SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe widzisz terka jak czas leci ;p chyba na poczadku tylko się ciągnę te pierwsze tyg ;p później to już raczej z górki jest ;p mi np ciągnęło się do 11 tyg później nie wiem kiedy zleciało ale , miałam głowę czymś innym zajęta wiec miesiąc szybko zleciał , ale wydaje mi się ze raczej chyba tak jest ze później już z górki ;p

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podobne zdanie :) Im mniej gadżetów na start tym lepiej. Podstawa to wózek, chciałabym mieć nowy, ze względu na zużycie kół i amortyzatorów. Jak widzę, jak koleżanka dziecko usypia, bo inaczej mała nie zaśnie, to amory do wymiany :D
    Do tego łóżeczko i taki przewijak, żeby na łóżeczko nałożyć. Życie oczywiście zweryfikuje kiedyś, ale mam nadzieję, że szybciej niż później :) Może kwiecień będzie nasz.
    Mnie znowu coś prawy jajnik zaczął pobolewać. Może faktycznie coś mi przerosło. Tydzień wytrzymam do testowania, chociaż to pewnie będzie formalność przed okresem. I 4 kwietnia idę do ginekologa, później 11. Jakbym za tydzień dostała okres, to chyba dobrze wszystko wyliczyłam z tymi wizytami...

Terka, ty dopiero sikałaś na patyczek, a tu już 6 miesiąc :) A samopoczucie jak? Andrzejek daje czadu? :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi później leciało dość szybko ale pierwszy 14 tygodni to dla mnie katorga ;(
    I końcówka.. ostatnie 2 tygodnie przed porodem... I jeszcze te upały jakie były przed porodem w lipcu.. masakra :P
    Ale do zniesienia.. teraz mogę i w upały chodzić przed porodem abym tego porodu doczekała

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny :D czas płynie jak szalony :)

My z mężem po zakupach, zjemy obiadek i chyba drzemka będzie :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • kryha Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, dziewczyny... Ja przed pierwszym dzieckiem też miałam sporo rzeczy od siostry i mało kupowałam, bo po co mi jakieś zbędne gadżety. Z czasem mi się pod kopułką pozmieniało :-P tzn już po urodzeniu syna. Teraz duuużo rzeczy mi zalega i nie wiem czy sprzedać, czy się jeszcze przydadzą.

Od siebie taki "must have" to wam polecam od początku chustę do noszenia. Ja po miesiącu od urodzenia kupiłam i żałowałam że tak późno. Super sprawa. Wolne ręce i bliskość maluszka :-)

No i rzecz, na którą młode mamy nie zwracają często uwagi... wózek wybierają czasem miesiąc, a nad wyborem dobrego fotelika samochodowego się nie zastanawiają.
    Ja na początku szczerze też popełniłam z tym temacie sporo błędów, ale teraz uważam, że odpowiedni fotelik to wyprawkowy priorytet.

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryha a aty wczoraj nie robiłaś bety ?;) pytam bo widzę ze 14 robiłaś a ze zazwyczaj robią druga 2 dni później wiec wczoraj wypada ;p

20151107020717.png[/url]
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • kryha Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Kryha a aty wczoraj nie robiłaś bety ?;) pytam bo widzę ze 14 robiłaś a ze zazwyczaj robią druga 2 dni później wiec wczoraj wypada ;p

Miałam robić, ale mnie choroba rozkłada i nie dałam rady. Mam 20km do labu niestety. Powtórzę dopiero w poniedziałek

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    Heh, dziewczyny... Ja przed pierwszym dzieckiem też miałam sporo rzeczy od siostry i mało kupowałam, bo po co mi jakieś zbędne gadżety. Z czasem mi się pod kopułką pozmieniało :-P tzn już po urodzeniu syna. Teraz duuużo rzeczy mi zalega i nie wiem czy sprzedać, czy się jeszcze przydadzą.

Od siebie taki "must have" to wam polecam od początku chustę do noszenia. Ja po miesiącu od urodzenia kupiłam i żałowałam że tak późno. Super sprawa. Wolne ręce i bliskość maluszka :-)

No i rzecz, na którą młode mamy nie zwracają często uwagi... wózek wybierają czasem miesiąc, a nad wyborem dobrego fotelika samochodowego się nie zastanawiają.
    Ja na początku szczerze też popełniłam z tym temacie sporo błędów, ale teraz uważam, że odpowiedni fotelik to wyprawkowy priorytet.
    Jestem tego samego zdania i do dobrego fotelika teraz będę chciała bazę;) bezpieczeństwo na 1 miejscu.. teraz mamy rwfa i wszyscy patrzą jak na idiotow że dziecko prawie 3 lata i tyłem jeździ:D ale pojeździć jeszcze dlugo
    Chustę miałam ale jakoś nie potrafiłam wiązać poza tym moja mała musiała leżeć.. Jak tylko ja braliśmy na ręce dłużej niż do odbicia to chlustala strasznie do 4 m-ca..A później jakoś nie była przyzwyczajona do noszenia . Co do wózka myślę że jak będę miała ograniczony budżet to kupię używany .. Ja np małej wcale nie bujalam i wózek był jak nowy ;) wolę wydać kasę na fotelik wlasnie A i zbierać na następny bo ok roczku to też spory wydatek :)
    Wszystko oprócz fotelika kupię dopiero po porodzie noo prócz ubranek wiadomo do szpitala.. łóżeczko też mąż skręcił jak będziemy już w szpitalu..Nie jestem przesadna..Ale wolę nie zapeszac wcześniej;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 14:05

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    Miałam robić, ale mnie choroba rozkłada i nie dałam rady. Mam 20km do labu niestety. Powtórzę dopiero w poniedziałek
    Aaa okej ;p
    Myśmy z mezem skończyli sprzątać chałupkę ;) razem to sprawniej i szybciej ;p i pomyśleć se przez tyle lat sama się męczyłam z tym ;D a wystarczyło w ciąże zajść i ile mniej roboty dla mnie ;p Haha

20151107020717.png[/url]
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mamy auta :) więc nie będzie tego problemu jeszcze długi czas :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• terka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryha-my niezmotoryzowani jesteśmy ;) wszędzie komunikacją wszelaką wiec bardziej dobra gondola-nosidełko nam potrzebne ;)
    Co do chusty-nie mam co do niej pewności- fajna sprawa niewątpliwie ale przy problemach z kręgosłupem mogłoby byc ciężko... Oczywiście zycie zweryfikuje ile maluch będzie chciał na rękach byc. Jesli faktycznie tak dużo to pomysle nad chustą, jesli nie... Chyba wolałabym sobie tego oszczędzić ;)

Alex- my wózek kupiliśmy używany, ale mezulo tak nim sie pobawił zanim kupiliśmy ze nie ma problemu, amory działają jak trzeba, kola dmuchane porządne na nasze okoliczne drogi wiem na 10000% ze by te mniejsze sie nie sprawdziły-u nas w okolicy bardzo dużo wózków jest właśnie z dużymi kolami-przypadek? :D
    My jesteśmy zdania ze to co konieczne to kupujemy, to co moze sie przyda moze nie, to czekamy z kupnem żeby zweryfikować... Po co mam to potem trzymać w domu i zagracać i nie używać... Nie stać nas na marnotrawstwo :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alex0806 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem sprzątamy razem i bez ciąży :) Zawsze to sprawniej i szybciej właśnie. A on taki dokładny w sprzątaniu, że zawsze wszystko idealnie. Bardziej niż ja perfekcjonista :)

Ja się cieszę, że jak się nam dziecko urodzi to z ubezpieczenia męża po 3,5 tysiaka dostaniemy. Ja tyle i on tyle. Będzie z tego ładna wyprawka :)

Kurcze, ten jajnik mnie zaczyna bardzo mocno boleć :( Boję się, że może faktycznie mi coś przerasta. Seli, ty takie bóle też masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 14:10

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Aaa okej ;p
    Myśmy z mezem skończyli sprzątać chałupkę ;) razem to sprawniej i szybciej ;p i pomyśleć se przez tyle lat sama się męczyłam z tym ;D a wystarczyło w ciąże zajść i ile mniej roboty dla mnie ;p Haha

To Ty nic nie powinnaś robić :P My mamy zawsze po połowie, a jak się źle czuje czy coś to mąż wszystko robi :)

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    My z mężem sprzątamy razem i bez ciąży :) Zawsze to sprawniej i szybciej właśnie. A on taki dokładny w sprzątaniu, że zawsze wszystko idealnie. Bardziej niż ja perfekcjonista :)
    Kurcze, ten jajnik mnie zaczyna bardzo mocno boleć :( Boję się, że może faktycznie mi coś przerasta. Seli, ty takie bóle też masz?

Raźniej no i... W końcu oni też mieszkają i brudzą, a my nie służące :P
    Ja czuje lekko ten jajnik, ale przy stosunku potrafi mocniej zaboleć.

dZhdp1.png

• Martusiaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Kryha-my niezmotoryzowani jesteśmy ;) wszędzie komunikacją wszelaką wiec bardziej dobra gondola-nosidełko nam potrzebne ;)
    Co do chusty-nie mam co do niej pewności- fajna sprawa niewątpliwie ale przy problemach z kręgosłupem mogłoby byc ciężko... Oczywiście zycie zweryfikuje ile maluch będzie chciał na rękach byc. Jesli faktycznie tak dużo to pomysle nad chustą, jesli nie... Chyba wolałabym sobie tego oszczędzić ;)

Alex- my wózek kupiliśmy używany, ale mezulo tak nim sie pobawił zanim kupiliśmy ze nie ma problemu, amory działają jak trzeba, kola dmuchane porządne na nasze okoliczne drogi wiem na 10000% ze by te mniejsze sie nie sprawdziły-u nas w okolicy bardzo dużo wózków jest właśnie z dużymi kolami-przypadek? :D
    My jesteśmy zdania ze to co konieczne to kupujemy, to co moze sie przyda moze nie, to czekamy z kupnem żeby zweryfikować... Po co mam to potem trzymać w domu i zagracać i nie używać... Nie stać nas na marnotrawstwo :P
    To porządna gondola się rzeczywiście przyda ;) nas bez fotelika że szpitala by nie wypuścili :P
    Co do noszenia to myślę że jak się dziecko przyzwyczai to i będzie chciało by je nosić .. napewno jak chusta będzie to i będzie chciało by je nosić bo to przyjemne dla dziecka.. I chyba bardzo potrzebne nawet po porodzie.. jednak mój kręgosłup nie pozwala mi na dźwiganie..I robił to za mnie mąż;D

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
  • kryha Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa, no to piątka :-) jaki macie model rwf'a?

Dziewczyny niezmotoryzowane, nie będziecie czasem korzystały z taxi albo uprzejmości kogoś z rodziny lub znajomych? Bo na rękach to słabo :-P

Terka, dobrze zamotana chusta mega odciąża kręgosłup. Dla mnie to było wybawienie

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe wiecie ja zawsze sprzątałam jak męża w domu nie było ;D jak pracowałam to w piątki szybciej kończyłam wiec wyedy ogarniałem tetaz nie pracuje , to sprzątałam jak bym w pracy przez dzień i weekendy wolne były jakoś mi to nie przeszkadzało bo i tak w domu sama byłam dusza spokój a tak lubię sprzątać ;p No ale tetaz to faktycznie jak cała chałupę raz obrobilam będąc już w ciąży to później brzuch bolał zmęczona i mokra już koniec z całego dnia bo na nic sił i chęci .. łazienkę jak myłam to śmierdziało mi ta chemia ze mało nie wymiotowałam ... wiec mąż sam się zaoferował w pomocy ;p wiec mi to nawet na rękę ;p No różnica w czasie masakra nawet ze w sobotę sprzątamy .. Pozatym można się pośmiać przy tył jak się razem sprząta zawsze ktoś coś śmiesznego głupiego zrobi powie albo coś ;D

20151107020717.png[/url]
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • terka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:

Ja się cieszę, że jak się nam dziecko urodzi to z ubezpieczenia męża po 3,5 tysiaka dostaniemy. Ja tyle i on tyle. Będzie z tego ładna wyprawka :)

No ladna sumka trzeba przyznać ;)
    My jakos tak minimalistycznie do życia podchodzimy :P

Co do jajnika-właśnie dlatego podczas clo powinnaś mieć kontrole a nie samowolka jsjnikowa i nie wiadomo co sie dzieje bo można przestymulować przecież organizm. A jeszcze jak dupek nie po owulacji tylko w wyliczony dzień to już całkiem... Dziwne ze lekarz dal Ci clo bez możliwości kontroli (bo wiedział ze go nie będzie przecież)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusta to świetna sprawa. Ja bym chciała mieć. Koleżance polecałam bardzo, bo ich córka cały czas na rękach. Zrobili sobie mega krzywdę, że ją tak nauczyli. Zasypia tylko bujana w wózku, ciągle chce być na rękach. A jak ją odłożą to jest wrzask wniebogłosy.

Mnie właśnie zaczął dzisiaj mocno boleć ten jajnik. I czuję, że się nasila. A dzisiaj nic nie było jeszcze, żeby po <3 tak się stało... Nie mamy możliwości u rodziców, może w nocy po cichaczu się uda :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    Martusiaa, no to piątka :-) jaki macie model rwf'a?

Dziewczyny niezmotoryzowane, nie będziecie czasem korzystały z taxi albo uprzejmości kogoś z rodziny lub znajomych? Bo na rękach to słabo :-P

Terka, dobrze zamotana chusta mega odciąża kręgosłup. Dla mnie to było wybawienie

Z komunikacji miejskiej :) Nie mamy jako tako rodziny, a taksówką nie będę jeździć.

kryha lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

‹‹ 727 728 729 730 731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ