X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze jest wspaniały .. ale nie zmieni tego ze i tak się martwię ;(

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala ja też wczoraj mężowi zrobiłam awanturę o kebaba :p ale nie zjedliśmy żadnego ostatecznie bo gościu w budce miał mieso tylko na jednego. To aie odwróciłam na pięcie, wywrzeszczalam mężowi na środku chodnika ze to przez to że nie odbierał wcześniej telefonu i mnie wnerwił. Ale później się pogodzilismy, jak sobie zrobiliśmy wspolna kąpiel: )
    A Ty sie nie zamartwiaj, teraz musi być dobrze :)

Mała_Mii lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah te kebaby ;D

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kebaby Was wykończą.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Mii..
    To wszystko wina kebaba! Normalnie jak mógł wam to zrobić -chciał was skłócić! :D
    Wiem kochana ze będziesz sie martwić i denerwować... Wiem... Ale musicie przeczekać i sama zobaczysz ze będzie cudownie i będziesz płakać tylko ze szczęścia! :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my poszlismy na pizze ;p z tymi kebabami to roznie ;D
    Mala Mi - bedzie dobrze, sama pisalas, ze macie badania i nie ma szans na jakies komplikacje.

Co do mnie... no niby moglo byc gorzej... dla mnie jest najgorzej. Bo mam silne leki, dawka 1000 dwa razy dziennie i mam sie do dietetyka zapisac a dla mnie to nie realne. Nie lubie migdalow a sliwki tylko swieze ;p wiec co dopiero jak mi ktos diete wymysli? No bez szans.

Z mezem podjelismy decyzje o rozpoczeciu jak najszybszej procedury adopcyjnej ;) Gin powiedzial, ze jak bede na diecie i brala leki to za kilka miesiecy mozna pomowic w ogole o staraniach, teraz nie. Wiec za kilka miesiecy on mialby mi dopiero monitoring zrobic, potem laparoskopie... to i za rok moze by to sie stalo. Dla mnie to za dlugo i zbyt meczace. I tak nie wierze, ze 8 lat mnie lecza i niby te bole to jednak cos innego? No nie... ale dobra, dla mnie koniec tematu.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli-ważne ze w tym wszystkim jesteście razem i macie podobne podejście i myślenie. Reszta sie ułoży :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, masz racje ;) ciesze sie, ze on zaczal mowic o adopcji tez i wczoraj on temat tez zaczal ;) z jednej strony mi jest lzej. Bo odpoczne od lekarzy, nie musze stresowac sie kolejnymi cyklami ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli może to dobre rozwiązanie: ) przestaniesz sie stresować i zadreczac. Ważne że jesteście w tym razem, reszta to dodatek: )
    Ja sie zbieram na badania. Jadę zaraz bo nie wiem gdzie jest dokładnie to nowe laboratorium i będę szukać pewnie. Do pracy na 8.30 to powinnam zdążyć.
    A o 16.30 weekendzik :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co robisz dokładnie? TSH? W ogóle on mi powiedział, że tsh mam super i pewnie jeszcze spadnie po tych lekach od io... Ogólnie wiele zwalił na to ale mówił to mądrze.

Ja do 13.20 dziś :D mam zdjęcia w pracy i muszę ładnie wyglądać :P

W ogóle tak ładną pogodę nadają na kolejne dni... Muszę ogarnąć balkon :) Posadzę kwiatki, ziółka, może męża wyciągnę na niedzielę na targ i kupimy jakieś fajne ziółka :D brakuje mi tej świeżości :P

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH, ft 3 i 4. Bo idę do Endo 19 kwietnia a teraz mam taką zmianę ze mogę powtórzyć badania. Tylko do innego labo jadę bo zmienili mi miejsce z medicovera na badania. Jadę właśnie. Zimno dzisaj. Mo ze sie jeszcze rozpogodzi.
    Oby jutro było ciepło bo chcemy jechać na wycieczkę rowerową: )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 07:05

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam się w piątek :)
    Ja już w pracy siedzę, dziś do 15 15 na szczęście i weekend :) u mnie straszny wiatr wieje i tylko 7 stopni :/ ale jutro ma być już słoneczko :)

Seli fajnie że Twój mąż jest taki dojrzały i od razu mówi o adopcji, widać że bardzo o Ciebie dba :) najważniejsze żebyś była szczęśliwa i nie musiała się stresować tymi wszystkimi badaniami i się wyniszczac wewnętrznie :/

My wczoraj z mężem serduszkowalismy, bez żelu było lepiej i wszystko skończyło się tam gdzie trzeba :) robiłam test owulacyjny, wyszedł narazie ujemny, więc będę robić dalej żeby wyłapać ten dzień :)
    Wczoraj się zaopatrzylam w migdały bo wyczytałam że są dobre na wszystko i będę wcinac :D

Życzę Wam udanego piątku ;)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez wieje... slonce swieci ale zimno mega :( ale jutro ma znow byc 20 stopni ;p

Wycieczka rowerowa fajnie brzmi ;D

Kobitki weekendzik ;D praca zleci dzis szybko ;)

dZhdp1.png

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Ja zajadam płatki! I tez zaraz wychodze do pracy. Seli wczoraj sie orientowalam jak to w Lbn wygląda i u nas trzeba mieć 5 letni staż małżeński u Was jest podobnie?

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, u nas nie ma takiego wymogu, nawet samotna matka moze byc ;) ale juz zaczynajac to i tak pyknie nam 5 lat... bo mamy 2,5 a procedury trwaja...

dZhdp1.png

• Patulka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam objawów was :)
    U mnie za oknem narazie jest szaro i pochmurno. A muszę wyjść do sklepu bo w domu same gazowane napoje :( a mnie przydałby się jakiś sok... Na szczęście daleko nie mam bo minutkę i jestem :)

Ja wczoraj z moim też się pokłóciłam. Bo wychodząc z domu powiedział że będzie wcześniej. No i był, prawie dwie godziny później niż zwykle bo nie jechał swoim samochodem, tylko jednym z kuzynem. I się zdenerwowałam na niego, więc wyniosłam mu druga kołdrę do salonu i powiedzialam co myślę. Bo znów wracamy do punktu wyjścia gdzie widujemy się dziennie ok 3 godzin... A gdzie zajęcie się dzieckiem później... Ale on tego nie rozumie... Chyba że ze mną jest coś nie tak...

Dziś ma mi przyjść detektor tętna płodu<3 zobaczymy czy u mnie zadziała

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Patulka, porozmawiajcie na spokojnie. Klotnie nic nie dadza.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja już o normalnej porze ;)
    Dzisiaj u nas chłodno a liczyłam na spotkanie ze znajomymi w parku, zobaczymy jak popołudniu będzie najwyżej zaciągnę ich do nas do domu ;)
    Mąż w końcu będzie mógł pograć w szachy z kimś na podobnym poziomie, wiec szczęśliwy już myśli o weekendze :P

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A my poszlismy na pizze ;p z tymi kebabami to roznie ;D
    Mala Mi - bedzie dobrze, sama pisalas, ze macie badania i nie ma szans na jakies komplikacje.

Co do mnie... no niby moglo byc gorzej... dla mnie jest najgorzej. Bo mam silne leki, dawka 1000 dwa razy dziennie i mam sie do dietetyka zapisac a dla mnie to nie realne. Nie lubie migdalow a sliwki tylko swieze ;p wiec co dopiero jak mi ktos diete wymysli? No bez szans.

Z mezem podjelismy decyzje o rozpoczeciu jak najszybszej procedury adopcyjnej ;) Gin powiedzial, ze jak bede na diecie i brala leki to za kilka miesiecy mozna pomowic w ogole o staraniach, teraz nie. Wiec za kilka miesiecy on mialby mi dopiero monitoring zrobic, potem laparoskopie... to i za rok moze by to sie stalo. Dla mnie to za dlugo i zbyt meczace. I tak nie wierze, ze 8 lat mnie lecza i niby te bole to jednak cos innego? No nie... ale dobra, dla mnie koniec tematu.

Seli podjęliście świetną decyzję :) Piękna sprawa :) Dobrze, że masz takie ogromne wsparcie :)

A kto wie może w międzyczasie Wam się uda i zajdziesz w ciążę :) To byście mieli i adoptowane i swoje dzieciątko :)

Trzymam za Was kciuki, mam nadzieję że wszystko pozytywnie się ułoży :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Witam objawów was :)
    U mnie za oknem narazie jest szaro i pochmurno. A muszę wyjść do sklepu bo w domu same gazowane napoje :( a mnie przydałby się jakiś sok... Na szczęście daleko nie mam bo minutkę i jestem :)

Ja wczoraj z moim też się pokłóciłam. Bo wychodząc z domu powiedział że będzie wcześniej. No i był, prawie dwie godziny później niż zwykle bo nie jechał swoim samochodem, tylko jednym z kuzynem. I się zdenerwowałam na niego, więc wyniosłam mu druga kołdrę do salonu i powiedzialam co myślę. Bo znów wracamy do punktu wyjścia gdzie widujemy się dziennie ok 3 godzin... A gdzie zajęcie się dzieckiem później... Ale on tego nie rozumie... Chyba że ze mną jest coś nie tak...

Dziś ma mi przyjść detektor tętna płodu<3 zobaczymy czy u mnie zadziała

Kochana-porozmawiajcie... Rozumiem Twoje nerwy wczoraj bo faktycznie wyszło strasznie głupio ale musicie pogadać...
    Jeśli on nie rozumie o co Ci chodzi to moze zacznij mówić inaczej - wytłumacz mu jak krowie w rowie - łopatologicznie :)
    Konkrety bez owijania będą najlepsze ;)
    Co czujesz jak to widzisz i ze absolutnie tak byc nie może.
    Ale tez wysłuchaj jego co ma do powiedzenia...
    Kłótnie oczyszczają ale nie pozwólcie żeby was wyjałowiła...

‹‹ 841 842 843 844 845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ