X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • kryha Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez ostatnie pół roku zażeram nerwy i mam +6 kg. W zasadzie wróciłam do starej wagi sprzed 3 lat.
    A dzisiaj to się czuję jak na jakimś kacu. Nie wyspałam się, dziwny posmak w ustach i otępienie. Z nosa już chociaż nie cieknie, bo wczoraj było słabo.

Mam w planach zrobić polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym, ale totalnie nie mogę się zebrać do kuchni.

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, to nie dobrze... Ale to tak jak przeziebienie czy raczej objawy ciazowe?

Mi sie odechciewa wszystkiego ;p Robie ogorkowa.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie gotuję dzisiaj i jutro, mama zrobiła bitki w sosie :) I na jutro sobie też bierzemy. Wróciliśmy od znajomych, zjemy obiad i jedziemy do siebie. Uwielbiam weekendy w moim domu rodzinnym, bo idzie się psychicznie wyciszyć i odciąć od tego całego wariactwa. Już nie mogę się doczekać, jak kiedyś tu wrócimy :)
    Mamy ostatnio w planach wykupienie mieszkania babci mojego męża i wyremontowanie go. Fakt, że jest małe, ale wyjdzie za nie max 8 tysięcy z notariuszem. A wyremontować można tak, że będzie wielki salon z aneksem kuchennym i łazienka. Na początek nam wystarczy, a za grosze będzie. A dopiero później kupić coś większego. A babcia i tak mieszka z teściową, bo już sama słabo się ogarnąć może. Chyba już w demencję starczą wpada...

Seli, ty jesteś taką pełnowartościową kobietą :D Najpierw wulkan energii i tajfun, a dzisiaj resztki sił. Ale chyba większość z nas tak ma, co? :) Ja sama widzę u siebie takie wzloty i upadki.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozliwe ;p sile mam... Ale i wnerw. Moze dlatego, ze zdalam sobie sprawe ile zrobic musze jeszcze a niedziela sie konczy ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex to fajna opcja :) na początek wystarczy :) jeśli chodzi o wage to ja odwrotnie, jestem bardzo chuda i ciężko mi przytyć :)
    Slyszalyscie może o tym że jak jest owulacja i pojawiają się pryszcze na twarzy to po tej stronie co się pojawia pęknie pęcherzyk? :p bo tak zaczęłam czytać czy to normalne że mam pryszcze w czasie jajeczkowania i jest taki wątek na ovufriend.pl (https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-owulacje/pryszcze-a-owulacja,3413,2.html)
    Ciekawe bo miałam największy po lewej stronie i wczoraj mi wyskoczył pryszcz po lewej stronie twarzy :p xd

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie wiem, bo mnie rzadko coś wysypuje. Pryszczy prawie w ogóle nie mam, trądziku nigdy nie miałam. Miałam ze 3 takie cykle, że mi się pojawiała wysypka na połowie twarzy, ale teraz nie wiem czy to nie było uczulenie na coś. Później 1 cykl że mi plecy wysypało - taka drobna kaszka jak wcześniej na twarzy. A teraz spokój ;)

Ja ważyłam przed ślubem 54. Później waga trochę szalała, ale to przez tą tarczycę pewnie. Teraz 57 i stoi od jakiegoś czasu :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn mi mega rzadko pojawiają się pryszcze, właśnie tak raz w miesiącu mniej więcej.
    A ja ważę 58 i to od kilku lat tyle samo :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pryszcze okołoowulacji i okresu. Ale mam jeden jajnik... Więc idąc tym tropem powinnam być wysypana tylko po prawej stronie :P a mam małego pryszcza na brodzie po lewej, jednego małego przy skroni po prawej i przy lewej brwi też małego i na lewym policzku krostkę taką podskórną. Niby niewielkie, ale jednak różne. Ja ważyłam 54 jak miałam 18 :P potem przez hormony itp. więcej, do 60, nie mogłam schudnąc. Po operacji dopiero i tak trzymałam się do 58 aż nie wyszłam za mąż :P W październiku dobiłam prawie 70 i mam teraz 66,6 :P waga z dziś. Może dlatego jestem zła :D hahaha :D ale widzę, że ona opada, z każdym dniem.

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, interpretuję sobie mój dzisiejszy sen :D Śniło mi się, że karmię piersią (pamiętam, że lewą) dziecko, ale nie swoje, tylko koleżanki. Kij z tym. Wg sennika ogólnie karmienie piersią to:
    "Pierś z dzieckiem zapowiada radość w związku małżeńskim.

Sutki pojawiające się w Twoim śnie to zapowiedź błogosławieństwa w postaci dziecka.

Karmienie piersią - błogosławieństwo w postaci dzieci.
    Sen o karmieniu piersią może być oznaką spełnienia po wcześniejszych trudach oraz staraniach, które nie poszły na marne."

Już kiedyś miałam taki sen i się nie spełnił, więc mam nadzieję, że teraz pyknie :)
    A i jeszcze "Karmienie we śnie piersią cudzego dziecka oznacza przysługę, którą przyjdzie nam komuś zrobić." - mogę zrobić przysługę mężowi i urodzić mu dziecko :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 15:01

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wzrosty jakie macie ?;p bo jedna będzie niska i 58 kg to będzie klopsik (D inna wysoka i szkielet ;p ja zawsze należałam do chudych osób wręcz szkap .. waga 45 46 No na zimę udawało się 48 kg a mam 168 .. wiec sucha strasznie byłam teraz troszkę się wzięłam za siebie i 52 wazę ;)

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 165 - mam trochę ud i tyłka, ale nie ma tragedii. Dzisiaj koleżanka mi właśnie powiedziała, że nogi mi schudły :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 165,5. Ale mimo, że ważyłam 54 i byłam ładna i zgrabna, tak teraz czuję, że jakbym ważyła jeszcze mniej 58 np. to będzie za bardzo :P może dlatego, że cycki urosły? Albo mam mięśnie wyrobione :D no nie wiem. Mam lekko odstające kości biodrowe :P niemal płaski brzuch - taki zwykły, nie odstający. Więc przeszło mi, że chce wrócić do 58 czy 54 :P bo dla mnie już jest idealnie ale chyba trzeba zrzucić na tą insuline :P

Alex, to oby się spełniło :P Mi się śniły jakieś misje dziś, w ogóle ostatnio albo przeprowadzka albo coś dziwnego :P

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie też mam widoczne kości biodrowe, tzn te z przodu z miednicy bardziej :D Brzuch płaski, żebra też widoczne. Ale ostatnie kilka dni jestem bardzo wzdęta, więc tak jak pisałam, ciąża spożywcza widoczna :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 176cm, 58kg :) I właśnie często mam ciążę spożywcza xd ogólnie głupio to wygląda bo chuda jestem a ten brzuszek zawsze wystaje, co bym nie robiła :p

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja ogólnie też mam widoczne kości biodrowe, tzn te z przodu z miednicy bardziej :D Brzuch płaski, żebra też widoczne. Ale ostatnie kilka dni jestem bardzo wzdęta, więc tak jak pisałam, ciąża spożywcza widoczna :D

Mi wzdęcia przeszły, tak jakby to było owulacyjne, ale nie wiem :P Dziwi mnie mój wykres, zawsze miałam skok do 36.70/60 i potem trzy kolejne to był spadek powolny (ale taki o 10/20 stopni)i wybicie ponowne. Tu powoli pnie się ku górze, mam lekko wrażliwe piersi, swędzące sutki, pryszcze. Jajnika w ogóle nie czuje. Mam za to od wczoraj co jakiś czas takie skurcze w szyjce. Miewałam takie ale bliżej okresu ;/ Chojrakuje z tymi przeczuciami ale jestem zła na siebie po raz kolejny. OK - nie bije męża i nie rozwodzę się z nim (:P) ale jak naprawdę była owulacja i jestem w ciąży? Kurczę nie chciałam tego teraz... Choć w sumie nie o to chodzi. Nie potrafię zmienić diety, nie chciałam cholernie powtarzać tej krzywej, bo dla mnie to był dramat. Niby ułożyłam sobie plan co jeść, odstępy czasowe ale już dziś się wyłożyłam i zjadłam tylko śniadanie i nie tknę więcej bo się porzygam i popłaczę. Stąd mój nerw... Jak będę szła na te badanie to mi prolaktyna tak wybije, że hohoho :P bo się mega boje i stresuje a jeszcze dwa tygodnie do badań :P A wiem, że wyjdą źle bo od prawie roku pobolewa mnie pod lewym żebrem i po prawej stronie koło wcięcia talii... To tak jakby nadnercza :P

dZhdp1.png

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ale ladny sen! Ja mam 163 cm i waze 57kg.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Ja mam 176cm, 58kg :) I właśnie często mam ciążę spożywcza xd ogólnie głupio to wygląda bo chuda jestem a ten brzuszek zawsze wystaje, co bym nie robiła :p

spoko, ja jestem niższa i nie taka szkapa :P ale jak mnie wywali to masakra, w wakacje nawet gratulowali mi ciąży a nawet jedna osoba mnie się pytala czy to drugie?! :P jak pierwszego nie ma :P Nie mówiąc o plusach - puszczanie w tramwaju, pierwszeństwo w kolejce sklepowej....

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Dzis 15 dc. Te 7 dni od soboty wypadają też w sobotę 24 :) więc nie wiem, wystarczy jak w poniedziałek 26.03.pójdę?

Lepiej by było jakbyś poszła w sobotę jeśli masz jak ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • kryha Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Oj, to nie dobrze... Ale to tak jak przeziebienie czy raczej objawy ciazowe?

Mi sie odechciewa wszystkiego ;p Robie ogorkowa.

No niestety ciężko stwierdzić. Jak przeziębienie przejdzie, to zobaczę co zostanie.
    Zjedlismy już obiad i jest trochę lepiej.

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    No niestety ciężko stwierdzić. Jak przeziębienie przejdzie, to zobaczę co zostanie.
    Zjedlismy już obiad i jest trochę lepiej.

Oby pozytywnie ciążowe :)

kryha lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

‹‹ 736 737 738 739 740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ