SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Wyświetliło ;)
    Kochana -Ty kiedyś chorowałaś na różyczkę? Albo byłaś szczepiona na nią?
    Bo wynik wskazuje na przebyta chorobę już lub właśnie szczepienie. Igm miałaś robione? Bo nie widziałam w wynikach.
    Jedynie co to można sie do TSH doczepić. Leczysz tarczyce? Cała reszta ok. Tak są zaznaczone np krwinki białe mogące oznaczać jakas infekcje w organizmie-masz jakas? Chociażby niewielką albo alergie? Jesli nie to znaczy ze organizm uznał ciążę za drobna infekcje -tak się zdarza i nie ma w tym większego problemu o ile sie nie pogarszają wyniki :D
    Tak, chorowałam na różyczkę i byłam na nią też szczepiona. Oj nie wiem czy było igm, ale zrobię w przyszłym tygodniu. Na tarczycę się nie leczę, bo nigdy nie miałam problemu. W pierwszej ciąży była ona idealna, jak i 4tyg po poronieniu też kontrolowałam i była ok. A jeśli chodzi o krwinki białe to nie miałam inie mam żadnej infekcji, ani alergii... No poza skaza białkowa ale ona ujawnia się jak się jej przypomni że istnieje

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka - jak Terka mowi, ze bedzie dobrze to nie ma huhu w miescie ;D powtorz sobie na spokojnie jak chcesz ale wydaje mi sie, ze jest dobrze.

Ja ide spac... Zanim zaczne wymiotowac ;p nie wiem dlaczego tak ale z 6 cykli ten chyba bedzie 3 z wymiotami finalnie :/ nic mnie jako tako nie boli, nie mam objawow zadnych na okres a tylko wymioty i mdlosci pod koniec kazdego ;/ moze to ta prolaktyna...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka moim zdaniem jedynie to TSH jest do skontrolowania. Cała reszta jest w granicach normy. Umów się do lekarza i możesz spać spokojnie :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Tak, chorowałam na różyczkę i byłam na nią też szczepiona. Oj nie wiem czy było igm, ale zrobię w przyszłym tygodniu. Na tarczycę się nie leczę, bo nigdy nie miałam problemu. W pierwszej ciąży była ona idealna, jak i 4tyg po poronieniu też kontrolowałam i była ok. A jeśli chodzi o krwinki białe to nie miałam inie mam żadnej infekcji, ani alergii... No poza skaza białkowa ale ona ujawnia się jak się jej przypomni że istnieje

To jedynie tarczyca do powtórki kontrolnie i reszta gra ;) zalecałabym Ci zrobić pakiecik TSH, ft3 i ft4 bo samo TSH niewiele mowi mo i jest chwiejne jak chorągiewka na wietrze (a w ciąży go juz całkiem) ;) dobrze będzie, wyniki nie są złe ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziwne że ten lekarz niby dał pakiet badań ale nie wszystkich.... Te na które mam zamiar iść w przyszłym tygodniu to już taki pełen pakiet a nawet i chyba więcej....
    Nie wiem co tak tarczyca spadła... Może dlatego że nie biorę jodu... Czytałam że może mieć wpływ... Ale od dziś już przerzucam się na pregne plus to zobaczymy czy coś da :)

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • terka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Właśnie dziwne że ten lekarz niby dał pakiet badań ale nie wszystkich.... Te na które mam zamiar iść w przyszłym tygodniu to już taki pełen pakiet a nawet i chyba więcej....
    Nie wiem co tak tarczyca spadła... Może dlatego że nie biorę jodu... Czytałam że może mieć wpływ... Ale od dziś już przerzucam się na pregne plus to zobaczymy czy coś da :)

Tarczyca pokazuje Ci ze właśnie za mocno działa. Tak niskie moze świadczyć o nadczynności a nie niedoczynności tarczycy...
    Ale samo TSH moze świrować w ciąży wiec warto powtórzyć badanie razem z ft3 i 4 bo tylko takie badanie daje jakiś obraz tego co sie dzieje ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Jak tam w niedziele po zmianie czasu?
    Ja myślałam, że mnie na okres tak zimno telepocze bo miewałam tak... A tu mnie rozłożyło ;/ gardło, czuje, że mam taki stan podgorączkowy... Masakra.
    Miałam wyjść z koleżankami ale chyba będę leżeć w łóżku by przeżyć te 3 dni w pracy jeszcze z godnością :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :-)
    Patulka będzie ok. Tylko spokojnie :-)
    Seli witaj w grupie, ja też jestem lekko przezięcbiona.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej,
    Mam do Was dziwne pytanie. Czy po owulacji pochwa może być jakby ciasniejsza? Mam tabletki dopochwowe z dobrymi bakteriami i tragedia z wkladaniem.. A jakoś wcześniej tego nie analizowalam i nie wiem jak było miesiąc temu..

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari bidulo, ja sie nalykam lekow, Ty tylko lozko i czosnek z miodem ;)

Magda... Mysle, ze roznie bywa i to nie zalezne wcale od cyklu. Ja miewalam mega ciasno a innym razem jakas... jakby rozciagnieta i bylo duzo miejsca ;p

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. My sobie z mężem tak pospaliśmy ze zapomniałam rano wziąć leków na tarczycę i dopiero teraz brałam.
    A brzuch mnie tak tragicznie boli że wczoraj ketonal brałam. I dzisiaj znowu się rozkręca coraz mocniej, no spa nie pomaga. Tak jakby mnie ktoś drapał szponami w środku macicy... aż tak nigdy nie bolało chyba

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko... Moze to tak przy tej stymulacji? Ja ciekawa jestem czy moj bedzie bolesny... Bo objawow oprocz mdlosci nie mialam. Nawet waga w dol mi poszla i nie nabralam plus 2 kg wody ;p

My wykapalismy kota ;D generalne porzadki bo w czwartek przyjedzie babeczka z kotem ;p to bedzie sie trzeba tylko pilnowac.

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe, że po stymulacji. Okres w sumie dostałam w dzień, kiedy nie wzięłam dupka rano. I po południu już było plamienie, a w nocy/nad ranem w sobotę okres. Czyli wybitnego spadku proga nie było, a okres przyszedł.
    Normalnie jakby mnie coś szarpało od środka. Umrzeć idzie. Jeszcze 1 ketonal mam w domu, będzie chyba w pogotowiu na taki ból jak wczoraj.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś niedziela to sobie wyleż się :) Oby do jutra przeszło. Bo w pracy taki okres to masakra z dzieciakami ;/

dZhdp1.png

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Terka masz piękny nowy suwaczek :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No straszne to będzie, już się boję. Zawsze bolał mnie 1, max 2 dni brzuch. Początek najgorszy. Ale przynajmniej nie muszę się zastanawiać, czy to okres czy plamienie, jak to bywało.
    Dzisiaj planów nie mam, więc w łóżku spędzona niedziela.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawidłowo :D ja też zasiadłam sobie na kanapie :) Oglądamy komedie "szefowa" i robię gry dla dzieciaków.

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oglądam Mulan na Polsacie :D Zaraz zrobię sobie kawkę, nastawię mięsko na obiad i leżę.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja obczaiłam, że na tvn 7 lecą Przyjaciele :D

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ja znów kawkę zrobię :P

dZhdp1.png

‹‹ 791 792 793 794 795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ