SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka z plastiku myślę by przeszła..ta o której ja piszę to właśnie takie nosidla z wózka , w którym u nas by dziecka nie wypuścili.. dlatego napisałam że zależy kto co ma na myśli, mówiąc o nosidle ;) bo taki Ala fotelik samochodowy z wózka też nazywany jest nosidlem ;)

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://pu.i.wp.pl/k,NjkwODg3NTcsNDcwODMxNjU=,f,nosidelko_first_primeur_sz_LRG.jpg

mi chodzi o coś takiego, ale po wpisaniu w google rzeczywiście pod hasłem nosidełko są i materiałowe :P

Nic mnie nie boli, chyba mi się już wchłonęło... Albo pękł? Mąż mnie z rana wyszarpał ale nie zwijam się z bólu :P Tak samo wczoraj na siłowni nie czułam tego jajnika. Dziwne to.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://pu.i.wp.pl/k,NjkwODg3NTcsNDcwODMxNjU=,f,nosidelko_first_primeur_sz_LRG.jpg

mi chodzi o coś takiego, ale po wpisaniu w google rzeczywiście pod hasłem nosidełko są i materiałowe :P

Nic mnie nie boli, chyba mi się już wchłonęło... Albo pękł? Mąż mnie z rana wyszarpał ale nie zwijam się z bólu :P Tak samo wczoraj na siłowni nie czułam tego jajnika. Dziwne to.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• kryha Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Podziwiam! :D o ile innym potrafiłam długo nic nie mówić to maz po minie u mnie widział od razu co chce mu powiedzieć :D
    Ale skoro chcesz mu powiedzieć bez względu na wynik to dlaczego nie pozwolisz żeby był z Tobą wtedy? Wiem doskonale jaki to stres... I ze wsparcie takie jest bezcenne ;)

Nie wiem, tak już chyba mam :-) to może i dziwne, ale wolę mieć szerszy zakres danych, żeby było o czym mowić.

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć renius! Miss ale z Ciebie ranny ptaszek.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Cześć renius! Miss ale z Ciebie ranny ptaszek.☺
    U mnie takie piękne słońce się dobija przez okno że nawet nie ma mowy o spaniu dłuższym :D

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny: ) ja też cos o dziwo wyspana, już nie zasnę na dłużej; ) mąż jeszcze śpi to sobie poleżę.
    Cześć Renius, opowiedz nam coś o sobie :)

Seli Ciebie śmieszy twój wykres a ja myślę że po prostu zaskoczyła cie owulacja :)
    A ja się obawiam ze dostanę okres szybciej. I nie dam rady przełożyć wizyty u lekarza na środę przed świętami bo pewnie już miejsc nie będzie; / zaczynają mnie boleć i swedzieć sutki a przed okresem mnie bolą. Do lego jakieś lekkie cmienie brzucha. Za szybko jeszcze i przecież dupka biorę... cholera mnie bierze od samego rana

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 18 marca 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss u mnie tez słońce ale wieje okropnie.☺ alex ile dni jeszcze bedziesz brała dupka?

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam brać do okresu. I tak się zastanawiam czy on ma przyjść sam, bo w sumie lekarz nie mówił żeby odstawić. Biorę po 1 tabletce. Mam nadzieję ze że ten okres jednak za tydzień przyjdzie bo później monitoring mam od 4 kwietnia. A mój gin w tej przychodni tylko w środy na medicover przyjmuje ;/

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex się nie denerwuj, co będzie to będzie :) A szkoda zdrowia na nerwy
    Panipuchatkowa u mnie też wieje nieźle, niby jest -8 a odczuwalna około -15 na pewno :/ ale ważne że słoneczko jest a nie deszcz/śnieg

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt

Wysłany: 18 marca 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex hmm nie wiem w takim razie. Miss u mnie -11.

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też słońce i temperatura na plusie z jednej strony bloku. A po drugiej śnieg, zamarznięte wszystko i niby -12 :) Więc pewnie słońce termometr nagrzało.

Będę brała dupka na pewno do piątku/soboty. Chyba, że okres się wcześniej pojawi samoistnie.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, nie wiem co Ci powiedzieć, ja biorę 3x1 dupka na wchłonięcie tej torbielki :P I właśnie albo się wchonęło albo pękło, nie wiem, najważniejsze, że nie boli :D
    Musi ci dobry monitoring zrobić, zobaczyć co się dzieje :)

U mnie -4 na razie i jest słonecznie :)

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, a dupka kazał ci odstawić tak? Bo ja zawsze odstawiałam na wywołanie okresu, ale wtedy brałam przez 5 dni tylko po 2 tabletki. A teraz biorę codziennie po 1. I kazał brać do okresu, czyli w ten sposób pewnie się pojawi sam :) Albo ogólnie do czasu okresu.
    W przyszłym cyklu będę za tym monitoringiem biegała, żeby tylko konkretnie dało się to zrobić. Najgorsze jest właśnie to, że przyjmuje w środy tylko na Medicover. Ewentualnie w drugiej placówce się wtedy wbiję do niego :) Będzie musiał coś wykombinować.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam brać 10 dni po 3x1 i odstawić, odstawię 25 dc w sumie. Więc jeszcze chwila :) Ale chce zrobić progesteron, zastanawiam się jak to logistycznie zrobić bo mam w pracy sajgon.

Alex, szkoda trochę czasu - rozumiem to, ale jak masz dobrego lekarza i teraz tego dopilnuje to musi pyknąć :)

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat na to mi czasu nie szkoda :) Będę do niego chodziła do skutku. Jedynie co to właśnie muszę przypilnować monitoringu i o tego Dupka zapytać, a wszystko będzie jasne :) Może teraz dopiero wezmę Dupka faktycznie po potwierdzonej owulacji i będzie wszystko bez domysłów i problemów.

Ja jakbym miała robić proga to dzisiaj/jutro. Jakby liczyć od tego mocnego bólu jajnika. Ale temperatura niska i dzisiaj znowu spadła, więc nie ma sensu. Jak się okres nie pojawi w tym tygodniu to siknę w sobotę, ale chyba po to, żeby sobie znowu na I krechę popatrzeć.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron by pokazał czy była owulacja czy nie. Testu nie ma sensu, szczerze u Ciebie wygląda na bezowulacyjny. U mnie... No niby ładnie ale kto tam wie :P Naprawdę miałam dużo gorsze wykresy i była owulacja. Ale skok zawsze był. Jak nie było owulacji to nie było skoku.

Ja najchętniej to bym zrobiła jutro progesteron :P wiedziałabym czy jakikolwiek jest, czy nie ma wcale.

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego nigdzie się nie wybieram, szkoda czasu i kasy na bieganie po labach. Czuję, że okres przyjdzie za kilka dni. Mam nadzieję, że nie wcześniej jak piątek/sobota. Bo już sobie wszystko perfekcyjnie zaplanowałam i nie chcę nic przekładać :) Idę 4 i 11 kwietnia do gina, zastanawiam się czy jeszcze na 18 się nie umówić. Bo 4 będę przy dobrych wiatrach około 11-12 dc, później 18-19 dc. Chyba, że się coś poprzestawia. Teraz mi tej jednej wizyty w tym tygodniu bardzo brakowało :/

Seli, może faktycznie idź na to badanie. Będziesz coś więcej widziała. Jak dla mnie to u ciebie na 90% była ta owulacja. Nigdy tak pięknego skoku nie miałam jak u ciebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 09:25

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Dlatego nigdzie się nie wybieram, szkoda czasu i kasy na bieganie po labach. Czuję, że okres przyjdzie za kilka dni. Mam nadzieję, że nie wcześniej jak piątek/sobota. Bo już sobie wszystko perfekcyjnie zaplanowałam i nie chcę nic przekładać :) Idę 4 i 11 kwietnia do gina, zastanawiam się czy jeszcze na 18 się nie umówić. Bo 4 będę przy dobrych wiatrach około 11-12 dc, później 18-19 dc. Chyba, że się coś poprzestawia. Teraz mi tej jednej wizyty w tym tygodniu bardzo brakowało :/

Seli, może faktycznie idź na to badanie. Będziesz coś więcej widziała. Jak dla mnie to u ciebie na 90% była ta owulacja. Nigdy tak pięknego skoku nie miałam jak u ciebie.

Ja miewałam do 36.70 ale może dobić za parę dni do tego :) Ale miewąłam jakieś zawirowania, albo mniej widoczne skoki. Albo nie zgrywały się z objawami.
    Ale jutro to byłby 5dpo a 7 się niby sprawdza... Tylko boje się,że w czwartek nie dam rady, a to będzie 8dpo

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Seli faktycznie może być jeszcze za szybko. W czwartek od rana pracujesz?

Ja idę mamie włosy zafarbować :) A później idziemy na działkę zobaczyć co się tam dzieje, bo ponoć włamania były w okolicznych altankach

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 733 734 735 736 737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ