SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Kochana-porozmawiajcie... Rozumiem Twoje nerwy wczoraj bo faktycznie wyszło strasznie głupio ale musicie pogadać...
    Jeśli on nie rozumie o co Ci chodzi to moze zacznij mówić inaczej - wytłumacz mu jak krowie w rowie - łopatologicznie :)
    Konkrety bez owijania będą najlepsze ;)
    Co czujesz jak to widzisz i ze absolutnie tak byc nie może.
    Ale tez wysłuchaj jego co ma do powiedzenia...
    Kłótnie oczyszczają ale nie pozwólcie żeby was wyjałowiła...
    Ja to powtarzam średnio co dwa dni.. on co mi chodzi i w ogóle... Przez tydzień jest dobrze i potem znowu wracamy do punktu wyjścia. A nie chce by dziecko miało weekendowego tatusia... W sumie to tylko w sobotę, bo w niedzielę ma już inny obowiązek... Ja już nie umiem rozmawiać z nim. Wiem ja mam trudny charakter i potrafię być władcza ale potrafię też zrozumieć dużo... A nie jak ktoś robi to co mu się podoba.... Przedwczoraj sprzedał telewizor z salonu, bo trafiła mu się okazja na większy.... Tylko że różnicy między 52 a 55 cali nie ma dużej poza ceną. A i tak tyle oglądamy ten telewizor w salonie co nic... Ale on woli wydać 1500 na coś takiego niż odkładać na wyprawkę...

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Kryha gratuluję pięknego kropka! To była pierwsza wizyta? Od razu dostałaś skierowanie na badania wszystkie?

Alex, ja też pochodzę z Nysy :p ale będę mieszkać kiedyś niedaleko Opola :)))

Seli, staraj się w ogóle tego nie analizować. Ja bym przestała o tym myśleć bo to naprawdę rozwala psychikę, człowiek się sam zapetla.. Wiem, łatwo mi mówić, ale sprobuj. Może warto spróbować jakiegoś psychologa? Co Ci szkodzi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 08:02

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Seli podjęliście świetną decyzję :) Piękna sprawa :) Dobrze, że masz takie ogromne wsparcie :)

A kto wie może w międzyczasie Wam się uda i zajdziesz w ciążę :) To byście mieli i adoptowane i swoje dzieciątko :)

Trzymam za Was kciuki, mam nadzieję że wszystko pozytywnie się ułoży :)

W sumie tak kiedys chcielismy ;) ale widac naturalnie nic nie zdzialamy. Jestem pewna, ze same leki na io cudow nie zdzialaja i wtedy szukalby innych przyczyn.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Cześć dziewczyny

Kryha gratuluję pięknego kropka! To była pierwsza wizyta? Od razu dostałaś skierowanie na badania wszystkie?

Alex, ja też pochodzę z Nysy :p ale będę mieszkać kiedyś niedaleko Opola :)))

Seli, staraj się w ogóle tego nie analizować. Ja bym przestała o tym myśleć bo to naprawdę rozwala psychikę, człowiek się sam zapetla.. Wiem, łatwo mi mówić, ale sprobuj. Może warto spróbować jakiegoś psychologa? Co Ci szkodzi?

Nie do konca rozumiem o co Ci chodzi ;) nic sie nie stanie bo nie jestem plodna ;p i nawet mi powiedzial wprost lekarz, ze najblizsze miesiace takie beda bezowulacyjne i nie ma co sie oszukiwac. A potem moge myslec o laparoskopii ale juz nie chce. Zaczynamy procedury adopcyjne.

Patulka a tak bylo zawsze? W sumie jak pracuje to chyba nie ma wyjscia...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się nabiegalam. Spóźnię się do pracy. Pojechałam do labo a tam dzisiaj akurat zamknięte. I leciałam 15 minut pieszo do kolejnego. Nie wiem jakie te wyniki wyjdą. Będą wieczorem na mailu.
    Jadę autobusem, zmarzłam jak cholera ;/

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka upartego masz swojego męża co postanowi to tak robi. Moze jednak cos trafi do niego po wczorajszej kłótni?

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Alex nie lubie takich sytuacji, ja mam indywidualne i moj uczen sie spoznia :p a jak przyjdzie to i tak pojdzie do wc - tak ma zawsze hahaha i tyle z zajec ;p

dZhdp1.png

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie do konca rozumiem o co Ci chodzi ;) nic sie nie stanie bo nie jestem plodna ;p i nawet mi powiedzial wprost lekarz, ze najblizsze miesiace takie beda bezowulacyjne i nie ma co sie oszukiwac. A potem moge myslec o laparoskopii ale juz nie chce. Zaczynamy procedury adopcyjne.

Patulka a tak bylo zawsze? W sumie jak pracuje to chyba nie ma wyjscia...

Ja rozumiem, ale widać że to wszystko przezywasz bardzo (też bym przeżywała) i może łatwiej by Ci było pogadać z kimś o tym?

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie przezywam ;) jestem szczesliwa bo nie musze juz latac do niego, sprawa zakonczona. Nie ma wiecej badan ani wizyt ;p i z mezem wiemy co robic i wiem, ze bedzie dobrze ;)

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex obstawiam że TSH będziesz miała podwyższone.. Reszta nie wiem :) czekamy na wyniki :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka ciężko mi cokolwiek powiedzieć... Możliwe że jak poczuje ze "naprawdę" jesteś w ciąży (czyt. Zobaczy brzuszek, poczuje ruchy) to trochę mu się poprzestawia... Niektórzy faceci tak już mają...

• Seli Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze nie koniecznie ;) poza tym te inne parametry sa wazne, nie?

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Moze nie koniecznie ;) poza tym te inne parametry sa wazne, nie?

Zależy od lekarza niestety. Niektórzy spojrza na tsh i zaraz leki daja/zwiększają a niektórzy patrzą na całość...
    A tsh pod względem wysiłku i nerwów to bardzo niestabilne badanie. Dlatego warto robić pakiety

• kryha Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka, mój maż też ma nieraz takie okresy w pracy, że więcej go nie ma niż jest ;/ Więc rozumiem, bo szlag mnie trafia, że nie mam od niego wtedy żadnej pomocy. Ale my już ten temat obgadaliśmy z każdej możliwej strony i on trochę się ugiął i ja trochę odpuściłam. Póki co jest ok :)

Magdaa, to była pierwsza wizyta. Na razie mam zrobić tylko TSH i dostałam receptę na duphaston. Kolejną wizytę mam za jakieś 2 tygodnie, wtedy dostanę pewnie resztę badań do zrobienia.

Magdaa21 lubi tę wiadomość

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ale nie przezywam ;) jestem szczesliwa bo nie musze juz latac do niego, sprawa zakonczona. Nie ma wiecej badan ani wizyt ;p i z mezem wiemy co robic i wiem, ze bedzie dobrze ;)

To najważniejsze, że Wy jesteście szczęśliwi :) kurcze Seli nawet mi się micha cieszy na Waszą decyzję :D

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niedługo weekend! Jeszcze chwilka, jeszcze troszkę i upragnione wolne :D

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zaszalałam na zakupach, kupiłam sobie piękną choć nie za tanią sukienkę, zadowolona bo już ją sobie jakiś czas temu wypatrzyłam a jeszcze rozmiar mój był :) A dzisiaj byłam na badaniach i chciałam je opłacić i UPS.. odmowa karty ;p nic mi na koncie nie zostało ;p

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka to na grubo! Jaką sukienke kupiłaś? ☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny u mnie piękna pogoda od dziś przez kilka dni ma być w okolicach 22 stopni ;) seli bardzo dobra i odpowiedzialna decyzja ;) bi prawda jest taka ze nie kasy potrafi adoptować dziecko , tak samo jak nie każdy potrafi wziasc zwierzaka ze schroniska ... dla mnie to jest podobna adopcja ale ja jestem psia mama wiec moje osy to moje dzieci ;p i sama bym chciała jeszcze kiedyś właśnie ze schroniska psiaka , ale wracając do dzieci to ja od małej dziewczynki mówiłam ze chciałabym kiedyś adoptować dziecko najlepiej mała Murzynke ;p i powiem wam szcErze ze może kiedyś zdecyduje się i spełnię to swoje marzenie ,;) to cudowne dać miłość bezpieczeństwo dom rodzine tak bezbronnej osobie której biologiczni rodzice nie dali z różnych powodów ;)

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slonce swieci ;) jest pieknie ;p nawet tej tabletki nie czuje na razie. Kolezanka w weekend mi zalatwi rozmowe w osrodku ;) dowiem sie wiecej. Ciesze sie ;p bardzo. Wiem, ze sie naczekam ale przynajmniej wiem, ze to cos da ;)

dZhdp1.png

‹‹ 842 843 844 845 846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ