Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja przez ostatnie pół roku zażeram nerwy i mam +6 kg. W zasadzie wróciłam do starej wagi sprzed 3 lat.
A dzisiaj to się czuję jak na jakimś kacu. Nie wyspałam się, dziwny posmak w ustach i otępienie. Z nosa już chociaż nie cieknie, bo wczoraj było słabo.
Mam w planach zrobić polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym, ale totalnie nie mogę się zebrać do kuchni. -
Oj, to nie dobrze... Ale to tak jak przeziebienie czy raczej objawy ciazowe?
Mi sie odechciewa wszystkiego ;p Robie ogorkowa. -
Ja nie gotuję dzisiaj i jutro, mama zrobiła bitki w sosie
I na jutro sobie też bierzemy. Wróciliśmy od znajomych, zjemy obiad i jedziemy do siebie. Uwielbiam weekendy w moim domu rodzinnym, bo idzie się psychicznie wyciszyć i odciąć od tego całego wariactwa. Już nie mogę się doczekać, jak kiedyś tu wrócimy
Mamy ostatnio w planach wykupienie mieszkania babci mojego męża i wyremontowanie go. Fakt, że jest małe, ale wyjdzie za nie max 8 tysięcy z notariuszem. A wyremontować można tak, że będzie wielki salon z aneksem kuchennym i łazienka. Na początek nam wystarczy, a za grosze będzie. A dopiero później kupić coś większego. A babcia i tak mieszka z teściową, bo już sama słabo się ogarnąć może. Chyba już w demencję starczą wpada...
Seli, ty jesteś taką pełnowartościową kobietąNajpierw wulkan energii i tajfun, a dzisiaj resztki sił. Ale chyba większość z nas tak ma, co?
Ja sama widzę u siebie takie wzloty i upadki.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Mozliwe ;p sile mam... Ale i wnerw. Moze dlatego, ze zdalam sobie sprawe ile zrobic musze jeszcze a niedziela sie konczy ;p
-
Alex to fajna opcja
na początek wystarczy
jeśli chodzi o wage to ja odwrotnie, jestem bardzo chuda i ciężko mi przytyć
Slyszalyscie może o tym że jak jest owulacja i pojawiają się pryszcze na twarzy to po tej stronie co się pojawia pęknie pęcherzyk? :p bo tak zaczęłam czytać czy to normalne że mam pryszcze w czasie jajeczkowania i jest taki wątek na ovufriend.pl (https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-owulacje/pryszcze-a-owulacja,3413,2.html)
Ciekawe bo miałam największy po lewej stronie i wczoraj mi wyskoczył pryszcz po lewej stronie twarzy :p xd -
Ja tam nie wiem, bo mnie rzadko coś wysypuje. Pryszczy prawie w ogóle nie mam, trądziku nigdy nie miałam. Miałam ze 3 takie cykle, że mi się pojawiała wysypka na połowie twarzy, ale teraz nie wiem czy to nie było uczulenie na coś. Później 1 cykl że mi plecy wysypało - taka drobna kaszka jak wcześniej na twarzy. A teraz spokój
Ja ważyłam przed ślubem 54. Później waga trochę szalała, ale to przez tą tarczycę pewnie. Teraz 57 i stoi od jakiegoś czasuLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja mam pryszcze okołoowulacji i okresu. Ale mam jeden jajnik... Więc idąc tym tropem powinnam być wysypana tylko po prawej stronie
a mam małego pryszcza na brodzie po lewej, jednego małego przy skroni po prawej i przy lewej brwi też małego i na lewym policzku krostkę taką podskórną. Niby niewielkie, ale jednak różne. Ja ważyłam 54 jak miałam 18
potem przez hormony itp. więcej, do 60, nie mogłam schudnąc. Po operacji dopiero i tak trzymałam się do 58 aż nie wyszłam za mąż
W październiku dobiłam prawie 70 i mam teraz 66,6
waga z dziś. Może dlatego jestem zła
hahaha
ale widzę, że ona opada, z każdym dniem.
-
Laski, interpretuję sobie mój dzisiejszy sen
Śniło mi się, że karmię piersią (pamiętam, że lewą) dziecko, ale nie swoje, tylko koleżanki. Kij z tym. Wg sennika ogólnie karmienie piersią to:
"Pierś z dzieckiem zapowiada radość w związku małżeńskim.
Sutki pojawiające się w Twoim śnie to zapowiedź błogosławieństwa w postaci dziecka.
Karmienie piersią - błogosławieństwo w postaci dzieci.
Sen o karmieniu piersią może być oznaką spełnienia po wcześniejszych trudach oraz staraniach, które nie poszły na marne."
Już kiedyś miałam taki sen i się nie spełnił, więc mam nadzieję, że teraz pyknie
A i jeszcze "Karmienie we śnie piersią cudzego dziecka oznacza przysługę, którą przyjdzie nam komuś zrobić." - mogę zrobić przysługę mężowi i urodzić mu dzieckoWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 15:01
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
A wzrosty jakie macie ?;p bo jedna będzie niska i 58 kg to będzie klopsik (D inna wysoka i szkielet ;p ja zawsze należałam do chudych osób wręcz szkap .. waga 45 46 No na zimę udawało się 48 kg a mam 168 .. wiec sucha strasznie byłam teraz troszkę się wzięłam za siebie i 52 wazę
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Ja mam 165,5. Ale mimo, że ważyłam 54 i byłam ładna i zgrabna, tak teraz czuję, że jakbym ważyła jeszcze mniej 58 np. to będzie za bardzo
może dlatego, że cycki urosły? Albo mam mięśnie wyrobione
no nie wiem. Mam lekko odstające kości biodrowe
niemal płaski brzuch - taki zwykły, nie odstający. Więc przeszło mi, że chce wrócić do 58 czy 54
bo dla mnie już jest idealnie ale chyba trzeba zrzucić na tą insuline
Alex, to oby się spełniłoMi się śniły jakieś misje dziś, w ogóle ostatnio albo przeprowadzka albo coś dziwnego
-
alex0806 wrote:Ja ogólnie też mam widoczne kości biodrowe, tzn te z przodu z miednicy bardziej
Brzuch płaski, żebra też widoczne. Ale ostatnie kilka dni jestem bardzo wzdęta, więc tak jak pisałam, ciąża spożywcza widoczna
Mi wzdęcia przeszły, tak jakby to było owulacyjne, ale nie wiemDziwi mnie mój wykres, zawsze miałam skok do 36.70/60 i potem trzy kolejne to był spadek powolny (ale taki o 10/20 stopni)i wybicie ponowne. Tu powoli pnie się ku górze, mam lekko wrażliwe piersi, swędzące sutki, pryszcze. Jajnika w ogóle nie czuje. Mam za to od wczoraj co jakiś czas takie skurcze w szyjce. Miewałam takie ale bliżej okresu ;/ Chojrakuje z tymi przeczuciami ale jestem zła na siebie po raz kolejny. OK - nie bije męża i nie rozwodzę się z nim (
) ale jak naprawdę była owulacja i jestem w ciąży? Kurczę nie chciałam tego teraz... Choć w sumie nie o to chodzi. Nie potrafię zmienić diety, nie chciałam cholernie powtarzać tej krzywej, bo dla mnie to był dramat. Niby ułożyłam sobie plan co jeść, odstępy czasowe ale już dziś się wyłożyłam i zjadłam tylko śniadanie i nie tknę więcej bo się porzygam i popłaczę. Stąd mój nerw... Jak będę szła na te badanie to mi prolaktyna tak wybije, że hohoho
bo się mega boje i stresuje a jeszcze dwa tygodnie do badań
A wiem, że wyjdą źle bo od prawie roku pobolewa mnie pod lewym żebrem i po prawej stronie koło wcięcia talii... To tak jakby nadnercza
-
Magdaa21 wrote:Ja mam 176cm, 58kg
I właśnie często mam ciążę spożywcza xd ogólnie głupio to wygląda bo chuda jestem a ten brzuszek zawsze wystaje, co bym nie robiła :p
spoko, ja jestem niższa i nie taka szkapaale jak mnie wywali to masakra, w wakacje nawet gratulowali mi ciąży a nawet jedna osoba mnie się pytala czy to drugie?!
jak pierwszego nie ma
Nie mówiąc o plusach - puszczanie w tramwaju, pierwszeństwo w kolejce sklepowej....
-
Magdaa21 wrote:Dzis 15 dc. Te 7 dni od soboty wypadają też w sobotę 24
więc nie wiem, wystarczy jak w poniedziałek 26.03.pójdę?
Lepiej by było jakbyś poszła w sobotę jeśli masz jakhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Seli wrote:Oj, to nie dobrze... Ale to tak jak przeziebienie czy raczej objawy ciazowe?
Mi sie odechciewa wszystkiego ;p Robie ogorkowa.
No niestety ciężko stwierdzić. Jak przeziębienie przejdzie, to zobaczę co zostanie.
Zjedlismy już obiad i jest trochę lepiej. -
kryha wrote:No niestety ciężko stwierdzić. Jak przeziębienie przejdzie, to zobaczę co zostanie.
Zjedlismy już obiad i jest trochę lepiej.
Oby pozytywnie ciążowe
kryha lubi tę wiadomość