. Ostatni raz w grudniu farbowałam.
    Głodna już jestem. Rano zaspałam oczywiście i nie zdążyłam śniadania zjeść. Obudziłam sie przed 6 bez żadnych jazd w nocy. Wzielam leki i poszlam dalej spac. Ja po prostu lepiej tutaj śpię bo Wiem, że do pracy nie wstaje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 11:47

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas śniegu nie ma ;) i bardzo dobrze ;P

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na nowo u nas śnieg zaczyna padać... Nie wybrałam się na siłownie, pójdę wieczorem :P

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi ale ja właśnie nie ubranka które póki co popakowane są u będą w czerwcu gdzieś pewnie dopiero :P tu o porządku wszelakie chodzi :D dzisiaj np ogarnęłam kuchnie (co to ma wspólnego z dzieciem to nie wiem :P ) ale jestem z siebie dumna bo mam tak jak chciałam, wszystko na swoim miejscu łatwo dostępne :D

Ale już mam chrapkę na pokój żeby poprzestawiać (rękami męża :P ) niektóre meble czy rzeczy :D :D :D i tu faktycznie po to żeby miejsce zrobić dla małego ;)kurde słyszałam o wiciu gniazdka ale przecież u mnie to jeszcze kawałek czasu...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby kawałek ale trzeba przygotować :P

My z mężem skończyliśmy sprzątać, masakra :P napociliśmy się. Odkurzone, pomyte i wypolerowane :D

dZhdp1.png

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też mam długie włosy, do pasa. Ale nie farbuje, bo mam fajny swój kolor-ciemny brąz. A fryzjerka jest jednocześnie moją koleżanką, więc jak coś idę do niej.
    Tu w Opolu też śniegu napadało :-)
    Też dom ogarniam, jak to w sobotę :-)
    Może wieczorkiem z mężem gdzieś wyjdziemy ;-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz krótsze, ale kolor mi się bardzo podoba :) Nałożył mi farbę drugi raz, teraz jest ciemny blond, wpadający w taki siwawy miejscami. Super wygląda, do okularów i zielonych oczu mi pasuje idealnie. Aż sobie zdjęcie zrobię i za każdym razem taki będę chciała. On mi zawsze coś cudnego wyczaruje. Teraz to chyba pójdę przed urodzinami i po Egipcie, na początku czerwca. A później przed wrześniowym weselem :)

Terka, ty już w sumie w zaawansowanej ciąży jesteś, nic dziwnego że wijesz gniazdko :) Już ponad połowa. A nawet się nie obejrzysz, jak to zleci. Moja przyjaciółka na tym etapie kolekcjonowała ubranka, bo już wiedziała że jednak córka, a pierwszego mają chłopca. Teraz już czeka tylko na poród, bo już pokoik dla małej zrobiony.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja mam teraz krótsze, ale kolor mi się bardzo podoba :) Nałożył mi farbę drugi raz, teraz jest ciemny blond, wpadający w taki siwawy miejscami. Super wygląda, do okularów i zielonych oczu mi pasuje idealnie. Aż sobie zdjęcie zrobię i za każdym razem taki będę chciała. On mi zawsze coś cudnego wyczaruje. Teraz to chyba pójdę przed urodzinami i po Egipcie, na początku czerwca. A później przed wrześniowym weselem :)

Terka, ty już w sumie w zaawansowanej ciąży jesteś, nic dziwnego że wijesz gniazdko :) Już ponad połowa. A nawet się nie obejrzysz, jak to zleci. Moja przyjaciółka na tym etapie kolekcjonowała ubranka, bo już wiedziała że jednak córka, a pierwszego mają chłopca. Teraz już czeka tylko na poród, bo już pokoik dla małej zrobiony.

Fryzjer czarodziej to skarb :D

No ja juz praktycznie komplet ubranek mam :P siostra zadbała żeby nie zabrakło niczego poza rzeczami typowo noworodkowymi :P siedzą sobie zapakowane byle jak czekaja na odświeżenie i włożenie na miejsce którego jeszcze nie ma :P
    W sumie do kupienia zostały mi rzeczy kosmetyczne, akcesoria do pielęgnacji i tyle :P a i torba do wózka bo wózek jest ale był bez torby, wanienkę bedziemy mieli od kolegi z pracy męża, juz sa ugadani, byc moze łóżeczko też (ale o łóżeczku chwilowo i tak nie myślę wiec to tylko jak faktycznie tamten kolega będzie miał to fajnie :P ). Nie jestem z tych osób które będą miały milion gadżetów, nie przemawia to do mnie wcale ;)
    No i chyba po prostu do mnie nie dochodzi ze to już 6 miesiąc jest... Tak, stanowczo to do mnie nie dochodzi jeszcze :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 13:17

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
‹‹ 726 727 728 729 730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ