X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, ja nie mam tu nikogo znajomego. Dentysty, rodzinnego, ginekologa :P to jest bardzo ciężkie :P Mam bardzo długie włosy - za łopatki :) Ale mimo wszystko, nie powinna mi się farba wypłukać. Nawet jak dziś myłam to jeszcze były ślady farby. Dwa tygodnie temu malowałam :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Panipuchatkowa jak wizyta? :)

Seli to przy moich włosach, Twoje są króciutkie ;D

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Możliwe :P ale dłuższych bym nie chciała mieć, z tymi mi momentami ciężko.

A właśnie, Puchatkowa się nie odzywa :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no moje to już przegięcie jeśli chodzi o długość :p Ale nie po drodze mi do fryzjera :p

Może jakieś opóźnienia są i może niedawno dopiero weszła, albo jeszcze czeka.

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Seli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obcinam się sama :P Teraz byłam po rocznej przerwie u fryzjera by coś pofarbować no ale... Już prędko nie pójdę znów :P

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja dziś rano poszłam zrobić progesteron- wynik dopiero w poniedziałek :/
    Wczoraj ogarnęłam mieszkanie więc dziś mam luz, może przyjaciółka wpadnie na kawę bo mąż na popołudnie do pracy a ja będę leniuchowac :) życzę Wam miłego weekendu :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja obcinam się sama :P Teraz byłam po rocznej przerwie u fryzjera by coś pofarbować no ale... Już prędko nie pójdę znów :P

Podziwiam, ja bym się nie odważyła, bo to by dramat był :p

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Seli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Podziwiam, ja bym się nie odważyła, bo to by dramat był :p

U mnie wyglądają ładniej niż jak chodzę do fryzjera, nikt nigdy nie skapnął się, nawet czasem się pytają do kogo chodzę bo fajne mam włosy :P

Plamka_92 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    U mnie wyglądają ładniej niż jak chodzę do fryzjera, nikt nigdy nie skapnął się, nawet czasem się pytają do kogo chodzę bo fajne mam włosy :P

Haha nieźle :D masz dryg do tego :D

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Seli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie... Na youtubie kiedyś znalazłam prosty sposób :P

dZhdp1.png

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieląc dziewuszki ;)
    Ja mam swoje nawet długie włosy ale piórka ... dlatego ptzedluzam je a bardziej zagęszczam ;p i mam spokój na pół roku ;p
    Prawda taka ze mam już odrost i przydałoby się zafarbować ale kurde boje się chyba wstrzymam się do tych prenatalnych i wtedy zafarbuję .. trudno na święta z odrostami będę ..
    Wiecie co u mnie w Nl tez śnieg spadł ;D Haha
    Terka nk tak już będzie koleżanka mowila ze ona co chwile ciuszki dla dziecka wyciągała , prala składała ;p na okrągło hehe

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Miss :) To do poniedziałku kupa czasu :P

U mnie jest go masa :P

MissKathy92 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też sporo śniegu :) pewnie wybierzemy sie z psem na pola gdzieś po południu. Taka zima na wiosnę :)
    Ja tu jeszcze pewnie do 13 będę kwitła. Wyszedł mi rudawy kolor i jeszcze raz mam farbę :) moje włosy różnie łapią kolor.
    Scielam tylko minimalnie bo nawet ostatnio te włosy mi powoli rosły. Ostatni raz w grudniu farbowałam.
    Głodna już jestem. Rano zaspałam oczywiście i nie zdążyłam śniadania zjeść. Obudziłam sie przed 6 bez żadnych jazd w nocy. Wzielam leki i poszlam dalej spac. Ja po prostu lepiej tutaj śpię bo Wiem, że do pracy nie wstaje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 11:47

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas śniegu nie ma ;) i bardzo dobrze ;P

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na nowo u nas śnieg zaczyna padać... Nie wybrałam się na siłownie, pójdę wieczorem :P

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi ale ja właśnie nie ubranka które póki co popakowane są u będą w czerwcu gdzieś pewnie dopiero :P tu o porządku wszelakie chodzi :D dzisiaj np ogarnęłam kuchnie (co to ma wspólnego z dzieciem to nie wiem :P ) ale jestem z siebie dumna bo mam tak jak chciałam, wszystko na swoim miejscu łatwo dostępne :D

Ale już mam chrapkę na pokój żeby poprzestawiać (rękami męża :P ) niektóre meble czy rzeczy :D :D :D i tu faktycznie po to żeby miejsce zrobić dla małego ;)kurde słyszałam o wiciu gniazdka ale przecież u mnie to jeszcze kawałek czasu...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby kawałek ale trzeba przygotować :P

My z mężem skończyliśmy sprzątać, masakra :P napociliśmy się. Odkurzone, pomyte i wypolerowane :D

dZhdp1.png

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też mam długie włosy, do pasa. Ale nie farbuje, bo mam fajny swój kolor-ciemny brąz. A fryzjerka jest jednocześnie moją koleżanką, więc jak coś idę do niej.
    Tu w Opolu też śniegu napadało :-)
    Też dom ogarniam, jak to w sobotę :-)
    Może wieczorkiem z mężem gdzieś wyjdziemy ;-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz krótsze, ale kolor mi się bardzo podoba :) Nałożył mi farbę drugi raz, teraz jest ciemny blond, wpadający w taki siwawy miejscami. Super wygląda, do okularów i zielonych oczu mi pasuje idealnie. Aż sobie zdjęcie zrobię i za każdym razem taki będę chciała. On mi zawsze coś cudnego wyczaruje. Teraz to chyba pójdę przed urodzinami i po Egipcie, na początku czerwca. A później przed wrześniowym weselem :)

Terka, ty już w sumie w zaawansowanej ciąży jesteś, nic dziwnego że wijesz gniazdko :) Już ponad połowa. A nawet się nie obejrzysz, jak to zleci. Moja przyjaciółka na tym etapie kolekcjonowała ubranka, bo już wiedziała że jednak córka, a pierwszego mają chłopca. Teraz już czeka tylko na poród, bo już pokoik dla małej zrobiony.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja mam teraz krótsze, ale kolor mi się bardzo podoba :) Nałożył mi farbę drugi raz, teraz jest ciemny blond, wpadający w taki siwawy miejscami. Super wygląda, do okularów i zielonych oczu mi pasuje idealnie. Aż sobie zdjęcie zrobię i za każdym razem taki będę chciała. On mi zawsze coś cudnego wyczaruje. Teraz to chyba pójdę przed urodzinami i po Egipcie, na początku czerwca. A później przed wrześniowym weselem :)

Terka, ty już w sumie w zaawansowanej ciąży jesteś, nic dziwnego że wijesz gniazdko :) Już ponad połowa. A nawet się nie obejrzysz, jak to zleci. Moja przyjaciółka na tym etapie kolekcjonowała ubranka, bo już wiedziała że jednak córka, a pierwszego mają chłopca. Teraz już czeka tylko na poród, bo już pokoik dla małej zrobiony.

Fryzjer czarodziej to skarb :D

No ja juz praktycznie komplet ubranek mam :P siostra zadbała żeby nie zabrakło niczego poza rzeczami typowo noworodkowymi :P siedzą sobie zapakowane byle jak czekaja na odświeżenie i włożenie na miejsce którego jeszcze nie ma :P
    W sumie do kupienia zostały mi rzeczy kosmetyczne, akcesoria do pielęgnacji i tyle :P a i torba do wózka bo wózek jest ale był bez torby, wanienkę bedziemy mieli od kolegi z pracy męża, juz sa ugadani, byc moze łóżeczko też (ale o łóżeczku chwilowo i tak nie myślę wiec to tylko jak faktycznie tamten kolega będzie miał to fajnie :P ). Nie jestem z tych osób które będą miały milion gadżetów, nie przemawia to do mnie wcale ;)
    No i chyba po prostu do mnie nie dochodzi ze to już 6 miesiąc jest... Tak, stanowczo to do mnie nie dochodzi jeszcze :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 13:17

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
‹‹ 726 727 728 729 730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ