Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak, chorowałam na różyczkę i byłam na nią też szczepiona. Oj nie wiem czy było igm, ale zrobię w przyszłym tygodniu. Na tarczycę się nie leczę, bo nigdy nie miałam problemu. W pierwszej ciąży była ona idealna, jak i 4tyg po poronieniu też kontrolowałam i była ok. A jeśli chodzi o krwinki białe to nie miałam inie mam żadnej infekcji, ani alergii... No poza skaza białkowa ale ona ujawnia się jak się jej przypomni że istniejeterka wrote:Wyświetliło

Kochana -Ty kiedyś chorowałaś na różyczkę? Albo byłaś szczepiona na nią?
Bo wynik wskazuje na przebyta chorobę już lub właśnie szczepienie. Igm miałaś robione? Bo nie widziałam w wynikach.
Jedynie co to można sie do TSH doczepić. Leczysz tarczyce? Cała reszta ok. Tak są zaznaczone np krwinki białe mogące oznaczać jakas infekcje w organizmie-masz jakas? Chociażby niewielką albo alergie? Jesli nie to znaczy ze organizm uznał ciążę za drobna infekcje -tak się zdarza i nie ma w tym większego problemu o ile sie nie pogarszają wyniki
-
Patulka - jak Terka mowi, ze bedzie dobrze to nie ma huhu w miescie
powtorz sobie na spokojnie jak chcesz ale wydaje mi sie, ze jest dobrze.
Ja ide spac... Zanim zaczne wymiotowac ;p nie wiem dlaczego tak ale z 6 cykli ten chyba bedzie 3 z wymiotami finalnie
nic mnie jako tako nie boli, nie mam objawow zadnych na okres a tylko wymioty i mdlosci pod koniec kazdego ;/ moze to ta prolaktyna...
-
Patulka wrote:Tak, chorowałam na różyczkę i byłam na nią też szczepiona. Oj nie wiem czy było igm, ale zrobię w przyszłym tygodniu. Na tarczycę się nie leczę, bo nigdy nie miałam problemu. W pierwszej ciąży była ona idealna, jak i 4tyg po poronieniu też kontrolowałam i była ok. A jeśli chodzi o krwinki białe to nie miałam inie mam żadnej infekcji, ani alergii... No poza skaza białkowa ale ona ujawnia się jak się jej przypomni że istnieje
To jedynie tarczyca do powtórki kontrolnie i reszta gra
zalecałabym Ci zrobić pakiecik TSH, ft3 i ft4 bo samo TSH niewiele mowi mo i jest chwiejne jak chorągiewka na wietrze (a w ciąży go juz całkiem)
dobrze będzie, wyniki nie są złe
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Właśnie dziwne że ten lekarz niby dał pakiet badań ale nie wszystkich.... Te na które mam zamiar iść w przyszłym tygodniu to już taki pełen pakiet a nawet i chyba więcej....
Nie wiem co tak tarczyca spadła... Może dlatego że nie biorę jodu... Czytałam że może mieć wpływ... Ale od dziś już przerzucam się na pregne plus to zobaczymy czy coś da
-
Patulka wrote:Właśnie dziwne że ten lekarz niby dał pakiet badań ale nie wszystkich.... Te na które mam zamiar iść w przyszłym tygodniu to już taki pełen pakiet a nawet i chyba więcej....
Nie wiem co tak tarczyca spadła... Może dlatego że nie biorę jodu... Czytałam że może mieć wpływ... Ale od dziś już przerzucam się na pregne plus to zobaczymy czy coś da
Tarczyca pokazuje Ci ze właśnie za mocno działa. Tak niskie moze świadczyć o nadczynności a nie niedoczynności tarczycy...
Ale samo TSH moze świrować w ciąży wiec warto powtórzyć badanie razem z ft3 i 4 bo tylko takie badanie daje jakiś obraz tego co sie dzieje
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Hej
Jak tam w niedziele po zmianie czasu?
Ja myślałam, że mnie na okres tak zimno telepocze bo miewałam tak... A tu mnie rozłożyło ;/ gardło, czuje, że mam taki stan podgorączkowy... Masakra.
Miałam wyjść z koleżankami ale chyba będę leżeć w łóżku by przeżyć te 3 dni w pracy jeszcze z godnością
-
Hej kochane

Patulka będzie ok. Tylko spokojnie
Seli witaj w grupie, ja też jestem lekko przezięcbiona.<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Mari bidulo, ja sie nalykam lekow, Ty tylko lozko i czosnek z miodem

Magda... Mysle, ze roznie bywa i to nie zalezne wcale od cyklu. Ja miewalam mega ciasno a innym razem jakas... jakby rozciagnieta i bylo duzo miejsca ;p -
Hej dziewczyny. My sobie z mężem tak pospaliśmy ze zapomniałam rano wziąć leków na tarczycę i dopiero teraz brałam.
A brzuch mnie tak tragicznie boli że wczoraj ketonal brałam. I dzisiaj znowu się rozkręca coraz mocniej, no spa nie pomaga. Tak jakby mnie ktoś drapał szponami w środku macicy... aż tak nigdy nie bolało chybaLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
O matko... Moze to tak przy tej stymulacji? Ja ciekawa jestem czy moj bedzie bolesny... Bo objawow oprocz mdlosci nie mialam. Nawet waga w dol mi poszla i nie nabralam plus 2 kg wody ;p
My wykapalismy kota
generalne porzadki bo w czwartek przyjedzie babeczka z kotem ;p to bedzie sie trzeba tylko pilnowac.
-
Możliwe, że po stymulacji. Okres w sumie dostałam w dzień, kiedy nie wzięłam dupka rano. I po południu już było plamienie, a w nocy/nad ranem w sobotę okres. Czyli wybitnego spadku proga nie było, a okres przyszedł.
Normalnie jakby mnie coś szarpało od środka. Umrzeć idzie. Jeszcze 1 ketonal mam w domu, będzie chyba w pogotowiu na taki ból jak wczoraj.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Dziś niedziela to sobie wyleż się
Oby do jutra przeszło. Bo w pracy taki okres to masakra z dzieciakami ;/
-
No straszne to będzie, już się boję. Zawsze bolał mnie 1, max 2 dni brzuch. Początek najgorszy. Ale przynajmniej nie muszę się zastanawiać, czy to okres czy plamienie, jak to bywało.
Dzisiaj planów nie mam, więc w łóżku spędzona niedziela.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Prawidłowo
ja też zasiadłam sobie na kanapie
Oglądamy komedie "szefowa" i robię gry dla dzieciaków.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH