SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie właśnie ostatnio w soczewkach bardziej boli. Albo taki zbieg okoliczności. Jak chodzę w okularach to mi wygodniej jakoś: ) w sensie widzieć.
    Wypiliśmy z mężem po piwku do obiadu i mnie sponiewierało po nieprzespanej nocy i męczący dniu :p idę wziąć prysznic i sobie simsy włączę, a co :)
    W ogóle cos się dzieje w ovu ze tak forum muli czy to tylko u mnie na telefonie?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem of wariuje... :P

Ja muszę jeszcze coś porobić do roboty...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Mnie właśnie ostatnio w soczewkach bardziej boli. Albo taki zbieg okoliczności. Jak chodzę w okularach to mi wygodniej jakoś: ) w sensie widzieć.
    Wypiliśmy z mężem po piwku do obiadu i mnie sponiewierało po nieprzespanej nocy i męczący dniu :p idę wziąć prysznic i sobie simsy włączę, a co :)
    W ogóle cos się dzieje w ovu ze tak forum muli czy to tylko u mnie na telefonie?
    Co organizm to inaczej reaguje. Mnie akurat okuraly denerwowały latem, jak słońce mnie oślepiało... A teraz to w sumie okulary przeciwsłoneczne noszę za każdym razem jak wyjdzie słońce bo mnie oślepia...
    Mnie forum normalnie działa...

Ja sobie leżę, a mój szykuje nam zapiekanki, bo zachciało mi się takiej najprostszej, bułka, pieczarki i ser żółty:)

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • terka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no może źle się wypowiedziałam ale chodzi mi o to ze ogólnie zły dzień mam dzisiaj... Zamiast lepiej to tylko gorzej jest... Skok spory skoro się zdecydował na zmianę podczas ciąży... I mam się zgłosić do niego minimum 2 tygodnie po połogu i sprawdzi co i jak. A mnie wizyta okulistyczna więcej nerwów kosztuje niż gin :P nienawidziłam nigdy tych badań, czytania itd... Brrr... Ale co zrobić...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Co organizm to inaczej reaguje. Mnie akurat okuraly denerwowały latem, jak słońce mnie oślepiało... A teraz to w sumie okulary przeciwsłoneczne noszę za każdym razem jak wyjdzie słońce bo mnie oślepia...
    Mnie forum normalnie działa...

Ja sobie leżę, a mój szykuje nam zapiekanki, bo zachciało mi się takiej najprostszej, bułka, pieczarki i ser żółty:)

Smaka mi narobiłaś!!! :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam krem dyniowo-marchewkowy :)

Mam okulary z nakładką przeciwsłoneczną na magnes :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• kryha Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka, za mną od rana chodzą też zapiekanki, ale ser się skończył :-) mąż ma zaraz kupić, więc pewnie też dzisiaj będziemy jedli

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Smaka mi narobiłaś!!! :D
    Zapraszam jeśli takie ubogie zapiekanki Cię usatysfakcjonują:)

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra mam też dobra wiadomość -mąż jutro ma rozmowę w sprawie zmiany stanowiska pracy :D :D
    Także dobrze ze mam dodatkowa parę kciuków bo by mi brakło jutro moich od trzymania ich za nasza alex i za męża :D :P

• Patulka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    Patulka, za mną od rana chodzą też zapiekanki, ale ser się skończył :-) mąż ma zaraz kupić, więc pewnie też dzisiaj będziemy jedli
    Mnie taki pomysł wpadl tylko dlatego że ostatnio po pizzy rzygalam, a chce mi się pieczarek i sera zapiekanego :D

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Zapraszam jeśli takie ubogie zapiekanki Cię usatysfakcjonują:)

Pewnie ze tak :D sama robiłam takie jakiś czas temu :D mnie wiele do szczęścia nie trzeba :P

• Seli Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOo to jutro mamy ważny dzień :D

dZhdp1.png

• Patulka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Pewnie ze tak :D sama robiłam takie jakiś czas temu :D mnie wiele do szczęścia nie trzeba :P
    Mnie kupne zapiekanki niesatysfakcjonują... Tylko jedna mi smakuje w takim 'barze' w rodzinnym mieście... Tak to wolę sobie sama zrobić bo bardziej się zapcham...

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wolę swoje :D ale kiedyś w moim rodzinnym mieście była taka budka... i ona robiła pieczarki takie jakby... na maśle czy coś i były kładzione pod ser i były pyyyyszne :D

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Mnie kupne zapiekanki niesatysfakcjonują... Tylko jedna mi smakuje w takim 'barze' w rodzinnym mieście... Tak to wolę sobie sama zrobić bo bardziej się zapcham...

A ze to dużo czasu nie zajmuje to warto ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie gotowanie nie zajmuje dużo... Mój mąż był w szoku,że raz dwa i obiady robię bo jego matka robiła zawsze kupne bo nie miała czasu :P

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka dziękuję za kciuki :) Też będę trzymać za twojego mężula :) Ja już po kąpieli, idę pomyć naczynia i siadam do serialu albo simsów :D nie wiem co wygra :P

My też mamy w mieście rodzinnym taką budkę z super zapiekankami, czasami tam chodzimy jak nas najdzie ochota :)

Dzisiaj w ogóle tak mnie zalewa, taki potok mam, że masakra. Pewnie dlatego tak mocno bolało, a teraz musi się oczyścić. Mam nadzieję, że przez to nie będę miała cieniutkiego endo

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ogólnie gotowanie nie zajmuje dużo... Mój mąż był w szoku,że raz dwa i obiady robię bo jego matka robiła zawsze kupne bo nie miała czasu :P

Raczej bo sie nie chciało a nie nie miała czasu :P ja tez uważam że tylko niektóre dania są pracochłonne i czasochłonne. A dużo idzie zrobić szybko ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Terka dziękuję za kciuki :) Też będę trzymać za twojego mężula :) Ja już po kąpieli, idę pomyć naczynia i siadam do serialu albo simsów :D nie wiem co wygra :P

My też mamy w mieście rodzinnym taką budkę z super zapiekankami, czasami tam chodzimy jak nas najdzie ochota :)

Dzisiaj w ogóle tak mnie zalewa, taki potok mam, że masakra. Pewnie dlatego tak mocno bolało, a teraz musi się oczyścić. Mam nadzieję, że przez to nie będę miała cieniutkiego endo

Ogólnie słyszałam ze clo trochę wpływa na endo. Dlatego stosuje się go przez kilka cyki żeby nie zniszczyć. Zainwestuj w migdały ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ledwo żyję... Mam nadzieję, że jutro i środę przeżyję ;/ bo nie chce iść na l4.

dZhdp1.png

‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ