X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka z plastiku myślę by przeszła..ta o której ja piszę to właśnie takie nosidla z wózka , w którym u nas by dziecka nie wypuścili.. dlatego napisałam że zależy kto co ma na myśli, mówiąc o nosidle ;) bo taki Ala fotelik samochodowy z wózka też nazywany jest nosidlem ;)

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://pu.i.wp.pl/k,NjkwODg3NTcsNDcwODMxNjU=,f,nosidelko_first_primeur_sz_LRG.jpg

mi chodzi o coś takiego, ale po wpisaniu w google rzeczywiście pod hasłem nosidełko są i materiałowe :P

Nic mnie nie boli, chyba mi się już wchłonęło... Albo pękł? Mąż mnie z rana wyszarpał ale nie zwijam się z bólu :P Tak samo wczoraj na siłowni nie czułam tego jajnika. Dziwne to.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://pu.i.wp.pl/k,NjkwODg3NTcsNDcwODMxNjU=,f,nosidelko_first_primeur_sz_LRG.jpg

mi chodzi o coś takiego, ale po wpisaniu w google rzeczywiście pod hasłem nosidełko są i materiałowe :P

Nic mnie nie boli, chyba mi się już wchłonęło... Albo pękł? Mąż mnie z rana wyszarpał ale nie zwijam się z bólu :P Tak samo wczoraj na siłowni nie czułam tego jajnika. Dziwne to.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• kryha Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Podziwiam! :D o ile innym potrafiłam długo nic nie mówić to maz po minie u mnie widział od razu co chce mu powiedzieć :D
    Ale skoro chcesz mu powiedzieć bez względu na wynik to dlaczego nie pozwolisz żeby był z Tobą wtedy? Wiem doskonale jaki to stres... I ze wsparcie takie jest bezcenne ;)

Nie wiem, tak już chyba mam :-) to może i dziwne, ale wolę mieć szerszy zakres danych, żeby było o czym mowić.

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć renius! Miss ale z Ciebie ranny ptaszek.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Cześć renius! Miss ale z Ciebie ranny ptaszek.☺
    U mnie takie piękne słońce się dobija przez okno że nawet nie ma mowy o spaniu dłuższym :D

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny: ) ja też cos o dziwo wyspana, już nie zasnę na dłużej; ) mąż jeszcze śpi to sobie poleżę.
    Cześć Renius, opowiedz nam coś o sobie :)

Seli Ciebie śmieszy twój wykres a ja myślę że po prostu zaskoczyła cie owulacja :)
    A ja się obawiam ze dostanę okres szybciej. I nie dam rady przełożyć wizyty u lekarza na środę przed świętami bo pewnie już miejsc nie będzie; / zaczynają mnie boleć i swedzieć sutki a przed okresem mnie bolą. Do lego jakieś lekkie cmienie brzucha. Za szybko jeszcze i przecież dupka biorę... cholera mnie bierze od samego rana

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 18 marca 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss u mnie tez słońce ale wieje okropnie.☺ alex ile dni jeszcze bedziesz brała dupka?

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam brać do okresu. I tak się zastanawiam czy on ma przyjść sam, bo w sumie lekarz nie mówił żeby odstawić. Biorę po 1 tabletce. Mam nadzieję ze że ten okres jednak za tydzień przyjdzie bo później monitoring mam od 4 kwietnia. A mój gin w tej przychodni tylko w środy na medicover przyjmuje ;/

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex się nie denerwuj, co będzie to będzie :) A szkoda zdrowia na nerwy
    Panipuchatkowa u mnie też wieje nieźle, niby jest -8 a odczuwalna około -15 na pewno :/ ale ważne że słoneczko jest a nie deszcz/śnieg

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt

Wysłany: 18 marca 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex hmm nie wiem w takim razie. Miss u mnie -11.

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też słońce i temperatura na plusie z jednej strony bloku. A po drugiej śnieg, zamarznięte wszystko i niby -12 :) Więc pewnie słońce termometr nagrzało.

Będę brała dupka na pewno do piątku/soboty. Chyba, że okres się wcześniej pojawi samoistnie.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, nie wiem co Ci powiedzieć, ja biorę 3x1 dupka na wchłonięcie tej torbielki :P I właśnie albo się wchonęło albo pękło, nie wiem, najważniejsze, że nie boli :D
    Musi ci dobry monitoring zrobić, zobaczyć co się dzieje :)

U mnie -4 na razie i jest słonecznie :)

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, a dupka kazał ci odstawić tak? Bo ja zawsze odstawiałam na wywołanie okresu, ale wtedy brałam przez 5 dni tylko po 2 tabletki. A teraz biorę codziennie po 1. I kazał brać do okresu, czyli w ten sposób pewnie się pojawi sam :) Albo ogólnie do czasu okresu.
    W przyszłym cyklu będę za tym monitoringiem biegała, żeby tylko konkretnie dało się to zrobić. Najgorsze jest właśnie to, że przyjmuje w środy tylko na Medicover. Ewentualnie w drugiej placówce się wtedy wbiję do niego :) Będzie musiał coś wykombinować.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam brać 10 dni po 3x1 i odstawić, odstawię 25 dc w sumie. Więc jeszcze chwila :) Ale chce zrobić progesteron, zastanawiam się jak to logistycznie zrobić bo mam w pracy sajgon.

Alex, szkoda trochę czasu - rozumiem to, ale jak masz dobrego lekarza i teraz tego dopilnuje to musi pyknąć :)

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat na to mi czasu nie szkoda :) Będę do niego chodziła do skutku. Jedynie co to właśnie muszę przypilnować monitoringu i o tego Dupka zapytać, a wszystko będzie jasne :) Może teraz dopiero wezmę Dupka faktycznie po potwierdzonej owulacji i będzie wszystko bez domysłów i problemów.

Ja jakbym miała robić proga to dzisiaj/jutro. Jakby liczyć od tego mocnego bólu jajnika. Ale temperatura niska i dzisiaj znowu spadła, więc nie ma sensu. Jak się okres nie pojawi w tym tygodniu to siknę w sobotę, ale chyba po to, żeby sobie znowu na I krechę popatrzeć.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron by pokazał czy była owulacja czy nie. Testu nie ma sensu, szczerze u Ciebie wygląda na bezowulacyjny. U mnie... No niby ładnie ale kto tam wie :P Naprawdę miałam dużo gorsze wykresy i była owulacja. Ale skok zawsze był. Jak nie było owulacji to nie było skoku.

Ja najchętniej to bym zrobiła jutro progesteron :P wiedziałabym czy jakikolwiek jest, czy nie ma wcale.

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego nigdzie się nie wybieram, szkoda czasu i kasy na bieganie po labach. Czuję, że okres przyjdzie za kilka dni. Mam nadzieję, że nie wcześniej jak piątek/sobota. Bo już sobie wszystko perfekcyjnie zaplanowałam i nie chcę nic przekładać :) Idę 4 i 11 kwietnia do gina, zastanawiam się czy jeszcze na 18 się nie umówić. Bo 4 będę przy dobrych wiatrach około 11-12 dc, później 18-19 dc. Chyba, że się coś poprzestawia. Teraz mi tej jednej wizyty w tym tygodniu bardzo brakowało :/

Seli, może faktycznie idź na to badanie. Będziesz coś więcej widziała. Jak dla mnie to u ciebie na 90% była ta owulacja. Nigdy tak pięknego skoku nie miałam jak u ciebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 09:25

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Dlatego nigdzie się nie wybieram, szkoda czasu i kasy na bieganie po labach. Czuję, że okres przyjdzie za kilka dni. Mam nadzieję, że nie wcześniej jak piątek/sobota. Bo już sobie wszystko perfekcyjnie zaplanowałam i nie chcę nic przekładać :) Idę 4 i 11 kwietnia do gina, zastanawiam się czy jeszcze na 18 się nie umówić. Bo 4 będę przy dobrych wiatrach około 11-12 dc, później 18-19 dc. Chyba, że się coś poprzestawia. Teraz mi tej jednej wizyty w tym tygodniu bardzo brakowało :/

Seli, może faktycznie idź na to badanie. Będziesz coś więcej widziała. Jak dla mnie to u ciebie na 90% była ta owulacja. Nigdy tak pięknego skoku nie miałam jak u ciebie.

Ja miewałam do 36.70 ale może dobić za parę dni do tego :) Ale miewąłam jakieś zawirowania, albo mniej widoczne skoki. Albo nie zgrywały się z objawami.
    Ale jutro to byłby 5dpo a 7 się niby sprawdza... Tylko boje się,że w czwartek nie dam rady, a to będzie 8dpo

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Seli faktycznie może być jeszcze za szybko. W czwartek od rana pracujesz?

Ja idę mamie włosy zafarbować :) A później idziemy na działkę zobaczyć co się tam dzieje, bo ponoć włamania były w okolicznych altankach

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 733 734 735 736 737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ