SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierożek wrote:
    Witajcie kobiety!
    Dawno mnie tu nie było, choć czasem podczytywałam co u Was :)
    Niepewnie witam się w 4 tc - wczoraj sikaniec wyszedł pozytywny, nawet nie poranny tylko południowy :) Od razu napisałam do gina, bo po stracie miałam brać progesteron w kolejnej ciąży - przebieram nogami ze zniecierpliwieniem aż mi odpisze co dalej. Trzymajcie kciuki za nas. Tak bardzo nie chciałabym przeżywać drugiej straty..

Witam się serdecznie :) Ja chyba musiałam dołączyć do wątku po Tobie, bo jakoś nie kojarzę Twojego nicku :)

Zaciskam kciuki, żeby wszystko było dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 12:00

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    A seli czeka czekaj ;p to nie dziś macie iść umawiać termin ślubu ?;p
    Cześć dziewczynki witam się w ten piękny poniedziałkowy dzień ;)
    Miss myśle ze jak Ane dzień powinnaś pójść do gin jeśli tak czujesz to bym tak zrobiła ;)
    Seli ajj dziewczyno cudownie z ta adopcja naprawdę ;)❤️Powiedzieliście komus w rodzinie już o planach czy narazie tajemnica?

Ehhh probowalam mowic mojej mamie i bardzo zaluje... tesciu tez napomknelismy ale nikt tego dobrze nie przyjmuje... wiec to zostanie tajemnica chyba. Juz widze, ze dziadkow miec nie bedzie, czulam ze i biologiczne by mialo z tym problem, a adoptowane to juz w ogole ;/ po rozmowie z matka to jakbym jakiegos chorego psa/strupa brala ze schroniska...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierożek idź na betę !;) gratuluje Ci wszytko będzie dobrze ;)
    Seli jak ślub kościelny ?;p miałaś termin iść wybierać ;p
    Terka w takich sklepach odzie się naprawdę obłowić w super ubrania , nie raz markowe , drogich Marek i super stanie ;) tak wiec No zazdroszczę Ci ;p

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Terka w takich sklepach odzie się naprawdę obłowić w super ubrania , nie raz markowe , drogich Marek i super stanie ;) tak wiec No zazdroszczę Ci ;p

Idziemy jutro bo dzis sie nie da :)

Mała_Mii lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ehhh probowalam mowic mojej mamie i bardzo zaluje... tesciu tez napomknelismy ale nikt tego dobrze nie przyjmuje... wiec to zostanie tajemnica chyba. Juz widze, ze dziadkow miec nie bedzie, czulam ze i biologiczne by mialo z tym problem, a adoptowane to juz w ogole ;/ po rozmowie z matka to jakbym jakiegos chorego psa/strupa brala ze schroniska...
    Eh przykro mi .. ale wiesz , może to takie pierwsze wrażenie , zaskoczeni i w ogóle .. ale jak już bedziecie mieli to maleństwo , to zobaczysz ze z czasem i dziadkowie się przekonają , kurczę musza jakby nie było i co by się nie działo jesteście rodzina macie Swoje życie i dokonujecie swoich wyborów ale rodzina powinna się wspierać , zobaczysz z czasem i oni się przekonają ;)

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • terka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Eh przykro mi .. ale wiesz , może to takie pierwsze wrażenie , zaskoczeni i w ogóle .. ale jak już bedziecie mieli to maleństwo , to zobaczysz ze z czasem i dziadkowie się przekonają , kurczę musza jakby nie było i co by się nie działo jesteście rodzina macie Swoje życie i dokonujecie swoich wyborów ale rodzina powinna się wspierać , zobaczysz z czasem i oni się przekonają ;)

Czasem niestety jest różnie...
    Ale najważniejsze żeby to była decyzja małżeństwa i to oni i to dziecko są w tym wszystkim najważniejsi tak naprawdę

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:

Sie nie przejmuj! :)
    To wasza decyzja i wasze życie. Skoro i tak tak ubogo w nim uczestniczą to niech nie wpływa to na was tak bardzo... :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzina to ja i maz... Nie licze na wsparcie ani na cokolwiek z ich strony. Powiedzialam, ze moze pogodzic sie z tym, ze ja nie urodze i moze mnie wspierac a jak nie no to ma problem. To sie nie odzywa ;p Takze ja nie widze tutaj szans, z reszta jak zawsze.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Sie nie przejmuj! :)
    To wasza decyzja i wasze życie. Skoro i tak tak ubogo w nim uczestniczą to niech nie wpływa to na was tak bardzo... :)

Jestesmy pogodzeni z tym. Jest mi przykro, zawsze bedzie ale trudno.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:

Dlatego jestem zachwycona tym że mam tak blisko i taki wybór :D
    Ale na dłuższe polowania musze iść sama bo maz cierpliwy ale jak będę tam 2h to straci ją na pewno :P

Ja myślałam ze wzięłam do przymierzalni dużo rzeczy. A babeczka do mnie- e tam branie 9 rzeczy do przymierzalni to jest malutko... 60 to jest dużo :P

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierozek gratulacje! Terka zapraszam do Lublina!

terka lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:

Seli mi się też tak wydaje, że jak już będziecie mieć dziecko to rodzina się trochę ogarnie i przekona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 12:13

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• terka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Jestesmy pogodzeni z tym. Jest mi przykro, zawsze bedzie ale trudno.

Tak-to jest przykre ja wiem...
    To tak jak u mnie-mając 30km i łącznie od domu do domu ok godzinkę drogi (pol godziny pociągiem i pol godziny od/do stacji) częściej widzę własnego teścia niż rodziców...
    Moja mama nigdy u nas nie była - a mieszkamy tu ponad rok na tym mieszkaniu... Także ten-rozumiem Cię ;)
    I stad u nas male skrupuły jeśli chcielibyśmy sie przeprowadzić gdzieś dalej bo i tak na jedno wychodzi z wizytami :P

• Seli Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Mi się też tak wydaje, że jak już będziecie mieć dziecko to rodzina się trochę ogarnie i przekona :)

Mam swietna prace, wlasne mieszkanie... moja matka byla w nim raz i zrobila wielkiego focha. Nigdy nie ciesza sie z niczego co jest u mnie. Jak chcialam kiedys myslec o dziecku to powiedziala, ze mnie z domu wywali. Teraz chcialaby raz do roku zobaczyc male...

dZhdp1.png

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mam swietna prace, wlasne mieszkanie... moja matka byla w nim raz i zrobila wielkiego focha. Nigdy nie ciesza sie z niczego co jest u mnie. Jak chcialam kiedys myslec o dziecku to powiedziala, ze mnie z domu wywali. Teraz chcialaby raz do roku zobaczyc male...

Nie rozumiem jak można traktować tak własne dziecko :/

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Czuje się inaczej niż w pierwszych dniach tamtej ciąży np. wcześniej piersi tak bardzo kuły, tak po bokach - teraz jak zwykle przed @
    . Wtedy bulgotało mi w brzuchu jak nie wiem, teraz cisza. No i test wyszedł wtedy dopiero 16 dpo, a teraz już 12 dnia po owulacji. Ale wiem też że to jeszcze za wcześnie na doszukiwanie się objawów.
    Ta ciąża, tak wymodlona..będzie jak miód na moje serce. Nie mogę jej stracić o nie! Choć doświadczenie poronienia nauczyło mnie pokory, staram się podejść do tego narazie na chłodno.

• Seli Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Tak-to jest przykre ja wiem...
    To tak jak u mnie-mając 30km i łącznie od domu do domu ok godzinkę drogi (pol godziny pociągiem i pol godziny od/do stacji) częściej widzę własnego teścia niż rodziców...
    Moja mama nigdy u nas nie była - a mieszkamy tu ponad rok na tym mieszkaniu... Także ten-rozumiem Cię ;)
    I stad u nas male skrupuły jeśli chcielibyśmy sie przeprowadzić gdzieś dalej bo i tak na jedno wychodzi z wizytami :P

No to mamy podobnie :p moi mnie juz nie odwiedza. Maja mnie gdzies bo moj braciszek jest lepszy ;p

dZhdp1.png

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh tak to jest z rodzina najlepiej tylko na zdjęciu. Chociaż ja nie mam na co narzekac.

3i49krhm19wid3ce.png

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierozek życzę szczęścia w tej ciąży. Na pewno będzie super. Bardzo Ci gratuluje!

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety... :)

dZhdp1.png

‹‹ 859 860 861 862 863 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ