X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eska ja tez na Twoim miejscu bym to sprawdziła , nawet jeśli test wyjdzie negatywny to poszłabym do ginekologa sprawdzić to ;)

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • terka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eska1234 wrote:
    Terka, za którym razem Ci się udało ?:)

W 4 cyklu starań, choć miesięcy łącznie 6 (2 cykle odpuszczone w tym czasie z powodu choroby) wiec jakas wielka weteranka nie jestem ale swoje poprzeżywalam tu z dziewczynami :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Eska :) zatestuj, co Ci szkodzi :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy śpią? :D
    Ja się przespałam i jakoś przebudziłam bo mąż dalej nie wrócił... Więc gessler włączyłam sobie :D Tyle śniegu!! I sypie bardziej :) W sumie fajnie. Kot jest zdziwiony, puściłam go na balkon, bo tam spora warstwa, pobawił się i szybko wrócił.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez moe śpię ;p horrora oglądałam ;p i wybieram się dopiero do łóżka ;p
    Nic dziwnego ten śnieg ;D w Polsce już od kilku lat święta się myla co to por roku ;p

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • terka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    No ja tez moe śpię ;p horrora oglądałam ;p i wybieram się dopiero do łóżka ;p
    Nic dziwnego ten śnieg ;D w Polsce już od kilku lat święta się myla co to por roku ;p

Hahaha :D
    Ej ale nie mówcie że do kwietnia będzie śnieg... Ja chce wiosnę bo się powoli w kurtkę zimową nie mieszczę i myślałam że już będę mogła w wiosenne rzeczy wskakiwać :D XD

• Seli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Terka, Tobie będzie ciężko :P Oby było coraz cieplej, choć u mnie od wczoraj nieprzerwanie pada śnieg, balkon mam zasypany, kot teraz wyszedł i zaraz też go zasypie :D hahaha ale on się cieszy akurat z tego.

Śmieszy mnie ten mój wykres :P Idealnie wyznaczyło owulację, tak jak myślałam. W ogóle boli mnie inaczej w tym miesiącu, więc czuje, że ta torbielka jest na tym jajniku, ale w poprzednich cyklach musiały być bardzo małe. Mam nadzieje, że się wchłonie.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• terka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Oj Terka, Tobie będzie ciężko :P Oby było coraz cieplej, choć u mnie od wczoraj nieprzerwanie pada śnieg, balkon mam zasypany, kot teraz wyszedł i zaraz też go zasypie :D hahaha ale on się cieszy akurat z tego.

Śmieszy mnie ten mój wykres :P Idealnie wyznaczyło owulację, tak jak myślałam. W ogóle boli mnie inaczej w tym miesiącu, więc czuje, że ta torbielka jest na tym jajniku, ale w poprzednich cyklach musiały być bardzo małe. Mam nadzieje, że się wchłonie.

Może głupie pytanie zadam ale nie znam sie :P a mogło być tak że ten pęcherzyk pęknął? W sensie że owu mogłaby byc a ten co bylo widać to nie przerośnięty tylko taki akurat do owu? :D

A co do mnie... Znalazłam płaszcz zimowy, średnio wygodny (kiedyś lubiłam plaszcze teraz mniej) ale ciepły i pasujący.. Ba, w nim nawet nie widać ze w ciąży jestem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 06:54

• Seli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Może głupie pytanie zadam ale nie znam sie :P a mogło być tak że ten pęcherzyk pęknął? W sensie że owu mogłaby byc a ten co bylo widać to nie przerośnięty tylko taki akurat do owu? :D

On powiedział, że owulacji nie było... Ale z tego co słyszałam od wielu mam :P To taka możliwość jest. Pójdę zrobić proga :P Bo ciekawi mnie to bardzo. A dziwi mnie, że skoro mam to coś od początku cyklu... To dlaczego nie mam tej temperatury od razu wysokiej tylko kurczę mam piękny wykres :P

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    On powiedział, że owulacji nie było... Ale z tego co słyszałam od wielu mam :P To taka możliwość jest. Pójdę zrobić proga :P Bo ciekawi mnie to bardzo. A dziwi mnie, że skoro mam to coś od początku cyklu... To dlaczego nie mam tej temperatury od razu wysokiej tylko kurczę mam piękny wykres :P

Toteż właśnie też mnie to zastanowiło u Ciebie stąd moje pytanie ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie podważam go, naprawdę uważam, że jest świetny, ale znam przypadki, że jest wielka torbiel już nawet, mówią, że blokuje owulację a potem w tym samym momencie ciąża :P Nie pomyśl, że się nakręcam czy coś, próbuje zrozumieć wykres. Bo jeszcze tak super nie miałam. Się zastanawiam czy nie było np. dwóch pęcherzyków. W sobotę po <3 bardzo mnie bolało, potem też i ucichło. Teraz mnie boli od jego wizyty bo poruszył to. Robił usg bardzo delikatnie ale dotknął tego i powiedziałam, że boli. Hmm....
    Ale dobrze, że mam piękne ednometrium, i gładką szyjkę :D bo tamta mnie straszyła mięśniakiem.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie podważam go, naprawdę uważam, że jest świetny, ale znam przypadki, że jest wielka torbiel już nawet, mówią, że blokuje owulację a potem w tym samym momencie ciąża :P Nie pomyśl, że się nakręcam czy coś, próbuje zrozumieć wykres. Bo jeszcze tak super nie miałam. Się zastanawiam czy nie było np. dwóch pęcherzyków. W sobotę po <3 bardzo mnie bolało, potem też i ucichło. Teraz mnie boli od jego wizyty bo poruszył to. Robił usg bardzo delikatnie ale dotknął tego i powiedziałam, że boli. Hmm....
    Ale dobrze, że mam piękne ednometrium, i gładką szyjkę :D bo tamta mnie straszyła mięśniakiem.

Ja gez nie chce podważać ale organizm kobiecy to jedna wielka zagadka i nie wszystko lekarz przewidzi i zobaczy a potem są niespodzianki :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ja gez nie chce podważać ale organizm kobiecy to jedna wielka zagadka i nie wszystko lekarz przewidzi i zobaczy a potem są niespodzianki :D

Zobaczę jak do piątku będzie się zachowywać to pojadę na proga :P bo może to taki chwilowy ładny wykres? Może pykną góry i doliny za chwilę... Ale na razie równomiernie, codziennie rośnie co 0.05 :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 07:06

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziolszki! Zajrzałam bardziej przez okno... Ile śniegu... Na dachach tak niepozornie to wyglądało. Mamma mia... :P :D

• terka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Zobaczę jak do piątku będzie się zachowywać to pojadę na proga :P bo może to taki chwilowy ładny wykres? Może pykną góry i doliny za chwilę... Ale na razie równomiernie, codziennie rośnie co 0.05 :P

Haha no to bardzo ciekawe jest z tym wykresem ;) masz racje poobserwuj sobie go i wtedy pomyślisz czy warto czy nie :) ale to chyba troszkę wcześniej byś miała iść na proga niż w piątek co nie? Bo to będzie juz dalej niż 7-8dpo. Chyba ze owu byla później ;)
    Kiecy Ty byłaś u tego lekarza? Którego dnia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 07:08

• Seli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Kurde dziolszki! Zajrzałam bardziej przez okno... Ile śniegu... Na dachach tak niepozornie to wyglądało. Mamma mia... :P :D

Ano :D i nas jest bardzo dużo :P Ale w sumie się cieszę chociaż wolałam wiosnę :P

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Haha no to bardzo ciekawe jest z tym wykresem ;) masz racje poobserwuj sobie go i wtedy pomyślisz czy warto czy nie :) ale to chyba troszkę wcześniej byś miała iść na proga niż w piątek co nie? Bo to będzie juz dalej niż 7-8dpo. Chyba ze owu byla później ;)
    Kiecy Ty byłaś u tego lekarza? Którego dnia?

No tak, najpóźniej to 8 dzień w czwartek.
    Ja byłam 15dc :P a niby 14 dc miałam tą domniemaną owulację. Tak sobie myślę, że może były dwa pęcherzyki, jeden pękł mniejszy, albo coś i ten duży "przykrył" ślady po nim? no nie wiem. Na zdjęciu po prostu widać jakby ten torbielek poprostu przykrywał niemal cały jajnik i w ogóle :P więc i te inne pęcherzyki, maluśkie były ledwo widoczne. Kto wie. Mnie to naprawdę zastanawia. Albo to nie jest pęcherzyk z tamtego cyklu, albo miałam owulację jednak. Bo co? Nagle temperatura wystrzeliła? Ona wystrzela jeśli pęcherzyk nie pęknie ale rośnie jak do normalnej owulacji.

dZhdp1.png

• Martusiaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam eska?

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa wrote:
    Jak tam eska?

Jak dziś się czujesz? Widziałam zdjęcie usg jak wróciłam do domu, kruszynka :)

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No tak, najpóźniej to 8 dzień w czwartek.
    Ja byłam 15dc :P a niby 14 dc miałam tą domniemaną owulację. Tak sobie myślę, że może były dwa pęcherzyki, jeden pękł mniejszy, albo coś i ten duży "przykrył" ślady po nim? no nie wiem. Na zdjęciu po prostu widać jakby ten torbielek poprostu przykrywał niemal cały jajnik i w ogóle :P więc i te inne pęcherzyki, maluśkie były ledwo widoczne. Kto wie. Mnie to naprawdę zastanawia. Albo to nie jest pęcherzyk z tamtego cyklu, albo miałam owulację jednak. Bo co? Nagle temperatura wystrzeliła? Ona wystrzela jeśli pęcherzyk nie pęknie ale rośnie jak do normalnej owulacji.

Czasem rośnie chwile przed albo chwilkę po owu. I albo jest tak jal mówisz o dwóch albo tamten niespodziewanie pękł np 16dc :D i wtedy ta dam! Zobaczymy jak zrobisz proga :D

‹‹ 724 725 726 727 728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ