SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Cześć dziewczyny u mnie piękna pogoda od dziś przez kilka dni ma być w okolicach 22 stopni ;) seli bardzo dobra i odpowiedzialna decyzja ;) bi prawda jest taka ze nie kasy potrafi adoptować dziecko , tak samo jak nie każdy potrafi wziasc zwierzaka ze schroniska ... dla mnie to jest podobna adopcja ale ja jestem psia mama wiec moje osy to moje dzieci ;p i sama bym chciała jeszcze kiedyś właśnie ze schroniska psiaka , ale wracając do dzieci to ja od małej dziewczynki mówiłam ze chciałabym kiedyś adoptować dziecko najlepiej mała Murzynke ;p i powiem wam szcErze ze może kiedyś zdecyduje się i spełnię to swoje marzenie ,;) to cudowne dać miłość bezpieczeństwo dom rodzine tak bezbronnej osobie której biologiczni rodzice nie dali z różnych powodów ;)

Ja mam nadzieje, ze komus damy dom i szczescie.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Plamka to na grubo! Jaką sukienke kupiłaś? ☺

Taką :D
    http://www.mohito.com/pl/pl/collection/all/sukienki/sz282-mlc/flared-dress-with-tied-waist

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Slonce swieci ;) jest pieknie ;p nawet tej tabletki nie czuje na razie. Kolezanka w weekend mi zalatwi rozmowe w osrodku ;) dowiem sie wiecej. Ciesze sie ;p bardzo. Wiem, ze sie naczekam ale przynajmniej wiem, ze to cos da ;)

O fajnie, szybko :) Dowiesz się konkretów pewnie :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• terka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mii a co Twój maz na takie Twoje marzenie? ;)
    Ja tez kiedyś mówiłam ze chciałabym, moze nie murzynka (chociaż gdyby to czemu nie ale nie jest to główne kryterium :P ) ale tez chciałam swoje.
    Rozmawialiśmy z mężem jeszcze przed ślubem o tym co by bylo gdyby jednak cos nie szlo-no i oboje tego samego zdania ze są domy dziecka ;)
    Podobnie jak Seli mamy podejście ze jesli nie naturalnie to in vitro w grę nie wchodzi tylko właśnie adopcja.
    Kusi mnie tez rodzicielstwo zastępcze ale to zobaczymy z czasem co będzie, póki co nie ma szans wiadomo ale z czasem kto wie... ;)

Plamka-no to poszalałaś nie ma co! :D jak wybrnęłaś? ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Taką :D
    http://www.mohito.com/pl/pl/collection/all/sukienki/sz282-mlc/flared-dress-with-tied-waist

Leciutka letnia sukienka-super :D

Plamka_92 lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, ja nie mam nic do in vitro ale w moim przypadku to kasa w bloto... a kliniki lubia zarabiac na parach...

Widze, ze mohito ale nie moge zobaczyc teraz linku ;p tez chce isc na zakupy. Odeszly mi koszty lekarskie to moge hahaha ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka kiedyś dawno temu mu o tym mówiłam właśnie ze jakby nam się nie udawało , i raczej nie pamietam żeby miał coś przeciwko , nawet teściowa popierała pomysł ;) później jakoś ucichło to teraz mamy swojego szkraba w brzuszku , ale mino wszytko ze mogę swoje mieć z mezem , to dać dom takiej osobce niewinnej jest wspaniałe wiec kto wie może kiedyś adoptujemy , zwłaszcza ze mąż nie wyobraża sobie żeby nasza dzidzia była jedynakiem ... a ja jednak na dzień dzisiejszy bałabym się na drugie decydować .. po swoich przeżyciach . Skoro mogę to nie wyobrażam sobie nie mieć w ogóle dzieci .. dlatego jestem w ciąży tak szybko ale strach jest tak ogromny ( napewno każdej kobiety , No a kobiety która przeżyła stratę dziecka nie ważne poronienie , choroba genetyczna , śmierć przy porodzie czy inne ) chyba jednak jest większa .. bez urazy oczywiście ;D nie twierdze ze kobiety w ciąży które nie maja przeżyć nie martwią i nie boja się , tylko jest pewna różnica widzę to pomiędzy obydwoma ciążami ;) może będzie tak ze mi ten strach przejdzie Tz przezwyciężenia go i kiedyś będzie drugie ;D ale jeśli nie to są właśnie adopcje ;)

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Mała mii a co Twój maz na takie Twoje marzenie? ;)
    Ja tez kiedyś mówiłam ze chciałabym, moze nie murzynka (chociaż gdyby to czemu nie ale nie jest to główne kryterium :P ) ale tez chciałam swoje.
    Rozmawialiśmy z mężem jeszcze przed ślubem o tym co by bylo gdyby jednak cos nie szlo-no i oboje tego samego zdania ze są domy dziecka ;)
    Podobnie jak Seli mamy podejście ze jesli nie naturalnie to in vitro w grę nie wchodzi tylko właśnie adopcja.
    Kusi mnie tez rodzicielstwo zastępcze ale to zobaczymy z czasem co będzie, póki co nie ma szans wiadomo ale z czasem kto wie... ;)

Plamka-no to poszalałaś nie ma co! :D jak wybrnęłaś? ;)

Ja też za in vitro nie jestem, przynajmniej nie na ten moment, a za adopcją jestem jak najbardziej za :)

Mąż był na szczęście ze mną to zapłacił. bo ja czubek nie aktywowałam jeszcze karty do wspólnego konta :p

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Seli Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wczoraj tez portfel wyciagal ;D ale teraz to i sama pojde hehehe podobaja mi sie sukienki w mohito i reserved.

dZhdp1.png

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Moj wczoraj tez portfel wyciagal ;D ale teraz to i sama pojde hehehe podobaja mi sie sukienki w mohito i reserved.

Hehehe płać i płacz ;p
    Mi też się podobają ;) często właśnie przeglądam w internecie ich nowości. Mąż mi niedługo blokadę na internet założy ;D

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• terka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha plamka agentko :D

Seli no koszta są dla mnie z kosmosu i wolałabym ja wydać na zaadoptowanie miejsca dla kogoś właśnie żeby miał fajne warunki ;)

Mała Mii no my tez nie zamykamy sie na adopcje bo mamy swoje w brzuchu ;) ale póki co nie myślimy o tym intensywnie ;)
    zgodzę sie z Toba i nie czuje sie urażona -nie wyobrażam sobie strachu kobiety po stracie dziecka na jakimkolwiek etapie, ze znów cos moze byc. Moge próbować sobie wyobrazić ale nigdy mi to nie wyjdzie.
    I tej radości (chociaż każda mama cieszy sie z przyjścia na świat dziecka) ze udało sie donosic i urodzić zdrowe dziecko tez sobie nie wyobrażam. Moge próbować ale tez mi sie nie uda bo to całkiem inne przeżycia są ;)

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Seli trzymam kciuki i jestem bardzo ciekawa Waszej wizyty.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poki co tego nie przezyje, pewnie nigdy, ale trudno ;)

dZhdp1.png

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka ladna sukienka! Ja w mohito rzadko cos znajduje.☺

Plamka_92 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli życzę żebyś kiedyś to przeżyła.

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Mohito naprawdę fajne rzeczy są ;)
    Pamiętam moja największa promocje tam- ze 149zl sukienka na 49zl :D
    Normalnie królowa promocji :D
    Nigdy więcej na taka nie trafiłam... ;)

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja poki co tego nie przezyje, pewnie nigdy, ale trudno ;)

Nigdy nie mów nigdy :) Życie jest czasem takie nieprzewidywalne :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka ja wlasnie kupilam super sukienke tam taka chabrowa na zamek z boku jest super!!!! I nic więcej oprócz tej kiecy tam nie kupilam.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    W Mohito naprawdę fajne rzeczy są ;)
    Pamiętam moja największa promocje tam- ze 149zl sukienka na 49zl :D
    Normalnie królowa promocji :D
    Nigdy więcej na taka nie trafiłam... ;)

Ja to się śmiałam, że pójdę pracować do Mohito dla pracowniczych zniżek ;D

Hahaha Królowa promocji ;D Mój mąż tak o mnie mówi, bo z reguły jak chcę coś kupić to jest to akurat w promocji :p
    No ale swoją drogą to nieźle trafiłaś :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Seli Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje zycie nie jest nieprzewidywalne ;p a zdrowotnie to juz w ogole ;p takze nie wierze i wiem to. Po prostu ;) i dobrze miec pogodzone to ze soba, nie ma zalu do swiata, zycia i siebie ;)

Ja z h&m mam swietna sukienke, za darmo - taka promocja z kartami byla kiedys. Maz mi wybral ;D

dZhdp1.png

‹‹ 843 844 845 846 847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ